Risteily Bergenistä Kirkkoniemeen

Bergen – Kirkkoniemi

Norjan länsirannikkoa pitkin kulkevaa laivareittiä ei suotta kutsuta maailman kauneimmaksi merimatkaksi. Jo norjalaiset viikingit käyttivät väylää tuhat vuotta sitten. Hurtigruten laivat ovat seilanneet samaa reittiä Bergenin ja Kirkkoniemen välillä jo yli sadan vuoden ajan. Vain muutaman tunnin avomeriosuudet katkaisevat uskomattoman kauniit vuonomaisemat. Muuten reitti kulkee pääosin saariston suojassa. Matkalla kannattaa rentoutumisen lisäksi osallistua myös retkille.

Ajankohta: 7 päivää, ympäri vuoden

alk. 1 120 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

Risteilyn hintaan ei sisälly lentoja eikä hotellimajoituksia. Autamme teitä mielellämme lento- ja hotellivarauksissa. Pyydä päivän tarjous!

 • Päivä 1. Bergen

  Risteily kohti pohjoista alkaa seitsemän vuoren ympäröimästä Bergenistä. Mikäli sinulla on aikaa ennen laivan lähtöä, kannattaa tutustua esimerkiksi Bryggenin kaupunginosaan, joka löytyy myös Unescon maailmanperintölistalta. Laiva lähtee satamasta kello 21:30. Risteilyalus seuraa viikinkien vanavedessä pitkin Hjeltrefjord vuonoa, jossa matkustajat voivat nauttia henkeäsalpaavista maisemista.

 • Päivä 2. Ålesund ja Geirangerinvuono/Hjørundfjord

  Mikäli heräät tarpeeksi aikaisin, pääset nautiskelemaan aamiaista Nordfjord vuonon kauniissa maisemissa. Alus saapuu aamupäiväksi kauniiseen jugendkaupunkiin Ålesundiin. Kesäkaudella (2.6.–1.9.) matkustajat pääsevät näkemään Geirangerinvuonon. Syksyllä (2.9.–1.11.) puolestaan vieraillaan Hjørundfjord vuonossa. Illaksi risteilyalus seilaa Moldeen, ”ruusujen kaupunkiin”.

  Vierailusatamat: Florø, Måløy, Torvik, Ålesund, Molde

 • Päivä 3. Trondheimin kuninkaallinen kaupunki

  Risteilyalus saapuu aamulla Trondheimiin. Vaikka kaupunki on Norjan mittapuulla suuri, on se säilyttänyt pienen kaupungin charmikkuuden. Osa Trondheimin tunnuksenomaisista puutaloista on rakennettu jo 1700-luvulla. Puutalojen lisäksi kaupunki on tunnettu Nidaroksen katedraalista ja Bakklandetin vanhasta korttelista. Iltapäivällä laiva suuntaa kohti luodetta, ohittaen kauniin Kjeungskjærin majakan sekä tuhansia, hurmaavia pikkusaaria. Laivan navigoitua läpi kapean Stokksundin salmen, suunnataan kohti viehättävää Rørvikiä.

  Vierailusatamat: Kristiansund, Trondheim, Rørvik

 • Päivä 4. Napapiiri ja Lofootit

  Laiva ylittää napapiirin aamulla. Ørnesin kylän läheisyydessä sijaitsee Norjan toiseksi suurin jäätikkö, Svartisen, jonne Hurtigruten järjestää retkiä. Illalla saavutaan Lofooteille, jotka tunnetaan omaperäisistä, majesteettisten vuorten ympäröimistä kuvankauniista kalastajakylistä. Tutustu upeaan luontoon ja maisemiin itsenäisesti tai varustamon retkien muodossa. Aluksen kulkiessa läpi Raftsund vuonon, pysähdytään Trollfjord vuonon suulla, missä tarjoillaan tuoreita kalamurekepihvejä ja kuullaan Trjollfjordin taistelusta.

  Vierailusatamat: Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna, Ørnes, Bodø, Stamsund, Svolvær

 • Päivä 5. Tromssa

  Aamulla laiva tekee nopeat pysähdykset Risøyhamnissa, Harstadissa ja Finnsnesissä, minkä jälkeen jatketaan kohti Tromssaa. Eloisa Tromssa tarjoaa paljon ravintoloita ja kahviloita, hulppeita maisemia, kulttuuria, historiaa ja erikoislaatuista arkkitehtuuria. Tromssasta matkaa jatketaan pohjoiseen. Syyskuusta aina maaliskuuhun saakka näillä vesillä on hyvät mahdollisuudet bongata revontulia.

