Norjan rannikkoristeilyt

Risteilymatka pitkin Norjan rannikkoa on huikea elämys mihin vuodenaikaan tahansa. Rannikolla seilaavat alukset pysähtyvät päivittäin useita kertoja, osin myös yöaikaan, sillä niiden ensisijainen tarkoitus on kuljettaa ihmisiä ja tavaraa rannikon muutoin vaikeakulkuisiin kyliin ja kaupunkeihin. Muutamissa satamissa viivytään useampi tunti, mikä mahdollistaa retkiohjelman tai omatoimiset maissa käynnit.

Huomaathan, että vuonoristeilyiden hinnat ovat dynaamisia ja vaihtelevat kysynnän sekä laivan kapasiteetin mukaan. Saat päivän hinnan asiakaspalvelustamme!

Tarjoukset

Pitkät rannikkoristeilyt

 • alk. 1 450 €/hlö

  Norjan rannikko 12 päivässä

  12 päivää, ympäri vuoden

  Jokainen meripeninkulma rannikkoristeilyllä Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin on täynnä uusia kokemuksia. Vuoret ovat muuttumattomia, mutta sää ja valo muuttuvat jatkuvasti, mikä muuttaa maiseman värejä ja ulkonäköä.

  Bergen – Kirkkoniemi – Bergen

  Lue lisää: Norjan rannikko 12 päivässä
 • alk. 1 800 €/hlö

  Klassinen risteily: Bergen–Kirkkoniemi–Bergen

  12 päivää, ympäri vuoden

  Hurtigrutenin laivat ovat seilanneet samaa reittiä Bergenin ja Kirkkoniemen välillä jo yli sadan vuoden ajan. Reitti Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin Bergeniin on Hurtigrutenin vaikuttavin matka. Risteilyn aikana koetaan Norjan uskomattoman luonnon parhaat palat, laivan pysähtyessä 34 satamassa ja purjehtiessa yli 2 500 merimailia.

  Bergen – Kirkkoniemi – Bergen

  Lue lisää: Klassinen risteily: Bergen–Kirkkoniemi–Bergen
 • alk. 1 350 €/hlö

  Rannikon parhaat palat: Bergen–Kirkkoniemi–Trondheim

  11 päivää, ympäri vuoden

  Koet risteilyllä Norjan rannikon parhaat palat: risteilyreitti kulkee Bergenistä Kirkkoniemeen ja jatkuu pohjoisesta takaisin etelään. Risteily päättyy Trondheimiin.

  Bergen – Kirkkoniemi – Trondheim

  Lue lisää: Rannikon parhaat palat: Bergen–Kirkkoniemi–Trondheim
 • alk. 940 €/hlö

  Norjan rannikko etelästä pohjoiseen

  7 päivää, ympäri vuoden

  Pohjoiseen suuntautuvalla matkalla Bergenistä Kirkkoniemeen vierailet joillakin maailman kauneimmista vuonoista, ylität napapiirin ja seilaat päiväsaikaan Nordkapin ylätasangon ympäri, aivan Euroopan huipulla.

  Bergen – Kirkkoniemi

  Lue lisää: Norjan rannikko etelästä pohjoiseen
 • alk. 1 450 €/hlö

  Risteily Bergenistä Kirkkoniemeen

  7 päivää, ympäri vuoden

  Norjan länsirannikkoa pitkin kulkevaa laivareittiä ei suotta kutsuta maailman kauneimmaksi merimatkaksi. Jo norjalaiset viikingit käyttivät väylää tuhat vuotta sitten. Hurtigruten laivat ovat seilanneet samaa reittiä Bergenin ja Kirkkoniemen välillä jo yli sadan vuoden ajan. Vain muutaman tunnin avomeriosuudet katkaisevat uskomattoman kauniit vuonomaisemat. Muuten reitti kulkee pääosin saariston suojassa. Matkalla kannattaa rentoutumisen lisäksi osallistua myös retkille.

  Bergen – Kirkkoniemi

  Lue lisää: Risteily Bergenistä Kirkkoniemeen
 • alk. 750 €/hlö

  Norjan rannikko pohjoisesta etelään

  6 päivää, ympäri vuoden

  Etelään suuntautuvalla matkalla Kirkkoniemestä Bergeniin vierailet päivällä Lofoottien monissa satamissa, purjehdit Helgelandin rannikon lukemattomien saarten välillä ja sinulla on aikaa vierailla Trondheimin Nidarosin tuomiokirkossa ja maistella kaupungin kulinaarisia herkkuja.

  Kirkkoniemi – Bergen

  Lue lisää: Norjan rannikko pohjoisesta etelään
 • alk. 850 €/hlö

  Risteily Kirkkoniemestä Bergeniin

  6 päivää, ympäri vuoden

  Pohjois-Norjan Kirkkoniemestä alkavalla risteilyllä on mahdollisuus tutustua lähemmin maan tunnetuimpiin matkailunähtävyyksiin kuten Nordkappiin, Tromssaan, Lofootteihin, Seitsemän sisaruksen vuorijonoon Helgelandin rannikolla, reikävuori Torghatteniin, Nidarosin katedraaliin Trondheimissa ja Atlantin rannikkotien mahtaviin maisemiin.

