Aktiviteetit

Islannin aktiviteettivalikoima on äärimmäisen monipuolinen, aivan kuten saari itsekin. Lähde vaellukselle upeaan luontoon, bongaa valaita ja lunneja, metsästä revontulia, ratsasta islanninhevosella halki laavakenttien, kokeile jääkiipeilyä, hyppää moottorikelkan kyytiin tai rentoudu luonnon kuumissa lähteissä. Meiltä löydät aktiviteetit päiväretkistä useamman päivän matkoihin. Löydä sadoista aktiviteeteista juuri sinulle mieleiset ja varaa ne helposti netistä.

Suosituimmat retket

Suosituimmat aktiviteetit teemoittain

 • Kultainen kolmio

  14 päiväretkeä, 34 useamman päivän matkaa

  Kolmea Islannin suosituimmista luontonähtävyyksistä kutsutaan yhteisnimellä Kultainen kolmio. Pääset tutustumaan Unescon maailmanperintökohteeseen Thingvelliriin, kuumaa vettä suihkuttavaan Strokkur-geysiriin ja Gullfossin ”kultaiseen” vesiputoukseen erilaisten päiväretkien ja matkojen muodossa.

  Tutustu

   

 • Kylpylät ja kuumat lähteet

  20 päiväretkeä, 26 useamman päivän matkaa

  Islannin tuliperäisestä maaperästä löytyy runsaasti kuumia lähteitä ja lämpimiä luonnonaltaita. Rentoudu kuuluisan Sinisen laguunin parantavissa vesissä tai lähde etsimään kuumia lähteitä patikoiden tai hevosen selässä.

  Tutustu

   

 • Ratsastus

  21 päiväretkeä

  Yhdistä Islannin upea luonto ja ratsastus. Ratsasta laavakenttien, mustien hiekkarantojen ja vehreiden laaksojen halki. Pääset myös kokeilemaan islanninhevosille ominaista askellajia, tölttiä. Ratsastuksen ystäville tämä on paras tapa tutustua saaren luontonähtävyyksiin.

  Tutustu

   

 • Valasbongaus

  14 päiväretkeä, 2 useamman päivän matkaa

  Lähde bongaamaan maailman suurimpia nisäkkäitä Atlantin avoimelle valtamerelle! Valaiden näkeminen niiden omassa elinympäristössä on mykistävä kokemus, ja näillä retkillä todennäköisyys valashavainnoille on hyvin suuri.

  Tutustu

   

 • Revontulibongaus

  16 päiväretkeä, 12 useamman päivän matkaa

  Näe maagiset revontulet tanssimassa Islannin kauniin luonnon keskellä. Ohjattu revontuliretki on helppo tapa lähteä karkuun kaupungin valosaastetta ja moninkertaistaa mahdollisuudet upean värikkäiden revontulien bongaamiseen.

  Tutustu

   

 • Patikointi ja vaellus

  9 päiväretkeä, 21 useamman päivän matkaa

  Islannin karunkaunis erämaa, henkeäsalpaavat vesiputoukset, kylmyyttä hohkaavat jäätiköt ja arvoituksellinen tuliperäinen maasto ovat ainutlaatuinen miljöö patikointiretkille ja vaellusmatkoille.

  Tutustu

   

 • Moottorikelkkailu

  10 päiväretkeä, 1 useamman päivän matka

  Oletko koskaan haaveillut moottorikelkkailusta majesteettisella jäätiköllä? Islannissa se on mahdollista! Moottorikelkkailemaan pääsee esimerkiksi saaren toiseksi suurimmalle jäätikölle, Langjökullille. Aktiviteetin järjestäjä tarjoaa kaikki tarvittavat varusteet ajovaatteista kelkkoihin.

  Tutustu

   

 • Jäätikkökävely

  24 päiväretkeä

  Astu sinisenä hehkuvien jäätiköiden alati muuttuvaan maailmaan asiantuntevan oppaan johdolla. Jäätikkökävelyillä tutustutaan lähietäisyydeltä luonnon muovaamiin jäämuodostumiin ja jääluoliin.

  Tutustu

   

 • Luolaretket

  22 päiväretkeä

  Tutustu sateenkaaren väreissä hohtaviin laavaluoliin tai sinivalkoisina hehkuviin jääluoliin. Islanti tunnetaan vastakkaisuuksien maana, ja sama pätee myös luolaretkiin. Luolissa avautuu salaperäinen oma maailma, johon pääset tutustumaan oppaan johdolla. Kuulet myös lisää siitä, miten luolat ovat syntyneet.