  Vierailusatamat: Stokmarknes, Sortland, Risøyhamn, Harstad, Finnsnes, Tromssa, Skjervøy

 • Päivä 6. Honningsvåg ja Nordkapp

  Päivä alkaa merimatkalla Magerøysundin lävitse. Kesäisin kannelta voi nähdä porolaumoja sekä saamelaisten pystyttämiä leirejä. Ensimmäinen pysähdys on jo Hammerfestissä, jota seuraa pikainen pysähdys Havøysundissa. Tämän jälkeen laiva saapuu Honningsvågiin, joka toimii porttina ihmeelliselle Nordkappille. Euroopan pohjoisin kohta kohoaa 300 metrin korkeuteen merenpinnasta. Nordkappin ylängöllä seisoessaan voi todella tuntea olevansa koko maailman äärilaidalla. Alue tunnetaan myös runsaasta linnustostaan. Risteilyalus jatkaa kohti Kjøllefjordin kalastajakylää ohi Finnkirkan kallion, jonka uskotaan muinoin olleen saamelaisten uhrirituaalien tapahtumapaikka.

  Vierailusatamat: Øksfjord, Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg, Båtsfjord

 • Päivä 7. Kirkkoniemi

  Näkymät ja meri muuttuvat dramaattisemmiksi matkan jatkuessa kohti Kirkkoniemeä, jonne saavutaan aamulla kello 9.00.

  Vierailusatamat: Vardø, Vadsø, Kirkkoniemi

Hytit

Polar-sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.

Polar-ulkohytit

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva (joissain hyteissä kerrosvuoteet). Sijainti keski- ja alakansilla.

 

Ulkohytti (L) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Venttiili-ikkunat, rajoitettu näköala/ei näköalaa. Sijainti alakansilla.

 

Ulkohytti (J) 5-13 m²
Rajoitettu näköala/ei naköalaa, erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti ylä- ja alakansilla.

Arctic Superior -ulkohytit

Ulkohytti (U) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (P) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti ylä- ja keskikansilla.

Expedition-sviitit

Sviitti (M) 28 – 30 m²
1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Hinnasto

Määrittelemätön BASIC-sisähytti alk. 1 120 €/hlö
Määrittelemätön BASIC-ulkohytti alk. 1 320 €/hlö

Henkilöhinnat alkaen hintoja kahden hengen hytissä.

 

Hinta sisältää:
BASIC – risteily kahden hengen hytissä täysihoidolla
SELECT – risteily kahden hengen hytissä täysihoidolla, ilmainen WiFi sekä kahvi- ja teetarjoilu sekä illallisajan valinta
PLATINUM – risteily kahden hengen hytissä täysihoidolla, ilmainen WiFi, kahvi- ja teetarjoilu, halutessaan illalliset À la Carte-ravintolassa, juomapaketti illallisen aikana, vierailu laivan konesillalla, lentokenttäkuljetukset Bergenissä, Trondheimissa ja Kirkkoniemessä, vesipullopaketti, kiikareiden käyttö sekä tervetulokori shampanjan kera

Huomioi, että hintojen saatavuus vaihtelee kysynnän ja laivan kapasiteetin mukaan. Saatavilla olevat päivän hinnat ilmoitetaan varauksen yhteydessä. Lue lisää hinnoittelusta!

 

Hintaan ei sisälly:

 • retkiä (osa voidaan varata etukäteen, osa laivalla)
 • lentoja eikä hotellimajoituksia
 • kuljetuksia laivalle
 • matkavakuutusta

 

Lento+hotelli -paketti:
Autamme teitä mielellämme lento- ja hotellivarauksissa. Pyydä päivän tarjous!

Lisätietoa

RISTEILYN AIKATAULU JA REITTI

Laivojen lähtöajat Bergenistä ja Kirkkoniemestä näkyvät täältä.

