Näytä hinnasto   Varaa tästä

Varauspyyntö

Täytettyänne tarjouspyyntölomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista.

Opastettu maaseutu- ja kaupunkiloma Islannissa

Matkustuspäivät

Yhteystiedot

 

Matkustajat

Etu- ja sukunimi Syntymäaika

Viesti

Tilaa Saga Matkojen uutiskirje

*Mikäli valitset huonetyypiksi "Muu", ole hyvä ja kirjoita toivomuksesi viestiin.
*Mikäli täydennät olemassa olevaa varaustasi, muista ilmoitaa varauksen numeron viestiin.

Suojauskoodi

Ole hyvä ja klikkaa "En ole robotti" suojauskenttää tarjouksen vahvistamiseksi


Hinnasto

Suomeksi opastettu hevosseikkailu Pohjois-Islannin erämaahan 9 pv

 

Hinta: 2590 eur/hlö

 

Hintaan sisältyy: Icelandairin reittilennot Helsingistä Keflavikiin ja takaisin, lentolippuun merkityt verot ja maksut, lentokenttäkuljetukset, suomenkielinen matkanjohtaja, makuupussimajoitus Pohjois-Islannissa (oma kesämakuupussi mukaan), ruokailut (aamiaiset, retkilounaat, eväät ja illalliset; paitsi ei 8. pvn illallista), 6 pitkää ratsastuspäivää ja kaupunkiretki Akureyriin, tallilta saa sadevaatteet lainaan.

Unelmamatka erähenkisille ja kokeneille islanninhevosfaneille. Unelmamatka aktiivi-ihmisille: huolella valittu matkaohjelma, pieni ryhmäkoko, yksinkertainen makuupussimajoitus, herkullinen kotiruoka, nopeat ja vahvat islanninhevoset ja Pohjois-Islannin upea, vaihteleva luonto. Matkanjohtajana Islannista matkakirjoja kirjoittanut Satu Rämö. Osallistujilta edellytetään hyvää peruskuntoa. Tämä matka on vain kokeneille ratsastajille, sillä ratsastamme joka päivä vähintään 30 kilometriä ja mukanamme kulkee vapaa hevoslauma. Vauhti on kova (tölttiä ja laukkaa) ja ratsua vaihdetaan useamman kerran päivän aikana.

 

 

Matkapäivät: 1.–9.7.2017

 

Matkaohjelma1. päivä
Suora Icelandairin lento Helsingistä Keflavikiin 8:45-9:10. Matka (400 km) kohti Grenivíkiä alkaa. Matkan aikana ihailemme Pohjois-Islannin maisemia ja pysähdymme lounaalle. Saavumme ja majoitumme Polar Hestarin maatilalle Grenivíkin sympaattiseen kalastajakylään. Illallinen maatilalla.

 

2. päivä

Aamiainen maatilalla. Sitten alkaa seikkailu! Lähdemme hevoslauman luokse matkatavaroidemme kanssa. Matkalla erämaaretken starttipaikalle pysähdymme ihailemassa suurta Jumalten vesiputousta eli Góðafossia. Pyydystämme hevoslauman, satuloimme ratsut ja lähdemme kuuden tunnin mittaiselle vaellukselle joenvartta pitkin. Matkan aikana nautitaan retkilounas. Yövymme maaseutuhotellissa ja nautimme tukevan illallisen.

 

3. päivä

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu hevoslaumamme kanssa kohti valtavaa laavapeltoa Ódaðahraunia. Tänään ratsastamme noin viisi tuntia. Nautimme retkieväät luonnon helmassa ja yövymme vanhalla maatilalla lähellä Aldeyrarfossia, joka on yksi Islannin kauneimmista vesiputouksista. Teemme sinne iltapäiväkävelyretken ennen illallista. 

 

4. päivä

Aamiainen. Tänään hurjapäinen laumamme jatkaa matkaa kohti Islannin erämaita. Ratsastamme aamupäivällä 12 kilometriä ja lounastauon jälkeen jatkamme matkaa vielä 16 kilometriä. Vulkaaninen hiekka pölyää ja tanner tömisee! Intensiivisen päivän aikana nautimme retkilounaan. Maittavan illallisen syömme maatilalla.

 

5. päivä

Aamiaisen jälkeen starttaamme kohti vauhdikasta päivää. Monikymmenpäinen hevoslauma ratsastajineen pyyhältää tänään Myvatnin järven upeisiin maisemiin, jossa teemme myöhemmin päivällä myös bussikierroksen. Näemme kuumat lähteet, Dimmuborgirin mystiset laavamuodostelmat ja pseudokraatterit. Illallinen maatilalla.

 

6. päivä

Aamiainen. Kuuden tunnin vauhdikas vaellus savujen laaksossa eli Reykjadalurissa. Päivä taittuu vaihtelevissa maisemissa ja retkieväät syödään sopivassa välissä. Kirkkaalla säällä näemme meitä ympäröivät upeat vuoret! Ratsut vaihtuvat ja hevoslauma kulkee. Majoitumme majatalossa pikkuruisessa Laugarin kylässä Illallinen maatilalla.


7. päivä

Aamiainen. Viimeinen ratsastusvaelluspäivä vie hevoslaumamme pitkin mäkiä, laaksoja ja joenvarsia. Kuusituntisen ratsastusurakan varrelle mahtuu myös vesiputouksia ja islantilainen metsä. Illalla hyvästelemme hevoset ja väsyneet ratsastajat kuljetetaan takaisin hevostilalle, retkemme alkupisteeseen. Nautimme illallisen ja yövymme Polar Hestarin tilalla. 

 

8. päivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Pohjois-Islannin pääkaupunkia Akureyriä, jossa voi omin päin tutustua kaupunkiin, nauttia sen kahvila- ja museotarjonnasta tai tehdä ostoksia. Jos ostokset eivät innosta, päivä kuluu mukavasti myös Akureyrin hienossa geotermisessä ulkoilmakylpylässä. Nautimme Akureyrissä lounaan, jonka jälkeen matkaamme halki upeiden vuoristomaisemien kohti Keflavíkia, jonne saavumme noin kello 22. Matkan aikana pysähdymme maaseuturavintolassa erinomaisella luomuillallisella.

 

9. päivä

Suora reittilento Helsinkiin lähtee klo 1.00. Saapuminen Helsinkiin klo 7.35.  

 

Ratsastusvälineiden desinfiointi:


Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

 

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

 

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.