Risteily Kirkkoniemestä Bergeniin

Kirkkoniemi – Bergen

Pohjois-Norjan Kirkkoniemestä alkavalla risteilyllä on mahdollisuus tutustua lähemmin maan tunnetuimpiin matkailunähtävyyksiin kuten Nordkappiin, Tromssaan, Lofootteihin, Seitsemän sisaruksen vuorijonoon Helgelandin rannikolla, reikävuori Torghatteniin, Nidarosin katedraaliin Trondheimissa ja Atlantin rannikkotien mahtaviin maisemiin.

Ajankohta: 6 päivää, ympäri vuoden

alk. 950 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

Risteilyn hintaan ei sisälly lentoja eikä hotellimajoituksia. Autamme teitä mielellämme lento- ja hotellivarauksissa. Pyydä päivän tarjous!

 • Päivä 1. Kirkkoniemi

  Risteilyalus lähtee Kirkkoniemestä kello 12:30. Alus kulkee Varangin niemimaan ympäri ja pysähtyy pikaisesti Vardøssä, Norjan itäisimmässä kaupungissa. Matka jatkuu yli Kongsoyfjodenin ennen Berlevågiin saapumista myöhään illalla. Berlevåg tunnetaan muun muassa kuuluisan paikallisista kalastajista koostuvan mieskuoron kotipaikkana.

  Vierailusatamat: Kirkkoniemi, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg

 • Päivä 2. Mehamn–Tromssa

  Risteilyalus pysähtyy aikaisin aamulla Kjøllefjordissa, Honningsvågissa ja Havøysundissa. Honningsvågista voi lähteä varustamon lisämaksulliselle retkelle, joka vie osallistujat aamiaiselle Nordkappin maisematasanteelle. Merimatka jatkuu Euroopan pohjoisimpaan kaupunkiin, Hammerfestiin. Seuraavana vuorossa on Tromssa, jossa voi ihastella arktista katedraalia ja kuunnella vaikkapa keskiyön konserttia.

  Vierailusatamat: Mehamn, Kjøllefjord, Honningsvåg, Havøysund, Hammerfest, Øksfjord, Skjervøy, Tromssa

 • Päivä 3. Lofootit ja Vesterålen

  Lofootit ja Vesterålenin saaret tarjoavat ehdottomasti eräitä matkan upeimpia maisemaelämyksiä. Ihastele Risøyrennan kanavan matalia vesiä, jossa hiekkasärkät näkyvät kirkkaan, vihertävän veden lävitse kanavan molemmilla puolilla. Laiva jatkaa matkaansa kapean Raftsundin salmen lävitse. Mikäli sää ja aikataulu sallivat, laiva vierailee myös unohtumattomassa Trollfjordin vuonossa, jossa sileät kalliot miltei koskettavat laivan kylkiä. Varustamo tarjoaa Svolværissa useita lisämaksullisia retkiä RIB-veneretkestä hevosratsastukseen. Lofoottien saaret jäävät illalla taakse ja alus asettaa kurssin kohti manner-Norjaa.

  Vierailusatamat: Finnsnes, Harstad, Risøyhamn, Sortland, Stokmarknes, Svolvær, Stamsund

 • Päivä 4. Seitsemän sisarusta

  Päivän aikana juhlistetaan Napapiirin ylitystä. Helgelandin rannikolla ohitetaan satoja viehättäviä luotoja, viljelysmaita ja jylhiä graniittiseinämiä. Aluksen kannelta voi myös nähdä kummallisen muotoisen Torghatten vuoren. Risteilyalus matkaa idyllisen Sandnessjøenin saaren ohitse ja lähestyy Brønnøysundia, jossa näkyvät myyttiset Seitsemän sisaruksen vuoret. Vegan saaristo on Unescon maailmanperintökohde, ja sijaitsee lähellä Sandnessjøenin satamaa. Haahkojen ja saariston asukkaiden mutkattoman yhteiselon myötä saaristo nimettiin maailmanperintökohteeksi vuonna 2004.