 

HURTIGRUTENIN LAIVAT

Hurtigrutenilla on erikokoisia ja -ikäisiä laivoja MS Spitsbergenistä (2009) perinteiseen MS Lofoteniin (1964), joka on yhä monien vakiomatkustajien suosikki. Kullakin laivalla on oma tyylinsä ja muotoilunsa, joka näkyy niin laivalla olevassa taiteessa kuin sen värityksessä ja sisustuksessakin. Kaikki laivat takaavat kuitenkin viihtyisän matkakokemuksen rennossa Hurtigrutenin ilmapiirissä. Valitse mieleisesi laivavaihtoehto Hurtigruten laivastosta. Lue lisää!

 

HYTIT LAIVOILLA

 

Sviitit

Tarjolla on laaja valikoima mukavia sviittejä. Myös samantasoisten sviittien koko ja sijaintipaikat laivalla voivat vaihdella. Korkeimmilla kansilla sijaitsevissa sviiteissä on yleensä näköalaikkuna, kun taas alemmilla kansilla sijaitsevissa sviiteissä on pyöreät ikkunat. Sviittiluokat ovat QJ, Q, M, MG ja MX. Niissä kaikissa on oleskelutila, jossa on televisio. Sviiteissä on suihku/wc, ja useimmissa niistä on parisänky* (yksiosaisessa sängyssä voi olla kaksi erillistä patjaa).

 

Tavalliset ja ylelliset hytit

Hyttiluokissa I, L, J, N, P ja U on kaikissa oma suihku/wc ja kaksi sänkyä, joista toisen voi muuntaa sohvaksi. Hyttiluokissa A, D ja joissakin hyttiluokkien I, J ja N hyteistä on ylä- ja alasängyt. MS Lofotenin ja MS Nordstjernenin hyttiluokassa D on vain pesuallas.

 

Erityishytit

MS Lofotenia ja MS Nordstjerneniä lukuun ottamatta laivoissa on ainakin yksi erityisvarusteltu hytti liikuntarajoitteisille matkustajille. Kolmelle tai neljälle henkilölle soveltuvien hyttien hinnat saat pyynnöstä, ja joissakin laivoissa on yhdistettäviä hyttejä.

 

Yleistä tietoa hyteistä

Ilmoitamme erikseen hyttiluokista, joiden muutamissa ulkohyteissä on vain rajallinen näkymä ulos tai ei lainkaan näkymää, koska pelastusveneet tai turvallisuusvarusteet saattavat estää näkymän tai pyöreät ikkunat voivat olla pieniä tai “tunnelimaisia”. Huomaa, että MS Lofotenin ja MS Nordstjernenin kahdella alemmalla kannella olevien hyttien pyöreät ikkunat voivat olla talvisaikaan kiinni.

 

Huom! Matkaohjelmassa esitellyt hytit ovat MS Nordkapp laivalta. Tarkemmat tiedot valitsemasi laivan hyttivaihtoehtoista saat täältä!

 

HYVÄ TIETÄÄ: NORJAN RANNIKKORISTEILYT


Lue lisää!

 

RETKET

Mikäli mahdollista, retket kannattaa varata etukäteen, sillä laivalla myydään ainoastaan jäljelle jääneitä paikkoja. Tällöin retket tulee varata viimeistään neljä viikkoa ennen lähtöä. Muussa tapauksessa retket varataan laivalla. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikanpäällä vallitsevista olosuhteista.

 

Retket opastetaan englannin-, norjan- ja saksankielisinä.
Tutustu koko retkivalikoimaan englanniksi täällä!

 

Retket matkalla pohjoiseen

 

2B GEIRANGER JA TROLLSTIGENIN SOLA (HR-AES2B)

Geiranger – Molde

Saatavuus: 2.6.–1.9.
Kesto: noin 7,5 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 240 €/hlö

Ajamme ensin ylös Ørneveieniä eli kotkantietä ja nautimme mahtavista näkymistä Geirangerinvuonolle. Yksi retken monista kohokohdista on laskeutuminen Trollstigenin solaan kiemurtelevaa 11 serpentiinimutkan tietä pitkin. Retki päättyy Moldeen, ruusujen kaupunkiin, missä syödään illallinen (sisältyy retken hintaan).

