Antarktis, Patagonia ja Chilen vuonot (pohjoisesta etelään)

Valparaíso – Castro – Puerto Edén – Puerto Natales – Chilen vuonot – Drakensalmi ja Kap Horn – Antarktis – Drakensalmi – Punta Arenas – Santiago de Chile

Vietä seitsemän unohtumatonta päivää valkoisella Etelämantereella ja näe Chilen vuonot sekä majesteettinen Kap Horn! Lisäksi pääset ihastelemaan Patagonian henkeäsalpaavan kauniita maisemia.

HUOM! Reitti saatavilla myös etelästä pohjoiseen! Tutustu matkaohjelmaan ja hintoihin täällä.

Ajankohta: 20.10.2024 (22 pv)

alk. 14 300 €

Lähetä tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Valparaíso

  Tutkimusmatka Antarktikselle ja Patagoniaan alkaa värikkäästä Valparaísosta. Tyynenmeren jalokiveksi kutsuttu kaupunki on rakennettu jyrkille kukkuloille, joista avautuu näkymä valtamerelle.

  Kaupunki on täynnä houkuttelevia tuoksuja sekä ääniä, ja se on kujien ja barrio-naapurustojen, värikkäiden talojen ja paikallisia tuotteita täynnä olevien markkinapaikkojen riemastuttava sokkelo – näe kaikki tämä yläilmoista Cerro Alegrelle ja Concepcióniin nousevalla köysiratahissillä.

 • PÄIVÄT 2-3. Chilen rannikko

  Seuraavien kahden merellä vietettävän päivän aikana opit lisää niistä ihmeistä, joita tullaan kohtaamaan matkan aikana.

  Tutkimusmatkatiimin jäsenet ovat asiantuntijoita muun muassa  meritieteen, geologian, lintutieteen ja historian aloilla. Kuuntele heidän kiehtovia luentojaan sekä käytännönläheisiä esityksiä tiedekeskuksessa.

  Nappaa kiikarit mukaan laivan kannelle, niin voit yrittää bongata albatrosseja ja ulappaliitäjiä. Ota kaikki irti laivan mukavuuksista ja nauti porealtaista, panoraamasaunasta ja kuntosalista.

 • PÄIVÄ 4. Castro

  Chiloén saaren vehreän kasvillisuuden keskellä sijaitseva Castro on Chilen kolmanneksi vanhin kaupunki. Siellä sijaitsee kaksi Unescon maailmanperintökohdetta – Iglesia San Francisco ja Iglesia Nuestra Señora de Gracia de Nercón.

  Eri näköalapaikoilta avautuvat upeat näkymät rantakadun varrella sijaitseville värikkäille palafito-paalutaloille. Mikäli kulttuuri kiinnostaa, voit vierailla paikallisissa museoissa.

  Ota kiikarit mukaan, sillä Chiloé on tärkeä elinympäristö juanfernándezinkolibrien ja chilenflamingoiden kaltaisille lintulajeille, sekä pingviineille, mustakaulajoutsenille, isosepelkalastajille ja hopeauikuille.

 • PÄIVÄ 5. Merellä

  Tutkimusmatka-alus jatkaa etelään kohti Puerto Natalesia, Última Esperanzan pääkaupunkia. Patagonian jäävuorten peittämät vedet ovat lumoavia, ja sinisen sävyt vaihtelevat kirkkaimmasta akvamariinista keskiyönsinisen syvimpiin sävyihin.

  Aluksen seilatessa etelään, on hyvin mahdollista, että näet valaita, merilintuja, pingviinejä ja paljon muuta. Nauti maisemista panoraamasaunasta tai kannella olevista porealtaista, maista paikallista ruokaa tai rentoudu Explorer Lounge & Barissa.

  Tutkimusmatkatiimi jatkaa kiehtovia luentojaan paikallisesta historiasta ja villieläimistä, ja laivan valokuvaaja voi antaa vinkkejä maisemakuvaukseen.

