Klassinen Reykjavik

Lähde tutustumaan Reykjavikin mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin suomeksi opastettuna! Tutustut Islannin pääkaupungin elämänmenoon ja lähiympäristön upeaan luontoon suomalaisen matkaoppaan johdolla. Viiden päivän pituinen Klassinen Reykjavik -matka järjestetään aina maanantaista perjantaihin.

Saga Matkojen suomenkielinen matkaopas on opastetuilla matkoillamme koko ajan apunasi. Opas on vastassa Keflavikin lentokentällä ja varmistaa, että matkustajat pääsevät yhteisellä bussikuljetuksella kentältä hotellille. Matkan hintaan sisältyvällä Reykjavikin kiertoajelulla oppaamme esittelee sinulle boheemin pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet.

Voit varata valikoimastamme myös suomeksi opastettuja retkiä, jos haluat lähteä esimerkiksi uimaan maailmankuuluun Siniseen laguuniin tai katsomaan Gullfossin putouksiaa, vettä suihkuttavaa geysiriä ja Thingvellirin kansallispuistoa! Valikoimastamme löytyy myös yli 50 kansainvälistä retkeä.

Ajankohta: 5 päivää, useita lähtöjä 2023

alk. 835 €/hlö

Varaa matka

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Saapuminen Islantiin

  Matka alkaa suoralla lennolla Helsingistä Islantiin. Keflavikin lentoasemalla on vastassa Saga Matkojen suomenkielinen opas, joka huolehtii kuljetuksesta Reykjavikiin.

  Kun matka alkaa Icelandairin alkuillan lennolla: Lentokentältä mennään suoraan hotellille. Sisäänkirjautumisen jälkeen voit tutustua Reykjavikiin haluamallasi tavalla.

  Kun matka alkaa Finnairin aamulennolla: Tutustuminen kaupunkiin aloitetaan heti lentokentältä Reykjavikiin saavuttaessa hintaan sisältyvällä suomeksi opastettulla Reykjavikin kiertoajelulla. Kiertoajelulle lähdetään suunnilleen kello 10 ja retki päättyy noin kello 13. Kiertoajelun jälkeen kirjaudutaan sisään hotelliin. Loppupäivän voit viettää haluamallasi tavalla.

  Yöpyminen hotellissa.

 • Päivä 2. Reykjavikin kiertoajelu

  Aamiainen hotellilla. Aamulla klo 09:00 lähdetään matkan hintaan kuuluvalle suomeksi opastetulle Reykjavikin kiertoajelulle, jolla nähdään maailman pohjoisimman pääkaupungin parhaat palat. Pääset tutustumaan Reykjavikin menneisyyteen ja nykyaikaan asiantuntevan oppaan johdolla. Näet mm. futuristisen Hallgrímskirkjan ja Reykjavikin satama-alueen.

  Kiertoajelun jälkeen voit viettää loppupäivän haluamallasi tavalla. Lähde vaikkapa kansainväliselle valasretkelle bongaamaan valaita.

  HUOM! Jos Reykjavikin kiertoajelu on ollut jo maanantaina, voit viettää päivän haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi osallistua jollekin monista kansainvälisistä retkistä.

  Yöpyminen hotellissa.

 • Päivä 3. Reykjavik

  Aamiainen hotellilla. Koko päivä omaa aikaa Reykjavikissa. Voit halutessasi osallistua lisämaksusta suomeksi opastetulle retkelle. Järjestämme keskiviikkoisin suositun Kultaisen kolmion kokopäiväretken Reykjavikin ympäristön tärkeimmille luonnonnähtävyyksille. Lähde katsomaan Gullfossin vesiputousta, vettä korkealle ilmaan suihkuttavaa geysiriä sekä kuumien lähteiden aluetta! Retkellä tutustutaan myös Thingvellirin kansallispuistoon. Kultaisen kolmion retki on myynnissä hintaan 150 €/hlö.

  Yöpyminen hotellissa.

