Talvisen Etelä-Islannin ihmeet ja revontulet -kiertomatka

Islanti on vastakohtien maa. Maisemaa dominoivat niin hyytävät jäävuoret kuin kiehuvan kuumat luonnonlähteetkin. Tämä kuuden päivän kiertomatka vie sinut tutustumaan Etelä-Islannin upean uniikkiin luontoon.

Koe Eyjafjallajökull-tulivuori ja Jökulsárlónin jäätikkölaguuni. Tällä matkalla on myös suuri mahdollisuus nähdä revontulia, sillä Islanti on yksi parhaista paikoista bongata tämä majesteettisen upea luonnonilmiö.

Ajankohta: 6 päivää, talvikaudella

alk. 1 178 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

Kiertomatkaan ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia Keflavikista Reykjavikiin. Voit pyytää tarjouksen lennoista asiakaspalvelustamme.

 • PÄIVÄ 1: Saapuminen Islantiin

  Voit käyttää ensimmäisen päivän Reykjavikissa haluamallasi tavalla. Rentoudu vaikkapa geotermisessä kylpylässä, tee kävelyretki vanhankaupungin halki tai vieraile jossakin paikallisessa museossa. Päivän ruokailut ovat omakustanteisia.

  Yöpyminen Reykjavikissa.

  Huom! Kiertomatkaan ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia.

 • PÄIVÄ 2: Thingvellir – Geysir – Gullfoss

  Aamiainen hotellilla.

  Aloita seikkailusi vierailemalla kiehtovassa Aurora Reykjavik -revontulikeskuksessa. Saat esittelyn revontulista, niiden muodostumisesta ja niitä ympäröivästä kansanperinteestä. Saat myös vinkkejä siitä, miten saat parhaiten kuvattua revontulia. Voit myös saada henkilökunnalta apua kamerasi asetusten säätämisessä revontulikuvia varten.

  Reykjavikista suunnataan kohti Thingvellirin kansallispuistoa, missä maailman vanhin parlamentti kokoontui vuosisatojen ajan Islannin suurimman järven rannalla. Islantilaiset ovat valtavan ylpeitä kulttuuriperinnöstään, ja oppas näyttää sinulle joitain tämän paikan upeimmista nähtävyyksiä. Saatat jopa saada harvinaisen tilaisuuden kävellä kahden mantereen välissä!

  Matka jatkuu Geysirin geotermiselle alueelle, missä on kuplivia mutalammikoita ja vettä syöksevä Strokkur-geysir. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä vierailet dramaattisella kaksikerroksisella Gullfossin vesiputouksella, joka on myös talvella upea näky. Pysähdys tehdään myös Skálholtissa, joka oli Islannin pääkaupunki keskiajalla ja on nykyään kulttuurikeskus, jossa on kaunis kirkko.

  Päivän aikana vierailet ainutlaatuisessa geotermisessä leipomossa, jossa makea islantilainen ruisleipä leivotaan kuumassa hiekassa. Saat mahdollisuuden maistaa tuoretta kuumaa leipää. Se on erityisen herkullista makean islantilaisen voin kanssa.

  Jos sääolosuhteet ovat sopivat, opas vie sinut metsästämään revontulia hotellin läheisyyteen tänä iltana. Jos sää ei ole sopiva, revontulia voidaan metsästää myös 3. tai 4. päivän iltana.

  Illallinen ja yöpyminen Etelä-Islannissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 185 km

 • PÄIVÄ 3: Etelärannikko

  Aamiainen hotellilla.

  Tänään ajetaan pitkin Islannin etelärannikkoa, joka on talvisin erityisen kaunis alue. Tämä on yksi maan tärkeimmistä maatalousalueista, ja tie kulkee tyypillisten islantilaisten maatilojen ohi, ja usein pelloilla liikkuu islanninhevosia. Tässä osassa Islantia sijaitsee upea LAVA Centre -keskus, joka on interaktiivinen, huipputeknologialla varustettu näyttely, jossa kuvataan maan vulkaanista toimintaa, maanjäristyksiä ja Islannin syntyä miljoonien vuosien aikana. Nauti sekä näyttelystä että mielenkiintoisen Islannin tulivuorista kertovan elokuvan katsomisesta keskuksen elokuvateatterissa.

  Seuraava pysähdys tehdään Seljalandsfossin ja Skógafossin upeilla vesiputouksilla. Jos polut ovat tarpeeksi hyvässä kunnossa, voit kävellä nauhamaisen Seljalandsfoss-putouksen taakse. Skógafoss on kauniisti muotoutunut vesiputous, joka on täydellinen tausta selfie-kuvalle. Sillä on mielenkiintoinen geologinen historia, ja se saattaa myös kätkeä sisäänsä haudattuja aarteita keskiajalta.

