Hyvä tietää Islannin retkistä

Retket eivät välttämättä ole aina retkikuvauksen mukaisia, sillä sää, aukioloajat ym. saattavat aiheuttaa muutoksia. Oikeus vähäisestä osanottajamäärästä ja sääoloista johtuviin retkiperuutuksiin sekä ohjelma-, aikataulu- ja hintamuutoksiin pidätetään.

 

Varaukset

Kansainvälisten retkien varaukset tulee tehdä viimeistään 1 viikko ennen matkalle lähtöä. Suomeksi opastetut retket tulee varata 2 viikkoa ennen matkalle lähtöä Saga Matkojen toimistosta tai retkivarauksia voi tehdä myös Islannissa Saga Matkojen oppaalta. Retket voi maksaa suomeksi opastetulla matkalla oppaalle vain euroina.

 

Voucherit

Kansainvälisiä retkiä varten toimitamme voucherit, jotka toimivat retkilippuina. Voucheri tulee ottaa mukaan matkalle. Jos olet varannut retken Siniselle laguunille, jonka järjestäjä on Reykjavik Excursions, tulee lentokentällä käydä retken järjestäjän myyntipisteessä hakemassa lippu paluukuljetusta varten. Jos retki alkaa Reykjavikista, tulee paluulippu käydä hakemassa BSI-bussiterminaalin myyntipisteestä. Paluu laguunilta on joustava ja lippu käy haluamaanne kuljetukseen.

 

Retkille nouto

Nouto tapahtuu asiakkaan hotellista tai retkenjärjestäjän karttaan merkityltä bussipysäkiltä. Tarkka sijainti on merkitty asiakkaan voucheriin. Huomioithan, että retkibussit eivät voi noutaa asiakkaita Laugavegurin tai Hverfisgatan varrella sijaitsevista hotelleista. Katso kaikki noutopysäkit ja hotellit täältä. Osa retkistä on varattavissa ilman noutoa hotellilta tai bussipysäkiltä, jolloin tulee saapua omatoimisesti bussiterminaalille, jonka tiedot on merkitty voucheriin.

Opastus

Kansainvälisillä retkillä opastuskielenä on yleensä ainakin englanti. Bussiretkillä opastus alkaa, kun kaikki asiakkaat on noudettu majoituspaikoista. Bussiretkillä asiakkaat noudetaan hotellilta pienemmällä autolla ja viedään BSI-bussiterminaalille, jossa vaihdetaan suureen retkibussiin. Lentoretkillä opastus alkaa vasta matkakohteessa. Superjeeppiretkillä kuljettaja toimii retken oppaana. Ratsastusretkillä ei ole varsinaista opastusta, mutta talleilla ja retkellä on mukana kokenut ratsastuksen opettaja. Valasretkillä opas kertoo aluksella valaista ja herättää huomion, kun näkyvissä on valaita. Aktiviteettiretkillä mukana on lajin tunteva opas.

Retkille noudetaan yleensä majoituspaikasta ennen ilmoitettua retkelle lähtöaikaa, mutta kuljetus tulee varata ennakkoon. Tarkista asia retkeä varatessasi.

 

Vaatetus

Suosittelemme retkille tukevapohjaisia jalkineita ja lämpimiä ulkovaatteita, jotka sietävät vaihtelevaa ja tuulista säätä. Villapaita, päähine ja käsineet saattavat olla kesälläkin tarpeen, samoin lämpimät alusvaatteet ja sadevaatteet. Tuulen takia sateenvarjoa ei suositella. Vaelluskengät ovat kätevät kaupunkien ulkopuolella liikuttaessa.

 

Lentoretket

Jos olet varannut lentoretken, sinulle toimitetaan ennen matkalle lähtöä Saga Matkojen voucheri, joka vaihdetaan Reykjavikin kotimaan lentoterminaalissa Air Icelandin lähtöselvityksessä lentolippuun. Päiväretkille lähdettäessä saat paluulentolippusi vasta paluulennon lähtöselvityksessä henkilötodistustasi vastaan. Mitään tositetta ei tarvita.

Lentoretkille ei ole kuljetusta majoituspaikoista. Air Icelandin Islannin ja Grönlannin (Kulusuk) lentoretkien lähtöselvitys on Reykjavikin lentokentän kotimaan terminaalissa. Tarkista lentolipustasi. Keskustasta terminaaliin pääsee bussilla tai taksilla, matkaa kertyy pari kilometriä. Lentoretkillä on säävaraus.

Valaiden- ja revontulien katseluretket

Aluksella on hyvä tilat valaiden katseluun ja myös sisätiloissa on tilaa oleskella. Lämpimiä haalareita on veloituksetta tarjolla. Aluksella voi myös lisämaksusta nauttia kuumia tai kylmiä juomia ja pientä suolaista.

Valasretkelle sekä revontuliristeilylle lähdetään satamasta Reykjavikin ydinkeskustasta. Valasretkifirma voi noutaa majoituspaikasta lisämaksusta, mutta kuljetus tulee varata ennakkoon. Valasretkillä on säävaraus. Jos retkeä ei pystytä toteuttamaan sään takia ja asiakas ei pysty osallistumaan retkelle toisena päivänä, voidaan maksu palauttaa. Jos retki on toteutunut, mutta näköhavaintoja ei ole tehty, tarjoaa retkenjärjestäjä uuden retken veloituksetta. Maksun palautusta ei saa toteutuneesta retkestä.

 

Vinkkejä Sinisen laguunin retken varanneille

Sinisen laguunin vastaanotosta saatte rannekkeen, joka avaa portin uimalaan, ja sillä myös suljet ja avaat pukukaappisi. Sisään portista pääset, kun käytät rannekkeen pyöreää osaa lukulaitteen ympyrän edessä. Mene portista, kun siihen ilmestyy vihreä nuoli. Etsi pukuhuoneesta avoin pukukaappi. Jätä tavarasi kaappiin, tarkista kaappisi numero ja sulje kaappi kunnolla. Kaapin saat lukkoon vilauttamalla ranneketta kaappien välissä olevan oranssin neliön edessä neljän sekunnin sisällä kaapin sulkemisesta. Samalla näyttöön ilmestyy kaappisi numero. Tarkista, että se on sama, johon vaatteesi laitoit. Kaappi myös avataan näyttämällä ranneketta oranssille ruudulle. Voit avata ja sulkea kaapin niin monta kertaa kuin haluat. Ranneketta voi käyttää virvokkeiden ostamiseen laguunilla ollessa. Ostokset maksetaan kun ranneke palautetaan.

Vinkkejä ja lisätietoa