  Tutustu

   

 • Lintubongaus

  7 päiväretkeä

  Islannin monipuolinen linnusto houkuttelee niin turisteja kuin lintubongaajiakin. Erityisesti hellyttävästä ulkonäöstään ja uteliaasta luonteestaan tunnetut lunnit ovat kiinnostava bongauskohde. Lintubongausretkillä voidaan nähdä myös muita merilintuja kuten haahkoja, arktisia tiiroja ja merimetsoja.

  Tutustu

   

Muut aktiviteetit teemoittain

 • Aktiviteettipaketit

  23 useamman päivän matkaa

  Etkö osaa valita mikä aktiviteetti kiinnostaa sinua eniten? Nämä aktiviteettipaketit sisältävät useita erilaisia aktiviteetteja, joita tehdessä koet Islannin monipuolisuuden parhaiten! Valikoimaan kuuluu paketteja kahden päivän lyhyistä matkoista aina yli viikon mittaisiin aktiviteettipläjäyksiin.

  Tutustu

 • Hiihto

  2 useamman päivän matkaa

  Murtomaahiihto Islannin ainutlaatuisissa maisemissa on unohtumaton kokemus! Opastetuilla hiihtomatkoilla pääset tutustumaan saaren parhaisiin hiihtomaisemiin kokeneen oppaan johdolla.

  Tutustu

 • Jääkiipeily

  4 päiväretkeä

  Islannissa jääkiipeilyä voi harrastaa ympäri vuoden ja kaikki tarvittavat varusteet saa retken järjestäjältä. Monipuoliset kiipeilyreitit sopivat sekä aloittelijoille että jääkiipeilyn konkareille.

  Tutustu

   

 • Laskettelu

  3 useamman päivän matkaa

  Islannista ei heti tulisi mieleen laskettelu, mutta saaren lumipeitteiset vuoret ovat erinomaista laskettelumaastoa. Laskettelumatkat vievät sinut oppaan johdolla Islannin upeimmille rinteille.

  Tutustu

   

 • Melonta

  3 päiväretkeä

  Näe Islanti ja sen luontonähtävyydet uudesta näkökulmasta kajakin kyydissä. Koe vesistöjen maaginen tunnelma ja upeat maisemat melontaretkellä.

  Tutustu

   

 • Mönkijäretket

  5 päiväretkeä

  Mönkijä on loistava vaihtoehto, jos nähtävyyskierrokseen haluaa lisätä ripauksen vauhtia. Ajele vaikkapa pitkin saaren etelärannikon mustia hiekkarantoja tai jäätikköjokien yli. Mönkijäajelun voi myös yhdistää muihin vauhdikkaisiin aktiviteetteihin, kuten koskenlaskuun.

  Tutustu

   

 • Paikallinen kulttuuri

  4 päiväretkeä

  Näillä yhdistelmäretkillä viihtyy sekä hurjapää että juomakulttuurin ystävä. Yhdistä koskenlasku tai jet boat -ajelu ja islantilaisten oluiden maisteluun.

  Tutustu

   

 • Snorklaus

  3 päiväretkeä

  Thingvellirin kansallispuistossa sijaitseva Silfran hautavajoama piilottaa sisäänsä uskomattoman kauniin sinisen maailman. Snorklausretkillä pääset tutkimaan Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen välistä vedenalaista maisemaa.

  Tutustu

 • Sukellus

  4 päiväretkeä

  Islanti tarjoaa laitesukelluksen ystäville useita eri sukelluspaikkoja. Pääset tutkimaan esimerkiksi Silfran hautavajoaman kristallinkirkkaita vesiä, metsästämään vesihirviötä Kleifarvatn-järvessä tai tutustumaan merieläimiin Garðurin pienestä kalastajakylästä.

  Tutustu

   

 • Superjeeppiajelut

  14 päiväretkeä

  Superjeeppiretket ovat ainutlaatuinen tapa nähdä Islannin luontonähtävyydet pienessä ryhmässä oman kuljettajan johdolla. Jos ajatus turistiryhmässä kuljeskelusta ei houkuta, mutta haluat silti nähdä saaren upeimmat nähtävyydet, nämä retket ovat oikea valinta sinulle.

  Tutustu

   

 • Veneretket

  25 päiväretkeä

  Veneretkien tarjonnasta löydät vaihtoehtoja niin hurjapäille kuin luonnonystävillekin. Lähde bongaamaan valaita tai lunneja, kulje ohi jäävuorien maagisessa jäälaguunissa tai hyppää hurjan jet boat -veneen kyytiin ja kiidä pitkin Gullfossin kanjonia.

  Tutustu

   

Vinkkejä ja lisätietoa