Mystinen Luoteisväylä (lännestä itään)

Vancouver – Nome – Beringinsalmi – Beaufortinmeri – Luoteisväylä – Baffininlahti – Ilulissat – Sisimiut – Labradorinmeri – Red Bay – Corner Brook – Halifax

Lähde vanhanajan tutkimusmatkailijoiden jäljille pitkin mystistä Luoteisväylää. Reitti kulkee Alaskan Nomesta Grönlannin kautta Kanadan Halifaxiin. Tämä on tutkimusmatka täynnä maailmanperintökohteita, unohtumattomia maisemia ja villin luonnon ihmeitä.

HUOM! Reitti on saatavilla myös idästä länteen. Tutustu matkaohjelmaan täällä.

Ajankohta: 20.8.2024 (26 pv)

alk. 21 900 €

Lähetä tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Vancouver

  Tutkimusmatka Luoteisväylän läpi alkaa Kalliovuorten kyljestä Vancouverin kauniista kaupungista. Vieraile Gastownissa, kaupungin vanhimmassa naapurustossa, ja nouse Vancouver Lookout -näköalatornin huipulle. Sieltä näet Granville Streetin, West Endin hiekkarannat ja Stanley Parkin korkeat setripuut.

  Vancouverilla on omanlaisensa tyyli, ja niin on myös kaupungin ruokakulttuurilla. Käy syömässä vaikkapa Chinatownissa, Punjabi Marketissa tai Pikku-Italiassa.

  Ennen seuraavan päivän lentoa Nomeen saat nauttia hotelliyöstä aamiaisineen kaupungin keskustassa.

 • PÄIVÄ 2. Nome

  Päivä alkaa lennolla Vancouverista Alaskan Nomeen. Kullankaivajat saapuivat Nomeen ensikertaa vuonna 1898, ja alueelta etsitään tänäkin päivänä kultaa. Kultaryntäyksen jälkiä on edelleen nähtävillä ympäri kaupunkia. Hylätyt ruoppauskoneet, entisajan höyrymoottorit ja vanhat rautatiet luovat kaupunkiin erikoisen ilmapiirin.

  Saat tutkia kaupunkia hyvässä seurassa, sillä kuuluisa sheriffi Wyatt Earp avasi aikanaan saluunan kaupunkiin. Nome oli kolmen Roald Amundsenin tutkimusmatkan päätepiste, joten se on täydellinen paikka astua hänen mukaansa nimetyn tutkimusmatka-aluksen kyytiin.

 • PÄIVÄT 3–7. Beringinsalmi ja Beaufortinmeri

  Tutkimusmatka-aluksen lähtiessä merille Nomesta, on aika valmistautua tulevaan seikkailuun kuuntelemalla tutkimusmatkatiimin luentoja. Aiheisiin lukeutuvat muun muassa mannerlaattojen liikkeet, jäätiköt, eläintensuojelu ja paikallisissa yhteisöissä vierailu.

  Aluksen lipuessa halki Beringinsalmen, kannattaa suunnata katseet taivaalle, missä voi nähdä yli kolmekymmentä eri lintulajia. Alueen lajeihin lukeutuvat muun muassa pikkukajavat, kiislaset ja marmorimurrit. Päivämääräraja ylittyy matkalla Tšuktšimereltä Beaufortinmerelle. Reitillä ohitetaan myös Yhdysvaltojen pohjoisin piste, Point Barrow. Pidä silmät auki grönlanninvalaiden ja harmaavalaiden varalta.

 • PÄIVÄT 8–17. Luoteisväylä

  Kuten menneiden aikojen tutkimusmatkailijoilla, joiden jälkiä nyt seurataan, tulevien päivien suunnitelma ei ole kiveen kirjoitettu. Määränpää on kuitenkin selvä – tarkoitus on viedä moderni tutkimusmatka-alus Tyyneltämereltä aina Atlantille saakka pitkin Luoteisväylän tarunhohtoista merireittiä.

  Tarkoituksena on rantautua historiallisesti tärkeillä paikoilla, vierailla inuittiyhteisöissä ja bongata arktisen luonnon eläimiä kuten jääkarhuja, valaita, hylkeitä ja merilintuja. Pääset lähemmäs luontoa ja rantautumaan myös pienten expedition-veneiden kyydissä. Tutkimusmatkatiimi suunnittelee aktiviteetit jää- ja sääolosuhteiden mukaan, jotta pääsisit kokemaan kaiken mahdollisen.

  Amundseninlahdella pysähdytään ihmettelemään Smoking Hillsin kirjaimellisesti savuavia kallioita. Kallioiden ruskohiili syttyy palamaan, kun se on kosketuksissa ilman kanssa, mikä aiheuttaa kallioiden ylle leijailevaa savua.