  Matkaa jatketaan Mýrdalsjökull-jäätikön ohi Reynisfjaran rannalle. Kävele mustalla hiekalla ja ihaile erikoisia kalliomuodostelmia ja Atlantin valtameren jyliseviä aaltoja. Matkalla Kaakkois-Islantiin ylitetään Eldhraun, valtava laavakenttä, joka on syntynyt 1700-luvun tuhoisan tulivuorenpurkauksen seurauksena. Talven lumet tekevät tästä maisemasta hyvin salaperäisen.

  Illallinen ja yöpyminen Kirkjubæjarklausturin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 200 km

 • PÄIVÄ 4: Vatnajökullin kansallispuisto – Jökulsárlónin jäätikkölaguuni

  Aamiainen hotellilla. Tänään pääset jäätiköiden maailmaan!

  Vierailet Vatnajökullin kansallispuiston eteläisellä alueella. Puisto on nimetty Euroopan suurimman jäätikön mukaan. Kansallispuiston kokonaispinta-ala kattaa lähes 14 % Islannin pinta-alasta, mikä tekee siitä koko Länsi-Euroopan suurimman kansallispuiston.

  Matka jatkuu itään jäätiköiden synnyttämien laajojen hiekkatasankojen läpi. Pääset vierailemaan Jökulsárlónin jäätikkölaguunilla, missä voit nauttia henkeäsalpaavasta näystä jäiselle laguunille. Lähistöllä on dramaattisen kaunis ”Timanttiranta”, joka on saanut nimensä kutistuvista jäävuorista, jotka laskeutuvat mustalle hiekalle ennen kuin ne ajelehtivat mereen.

  Seuraavaksi näet Svínafellsjökullin, yhden kauneimmista jäätikön ”kielekkeistä”, jotka hiljalleen hiipivät alas Vatnajökullilta. Vieraile kansallispuiston kuuluisalla Skaftafellin alueella, joka on luonnonkaunis kohde, jota hallitsevat useat upeat jäätiköt.

  Illallinen ja yöpyminen Kirkjubæjarklausturin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 260 km

 • PÄIVÄ 5: Hveragerði – Sininen laguuni – Reykjavik

  Aamiainen hotellilla.

  On aika palata takaisin pitkin kaunista etelärannikkoa ja nauttia erilaisista talvimaisemista. Vieraile Hveragerðin kylässä, joka on yksi harvoista paikoista maailmassa, joka sijaitsee suoraan geotermisen alueen keskellä. Hveragerðiä kutsutaan usein ”kukkaiskyläksi”, koska siellä on monia kukkakasvihuoneita, joita lämmitetään läheisten lähteiden kuumalla vedellä.

  Tänään pääset myös vierailemaan hevostilalla tapaamassa paikallisia asukkaita, nimittäin islanninhevosia. Nauti näiden ystävällisten hevosten silittämisestä ja ota vaikkapa muutama selfie niiden kanssa. Saat myös maistaa makeita virvokkeita, joita tarjoillaan perinteisesti islantilaisilla maatiloilla.

  Tämän jälkeen matkaa jatketaan Reykjanesin niemimaan surrealististen maisemien halki, missä voit pulahtaa kuuluisaan Siniseen laguuniin. Laguuni on ainutlaatuinen luonnonihme, jossa on miellyttävän lämmintä, mineraalipitoista vettä mustan laavakentän keskellä. Päivän päätteeksi palataan Reykjavikiin. Ilta on vapaasti käytettävissäsi kuten haluat. Illallinen on omakustanteinen.

  Yöpyminen Reykjavikissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 365 km

 • PÄIVÄ 6: Paluu Suomeen

  Aamiainen hotellilla. Huomaa, että aamiainen voi olla kevyt varhaisaamiainen, jos lähdet aikaisella aamulennolla. Lentokenttäkuljetus ei sisälly hintaan, mutta autamme sinua mielellämme järjestämään kuljetuksen. Matka päättyy.

Hinnasto

Talvisen Etelä-Islannin ihmeet ja revontulet / Hidden Powers and Northern Lights Hunt / 2023
Ryhmäkoko maksimissaan 36 hlö
LähtöpäiväOpastus
Majoitus-
kategoria
Kahden hengen huone
Yhden hengen huone
2.2.englanniksi
comfort
998 €/hlö
1 236 €/hlö
9.2., 2.3., 9.3., 21.3.englanniksi
quality
1 175 €/hlö
1 493 €/hlö
12.1., 4.4.englanniksi
quality
1 138 €/hlö
1 427 €/hlö
26.1.englanniksi/hollanniksi
quality
1 138 €/hlö
1 427 €/hlö
16.2., 7.3.englanniksi/hollanniksi
quality
1 175 €/hlö
1 493 €/hlö
Ryhmäkoko maksimissaan 16 hlö
LähtöpäiväOpastus
Majoitus-
kategoria
Kahden hengen huone
Yhden hengen huone
24.1.englanniksi
quality
1 426 €/hlö
1 745 €/hlö
23.2., 30.3.englanniksi
quality
1 450 €/hlö
1 767 €/hlö

Hinnat sitoumuksetta. Varausmaksu 15 € ei sisälly hintoihin.

