Hyvä asiakkaamme, huomioittehan, että asiakaspalvelumme sulkeutuu tänään, perjantaina 24.5., poikkeuksellisesti jo kello 13!

Suomeksi opastettu Kultainen kolmio

Retkikuvaus

Opastettu suomeksi
Kesto: 
8 tuntia
Lähtöaika: keskiviikkoisin tai perjantaisin noin klo 8.00 (päivä saattaa vaihdella, joten tarkista varauksen yhteydessä).
Lähtöjä: retki järjestetään suomeksi opastettujen matkojen (Klassinen Reykjavik, Reykjavik ja Sininen laguuni, Reykjavik maanantaista sunnuntaihin) yhteydessä.

Islannin suosituimmalla suomeksi opastetulla päiväretkellä nähdään Reykjavikin ympäristön tärkeimmät luonnonnähtävyydet: Gullfossin vesiputous ja vettä korkealle ilmaan suihkuttava geysir. Retkellä tutustutaan myös Thingvellirin kansallispuistoon.

Päivä on mukava aloittaa Thingvellirin luonnonpuistosta, jossa maailman vanhin parlamentti kokoontui jo 900-luvulla. Thingvellirin luonnonpuisto on yksi Islannin kiinnostavimmista kohteista: se sijaitsee Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa. Alueella on upea hautavajoama, joka on muodostunut kahden mannerlaatan ajautuessa hitaasti erilleen toisistaan.

Ajomatka jatkuu läpi Hveragerdin pikkukaupungin, jonka jälkeen pysähdytään geotermisellä kuumien lähteiden alueella, jossa toimii myös Islannin aktiivisin geysir, Strokkur. Upeasta luonnonilmiöstä ehtii reissun aikana nauttia useammankin kerran – Strokkur suihkuttaa kuumaa vettä ilmaan 5-10 minuutin välein. Kiehtovalla geotermisellä alueella voi ihmetellä myös kuplivia muta-altaita ja höyryäviä maanalaisia lähteitä.

Matka jatkuu Gullfossin ”kultaiselle putoukselle”, joka on kaikessa mahtavuudessaan pakko nähdä. Jylhä putous on yksi Islannin kauneimmista. Retki ei sisällä lounasta, mutta sen aikana pidetään lounastauko.

Saga Matkojen suomenkielinen matkaopas on suomeksi opastetuilla päiväretkillämme koko ajan apunasi.

Hinta

  • Aikuiset 150 €/hlö
  • Lapset (12-15 vuotta) 75 €/hlö
  • Lapset (alle 12 vuotta) veloituksetta

Hintaan sisältyy

  • Kuljetus
  • Suomenkielisen opastus
  • Oppaan palvelut
  • Ohjelman mukaiset pysähdykset

Lisämaksusta

Retkeen ei sisälly lounasta, mutta retken aikana pidetään lounastauko.

Muuta tietoa

Päiväretki järjestetään yleensä keskiviikkoisin Saga Matkojen suomeksi opastetun matkan yhteydessä. HUOM! Retken päivä saattaa vaihdella ajankohdan mukaan. Tarkistathan tarkan lähtöpäivän varauksen yhteydessä!

Voit tutustua Saga Matkojen suomeksi opastettuihin matkoihin ja niiden aikatauluihin täällä!

Oikeudet vähäisestä osanottajamäärästä johtuviin retkiperuutuksiin, ohjelma-, aikataulu- ja hintamuutoksiin pidätetään.

HUOM! Retkivaraus tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä!

Retkivaraukset matkapaketin varauksen yhteydessä 0 €
Retkivaraukset ilman matkavarausta 15 €

Vinkkejä ja lisätietoa