 • Päivä 4. Reykjavik

  Aamiainen hotellilla. Koko päivä omaa aikaa Reykjavikissa. Voit halutessasi osallistua lisämaksusta suomeksi opastetulle retkelle.

  Sininen Laguuni, Krisuvik ja Grindavik -päiväretkellä tutustutaan Krisuvikin geotermiseen alueeseen ja käydään Grindavikin kalastajakaupungissa sekä rentoudutaan Sinisen laguunin yli 35-asteisessa mineraalipitoisessa vedessä. Retki on myynnissä alk. hintaan 160 €/hlö.

  Osalla heinäkuun matkoista (3.–7.7., 17.–21.7. ja 24.–28.7.) Sininen Laguuni, Krisuvik ja Grindavik -retkeä ei ole saatavilla. Tämän sijaan saatavilla on uusi suomeksi opastettu retki, Etelärannikon seikkailu. Etelärannikon seikkailulla pääset kokemaan kaunista Etelä-Islantia parhaimmillaan: upeita vesiputouksia (Skogafoss ja Seljalandfoss), laavahiekkaisia rantoja, kaunista maaseutua, jäätiköitä ja herttaisia pikkukyliä. Retki on myynnissä hintaan 180 €/hlö.

  Yöpyminen hotellissa.

 • Päivä 5. Paluu Suomeen

  Lähtöaamuna ennen varsinaista aamiaisaikaa hotellilla tarjoillaan kevyt varhaisaamiainen (yleensä kahvi/tee ja croissant). Kuljetus hotellilta Keflavikin lentokentälle, mistä suora paluulento Helsinkiin. Matka päättyy.

Hinnasto

Hinnasto 2023
5 pv / 4 yötä
Standard
Hinnat €/hlö
2 hengen huone
1 hengen huone
24.–28.4. LOPPUUNMYYTY
835
1 060
8.–12.5. LOPPUUNMYYTY
960
1 295
22.–26.5. LOPPUUNMYYTY
960
1 295
3.–7.7. LOPPUUNMYYTY
1 060
1 500
10.–14.7. LOPPUUNMYYTY
1 060
1 500
17.–21.7. LOPPUUNMYYTY
1 085
1 525
24.–28.7. LOPPUUNMYYTY
1 085
1 525
18.–22.9. LOPPUUNMYYTY
1 085
1 525
7.–11.8. LOPPUUNMYYTY
1 085
1 525
16.–20.10. LOPPUUNMYYTY
940
1 275

Asiakaspalvelun kautta tehtyihin varauksiin lisätään palvelumaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy:

 • Icelandairin tai Finnairin suorat reittilennot (Helsinki–Keflavik–Helsinki)
 • 1 laukku ruumaan (23 kg)
 • Lentokenttäverot ja matkustajamaksut
 • Lentokenttäkuljetukset Islannissa (opas mukana kuljetuksilla)
 • Majoitus kahden tai yhden hengen standard-huoneessa aamiaisineen
 • Suomeksi opastettu Reykjavikin kiertoajelu maanantaina tai tiistaina

HUOM! Matkan viimeisenä aamuna ennen varsinaista aamiaisaikaa hotellissa tarjoillaan kevyt varhaisaamiainen (yleensä kahvi/tee ja croissant).

Lisämaksusta:

*Sininen laguuni, Krisuvik ja Grindavik -retkeä ei järjestetä 3.–7.7., 17.–21.7. ja 24.–28.7. matkojen yhteydessä! Näille matkoille on saatavilla Etelärannikon seikkailu -retki.

Huom! Lisämaksulliset suomeksi opastetut retket on varattava viimeistään kaksi viikkoa ennen matkan alkua.

Voit halutessasi myös osallistua jollekin monista kansainvälisistä retkistä tai tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Retkivalikoimastamme löytyy myös audio-opastettuja retkiä, joissa kuulokkeista kuulee suomenkielisen opastuksen. Bussin matkaemäntä/-isäntä puhuu englantia.