 

2C ART NOUVEAU -KÄVELYKIERROS (HR-AES2C)

Ålesund

Saatavuus: 2.11.–1.6.*
Kesto: noin 2 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 101 €/hlö

Vuoden 1904 tuhoisan tulipalon jälkeen Ålesundin kaupunki rakennettiin uudelleen tuolloin muodikkaaseen jugend-tyyliin. Kiehtova opastettu kävely pitkin kaupungin katuja esittelee elävällä tavalla kaupunkia, sen historiaa ja arkkitehtuuria.

*Ei saatavilla 1.1., 9.–10.4., 13.4., 1.5., 17.5., 24.–26.12., 31.12.

 

2D ATLANTERHAVSPARKEN – AKVAARIO JA AKSLA-VUORI (HR-AES2D)

Ålesund

Saatavuus: 2.11.–1.6.*
Kesto: noin 2 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 101 €/hlö

Atlanterhavsparken on Pohjois-Euroopan suurimpia meriakvaarioita. Näemme täällä akvaarion kuuluisan sukellusesityksen. Akvaariosta matkaa jatketaan Aksla-vuorelle, jonka huipulta on upeat näkymät Ålesundiin.

*Ei saatavilla 1.1., 17.5., 24.–25.12., 31.12.

 

2E ART NOUVEAU -KÄVELYKIERROS (HR-AES2E)

Ålesund

Saatavuus: 2.9.–1.11.
Kesto: noin 1,5 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 64 €/hlö

Vuoden 1904 tuhoisan tulipalon jälkeen Ålesundin kaupunki rakennettiin uudelleen tuolloin muodikkaaseen jugend-tyyliin. Kiehtova opastettu kävely pitkin kaupungin katuja esittelee elävällä tavalla kaupunkia, sen historiaa ja arkkitehtuuria. Huom! Sama kuin retki 2C, mutta ilman vierailua Art Nouveau keskukseen.

 

2F PIENI PALA NORJAA (HR-HJF2F)

Urke

Saatavuus: 2.9.–1.11.
Kesto: noin 2 tuntia ja 15 minuuttia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 120 €/hlö

Retki alkaa Urken pikkukaupungista. Sieltä lähdetään bussilla kohti yhtä Norjan kapeimmista laaksoista, Norangsdalenia. Retkellä vieraillaan myös historiallisessa Union Øye hotellissa, jossa ovat vuosien saatossa yöpyneet esimerkiksi useat eurooppalaiset kuninkaalliset. Lopuksi vieraillaan pubissa.

 

2G VUORISTOVAELLUS HJØRUNDFJORDISSA (HR-HJF2G)

Urke

Saatavuus: 2.9.–1.11.
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 4/5, vaativa
Hinta: alk. 101 €/hlö

Huikea vuoristovaellus Hjørundfjord vuonon huipulle. Vaativan vaelluksen jälkeen palkintona häämöttävät upeat maisemat vuonon huipulta. Vaelluksen jälkeen pidetään kahvitauko Leknesin laaksossa. Retki päättyy Kaihuset Café -kahvilaan, missä tarjoillaan jääkylmä Slogen-olut. Huom! Retken ikäraja on 12 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

 

2H VAELLUS HAUKÅSIIN (HR-HJF2H)

Urke

Saatavuus: 2.9.–1.11.
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 110 €/hlö

Vaellus paimentolaismajalle tutustumaan maatilaelämään. Haukåsin maalaistalot kunnostettiin 1990-luvulla muistuttamaan menneistä ajoista. Matkalla takaisin laivalle tehdään myös pysähdys paikallisessa ruokakaupassa.

 

2K MELONTAA ÅLESUNDISSA (HR-AES2K)

Ålesund

Saatavuus: 1.1.–31.5.
Kesto: noin 2 tuntia ja 15 minuuttia
Vaativuustaso: 4/5, vaativa
Hinta: alk. 128 €/hlö

Opastettu melontaretki Ålesundissa. Näe upea art nouveau kaupunki vesiltä käsin. Samalla tutustutaan kaupungin historiaan ja pysähdytään valokuvaamaan.

 

3A NIDAROSIN KATEDRAALI JA RINGVEN MUSEO (HR-TRD3A)

Trondheim

Saatavuus: 3.4.–2.9.
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 101 €/hlö

Tämä lumoava retki vie keskiaikaiseen Nidarosin katedraaliin ja Ringven kauniissa kartanossa toimivaan musiikin historian museoon, jossa voi tutustua yli 2000 soittimen kokoelmaan.