 • PÄIVÄ 6. Puerto Edén

  Seuraava pysähdyspaikka on syvän vuonon päässä sijaitseva Puerto Edénin lumoava kylä, joka sijaitsee Bernardo O’Higginsin kansallispuistossa.

  Pikkuruiseen asutuskeskukseen pääsee tutustumaan vain meriteitse, ja lautta, joka yhdistää sen mantereeseen, käy siellä vain kerran kuukaudessa. Täällä ei ole teitä – taloja ja kauppoja yhdistävät vain puiset kävelysillat. Puerto Edénin 250 asukkaan joukossa on joitakin kawésqar-alkuperäiskansan viimeisistä jäljellä olevista jäsenistä, ja keskustelemalla heidän kanssaan saat ehkä käsityksen heidän ainutlaatuisesta kulttuuristaan.

 • PÄIVÄT 7-8. Puerto Natales

  Tutkimusmatka jatkuu Puerto Natalesiin, joka on kulkuväylä Torres del Painen kansallispuistoon. Voit tutustua tähän kauniiseen kansallispuistoon joko bussi- tai vaellusretkellä – molemmat ovat uskomattomia kokemuksia.

  Jylhässä maisemassa on sekaisin aroa, metsää sekä aavikkoa, ja joukossa vielä jäätiköitä ja järviä. Guanakot ja nandulinnut kutsuvat aluetta kodikseen. Pidä silmät auki chilenflamingojen varalta, ja saatat nähdä jopa mahtavan andienkondorin.

  Puerto Natales on suosittu retkeilijöiden ja matkailijoiden keskus, jossa on monia ruokapaikkoja, baareja ja kojuja. Voit lähteä omatoimisesti käymään Etherh Aiken käsityöläiskylässä, nauttia ginikierroksesta Last Hope -tislaamossa tai vain kuljeskella valokuvauksellisella rantakadulla.

 • PÄIVÄ 9. Chilen vuonot

  Matka jatkuu Chilen rannikkoa pitkin etelään Magallanesin maakunnan vuonoja täplittävän karun kauniin saariston läpi. Nämä syrjäiset saaret ja suojaisat lahdet luovat turvapaikan alueen eläimille.

  Voit tarkkailla patagonianpingviinejä, merinorsuja sekä erilaisia valaslajeja joko pienten expedition-veneiden kyydistä tai tutkimusmatka-aluksen kannelta. Voit myös nähdä majesteettisia vesiputouksia tällä dramaattisen kauniilla rannikkoalueella.

 • PÄIVÄT 10-11. Drakensalmi ja Kap Horn

  Beaglensalmen ylittämisen jälkeen ohitetaan Etelä-Amerikan eteläisin kärki, Kap Horn. Tämän ikonisen kohteen olosuhteet ovat usein haastavat, mutta jos sää sallii, yrittää alus rantautua alueelle.

  Seuraavaksi on aika ylittää legendaarinen Drakensalmi. Matkalla saat tietää mitä tulevat päivät tuovat tullessaan, ja miten voit tehdä vierailustasi mahdollisimman turvallisen.

  Tiedekeskuksessa tutkimusmatkatiimi luennoi Etelämantereen eläimistöstä, historiasta ja geologiasta sekä ilmastonmuutoksen ja muovisaasteen vaikutuksista. Voit myös osallistua erilaisiin Citizen Science -hankkeisiin.

 • PÄIVÄT 12-18. Antarktis

  Ei ole mahdollista täysin valmistautua siihen, mitä tulevat päivät tuovat tullessaan Etelämantereen jäisessä kauneudessa. Salmissa kelluvat luonnon muovaamat jäävuoret. Valkokulmapingviinit, myssypingviinit ja jääpingviinit seisovat rannoilla tarkkailemassa ympäristöä, kun merilinnut liitelevät yläpuolella. Täällä luonto pitää valtaa.