  Vierailusatamat: Bodø, Ørnes, Nesna, Sandnessjøen, Bronnøysund, Rørvik

 • Päivä 5. Trondheim

  Varhain aamulla saavutaan Norjan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Trondheimiin. Täällä voit tutustua mahtavaan Nidaroksen katedraaliin, joka on Skandinavian suurin keskiaikainen rakennus. Matka jatkuu avomerellä Munkholmenin ja Hitan saarien ohitse kohti Moldea, joka tunnetaan ”ruusujen kaupunkina” poikkeuksellisen runsaan ja vehreän kasvillisuutensa vuoksi.

  Vierailusatamat: Trondheim, Kristiansund, Molde

 • Päivä 6. Bergen

  Päivän aikana ohitetaan useita syviä vuonoja ja taivaalle kurottavia tuntureita. Viimeisellä osuudella voit ihailla kuvankaunista Nordfjordin vuonoa, joka sijaitsee aivan jättiläismäisen Jostedalsbreenin jäätikön alapuolella, upeaa, Norjan pisintä Sognevuonoa, ja kuvauksellista Bergenin saaristoa. Laiva saapuu Bergeniin klo 14:30.

  Vierailusatamat: Ålesund, Torvik, Måløy, Florø, Bergen

Hytit

Polar-sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.

Polar-ulkohytit

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva (joissain hyteissä kerrosvuoteet). Sijainti keski- ja alakansilla.

 

Ulkohytti (L) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Venttiili-ikkunat, rajoitettu näköala/ei näköalaa. Sijainti alakansilla.

 

Ulkohytti (J) 5-13 m²
Rajoitettu näköala/ei naköalaa, erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti ylä- ja alakansilla.

Arctic Superior -ulkohytit

Ulkohytti (U) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (P) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti ylä- ja keskikansilla.

Expedition-sviitit

Sviitti (M) 28 – 30 m²
1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Hinnasto

Määrittelemätön BASIC-sisähytti alk. 950 €/hlö
Määrittelemätön BASIC-ulkohytti alk. 1 120 €/hlö

Henkilöhinnat alkaen hintoja kahden hengen hytissä.

 

Hinta sisältää:
BASIC – risteily kahden hengen hytissä täysihoidolla
SELECT – risteily kahden hengen hytissä täysihoidolla, ilmainen WiFi sekä kahvi- ja teetarjoilu
PLATINUM – risteily kahden hengen hytissä täysihoidolla, ilmainen WiFi, kahvi- ja teetarjoilu, halutessaan illalliset À la Carte-ravintolassa, juomapaketti illallisen aikana, vierailu laivan konesillalla, lentokenttäkuljetukset Bergenissä, Trondheimissa ja Kirkkoniemessä, vesipullopaketti, kiikareiden käyttö sekä tervetulokori shampanjan kera

Huomioi, että hintojen saatavuus vaihtelee kysynnän ja laivan kapasiteetin mukaan. Saatavilla olevat päivän hinnat ilmoitetaan varauksen yhteydessä. Lue lisää Hurtigrutenin hinnoittelusta!

 

Hintaan ei sisälly:

 • retkiä (osa voidaan varata etukäteen, osa laivalla)
 • lentoja eikä hotellimajoituksia
 • kuljetuksia laivalle
 • matkavakuutusta

 

Lento+hotelli -paketti:
Autamme teitä mielellämme lento- ja hotellivarauksissa. Pyydä päivän tarjous!

Lisätietoa

RISTEILYN AIKATAULU JA REITTI

Laivojen lähtöajat Bergenistä ja Kirkkoniemestä näkyvät täältä.

 

HURTIGRUTENIN LAIVAT

Hurtigrutenilla on erikokoisia ja -ikäisiä laivoja MS Spitsbergenistä (2009) perinteiseen MS Lofoteniin (1964), joka on yhä monien vakiomatkustajien suosikki. Kullakin laivalla on oma tyylinsä ja muotoilunsa, joka näkyy niin laivalla olevassa taiteessa kuin sen värityksessä ja sisustuksessakin. Kaikki laivat takaavat kuitenkin viihtyisän matkakokemuksen rennossa Hurtigrutenin ilmapiirissä. Valitse mieleisesi laivavaihtoehto Hurtigruten laivastosta. Lue lisää!