 

3B TRONDHEIM JA NIDAROSIN KATEDRAALI (HR-TRD3B)

Trondheim

Saatavuus: 3.9.–2.4.*
Kesto: noin 2 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 101 €/hlö

Kiertoajelulla Norjan entisessä pääkaupungissa ja nykyään maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa käymme myös kuuluisassa Nidarosin katedraalissa, Norjan suurimmassa keskiaikaisessa kirkossa, joka on toiminut maan kansallispyhäkkönä aina 1000-luvulta alkaen.

*Ei saatavilla 24.12.

 

3D TRONDHEIMIN KÄVELYKIERROS (HR-TRD3D)

Trondheim

Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 101 €/hlö

Kävelykierros Norjan ensimmäisessä pääkaupungissa Trondheimissa. Kierros alkaa satamasta, mistä suunnataan ensin Nidarosin katedraaliin ja sitten Bakklandetin vanhalle teollisuusalueelle.

*Ei saatavilla 24.12.

 

3G MELONTARETKI NID-JOELLA (HR-TRD3G)

Trondheim

Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 2,5 tuntia
Vaativuustaso: 4/5, vaativa
Hinta: alk. 128 €/hlö

Näe Trondheim aivan uudessa valossa meloessasi pitkin Nid-jokea, joka kulkee halki historiallisen kylän. Näe värikkäitä varastotaloja, Nidarosin keskiaikainen katedraali ja Kristianstenin linnoitus. Huom! Retken ikäraja on 6 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

*Ei saatavilla 24.12.

 

3H TRONDHEIM PYÖRÄILLEN (HR-TRD3H)

Trondheim

Saatavuus: 3.4.–2.9.
Kesto: noin 2 tuntia ja 45 minuuttia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 101 €/hlö

Opastettu pyöräretki Trondheimissa, joka on yksi Norjan pyöräystävällisimmistä kaupungeista. Pääset muun muassa kokeilemaan maailman ensimmäistä ja ainutta polkupyörähissiä. Huom! Retken ikäraja on 12 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

 

3I MAAILMAN POHJOISIN RAITIOVAUNUMATKA (HR-TRD3I)

Trondheim

Saatavuus: 15.9.–15.5.*
Kesto: noin 2,5 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 125 €/hlö

Tutustu Trondheimiin vintage-raitiovaunun kyydissä. Näe kaupungin värikkäät talot ja Granåsenin mäkihyppymäki. Retki päättyy Trondheimin keskustaan, missä on mahdollisuus ottaa valokuvia Nidaroksen katedraalista.

*Ei saatavilla 24.12.

 

4A SVARTISENIN JÄÄTIKKÖ (HR-ORS4A)

Ørnes – Bodø

Saatavuus: 4.6.–3.9.
Kesto: noin 5 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 285 €/hlö

Norjan toiseksi suurin jäätikkö on hämmästyttänyt vierailijoita jo yli vuosisadan. Venekuljetus alkaa Ørnesin eteläpuolelta ja kulkee kapeiden salmien läpi, pienten saarien ja luotojen välissä matkalla Svartisenin matkailukeskukseen.

 

4B ARKTINEN RANNIKKORETKI (HR-BOO4B)

Bodø

Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 2 tuntia ja 10 minuuttia
Vaativuustaso: 4/5, vaativa
Hinta: alk. 110 €/hlö

Opastettu kävelyretki pitkin Bodøn rannikkoa. Kävelyretken pituus on noin 3 kilometriä. Opas kertoo Bodøn geologiasta, paikallisesta historiasta ja kaupungin yhteydestä mereen. Retkellä nähdään myös yksi alueen monista viikinkihaudoista.

*Ei saatavilla 1.1., 24.–26.12., 31.12.

 

4C BODØ JA SALTSTRAUMEN (HR-BOO4C)

Bodø

Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 2 tuntia ja 10 minuuttia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 110 €/hlö

Näe Norjan toiseksi suurin kaupunki, Bodø mukavasti bussin kyydistä. Bodøsta jatketaan legendaariseen Saltstraumenin salmeen, jonka vuorovesivirtaus on yksi maailman voimakkaimmista.

*Ei saatavilla 24.12., 31.12.

