Hyvä tietää – autopaketit

Autopaketin ostavan kuskin tulee olla vähintään 20 vuotta ja hänellä tulee olla vähintään 1 vuoden voimassa ollut ajokortti, ja voimassa oleva luottokortti (Visa, Mastercard). Lisämaksusta autopakettiin on etukäteen mahdollista varata lisäkuski, turvaistuin, lisävakuutuksia ja muita palveluita.

Islannin autopakettivaraukset tulee tehdä viimeistään kuukautta ennen lähtöä. Sesonkiaikaan majoituspaikkojen vahvistamisessa saattaa kestää useampikin viikko. Kaikki tarvittavat matkustusdokumentit lähetetään sähköpostilla ennen matkan alkua. Auton nouto ja palautus hoidetaan autopaketista riippuen Keflavikin lentokentällä tai Reykjavikin toimistolla. Autoa ei tuoda eikä sitä voi palauttaa hotellille. Mikäli autonvuokraus tapahtuu Reykjavikin toimistolla, vuokraajat noudetaan hotellilta noin klo 09.00-10.00.

Matkaohjelmaan merkityt ajokilometrit ovat keskimääräisiä arvioita, jotka riippuvat majoituspaikkojen sijainneista matkaohjelmassa kerrotuilla alueilla.

Autolla ajaminen Islannissa

Teiden kunto vaihtelee Islannissa melko paljon. Saaren ympäri kulkeva Route 1 -tie on suurimmalta osin päällystetty, mutta muut maaseudun tiet ovat usein kapeampia, jyrkkiä ja päällystämättömiä. Tiet ovat tästä syystä hankalampia ajaa varsinkin talvella. Kesällä sisämaahan ajettaessa auton tulee olla neliveto. Talvella (loka-maaliskuu) Islannin sääolosuhteiden ja teiden kuntojen takia suosittelemme nelivetoautoa kaikkiin autopaketteihin. On tärkeää, että Islannissa ajaessa noudatetaan viranomaisten ohjeita sää- ja tieolosuhteista. Tiedotteita saa soittamalla numeroon +357 1778 Islannin tiehallinto ja +357 902-0600 Islannin ilmatieteenlaitos. Saat tiedotteet myös tablettitietokoneeseesi. Lue lisää autolla ajamisesta Islannissa englanniksi täällä.

Vakuutukset

CDW-vakuutus sisältyy automaattisesti autopakettien ja autovuokrien hintaan. Omavastuu on noin 1585-3048 euroa autoluokasta riippuen. Lisäksi Basic-pakettiin kuuluvat PAI (Personal Accident Insurance) sekä THW (Theft Waiver) varkausvakuutus. Vakuutukset eivät korvaa mm. jokien poikkiajon/irtokivien/hiekkamyrskyjen/eläinten aiheuttamia vahinkoja pohjalle, pellille, tuulilasille, ajovaloille ja renkaille.

Ottamalla Medium-paketin, omavastuu laskee noin 402-732 euroon. Pakettiin kuuluu CDW-, PAI- ja THW-vakuutusten lisäksi GP-vakuutus ilman omavastuuta. GP-vakuutus korvaa hiekan ja pikkukivien aiheuttamat vahingot, jotka kohdistuvat tuulilasiin ja ajovaloihin.

Premium-paketti poistaa omavastuun kokonaan. Lisäksi pakettiin kuuluu SADW-vakuutus, joka kattaa hiekka/tuhkamyrskyjen aiheuttamat vahingot. Lentävä tuhka, hiekka, sora, hohkakivi, tms. materiaali voi aiheuttaa huomattavaa vahinkoa koko autoon; maalipintaan, ikkunoihin ja valoihin. Kulut saattavat nousta jopa 2000-8000 euroon. SADW on ainoa vakuutus näitä vahinkoja varten.