 

HYTIT LAIVOILLA

 

Sviitit

Tarjolla on laaja valikoima mukavia sviittejä. Myös samantasoisten sviittien koko ja sijaintipaikat laivalla voivat vaihdella. Korkeimmilla kansilla sijaitsevissa sviiteissä on yleensä näköalaikkuna, kun taas alemmilla kansilla sijaitsevissa sviiteissä on pyöreät ikkunat. Sviittiluokat ovat QJ, Q, M, MG ja MX. Niissä kaikissa on oleskelutila, jossa on televisio. Sviiteissä on suihku/wc, ja useimmissa niistä on parisänky* (yksiosaisessa sängyssä voi olla kaksi erillistä patjaa).

 

Tavalliset ja ylelliset hytit

Hyttiluokissa I, L, J, N, P ja U on kaikissa oma suihku/wc ja kaksi sänkyä, joista toisen voi muuntaa sohvaksi. Hyttiluokissa A, D ja joissakin hyttiluokkien I, J ja N hyteistä on ylä- ja alasängyt. MS Lofotenin ja MS Nordstjernenin hyttiluokassa D on vain pesuallas.

 

Erityishytit

MS Lofotenia ja MS Nordstjerneniä lukuun ottamatta laivoissa on ainakin yksi erityisvarusteltu hytti liikuntarajoitteisille matkustajille. Kolmelle tai neljälle henkilölle soveltuvien hyttien hinnat saat pyynnöstä, ja joissakin laivoissa on yhdistettäviä hyttejä.

 

Yleistä tietoa hyteistä

Ilmoitamme erikseen hyttiluokista, joiden muutamissa ulkohyteissä on vain rajallinen näkymä ulos tai ei lainkaan näkymää, koska pelastusveneet tai turvallisuusvarusteet saattavat estää näkymän tai pyöreät ikkunat voivat olla pieniä tai “tunnelimaisia”. Huomaa, että MS Lofotenin ja MS Nordstjernenin kahdella alemmalla kannella olevien hyttien pyöreät ikkunat voivat olla talvisaikaan kiinni.

Huom! Matkaohjelmassa esitellyt hytit on MS Nordkapp laivalta. Tarkemmat tiedot valitsemasi laivan hyttivaihtoehtoista saat täältä!

 

HYVÄ TIETÄÄ: NORJAN RANNIKKORISTEILYT

Lue lisää!

 

RETKET

Mikäli mahdollista, retket kannattaa varata etukäteen, sillä laivalla myydään ainoastaan jäljelle jääneitä paikkoja. Tällöin retket tulee varata viimeistään neljä viikkoa ennen lähtöä. Muussa tapauksessa retket varataan laivalla. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikanpäällä vallitsevista olosuhteista.

Retket opastetaan englannin-, norjan- ja saksankielisinä.

Tutustu koko retkivalikoimaan englanniksi täällä!

 

Retket matkalla etelään
8A AAMIAINEN NORDKAPPISSA (HR-HVG8A)

Honningsvåg – Hammerfest

Saatavuus: 8.5.–7.10.
Kesto: noin 6 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 217 €/hlö

Upea retki Euroopan ”katolle” Nordkappiin. Täällä nautitun aamiaisen jälkeen matka jatkuu Finnmarkin alueen vaikuttavien maisemien halki Hammerfestiin, missä noustaan takaisin laivaan.

 

8B MAAILMAN POHJOISIN KAUPUNKI (HR-HFT8B)

Hammerfest

Saatavuus: 8.6.–8.4.*
Kesto: noin 1 tunti ja 45 minuuttia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 91 €/hlö

Käymme UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvalla Meridiaanimuistomerkillä, kuulemme lisää Euroopan ensimmäisestä nesteytetyn maakaasun (LNG) jalostamosta ja pysähdymme Salen-tunturilla katsomassa upeaa näköalaa kaupunkiin.

*Ei saatavilla 1.1., 24.–25.12., 31.12.

