Kultainen kolmio ja Secret Lagoon

Retkikuvaus

Opastettu englanniksi
Kesto: noin 9 tuntia
Lähtöaika: päivittäin klo 8.30 (nouto hotellilta/bussipysäkiltä klo 8.00)
Lähtöjä: ympäri vuoden
Retken ikäraja: 5 vuotta
Retkikoodi: AA-GCSL

Kultaisen kolmion kiertoretkellä pääset ihastelemaan Islannin kuuluisimpia luonnonihmeitä: Thingvellirin luonnonpuistoa, Gullfossin mahtavaa vesiputousta ja Geysirin kuumien lähteiden aluetta.

Ensin suunnataan Thingvellirin luonnonpuistoon, jossa maailman vanhin parlamentti kokoontui jo 900-luvulla. Thingvellirin luonnonpuisto on yksi Islannin kiinnostavimmista kohteista: se sijaitsee Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa. Alueella on upea hautavajoama, joka on muodostunut kahden mannerlaatan ajautuessa hitaasti erilleen toisistaan.

Matka jatkuu Gullfossin ”kultaiselle putoukselle”, joka on kaikessa mahtavuudessaan pakko nähdä. Jylhä putous on yksi Islannin kauneimmista.

Viimeisenä Kultaisen kolmion kohteista nähdään Geysirin geoterminen kuumien lähteiden alue, jossa toimii myös Islannin aktiivisin geysir, Strokkur. Upeasta luonnonilmiöstä ehtii reissun aikana nauttia useammankin kerran – Strokkur suihkuttaa kuumaa vettä ilmaan 5-10 minuutin välein. Kiehtovalla geotermisellä alueella voi ihmetellä myös kuplivia muta-altaita ja höyryäviä maanalaisia lähteitä.

Retken lopuksi tehdään pysähdys Secret Lagoonin geotermisellä alueella. Laguunin mineraalirikas lämmin vesi sopii täydellisesti rentoutumiseen. Laguunilla vietetään noin 3-3,5 tuntia, minkä jälkeen palataan Reykjavikiin.

Oma uimapuku ja pyyhe mukaan. Uimapukuja ja pyyhkeitä voi myös vuokrata laguunilta.

Hinta

Hinnasto ajalle 1.6.2024–31.5.2025.

  • Aikuiset alk. 130 €/hlö
  • Lapset (5–12 vuotta) alk. 97 €/hlö

Hintaan sisältyy

  • Nouto hotellilta tai keskustan alueella lähimmältä bussipysäkiltä 30 minuuttia ennen lähtöä
  • Bussikuljetus
  • Maksuton WiFi-yhteys bussissa
  • Sisäänpääsy Secret Lagoonille
  • Opastus englanniksi

Muuta tietoa

HUOM! Retkivaraus tulee tehdä viimeistään 1 viikko ennen matkalle lähtöä.

Retkivaraukset matkapaketin varauksen yhteydessä 0 €
Retkivaraukset ilman matkavarausta 15 €

Vinkkejä ja lisätietoa