 

4D RIB-SAFARI SALTSTRAUMENISSA (HR-BOO4D)

Bodø

Saatavuus: 1.4.–3.11.
Kesto: noin 2 tuntia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 165 €/hlö

Retkellä matkustetaan RIB-veneillä maailman voimakkaimpaan vuorovesivirtaukseen, jossa miljoonat vesilitrat ahtautuvat 150 metriä kapean salmen läpi. Matkalla kohdataan myös Euroopan suurimpia petolintuja – merikotkia. Huom! Retken ikäraja on 6 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

 

4E/F LOFOTR -VIIKINKIJUHLA (HR-STU4E/HR-STU4F)

Stamsund – Svolvær

Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 171 €/hlö

Viikinkipäällikkö vaimoineen kutsuu sinut mukaan aitoon viikinkijuhlaan. Koe taianomaisen jännittävä tunnelma isäntien uhratessa jumalilleen toivoen auringon jälleen nousevan, jotta maailmanloppu jäisi tulematta.

*Ei saatavilla 1.1., 24.–26.12., 31.12.

 

4G LOFOOTTIEN KOHOKOHDAT (HR-STU4G)

Stamsund – Svolvær

Saatavuus: 4.4.-31.8.
Kesto: noin 2 tuntia ja 40 minuuttia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 138 €/hlö

Koe Lofoottien kuvankauniit kalastajakylät, joita ympäröivät upeat merimaisemat ja vuoret.

 

4H LOFOTPILS PANIMO (HR-SVJ4H)

Svolvær

Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 40 minuuttia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 46 €/hlö

Tapaa Thorvardur, paikallisen Svolvær oluen avatar ja tutustu Lofotpilsin panimoon. Kierros päättyy oluenmaistajaisiin.

*Ei saatavilla 23.12.–2.1.

 

4I AALANIN MAATILA (HR-STU4I)

Stamsund – Svolvær

Saatavuus: 1.4.–30.9.
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 156 €/hlö

Tutustu maalaiselämään Aalanin maatilalla, joka on erikoistunut juuston tuottamiseen ja yrttien kasvattamiseen.

 

5A TROMSSA, JÄÄMEREN PORTTI (HR-TOS5A)

Tromssa

Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 3,5 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 161 €/hlö

Tutustu arktisen alueen porttiin retkellä, joka vie moderniin Jäämerenkatedraaliin, jonka itäseinä on kuuluisa lasimosaiikistaan. Tämän jälkeen vieraillaan Polaria-keskuksessa, jonka näyttely kertoo Jäämeren alueen luonnosta ja elämästä.

*Ei saatavilla 1.1., 17.5., 24.–26.12., 31.12.

 

5B KOIRAVALJAKKORETKI (HR-TOS5B)

Tromssa

Saatavuus: 1.12.–4.5.*
Kesto: noin 3,5 tuntia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 285 €/hlö

Lähde mukaan jännittävälle koiravaljakkoajelulle. Nauti upeista merelle, tuntureille ja avoimille tasangoille avautuvista maisemista huskykoirien kuljettaessa sinua jäisen talvimaiseman halki. Huom! Retken ikäraja on 4 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

*Ei saatavilla 24.12.

 

5C MAISEMIA JA HUSKYJA (HR-TOS5C)

Tromssa

Saatavuus: 18.5.–4.11.
Kesto: noin 3,5 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 110 €/hlö

Puolen tunnin päässä Tromssasta sijaitseva Kvaløya tunnetaan monipuolisesta luonnosta ja eläinmaailmasta. Täällä voit tavata yli 250 huskya pentuineen, ja tutustua lähemmin koiravaljakkoajoon.

 

5D HISTORIALLINEN KÄVELYRETKI (HR-TOS5D)

Tromssa

Saatavuus: 5.11.–4.4.*
Kesto: noin 2,5 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 101 €/hlö

Opastettu kiertokävely Tromssassa, jonka aikana tutustutaan kaupunkiin ja sen historiaan. Käymme mm. kiehtovassa Polar-museossa ja Ølhallenissa, Tromssan vanhimmassa pubissa, jossa pääsemme maistamaan maailman pohjoisimman panimon valmistamaa olutta.

*Ei saatavilla 1.1., 18.–22.4., 24.–26.12., 31.12.