 

8C KESKIYÖN KONSERTTI JÄÄMERENKATEDRAALISSA (HR-TOS8C)

Tromssa
Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 1 tunti ja 15 minuuttia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 80 €/hlö

Kynttilöiden tuikkiessa Jäämerenkatedraali esittäytyy kauneimmillaan, täyttyen norjalaisten kansanlaulujen sekä hengellisten ja klassisten sävelten soinnista. Huom! Retken ikäraja on 6 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

*Ei saatavilla 1.4., 24.12.

 

8F MOOTTORIKELKALLA POHJOISEN YÖSSÄ (HR-MEH8F)

Mehamn – Kjøllefjord

Saatavuus: 15.12.–30.4.*
Kesto: noin 2 tuntia ja 15 minuuttia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 405 €/hlö

Öinen moottorikelkkasafari vie pohjoisen talviseen erämaahan. Voimme myös nähdä revontulia kirkkaalla tähtitaivaalla. Huom! Retken ikäraja on 6 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa. Moottorikelkan kuljettajalta vaaditaan voimassa oleva ajokortti.

*Ei saatavilla 1.1., 25.12.

 

8G VUORISTOVAELLUS HAMMERFESTISSÄ (HR-HFT8G)

Hammerfest

Saatavuus: 8.6.–7.11.
Kesto: noin 1,5 tuntia
Vaativuustaso: 4/5, vaativa
Hinta: alk. 101 €/hlö

Vaella läpi Hammerfestin kaupungin aina Salen vuorelle asti. Huipulta aukeaa upea näkymä Pohjoiselle jäämerelle. Huom! Retken ikäraja on 16 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

 

8H NAPASEUDUN SANKARIN TARINOITA (HR-HFT8H)

Hammerfest

Saatavuus: 8.11.–22.3.*
Kesto: noin 1 tuntia ja 45 minuuttia
Vaativuustaso: 4/5, vaativa
Hinta: alk. 119 €/hlö

Tutustu Hammerfestiläisen kokin ja tutkimusmatkailijan Adolf Lindstrømin tarinaan. Astu tutkimusmatkailijan saappaisiin mini-löytöretkellä Mount Salenin huipulle. Retkellä päästään maistelemaan Lindstrømin erikoisuuksia, kuten esimerkiksi Lindstrømin pihvejä. Huom! Retken ikäraja on 16 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

*Ei saatavilla 1.1., 24.–25.12., 31.12.

 

9A VESTERÅLENIN NÄHTÄVYYDET (HR-HRD9A)

Harstad – Sortland

Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 4 tuntia ja 15 minuuttia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 128 €/hlö

Retki alkaa lyhyellä nähtävyyskierroksella Harstadin kaduilla, minkä jälkeen lähdetään bussilla kohti Trondenesin niemimaata. Niemimaalla tutustutaan keskiaikaiseen kirkkoon ja paikalliseen Historical Center -keskukseen. Matkaa jatketaan kohti Hinnøya saarta ja lautalla halki Gullesfjord-vuonon. Laivaan noustaan jälleen Sortlandissa.

*Ei saatavilla 1.1., 25.12.

 

9B LOFOOTIT (HR-SVJ9B)

Svolvær – Stamsund

Saatavuus: 9.4.–31.8.
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 134 €/hlö

Lofoottien saariryhmän suojaisat lahdelmat ja vuoristomaisemat ovat sukupolvien ajan olleet kotina ja työpaikkana kalastajille, jotka ovat oppineet elämään sopusoinnussa aina arvaamattoman luonnon kanssa. Henningsværissa vieraillaan vanhalla kaviaaritehtaalla, joka nykypäivänä toimii nykytaiteenmuseona. Huom! Retki voidaan yhdistää retkeen 9C.

 

9C MERIKOTKASAFARI (HR-SKN9C)

Trollfjord – Svolvær

Saatavuus: 24.3.–15.10.
Kesto: noin 2 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 171 €/hlö

Trollfjord-vuonoa ympäröivä alue tunnetaan mahtavan merikotkan valtakuntana. Purjehdimme tähän kapeaan, jyrkkien vuorten reunustamaan vuonoon. Yleensä näemme merikotkia kiertelemässä laivan yllä, jolloin voit nähdä näitä kauniita ja harvinaisia lintuja aivan lähietäisyydeltä. Huom! Retken voi yhdistää retkiin 9B, 9D ja 9E.