  Kirkkoniemi – Bergen

  Lue lisää: Risteily Kirkkoniemestä Bergeniin

Lyhyet rannikkoristeilyt

 • Vuonot ja Lofootit

  5 päivää, ympäri vuoden

  Risteilyllä Bergenistä Tromssaan nähdään Norjan rannikon vehreimmät maisemat, kauneimmat vuonot ja maailmankuulut Lofootit. Näet mm. postikorttimaisemista tutun Geirangerinvuonon ja Svartisenin jäätikön.

  Bergen – Tromssa

  Lue lisää: Vuonot ja Lofootit
 • Kiehtova rannikko

  4 päivää, ympäri vuoden

  Vietä unohtumattomia hetkiä Hurtigrutenin risteilyllä. Reitti Tromssasta Bergeniin kulkee pitkin kuvankaunista Trollfjordenin vuonoa. Koe jännittävä RIB-safari Lofooteilla tai vieraile Unescon maailmanperintökohteessa, Vega-saarella, Helgelandin rannikolla. Nauti rentouttavista päivistä Norjan rannikolla!

  Tromssa – Bergen

  Lue lisää: Kiehtova rannikko
 • Pohjois-Norja ja Nordkapp

  4 päivää, ympäri vuoden

  Nauti keskiyön auringosta Hurtigrutenin risteilyllä. Reitillä Tromssa – Kirkkoniemi – Tromssa purjehdimme jännittävällä Finnmarkin rannikolla. Koe retkillämme myös Nordkappin pohjoiset maisemat tai Gjæsverstappenin lintupuiston tuhannet linnut. Kaikki tämä on vain lentomatkan päässä.

  Tromssa – Kirkkoniemi – Tromssa

  Lue lisää: Pohjois-Norja ja Nordkapp
 • Lofootit ja Helgeland

  3 päivää, ympäri vuoden

  Nauti rauhallisista hetkistä Hurtigrutenin risteilyllä. Kahden yön risteilyllä Tromssasta Trondheimiin pääset ihailemaan Helgelandin kaunista rannikkoa. Hurtigruten tarjoaa risteilyn aikana mielenkiintoisia retkiä; koe vaikkapa RIB-seikkailu Lofooteilla, lähde kotkasafarille Trollsfjordenissa tai vieraile UNESCOn maailmanperintökohteessa. Lähde unohtumattomalle matkalle Norjan luontoon!

  Tromssa – Trondheim

  Lue lisää: Lofootit ja Helgeland
 • Miniristeily: Bergen–Trondheim

  3 päivää, ympäri vuoden

  Minilomalle Norjaan! Tällä risteilyllä Bergenistä Trondheimiin näet jylhiä vuonomaisemia ja nautit Hurtigrutenin palveluista.

  Bergen – Trondheim

  Lue lisää: Miniristeily: Bergen–Trondheim
 • Miniristeily: Trondheim–Bergen

  2 päivää, ympäri vuoden

  Näe kaksi kaunista kaupunkia samalla matkalla! Minilomalla Norjassa koet aidon rannikkoseikkailun.

  Trondheim – Bergen

  Lue lisää: Miniristeily: Trondheim–Bergen

Hyvä tietää

 • Hurtigrutenin matkaehdot

  Tutustu Hurtigrutenin risteilyjä koskeviin matkaehtoihin.

  Lue lisää: Hurtigrutenin matkaehdot
 • Matkustusluokat

  Hurtigrutenin Classic Voyage -risteilyillä voit valita kolmesta eri matkustusluokasta. Näillä risteilyillä on valittavana Basic-, Select- tai Platinum-matkustusluokka.

  Lue lisää: Matkustusluokat
 • Hyvä tietää – Norjan rannikkoristeilyt

  Hurtigrutenin risteilyalukset seilaavat päivittäin Norjan rannikkoa pitkin Bergenistä Kirkkoniemeen ja Kirkkoniemestä Bergeniin. Lue, mitä sinun tulee tietää ennen Norjan rannikkoristeilylle lähtöä!

  Lue lisää: Hyvä tietää – Norjan rannikkoristeilyt

Laivaesittelyt

Norjan kaunista rannikkoreittiä risteilee perinteisen Hurtigrutenin lisäksi myös modernimpi varustamo, Havila. Lue lisää Havilan ja Hurtigrutenin laivoista sisarbrändimme Risteilykeskuksen sivuilta.

Havilan kyydissä voit kokea Norjan klassisen rannikkoreitin ja maan parhaat palat modernilla laivalla. Tunne luonnon mahtavat voimat; majesteettiset vuoret, eloisat vedet, yötaivaalla tanssivat maagiset revontulet ja nauti samalla tyylikkäiden risteilyalusten mukavuuksista.

 • Bruttotonnit: 15 775
 • Bruttotonnit: 15 775
 • Bruttotonnit: 15 775
 • Bruttotonnit: 15 775

Hurtigrutenin nimi yhdistetään usein upeisiin merimaisemiin ja jännittäviin risteilykohteisiin. Varustamo tunnetaankin laajasta seikkailuhenkisten matkojen tarjonnastaan; se tarjoaa 16 aluksellaan risteilyjä, joilla päästään lähelle luontoa. Hurtigrutenin risteilyalukset seilaavat muun muassa Norjan rannikolla, Grönlannissa, Huippuvuorilla, Etelä-Amerikassa ja Antarktiksella.

 • Bruttotonnit: 11 205
 • Bruttotonnit: 11 385
 • Bruttotonnit: 11 205
 • Bruttotonnit: 11 385
 • Bruttotonnit: 11 340
 • Bruttotonnit: 11 205
 • Bruttotonnit: 16 140
 • Bruttotonnit: 6 260