Vakuutukset
PAKETTISISÄLTÄÄHINTAOMAVASTUU
BASICCDW (Collision Damage Waiver)sisältyy autovuokraan1585-3048 €
PAI (Personal Accident Insurance)
THW (Theft Waiver)
MEDIUMPAI (Personal Accident Insurance)16 €/vrk (autoluokat Z/Z1, A/A1, B/B1, C/C1, S/S1, N/N1, D/D1)

26 €/vrk (muut autoluokat)
402-732 €
THW (Theft Waiver)
SCDW (Super Collision Damage Waiver)
GP (Gravel Protection)
PREMIUMPAI (Personal Accident Insurance)30 €/vrk (autoluokat autoluokat Z/Z1, A/A1, B/B1, C/C1, S/S1, N/N1, D/D1)

44 €/vrk (muut autoluokat)
ei omavastuuta
THW (Theft Waiver)
SCDW (Super Collision Damage Waiver)
GP (Gravel Protection)
SADW (Sand & Ash Damage Waiver)
ZERO EXCESS (Zero Excess Cover)

Mikään vakuutuspaketeista ei korvaa seuraavia asioita:

 • Epätasaisilla teillä ajosta aiheutuneet vahingot ajoneuvon vaihteistoon tai muihin osiin, jotka ovat osa auton runkoa tai kiinni siinä
 • Ajoneuvon rungon naarmuuntuminen tai muutoin vahingoittuminen sen pohjan osuessa epätasaiseen tiehen
 • Jokien tai muiden vesistöjen poikki ajamisesta aiheutuneet vahingot. Kaikenlaisissa vesistöissä ajaminen tai niiden ylittäminen on täysin vuokraajan omalla vastuulla
 • Numeroimattomilla teillä tai maastossa (esimerkiksi polut ja rannat) ajamisesta aiheutuneet vahingot autoon
 • Eläinten aiheuttamat vahingot
 • Vahingot ohjauspyörään, renkaisiin, jousitukseen, akkuun, laseihin (ei koske ikkunoita) ja radioon
 • Auton osien varkaus ja tästä mahdollisesti syntyneet vahingot
  Istuimiin tai mattoihin palaneet reiät
 • Vahingot, jotka ovat syntyneet kuljettajan ollessa alkoholin, piristeaineiden tai rauhoitteiden vaikutuksen alaisena, tai kuljettajan muuten ollessa kyvytön kuljettamaan auto turvallisesti
 • F-alkuisilla teillä ajamisesta aiheutuneet vahingot autoon, mikäli autoluokan autolla on kiellettyä ajaa kyseisillä teillä. Ajaminen näillä teillä on kiellettyä muilla autoluokilla kuin F, FG, G, H/H1, I/I1, JJ, K, L, O, P ja R
 • Varkaus tai vahingot, jotka ovat aiheutuneet kuljettajan tai vuokraajan omasta huolimattomuudesta (esimerkiksi jos auto jätetään käyntiin ilman valvontaa)

Majoituspaikat

Majoituspaikat on helppo löytää Driver Guide -sovelluksen GPS-navigaattorin avulla. Useimpiin majoituspaikkoihin on myös tienviitat teiden varsilla ja ne on merkitty tarkkoihin paperikarttoihin. Mikäli syystä tai toisesta kuitenkin eksyt, tai majoituspaikan löytäminen tuntuu hankalalta, voit olla yhteydessä suoraan majataloon. Löydät yhteystiedot majoitusvoucheristasi.

Jokaisen maaseutumajoituksen ympäristöstä/pihalta löytyy pysäköintipaikka. Mikäli et ole varma, minne saat pysäköidä auton, kysythän suoraan majoituspaikasta. Älä pysäköi eläinten laidunalueelle.

Sisäänkirjautuminen alkaa yleensä klo 14, ja uloskirjautuminen tulee tehdä aamulla ennen klo 12. Mikäli saavutte majoituspaikkaan klo 18 jälkeen, ilmoitattehan tästä suoraan heille.