  Nappaa mukaan käsintehtyjä tuliaisia Ulukhaktokista ennen kuin matka lahden halki kohti Cambridge Bayn pikkukylää. Kylän kuhisevassa luonnossa saatat nähdä esimerkiksi myskihärkiä ja peuroja.

  Matka jatkuu Gjoa Havenin pikkukylään, missä tutkimusmatkailija Roald Amundsen oppi aikanaan selviytymisestä Netsilik-inuiteilta. Jos olosuhteet sallivat sinne rantautumisen, lähdetään kävelykierrokselle tutustumaan alueen historiaan tarkemmin. Aluksen suuntaa edelleen itään kohti Fort Rossia, Hudsoninlahden kauppakomppanian vanhaa kauppapaikkaa.

  Matkalla saatetaan jopa pysähtyä kunnioittamaan kolmen John Franklinin retkikunnan jäsenen muistoa heidän haudallaan Beechleynsaarella. Devoninsaarella, maailman suurimmalla asumattomalla saarella, vieraillaan Dundas Harbourin hylätyssä siirtokunnassa ja kuullaan lisää Thulen kulttuurista ja perinnöstä.

  Luoteisväylän viimeisellä osuudella suunnitelmaan kuuluu pysähtyä esimerkiksi Pond Inletissä ja Mittimatalikin inuittiyhteisössä Baffininsaarella. Kymmenen päivän merimatkaan mahtuu paljon unohtumattomia seikkailuita.

 • PÄIVÄ 18. Baffininlahti

  Kanada jää hetkeksi taakse, kun risteilyalus ylittää Baffininlahden ja Davisinsalmen määränpäänään Grönlanti. Tutkimusmatkatiimi jatkaa luentojaan tutkimusmatkailun historiasta, Grönlannin kulttuurista, paikallisesta luonnosta ja geologiasta.

  Muista myös ottaa ilo irti laivan palveluista. Rentoudu infinity-altaassa, poreammeessa tai saunassa tai laita veri kiertämään kuntosalilla ja juoksuradalla. Illalla voit nautiskella cocktailin Explorer Lounge & Barissa ja jakaa tarinoita jo koetuista seikkailuista.

 • PÄIVÄ 19. Ilulissat

  Tutkimusmatka-alus saapuu Diskolahdelle, valaiden ja hylkeiden paratiisiin. Luvassa on ainutlaatuinen kokemus Grönlannissa. Unescon suojelema maailmanperintökohde Ilulissat sijaitsee samannimisen jäävuonon perällä. Ohi lipuvat jäävuoret ovat upeassa kontrastissa kylän värikkäiden talojen kanssa.

  Ihaile valkoisen, harmaan ja sinisen eri sävyissä hohkaavia jäävuoria, jotka syvän sinisissä vesissä. Laivan ammattivalokuvaaja antaa vinkkejä, miten näistä luonnon taideteoksista saa parhaiten valokuvia.

 • PÄIVÄ 20. Sisimiut

  Tänään saavutaan upealla paikalla sijaitsevaan Sisimiutin kylään, joka on vain reilu neljäkymmentä kilometriä pohjoiseen Napapiiriltä. Tähän aikaan kesästä näillä korkeusasteilla saadaan myös nauttia keskiyön auringosta.

  Vanhat perinteet elävät täällä vielä vahvana, ja voit tutustua paikallisessa museossa muinaisiin Saqqaq-esinelöytöihin. Jos etsit erityistä matkamuistoa, osta huivi, hattu tai lapaset, jotka on valmistettu qiviutista, eli myskihärän sisemmästä villasta. Sen sanotaan olevan 10 kertaa lämpimämpää kuin lampaanvillan.

  Yksi parhaista asioista, joita koet Grönlannin tutkimusmatkaristeilylläsi, on paikallisten yhteisöjen tapaaminen vierailupaikoissa – autenttiset kohtaamiset, josta jää upeita muistoja.

 • PÄIVÄT 21–22. Labradorinmeri

  On aika jättää Grönlanti taakse ja suunnata kohti Kanadaa Labradorinmeren poikki. Reitti kulkee halki Davisinsalmen, joka on nimetty englantilaisen tutkimusmatkailija John Davisin mukaan. Hän johti 1500-luvulla useampia tutkimusmatkoja alueella. Tutkimusmatkatiimi jatkaa luentojaan. Kuulet lisää esimerkiksi pohjoisen Labradorin luonnosta, inuittikulttuurista ja arktisten tutkimusmatkojen historiasta.

  Davisinsalmessa asustaa tunnetusti runsaasti hylkeitä, valaita ja turskaa. Voit osallistua johonkin Citizen Science -projektiin valokuvaamalla ja seuraamalla valaita tai tutkimalla pilviä.

