Antarktis, Patagonia ja Chilen vuonot (etelästä pohjoiseen)

Santiago de Chile – Punta Arenas – Drakensalmi – Antarktis – Kap Horn – Chilen vuonot – Puerto Natales – Puerto Edén – Castro – Valparaíso

Vietä jopa kahdeksan unohtumatonta päivää valkoisella Etelämantereella ja näe Chilen vuonot sekä majesteettinen Kap Horn! Paluumatkalla ihastelet Patagonian henkeäsalpaavan kauniita maisemia.

HUOM! Reitti saatavilla myös pohjoisesta etelään! Tutustu matkaohjelmaan ja hintoihin täällä.

Ajankohta: 15.3.2025 (23 pv)

alk. 16 400 €

Lähetä tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Santiago de Chile

  Tervetuloa Santiago de Chileen, Chilen vilkkaaseen pääkaupunkiin. Siirtomaa-ajan arkkitehtuurinsa, palkittujen ravintoloidensa ja kiehtovien museoidensa ansiosta se on täydellinen paikka aloittaa tutkimusmatkasi. Kaupungissa riittää nähtävää Mercado Central -torista Plaza de Armas -aukiolle ja presidentin palatsiin saakka. Tutustu Sky Costanera -köysiratahissiin, joka tarjoaa korkeuksistaan huikeat panoraamanäkymät kaupunkiin.

 • PÄIVÄ 2. Punta Arenas

  Päivä alkaa aikaisella lennolla Santiagosta Punta Arenasiin, Chilen eteläisimpään satamaan. Tutkimusmatka-alus odottaa jo satamassa. Kun olet noussut laivaan, voit tutustua alukseen ja tavata laivan tutkimusmatkatiimin.

  Tiimi toimii paitsi oppaina, isäntinä ja asiantuntijoina, myös matkakumppaneinasi seuraavien kolmen viikon ajan. Heiltä voit kysyä rohkeasti tutkimusmatkan aikana mieleen putkahtavia kysymyksiä.

 • PÄIVÄT 3-4. Drakensalmi

  Ennen kuin päästään Etelämantereelle saakka, on ensin koettava legendaarinen Drakensalmi, jonka ylittämiseen käytetään seuraavat kaksi päivää. Tällä reitillä meriolosuhteet voivat vaihdella dramaattisestikin. Reitti on nimetty Sir Francis Draken mukaan, joka löysi sen sattumalta, kun hänen veneensä ajautui etelään kovan tuulen vuoksi.

  Vieraile laivan tiedekeskuksessa ja ota selvää, millainen seikkailu Etelämantereella odottaakaan. Tutkimusmatkatiimi aloittaa luentosarjan Etelämantereesta – sen historiasta, eläimistöstä ja ekosysteemeistä. Saat tietää miten vierailustasi tehdään mahdollisimman turvallinen ja vähärasitteinen, ja millaisiin Citizen Science -projekteihin voit osallistua risteilyn aikana.

  Käytä tämä aika nauttien kaikista mukavuuksista, jotka löydät alukselta. Rentoudu porealtaissa tai panoraamasaunassa, tarkkaile kannella jäävuoria, valaita ja albatrosseja tai rentoudu Explorer Lounge & Barissa.

 • PÄIVÄT 5-12. Antarktis

  Ei ole mahdollista täysin valmistautua siihen, mitä tulevat päivät tuovat tullessaan Etelämantereen jäisessä kauneudessa. Salmissa kelluvat luonnon muovaamat jäävuoret. Valkokulmapingviinit, myssypingviinit ja jääpingviinit seisovat rannoilla tarkkailemassa ympäristöä, kun merilinnut liitelevät yläpuolella. Täällä luonto pitää valtaa.

  Vietät seuraavat kahdeksan jännittävää päivää tutustumalla useisiin yli kahdestakymmenestä mahdollisesta rantautumispaikasta Antarktiksen niemimaalla ja sen ympäristössä sekä Eteläisillä Shetlandinsaarilla. Minne tahansa menetkin ja mitä ikinä teetkin, jokainen päivä tarjoaa jotain erilaista ja jännittävää.

  Tutkimusmatka-alus saattaa purjehtia tulvivaan kalderaan tai jäädä ankkuriin jäisiin lahtiin, joissa vanhat valaanpyyntivälineet lojuvat hylättyinä. Saatat myös päästä melomaan jäävuorten ja hylkeiden seassa tai lumikenkäilemään upealle näköalapaikalle.