 

9D RATSASTUSRETKI LOFOOTEILLA (HR-SVJ9D)

Svolvær – Stamsund

Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 3,5 tuntia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 180 €/hlö

Ratsasta upeissa Lofootin maisemissa. Retki ei vaadi aiempaa kokemusta ratsastuksesta. Huom! Retken ikäraja on 5 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa. Retki on yhdistettävissä retkeen 9C.

*Ei saatavilla 31.12.

 

9E PIKAVENERETKI LOFOOTEILLA (HR-SVJ9E)

Svolvær

Saatavuus: 9.6.–8.9.
Kesto: noin 1,5 tuntia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 171 €/hlö

Tule mukaan vauhdikkaalle retkelle RIB-pikaveneillä Lofoottien saaristoon. Täällä on hyvät mahdollisuudet bongata merikotkia lähietäisyydeltä. Huom! Retken ikäraja on 6 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa. Retki voidaan yhdistää retkeen 9C.

 

9F KÄVELYRETKI KALASTAJAKYLÄSSÄ (HR-SVJ9F)

Svolvaer

Saatavuus: 1.9.–8.4.*
Kesto: noin 1,5 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 97 €/hlö

Tutustu aitoon kalastajakylään Lofoottien sydämessä oppaan johdolla.

*Ei saatavilla 23.–25.12., 31.12.

 

10B UNESCON SUOJELEMA VEGAN SAARISTO (HR-SSJ10B)

Sandnessjøen – Brønnøysund

Saatavuus: 10.6.–9.9.
Kesto: noin 5 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 276 €/hlö

6 000 saaren ja luodon muodostama Vegan saaristo kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Käymme muun muassa ”E-talossa”, museossa, joka on omistettu haahkoille, ja jossa kerrotaan alueen perinteestä pitää näitä lintuja kotieläiminä.

 

10C LOHIRETKI (HR-BNN10C)

Brønnøysund

Saatavuus: vuoden ympäri
Kesto: noin 2,5 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 115 €/hlö

Norja on yksi Euroopan suurimmista kalan ja merielävien viejistä. Lähes 37 miljoonaa ihmistä syö norjalaista kalaa ja mereneläviä päivittäin. Retkellä tutustutaan kalankasvatukseen Norwegian Aquaculture Center -keskuksessa Toftissa.

 

11A TRONDHEIM JA NIDAROSIN KATEDRAALI (HR-TRD11A)

Trondheim

Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 2 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 101 €/hlö

Kiertoajelulla Norjan entisessä pääkaupungissa ja nykyään maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa käymme myös kuuluisassa Nidarosin katedraalissa, Norjan suurimmassa keskiaikaisessa kirkossa, joka on toiminut maan kansallispyhäkkönä aina 1000-luvulta alkaen.

*Ei saatavilla 1.1., 25.12.

 

11C ATLANTINVÄYLÄ (HR-KSU11C)

Kristiansund – Molde

Saatavuus: 11.4.–10.9.*
Kesto: noin 4,5 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 156 €/hlö

Atlantinväylä on 8,2 km pitkä, sisältää 8 siltaa ja kulkee upeiden maisemien ympäröimänä. Käymme Kvernesin piirukirkossa ja syömme illallista paikallisessa majatalossa.

*Ei saatavilla 17.5.

 

11E BERGTATTIN MARMORIKAIVOS (HR-KSU11E)

Kristiansund – Molde

Saatavuus: 15.9.–30.4.*
Kesto: noin 4,5 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 198 €/hlö

Lähde Bergtattin opastetulle kierrokselle, jossa näet marmori- ja kalkkikivikaivoksen. Kaivos sijaitsee maanalaisen järven rannoilla syvällä vuoren sisällä.

*Ei saatavilla 1.1., 2.4., 24.–25.12., 31.12.

Hyvä tietää