Maatilamajoitus sopii erinomaisesti myös lapsiperheille. Useissa maatiloissa on perheille saatavilla kolmen hengen huoneita, joihin on mahdollista saada lisävuode. Viisihenkisille perheille suosittelemme varaamaan kaksi kahden hengen huonetta lisävuoteella, mikäli lapsi on alle 12-vuotias. Maatiloilla on monia aktiviteettejä lapsille kuten ratsastusta, eläinten syöttöä, mahdollisuus osallistua maatilan töihin yms.

Vuodevaatteet ja aamiainen sisältyvät aina autopakettien hintaan. Majoituspaikan mukaan aamiainen saattaa olla buffet tai pienimuotoisempi kattaus. Useimmat majoituspaikat tarjoavat myös mahdollisuuden lisämaksulliseen illalliseen. Erityisesti maaseutuhotelleissa on erinomaisia ravintoloita, joita kannattaa testata. Illallinen tarjoillaan usein klo 19 ja klo 22 välillä. Illallinen on hyvä varata viimeistään klo 14 mennessä saman päivän aikana.

Kaikki majoituspaikat ovat savuttomia.

Autopaketin peruutusehdot

Autopaketin peruutuskulut:

 • Viimeistään 32 vrk ennen lähtöä veloitetaan Saga Matkojen toimistokulut.
 • 31 – 15 vrk ennen lähtöä 20 % matkan hinnasta + Saga Matkojen toimistokulu
 • 14 – 5 vrk ennen lähtöä 50 % matkan hinnasta + Saga Matkojen toimistokulu
 • alle 5 vrk ennen lähtöä 100 % matkan hinnasta

Saga Matkojen toimistokulut ovat enintään 999 euroa maksavilla matkoilla 100 euroa/hlö. Vähintään 1000 euroa maksavilla matkoilla toimistokulut ovat 10 % matkan hinnasta, kuitenkin enintään 200 euroa/hlö.

Peruutukset käsitellään Saga Matkojen toimiston aukioloaikoina.

Vahvistuksen jälkeen muutoskulut ovat 120 € per varaus + mahdollinen hinnan erotus. Todelliset muutoskulut vahvistuvat vasta kun muutos tehdään.

Driver Guide -sovellus

Noutaessasi auton, saat mukaasi aina myös Driver Guide -paketin. Pakettiin sisältyy tablettitietokone, magneettinen autoteline, latauskaapeli, auto- ja seinälaturi, mikrokuituliina ja ohjelehtinen. Tablettitietokoneisiin on ladattu valmiiksi Driver Guide -sovellus, joka toimii kätevänä apulaisena koko matkan ajan. Sovelluksesta näet muun muassa suunnitellun matkaohjelman, säätiedotukset, ilmoitukset tieolosuhteista sekä vinkkejä esimerkiksi paikallisista ravintoloista ja museoista. Tablettitietokone toimii lisäksi WiFi-hotspottina, jonka avulla voit käyttää internettiä myös omilla laitteillasi.

Sovelluksen ominaisuudet:

 • Matkaohjelmasi, jota voit halutessasi myös itse muokata lisäämällä tai poistamalla pysähdyspaikkoja
 • Vinkkejä aktiviteeteista ja nähtävyyksistä matkareittisi varrella
 • Sisäpiirin tietoa muun muassa ravintoloista, museoista, geotermisistä altaista
 • Elektroniset voucherit majoituspaikkoihin
 • GPS-navigaattori
 • Pääsy karttoihin myös ilman internetyhteyttä
 • Säätiedotukset ja revontuliennusteet
 • Tiedotteet ajoturvallisuudesta ja tieolosuhteista
 • Ohjeet lähimmille huoltoasemille
 • Uutiset englanniksi
 • WiFi-hotspot (4G-yhteys)
 • Chat-yhteys Hey Icelandiin

Lue lisää Driver Guide -sovelluksen käytöstä englanniksi.


Tutustu Driver Guide -sovelluksen käyttöönVinkkejä ja lisätietoa