 

5G KAJAKKIRETKI (HR-TOS5G)

Tromssa

Saatavuus: 1.6.–31.8.
Kesto: noin 3,5 tuntia
Vaativuustaso: 4/5, vaativa
Hinta: alk. 202 €/hlö

Melomme kajakeilla pitkin Tromssan rantavesiä, keskellä upeita vuoristomaisemia. Kulkiessamme hiljakseen näillä rauhallisilla vesillä pääsemme todella lähelle meren kiehtovaa eläinmaailmaa. Huom! Retken ikäraja on 12 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

 

5M MURTOMAAHIIHTOA (HR-TOS5M)

Tromssa

Saatavuus: 1.12.–1.5.
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 156 €/hlö

Pikakurssi murtomaahiihdon saloihin aloittelijoille. Huom! Retken ikäraja on 8 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

 

5N LUMIKENKÄRETKI TROMSSASSA (HR-TOS5N)

Tromssa

Saatavuus: 1.12.–1.5.
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 4/5, vaativa
Hinta: alk. 149 €/hlö

Jotkut kuvailevat tätä retkeä paluuna lapsuuteen, sillä meno on niin huoletonta ja vapauttavaa. Laita lumikengät jalkaan ja tutustu luontoon oppaan johdolla.

 

6A NORDKAPP (HR-HVG6A)

Honningsvåg

Saatavuus: vuoden ympäri
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 180 €/hlö

Nauti upeasta subarktisen alueen maisemasta ylittäessämme 71. leveyspiirin kohti Nordkappia, Euroopan mantereen pohjoisinta kohtaa. Vierailemme Nordkapp-keskuksessa, jossa voimme seurata 180° panoraamaelokuvaa Finnmarkin ja Nordkappin alueesta.

 

6B LINTUSAFARI (HR-HVG6B)

Honningsvåg

Saatavuus: 6.4.–5.9.
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 202 €/hlö

Stappanin luonnonsuojelualue kuhisee erilaisia lintulajeja. Alueen lintukalliot sijaitsevat lyhyen venematkan päässä Gjesværin kalastajakylästä. Alueella saattaa bongata muun muassa lunneja, kajavia, kotkia, ruokkeja, merimetsoja, merikihuja, myrskylintuja, pohjankiisloja ja suulia. Huom! Retken ikäraja on 5 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

 

6C LAPIN TUNNELMIA (HR-KJD6C)

Kjøllefjord – Mehamn

Saatavuus: 6.5.–5.9.
Kesto: noin 2,5 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 119 €/hlö

Ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua saamelaisperheeseen ja poronhoitoon sekä saamelaisalueen rikkaaseen historiaan ja lumoavaan luontoon.

 

6D MOOTTORIKELKKARETKI LAPISSA (HR-KJD6D)

Kjøllefjord – Mehamn

Saatavuus: 15.12.–30.4.*
Kesto: noin 2 tuntia ja 15 minuuttia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 329 €/hlö

Koe lumen peittämät laaksot, raikas talvi-ilma, ja hyvällä onnella myös lumoavat revontulet kirkkaalla tähtitaivaalla. Huom! Retken ikäraja on 6 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa. Kuljettajalla täytyy olla voimassa oleva ajokortti.

*Ei saatavilla 24.12.

 

6E SAAMENMAAN SYKSY (HR-KJD6E)

Kjøllefjord – Mehamn

Saatavuus: 6.9.–5.11.
Kesto: noin 2 tuntia ja 15 minuuttia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 119 €/hlö

Saamelaisilla shamaaneilla oli hyödyllistä tietoa luonnon tarjoamista mahdollisuuksista. Opi lisää luonnonkasvien käytöstä lääkintään ja ravinnoksi.

 

6H KAMØYVÆR JA SKARSVÅG (HR-HVG6H)

Honningsvåg

Saatavuus: vuoden ympäri*
Kesto: noin 2,5 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 125 €/hlö

Tutustu kahteen kalastajakylään: Kamøyværiin ja Skarsvågiin. Skarsvågin Christmas and Winter Housissa voit nauttia joulun tunnelmasta ympäri vuoden.

*Ei saatavilla 1.1., 24.–25.12., 31.12.