  Vietät seuraavat seitsemän jännittävää päivää tutustumalla useisiin yli kahdestakymmenestä mahdollisesta rantautumispaikasta Antarktiksen niemimaalla ja sen ympäristössä sekä Eteläisillä Shetlandinsaarilla. Minne tahansa menetkin ja mitä ikinä teetkin, jokainen päivä tarjoaa jotain erilaista ja jännittävää.

  Tutkimusmatka-alus saattaa purjehtia tulvivaan kalderaan tai jäädä ankkuriin jäisiin lahtiin, joissa vanhat valaanpyyntivälineet lojuvat hylättyinä. Saatat myös päästä melomaan jäävuorten ja hylkeiden seassa tai lumikenkäilemään upealle näköalapaikalle.

  Lintuharrastajien kannattaa tähyillä taivaalle Antarktiksen merilintujen varalta. Alueella voidaan nähdä muun muassa kuten kihuja, ulappaliitäjiä ja tiiroja. Laivalla pidettävien luentojen ja maissa järjestettävien keskusteluhetkien avulla saat lisätietoa tästä arvokkaasta elinympäristöstä ja siitä, miten voimme kaikki suojella sitä tulevaisuutta varten.

 • PÄIVÄT 19-21. Drakensalmi

  Seitsemän unohtumattoman Etelämantereella vietetyn päivän jälkeen käännetään kurssi takaisin kohti pohjoista. Saat mukaasi muistot ikimuistoisista kokemuksista – ja kamerasi muistikortin täynnä vaikuttavia kuvia.

  Viimeisten merellä vietettyjen päivien aikana voit kerrata kokemuksiasi tutkimusmatkatiimin ja muiden matkustajien kanssa, jatkaa havainnoimista tiedekeskuksessa, rentoutua Explorer Lounge & Barissa tai nauttia laivan herkullisesta keittiöstä aaltojen vyöryessä ohi.

  Jännittävän seikkailun jälkeen on myös hyvä idea rentoutua laivan panoraamasaunassa ja porealtaissa ennen saapumistamme Punta Arenasiin.

 • PÄIVÄ 22. Punta Arenas – Santiago de Chile

  Etelämantereen ja Patagonian tutkimusmatkaristeily päättyy Punta Arenasiin, mistä on aika lentää takaisin Santiago de Chileen. Matka päättyy.

Hytit

Polar-ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Ulkohytti (RR, RS)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RL)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RJ)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Parvekehytti (XT)
Yläkansilla sijaitsevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet.

Ulkohytti (TT)
Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Expedition-sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

XL-sviitti (MA, MB)
XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

Sviitti (MD)
Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville.

Sviitti (ME)
Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

Kulmasviitti (MF, MC)
Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuvat: MS Roald Amundsen

Hinnasto

Antarktis, Patagonia ja Chilen vuonot

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (FRANT2416)

Lähdöt: 20.10.2024
Laiva: Fram

Polar-sisähytti alk. 14 300 €/hlö
Polar-ulkohytti alk. 17 100 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 18 000 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Kuljetukset

 • Kuljetus satamasta lentokentälle Punta Arenasissa risteilyn jälkeen

Lennot

 • Economy-luokan lento Punta Arenasista Santiago de Chileen

Tutkimusmatkaristeily

 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen Aune-ravintolassa
 • Viinit, olut ja väkevät alkoholijuomat koko risteilyn ajan
 • Tee, kahvi ja virvoitusjuomat koko risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivalla (ei tue suoratoistoa)
 • Veden- ja tuulenpitävä takki tai jokin muu HX:n retkeilyvaruste
 • Ammattivalokuvaajan ottamat kuvat risteilyltä
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa
 • Palvelumaksut laivan henkilökunnalle

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedekeskuksen ja pienen kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden, panoraamasaunan ja kuntosalin käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Premium-tasoiset juomat

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset. Lue lisää!

EXPEDITION TEAM – TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Hyvä tietää