  Lintuharrastajien kannattaa tähyillä taivaalle Antarktiksen merilintujen varalta. Alueella voidaan nähdä muun muassa kuten kihuja, ulappaliitäjiä ja tiiroja. Laivalla pidettävien luentojen ja maissa järjestettävien keskusteluhetkien avulla saat lisätietoa tästä arvokkaasta elinympäristöstä ja siitä, miten voimme kaikki suojella sitä tulevaisuutta varten.

 • PÄIVÄT 13–14. Kap Horn

  Kahdeksan unohtumattoman Etelämantereella vietetyn päivän jälkeen käännetään kurssi takaisin kohti pohjoista Drakensalmen yli ja Kap Hornin ympäri. Sinulla on runsaasti aikaa rentoutua aluksella, kun se seilaa kohti Chilen vuonoja.

  Tutkimusmatkatiimi jatkaa luentojaan tiedekeskuksessa, ja voit oppia lisää Chilen geologiasta ja eläimistöstä. Voit myös osallistua Citizen Science -hankkeisiin ja saada lisää tietoa Etelämantereella näkemistäsi asioista.

  Kap Hornin ympärillä olevat vedet ovat yhtä vaihtelevia kuin Drakensalmella, mutta olosuhteiden salliessa laivan kapteeni yrittää löytää tilaisuudet rantautua ja tutkia ympäristöä.

 • PÄIVÄ 15. Chilen vuonot

  Matka jatkuu Chilen rannikkoa pitkin pohjoiseen Magallanesin maakunnan vuonoja täplittävän karun kauniin saariston läpi. Nämä syrjäiset saaret ja suojaisat lahdet luovat turvapaikan alueen eläimille.

  Voit tarkkailla patagonianpingviinejä, merinorsuja sekä erilaisia valaslajeja joko pienten expedition-veneiden kyydistä tai tutkimusmatka-aluksen kannelta. Voit myös nähdä majesteettisia vesiputouksia tällä dramaattisen kauniilla rannikkoalueella.

 • PÄIVÄT 16-17. Puerto Natales

  Tutkimusmatka jatkuu Puerto Natalesiin, joka on kulkuväylä Torres del Painen kansallispuistoon. Voit tutustua tähän kauniiseen kansallispuistoon joko bussi- tai vaellusretkellä – molemmat ovat uskomattomia kokemuksia.

  Jylhässä maisemassa on sekaisin aroa, metsää sekä aavikkoa, ja joukossa vielä jäätiköitä ja järviä. Guanakot ja nandulinnut kutsuvat aluetta kodikseen. Pidä silmät auki chilenflamingojen varalta, ja saatat nähdä jopa mahtavan andienkondorin.

  Puerto Natales on suosittu retkeilijöiden ja matkailijoiden keskus, jossa on monia ruokapaikkoja, baareja ja kojuja. Voit lähteä omatoimisesti käymään Etherh Aiken käsityöläiskylässä, nauttia ginikierroksesta Last Hope -tislaamossa tai vain kuljeskella valokuvauksellisella rantakadulla.

 • PÄIVÄ 18. Puerto Edén

  Seuraava pysähdyspaikka on syvän vuonon päässä sijaitseva Puerto Edénin lumoava kylä, joka sijaitsee Bernardo O’Higginsin kansallispuistossa.

  Pikkuruiseen asutuskeskukseen pääsee tutustumaan vain meriteitse, ja lautta, joka yhdistää sen mantereeseen, käy siellä vain kerran kuukaudessa. Täällä ei ole teitä – taloja ja kauppoja yhdistävät vain puiset kävelysillat. Puerto Edénin 250 asukkaan joukossa on joitakin kawésqar-alkuperäiskansan viimeisistä jäljellä olevista jäsenistä, ja keskustelemalla heidän kanssaan saat ehkä käsityksen heidän ainutlaatuisesta kulttuuristaan.

 • PÄIVÄ 19. Merellä

  Tutkimusmatka-alus jatkaa pohjoiseen halki Patagonian tarunhohtoisten vesistöjen. Lumoudu ohilipuvista vuonomaisemista, joita värittävät kanavat, vuoret ja alppimaiset jäätiköt, joiden välissä pilkottavat viheriät etelänpyökkimetsät.