 

6J TUTKIMUSMATKA NORDKAPPIIN (HR-HVS6J)

Havøysund – Honningsvåg

Saatavuus: 1.6.–30.9.
Kesto: noin 6 tuntia
Vaativuustaso: 4/5, vaativa
Hinta: alk. 461 €/hlö

Retki alkaa RIB-veneiden kyydissä pitkin Finnmarkin karua rannikkoa. Matkan aikana opas kertoo alueen maantieteestä ja kulttuurista. RIB-veneet rantautuvat Hornvikassa, missä pidetään pieni tauko ennen patikointia Nordkappin huipulle.

 

7A VENÄJÄN RAJALLA (HR-KKN7A)

Kirkkoniemi

Saatavuus: vuoden ympäri
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 1/5, kaikille sopiva
Hinta: alk. 125 €/hlö

Opastettu kierros aivan Venäjän rajan tuntumassa. Vaikka rajaa ei saa ylittää, voit nauttia venäläisistä vaikutteista myös Norjan puolella.

 

7B JOKIVENEELLÄ VENÄJÄN RAJALLE (HR-KKN7B)

Kirkkoniemi

Saatavuus: 1.6.–10.9.
Kesto: noin 2,5 tuntia
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Hinta: alk. 156 €/hlö

Kuljemme jokiveneillä pitkin Paatsjokea, jonka kulttuurihistoria ulottuu tuhansien vuosien taakse. Ihastelemme rikasta kasvi- ja eläinmaailmaa ja nousemme maihin Norjan ja Venäjän rajalla.

 

7C MOOTTORIKELKKASAFARI (HR-KKN7C)

Kirkkoniemi

Saatavuus: 15.12.–5.5.
Kesto: noin 2,5 tuntia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 202 €/hlö

Nauti matkasta moottorikelkalla jääpeitteistein vuonojen poikki keskellä upeaa talvimaisemaa. Oppaamme kertovat saamelaisen alkuperäiskansan historiasta ja nautimme virvokkeita perinteisessä saamelaiskodassa. Huom! Retken ikäraja on 12 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa. Moottorikelkan kuljettajalta vaaditaan voimassa oleva ajokortti.

 

7D KIRKKONIEMEN LUMIHOTELLI (HR-KKN7D)

Kirkkoniemi

Saatavuus: 10.12.–30.4.
Vaativuustaso: 2/5, helppo
Kesto: noin 3 tuntia
Hinta: alk. 125 €/hlö

Vierailu alkaa jääkylmällä paikallisella (alkoholittomalla) shotilla. Opas aloittaa sitten kierroksen, jolla nähdään lumesta sekä jäästä veistetyt taideteokset ja huonekalut. Kierroksen jälkeen käydään husky-kennelissä ja paikallisessa ravintolassa välipalalla.

 

7E MÖNKIJÄSAFARI VENÄJÄN RAJALLE (HR-KKN7E)

Kirkkoniemi

Saatavuus: 7.5.–6.10.
Kesto: noin 2,5 tuntia
Vaativuustaso: 4/5, vaativa
Hinta: alk. 167 €/hlö

Aluksi saamme opastuksen mönkijällä ajamiseen, jonka jälkeen ajetaan Kjerringstupetin näköalapaikalle. Täältä matka jatkuu Norjan ja Venäjän rajalle. Huom! Retken ikäraja on 12 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa. Kuljettajalta vaaditaan voimassa oleva ajokortti.

 

7F HUSKYVALJAKKOSEIKKAILU (HR-KKN7F)

Kirkkoniemi

Saatavuus: 1.12.–30.4.
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 239 €/hlö

Koe arktisen erämaan todellinen tunnelma tällä jännittävällä retkellä! Ajan salliessa on mahdollisuus tutustua myös Lumihotelliin tai porotarhaan. Huom! Retken ikäraja on 7 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

 

7H KUNINGASRAPUJEN MAAILMA (HR-KKN7H)

Kirkkoniemi

Saatavuus: vuoden ympäri
Kesto: noin 3 tuntia
Vaativuustaso: 3/5, keskitasoa
Hinta: alk. 189 €/hlö

Tällä retkellä pääset pyydystämään, valmistamaan ja ennen kaikkea maistamaan kuningasrapuja. Huom! Retken ikäraja on 7 vuotta. Lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa.

Hyvä tietää