 • PÄIVÄ 23. Red Bay

  Tutkimusmatka-aluksen saapuessa Red Bayn kalastajakylään kannattaa pitää silmät auki ryhävalaiden ja lahtivalaiden varalta. Nimenomaan nämä eläimet houkuttelivat valaanpyytäjiä tähän satamaan 1600-luvulla.

  Red Baytä ympäröivissä jääkylmissä vesissä piileskelee useita haaksirikkoutuneita chalupa-veneitä, joita baskit käyttivät aikanaan valaanpyyntiin sekä suurempia kaljuunoita. Tämän vuoksi Red Bay on yksi maailman merkittävimmistä vedenalaisista arkeologisista alueista.

  Vieraile paikallisessa museossa katsomassa miltä nämä chalupa-veneet näyttivät. Red Bay National Historic Site -nähtävyysreitillä voit bongata valaan luita ja vanhoja kalastusvälineitä. Mikset lähtisi etsimään myös merirosvokapteeni William Kiddin haudattua aarretta Tracey Hillille? Et ehkä löydä kätkettyä kultaa, mutta patikkaretki palkitaan kuitenkin upeilla näkymillä.

 • PÄIVÄ 24. Corner Brook

  Tänään seurataan kapteeni Cookin jalanjälkiä Bay of Islands -lahden halki kohti Corner Brookin perinteistä kaupunkia. Tutustu alueen historiaan ja historialliseen esinekokoelmaan kaupungin museossa.

  Ihastele maisemia Crow Hilliltä tai lähde opastetulle patikkaretkelle Corner Brook Stream -reitille. Voit myös vierailla Gros Mornen kansallispuistossa tai Lobster Cove Headin kuvankauniilla majakalla. Ennen laivaan palaamista nähdään paikallisten esittämä musiikki- ja tarinaesitys.

 • PÄIVÄ 25. Merellä

  Laivan suunnatessa kohti Halifaxia, on aika käyttää viimeinen meripäivä rentoutumiseen. Nauttiessasi laivan mukavuuksista, voit pohtia miltä menneiden aikojen tutkimusmatkailijoiden merimatkat tuntuivat. Ero on aikamoinen.

  Pulahda poreammeeseen, hikoile kuntosalilla, hyödynnä tiedekeskusta tai rentoudu vain Explorer Lounge & Barissa.

 • PÄIVÄ 26. Halifax

  Tutkimusmatka päättyy Halifaxiin. Tämä historiallinen satamakaupunki on oikein sopiva seikkailun viimeinen etappi. Näet historialliset punatiiliset talot, Citadel Hill National Historic Siten maamerkin ja mielettömän neljän kilometrin pituisen rantakadun.

  Lähde verkkaiselle kävelylle Halifax Common -puistoon. Puisto on seissyt paikallaan jo vuodesta 1763, mikä tekee siitä Kanadan vanhimman puiston. Voit myös vierailla jossakin kaupungin monista taidegallerioista ja museoista, joihin lukeutuu myös Maritime Museum of the Atlantic ja sen Titanic-näyttely.

  Matka päättyy.

Hytit

Polar-ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Ulkohytti (RR, RS)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RL)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RJ)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Parvekehytti (XT)
Yläkansilla sijaitsevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet.

Ulkohytti (TT)
Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Expedition-sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

XL-sviitti (MA, MB)
XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

Sviitti (MD)
Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville.

Sviitti (ME)
Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

Kulmasviitti (MF, MC)
Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuvat: MS Roald Amundsen

Hinnasto

Mystinen Luoteisväylä

I kölvattnet av kända upptäcktsresande – östgående (AMNWP2407)

Lähtö: 20.8.2024
Laiva: Roald Amundsen

Polar-ulkohytti alk. 21 900 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 24 100 €/hlö
Arctic Superior -parvekehytti alk. 25 700 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Lennot

 • Economy-luokan lento Vancouverista Nomeen

Hotelli

 • Hotelliyö (sis. aamiainen) Vancouverissa ennen risteilyä

Kuljetukset

 • Kuljetus hotellilta lentokentälle Vancouverissa ennen risteilyä
 • Kuljetus lentokentältä satamaan Nomessa ennen risteilyä

Tutkimusmatkaristeily

 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen ruokajuomineen (vesi, mineraalivesi, virvoitusjuomat, olut ja talon viini) Aune- ja Fredheim-ravintoloissa
 • Maksuton tee ja kahvi risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivalla (ei tue suoratoistoa)
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Veden- ja tuulenpitävä takki tai jokin muu HX:n retkeilyvaruste
 • Ammattivalokuvaajan ottamat kuvat risteilyltä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedekeskuksen ja kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden, infinity-altaan, panoraamasaunan, kuntosalin ja juoksuradan käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Kylpylähoidot

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset. Lue lisää!

EXPEDITION TEAM – TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Hyvä tietää