  Aluksen kulkiessa pohjoiseen, on hyvin mahdollista, että näet valaita, merilintuja, pingviinejä ja paljon muuta. Nauti maisemista panoraamasaunasta tai kannella olevista porealtaista, maista paikallista ruokaa tai rentoudu Explorer Lounge & Barissa.

  Tutkimusmatkatiimi jatkaa kiehtovia luentojaan paikallisesta historiasta ja villieläimistä, ja laivan valokuvaaja voi antaa vinkkejä maisemakuvaukseen.

 • PÄIVÄ 20. Castro

  Chiloén saaren vehreän kasvillisuuden keskellä sijaitseva Castro on Chilen kolmanneksi vanhin kaupunki. Siellä sijaitsee kaksi Unescon maailmanperintökohdetta – Iglesia San Francisco ja Iglesia Nuestra Señora de Gracia de Nercón.

  Eri näköalapaikoilta avautuvat upeat näkymät rantakadun varrella sijaitseville värikkäille palafito-paalutaloille. Mikäli kulttuuri kiinnostaa, voit vierailla paikallisissa museoissa.

  Ota kiikarit mukaan, sillä Chiloé on tärkeä elinympäristö juanfernándezinkolibrien ja chilenflamingoiden kaltaisille lintulajeille, sekä pingviineille, mustakaulajoutsenille, isosepelkalastajille ja hopeauikuille.

 • PÄIVÄT 21-22. Chilen rannikko

  Nauti kahdesta viimeisestä päivästä laivalla, kun se seilaa kohti Valparaísoa, jonne tutkimusmatka päättyy. On aika rentoutua ja viettää aikaa seikkailun aikana tapaamiesi uusien ystävien kanssa.

  Voit yrittää bongata harvinaisia lintuja ulkokannella, nauttia cocktaileista Explorer Lounge & Barissa tai rentoutua poreammeessa – valinta on sinun. Voit jatkaa havaintojen tekemistä tiedekeskuksessa ja liittyä tutkimusmatkatiimin seuraan kertaamaan matkan kohokohtia.

 • PÄIVÄ 23. Valparaíso

  Etelämantereen ja Patagonian tutkimusmatka päättyy värikkääseen Valparaísoon. Tyynenmeren jalokiveksi kutsuttu kaupunki on rakennettu jyrkille kukkuloille, joista avautuu näkymä valtamerelle.

  Kaupunki on täynnä houkuttelevia tuoksuja sekä ääniä, ja se on kujien ja barrio-naapurustojen, värikkäiden talojen ja paikallisia tuotteita täynnä olevien markkinapaikkojen riemastuttava sokkelo – näe kaikki tämä yläilmoista Cerro Alegrelle ja Concepcióniin nousevalla köysiratahissillä.

  Matka päättyy.

Hytit

Polar-ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Ulkohytti (RR, RS)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RL)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RJ)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Parvekehytti (XT)
Yläkansilla sijaitsevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet.

Ulkohytti (TT)
Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Expedition-sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

XL-sviitti (MA, MB)
XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

Sviitti (MD)
Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville.

Sviitti (ME)
Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

Kulmasviitti (MF, MC)
Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuvat: MS Roald Amundsen

Hinnasto

Antarktis, Patagonia ja Chilen vuonot

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (FRANT2418)

Lähdöt: 15.3.2025
Laiva: Fram

Polar-sisähytti alk. 16 400 €/hlö
Polar-ulkohytti alk. 19 500 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 20 500 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Hotelli

 • Hotelliyö (sis. aamiainen) Santiago de Chilessä ennen risteilyä

Lennot

 • Economy-luokan lento Santiago de Chilestä Punta Arenasiin

Kuljetukset

 • Kuljetus hotellilta lentokentälle Santiago de Chilessä ennen risteilyä
 • Kuljetus lentokentältä satamaan Punta Arenasissa ennen risteilyä

Tutkimusmatkaristeily

 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen Aune-ravintolassa
 • Tee, kahvi ja virvoitusjuomat koko risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivalla (ei tue suoratoistoa)
 • Veden- ja tuulenpitävä takki tai jokin muu HX:n retkeilyvaruste
 • Ammattivalokuvaajan ottamat kuvat risteilyltä
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa
 • Palvelumaksut laivan henkilökunnalle

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedekeskuksen ja pienen kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden, panoraamasaunan ja kuntosalin käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Premium-tasoiset juomat
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset. Lue lisää!

EXPEDITION TEAM – TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Hyvä tietää