Lisätietoa

Lentoaikataulut:

Lähdöillä 24.–28.4., 3.–7.7., 10.–14.7., 17.–21.7. ja 7.–11.8.

Finnairin reittilennot
AY 991 Helsinki – Keflavik 07:45-08:35
AY 992 Keflavik – Helsinki 09:25-15:50

Lähdöillä 22.–26.5., 24.–28.7., 18.–22.9. ja 16.–20.10.

Icelandairin reittilennot
FI 343 Helsinki – Keflavik 15:10-15:45
FI 342 Keflavik – Helsinki 07:30-14:00

Tutustu tarkemmin hotelliin:

Centerhotel Arnarhvoll ***½

https://sagamatkat.fi/islanti/hotellilomat/centerhotel-arnarhvoll/
https://www.centerhotels.com/en/hotel-arnarhvoll-reykjavik/

Osoite: Ingolfsstraeti 1, 101 Reykjavík

Modernia skandinaavista tyyliä edustava hotelli sijaitsee keskustassa lähellä satamaa ja musiikkitalo Harpaa. Pääostoskadulle on matkaa noin 300 m. Hotelli on avattu vuonna 2007, hissit, 104 huonetta, 8 kerrosta. Spa-osastolla rentoudut islantilaisessa höyrysaunassa, suomalaisessa saunassa ja hot pot -kuumavesialtaassa. Sisäänpääsy spa-osastolle maksetaan paikan päällä. Hinta on n. 22 €/hlö* kattaen pääsyn koko matkan ajalle. Hotellin ylimmässä kerroksessa, josta avautuu upeat näkymät merelle ja vuorille, on aamiaishuone & Sky Bar.

Huoneissa on suihku tai kylpyamme ja wc, laattalattia, TV, puhelin, minibaari, hiustenkuivaaja, vedenkeitin ja langaton internet. Tilavimmissa delux-huoneissa on meri- tai kaupunkinäkymä.

*Huomioithan, että hinta voi muuttua.

Klassinen Reykjavik on matkapaketti

* Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
* Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Travel Specialist Group Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
* Lisäksi Travel Specialist Group Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
* Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.sagamatkat.fi/matkaehdot/.

Peruutustapauksissa Saga Matkat noudattaa Yleisiä matkapakettiehtoja ja Saga Matkojen erityisehtoja, jotka ovat nähtävillä internetsivuillamme tai saatavissa toimistostamme. Peruutusajankohta on hetki, jona Saga Matkat on saanut ilmoituksen peruutuksesta. Varaamastanne matkapaketista on annettu vakuus Suomessa kuluttaja- ja kilpailuvirastolle.

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • Viimeistään 65 vrk ennen matkan alkua: Saga Matkojen toimistokulut
 • 65 vrk – 43 vrk ennen matkan alkua: 20 % matkan hinnasta
 • 42 vrk – 32 vrk ennen matkan alkua: 35 % matkan hinnasta
 • 31 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua: 65 % matkan hinnasta
 • Alle 15 vrk ennen matkan alkua: 95 % matkan hinnasta

Matkapakettiin on mahdollista tehdä muutoksia viimeistään 65 vrk ennen matkan alkua maksamalla alkuperäisen ja uuden matkan mahdollisen hinnanerotuksen lisäksi toimistokulut. Myöhempiä muutoksia pidetään matkan peruutuksena ja uuden tilaamisena. Peruutukset ja muutokset tulee ilmoittaa Saga Matkojen toimiston aukiollessa arkisin 9:00-16:30.

Opastettujen matkojen toteuttamiseen vaaditaan vähimmäismäärä matkustajia. Osallistujien vähimmäismäärä on kymmenen henkilöä. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 31 pv ennen matkan alkua.

Saga Matkojen toimistokulut ovat enintään 999 euroa maksavilla matkoilla 100 euroa/hlö.
Vähintään 1000 euroa maksavilla matkoilla toimistokulut ovat 10 % matkan hinnasta, kuitenkin enintään 200 euroa/hlö.

Vinkkejä ja lisätietoa