Majoituskategoriat

Matkasta riippuen majoitus on joko quality- tai comfort-luokassa.

Quality-luokka: Nämä ovat laadukkaita hotelleja, majataloja ja maatilamajoituksia, joissa kaikissa huoneissa on omat kylpyhuoneet ja aamiainen sisältyy hintaan.

 • Reykjavikissa: Neljän tähden hotelli.
 • Maaseudulla: Kullakin alueella saatavilla olevat mukavimmat majoitusvaihtoehdot.

Comfort-luokka: Nämä ovat miellyttäviä standarditasoisia hotelleja, majataloja ja maatilamajoituksia, joissa kaikissa huoneissa on omat kylpyhuoneet ja aamiainen sisältyy hintaan. Yleensä 3 tähden tai vastaavan tason majoituksia sekä Reykjavikissa että maaseudulla.

Hintaan sisältyy

 • Englanniksi opastettu bussikiertomatka (päivät 2–5)
 • Asiantunteva englanninkielinen paikallisopas (päivät 2–5)
 • Ilmainen WiFi-yhteys bussissa
 • 2 yön majoitus standard-huoneessa Reykjavikissa.
 • 3 yön majoitus standard-huoneessa maaseudulla.
 • Islantilainen aamiainen (päivät 2–6)
 • 3 kahden ruokalajin illallista maaseudulla: pääruoka ja jälkiruoka, kahvi/tee (päivät 2–4)
 • Islannin etsintä- ja pelastuspalvelun avaimenperä matkamuistoksi
 • Sisäänpääsymaksu Aurora Reykjavik -revontulikeskukseen (päivä 2)
 • Vierailu ulkona sijaitsevassa geotermisessä leipomossa ja maistiaiset höyryssä paistetusta ruisleivästä (päivä 2)
 • Pääsymaksu LAVA Centre -keskukseen ja keskuksen elokuvateatteriin (päivä 3)
 • Vierailu paikalliselle hevostilalle tapaamaan islanninhevosia sekä islantilaisia virvokkeita
 • Sisäänpääsy Siniselle laguunille, sisältäen pyyhevuokran, silica-naamion ja yhden juoman (päivä 5)
 • Nasta-/jääkenkien laina tarvittaessa
 • Revontulien opastettu metsästys kävellen yhtenä valikoituna iltana
 • Revontulimetsästyspakkaus (huopa ja otsalamppu)
 • Palveluntarjoajan 24h hätäpuhelinapu Islannissa ollessasi
 • Halutessasi revontulienherätys yön aikana päivinä 2–4 (huom. saatavilla useimmissa maaseudulla sijaitsevissa hotelleissa)

Hintaan ei sisälly

 • Aamiainen saapumispäivänä
 • Kansainväliset lennot
 • Matkatavaroiden kuljetus lentokentällä/hotellissa
 • Henkilökohtainen matkavakuutus
 • Lentokenttäkuljetus
 • Uimapuku Sinisellä laguunilla (vuokrauimapukuja saatavilla laguunilla)
 • Juomat, välipalat, lounaat ja illalliset, joita ei mainita matkaohjelmassa

Lapsihinnat

 • 6–11-vuotiaat lapset, jotka jakavat huoneen kahden aikuisen kanssa, saavat alennusta 25 %
 • 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat maksavat täyden aikuisen hinnan
 • Kiertomatkaa ei suositella alle 6-vuotiaille

Lisätietoa

Matkareitti

Avaa matkareitti suuremmaksi klikkaamalla alla olevaa karttaa. Matkanjärjestäjä pidättää oikeuden muuttaa matkareittiä tarvittaessa.

Hotellit

Matkalla yövytään mukavissa hotelleissa, joiden huoneissa on aina omat kylpyhuoneet. Hotellit vaihtelevat hieman lähdöittäin, mutta suurin osa ryhmistä majoittuu näissä hotelleissa:

Quality-kategorian hotellit

Päivä 1 – Fosshotel Reykjavik
Päivä 2 – Stracta Hotel
Päivä 3 – Hotel Klaustur
Päivä 4 – Hotel Klaustur
Päivä 5 – Fosshotel Reykjavik

Comfort-kategorian hotellit

Päivä 1 – Reykjavik Lights
Päivä 2 – Hotel Selfoss
Päivä 3 – Fosshotel Nupar
Päivä 4 – Fosshotel Nupar
Päivä 5 – Reykjavik Lights

Vinkkejä ja lisätietoa