15.3.2022

Viisi vaihtoehtoa Siniselle laguunille

Sininen laguuni on yksi Islannin suosituimmista vierailukohteista. Koska laguuni on valtavan suosittu etenkin matkailijoiden keskuudessa, vaatii siellä vierailu yleensä hyvissä ajoin tehtyä varausta. Moni ei kuitenkaan tiedä, että Islanti on pullollaan erilaisia kylpylävaihtoehtoja, jotka jäävät herkästi supersuositun Sinisen laguunin varjoon. Jos laguuni on jo koettu tai haluat muuten vaan kokeilla jotakin erilaista, tässä on viisi vaihtoehtoista kylpyläpaikkaa:

1. Laugarvatn Fontana

Fontana-kylpylä sijaitsee vain noin tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista.

Laugarvatn Fontana -kylpylä sijaitsee Islannin tunnetuimpien luontonähtävyyksen, Kultaisen kolmion, läheisyydessä. Reykjavikista kylpylälle ajaa noin tunnissa. Kylpylässä on kolme perinteistä höyryhuonetta, kolme ulkouima-allasta, ulkoporeamme ja suomalaistyylinen sauna. Kylpylästä pääsee pulahtamaan Laugarvatn-järveen. Kylpylän yhteydessä toimii myös geoterminen leipomo, jonne järjestetään opastettuja kierroksia.

Kultainen kierros ja Fontana-kylpylä

Hinta: alk. 92 €/hlö
Retken kesto: 9 tuntia

Yhdistä suosittu Kultaisen kolmion kierros ja kylpeminen Fontana-kylpylässä. Kultaisen kolmion kiertoretkellä pääset ihastelemaan Islannin kuuluisimpia luonnonihmeitä: Geysirin kuumien lähteiden aluetta, Gullfossin mahtavaa vesiputousta ja Thingvellirin luonnonpuistoa. Retki päätetään Fontana-kylpylään.

Tutustu retkeen!

2. Mývatn Nature Baths

Mývatn Nature Baths -kylpylä sijaitsee Pohjois-Islannissa.

Mývatn Nature Baths -kylpylä sijaitsee pohjoisessa Islannissa, Mývatn-järven luonnonsuojelualueella. Pohjois-Islannin suurimmasta kaupungista, Akureyristä, kylpylälle on reilun tunnin ajomatka. Kylpylän laguunin mineraalipitoinen vesi on noin 36–40-asteista. Laguunin lisäksi kylpylässä on kaksi höyryhuonetta. Kylpylän yhteydessä toimii myös Kvika-kahvila.

Around Iceland -autopaketti

Hinta: alk. 675 €/hlö
Matkan kesto: 8 päivää

Yksi kätevimmistä tavoista tutustua pohjoiseen Islantiin on vuokrata auto. Autolla reissaamisesta tekee vielä kätevämpää valmiit autopaketit, joiden hintaan kuuluu autovuokra, valikoidut yöpymispaikat ja reittiehdotelma. Esimerkiksi Around Iceland -paketin reitille kuuluu Mývatnin alue kylpylöineen. Huomaa kuitenkin, että vierailu kylpylässä ei sisälly autopaketin hintaan.

Tutustu pakettiin!

3. Secret Lagoon

Secret Lagoon on Islannin vanhin geoterminen uima-allas.

Flúðirissa sijaitseva Secret Lagoon (paikallisten kesken Gamla Laugin eli ”vanha allas”) on toiminut uimapaikkana jo 1800-luvulta asti. 1940-luvulla allas jäi kuitenkin unholaan pitkäksi aikaa, kunnes se avattiin uudelleen vuonna 2014 pitkän työn tuloksena. Allas on kunnostettu pitkälti perinteitä kunnioittaen, ja tarkoituksena onkin tarjota mahdollisimman autenttinen islantilainen uimalakokemus. Altaan yhteydessä toimii myös pieni bistro.

Kultainen kolmio ja Secret Lagoon

Hinta: alk. 89 €/hlö
Retken kesto: noin 8,5 tuntia

Retkellä yhdistyvät Kultaisen kolmion luontonähtävyydet sekä rentoutumishetki Secret Lagoonin mineraalirikkaassa vedessä. Kultaisen kolmion kiertoretkellä pääset ihastelemaan Islannin kuuluisimpia luonnonihmeitä: Thingvellirin luonnonpuistoa, Gullfossin mahtavaa vesiputousta ja Geysirin kuumien lähteiden aluetta. Bussikiertomatkan lopuksi pysähdytään Secret Lagoonilla, jossa vietetään noin 3-3,5 tuntia.

Tutustu retkeen!

4. Sky Lagoon

Sky Lagoon tarjoaa upean näkymän Pohjois-Atlantille.

Vuoden 2021 keväällä avattu Sky Lagoon -kylpylä sijaitsee vain noin 15 minuutin ajomatkan päässä Reykjavikin keskustasta. Kylpylän kuvankaunis sijainti kalliolla Pohjois-Atlantin rannikolla takaa ainutlaatuisen rentoutumishetken. Laguunin geoterminen infinity-allas sulautuu saumattomasti horisonttiin.

UUTUUS! Sky Lagoon

Hinta: alk. 92 €/hlö
Retken kesto:
2,5 tuntia

Koe täydellinen rentoutumiskokemus meren rannalla sijaitsevan Sky Lagoonin geotermisissä vesissä. Retken hintaan sisältyy myös Sky Lagoonin seitsemän kohdan rentoutumisrituaali.

Tutustu retkeen!

5. Julkiset maauimalat

Ympäri vuoden avoinna olevat maauimalat ovat suosittuja ja niitä löytyy lähes joka kylästä. Esimerkiksi yksistään jo Reykjavikissa on neljä maauimalaa. Altaiden lämpötila uimaloissa on keskimäärin 29 astetta, joten uimaan uskaltaa myös talvella. Uimaloissa on usein höyrysaunojen ja normaalin uima-altaan lisäksi 37–42-asteisia ”hot potteja” eli kuumia altaita.

Löydät lisätietoa saaren uima-altaista Visit Icelandin sivuilta (englanniksi).

Seuraava artikkeli

22.7.2022

Koe maagiset revontulet Islannissa

Islannissa revontulikausi alkaa elokuun loppupuolella ja päättyy suunnilleen huhtikuun puolivälissä. Kokosimme tähän juttuun viisi erilaista retkeä ja matkaa, joilla voit kokea saaren revontulet omalla tyylilläsi.

Lue lisää : Koe maagiset revontulet Islannissa