Mystisen erämaan halki -kiertomatka

Lähde tutustumaan Islannin villiin erämaahan, vulkaaniseen maastoon ja asumattomiin seutuihin. Tällä 11 päivän kiertomatkalla matkataan jännittävien vuoristopolkujen läpi ja nähdään Islannin tunnetuimman nähtävyydet. Ensimmäinen ja viimeinen yö vietetään Reykjavikissa.

Ajankohta: 11 päivää, kesäkaudella

alk. 2 954 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

Huom! Matkoihin ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia. Kysy päivän lentohinta varauksen yhteydessä Saga Matkoilta.

 • Päivä 1. Lento Islantiin ja majoittuminen Reykjavikissa

  Reittilento Helsingistä Keflavikiin, lentokenttäkuljetus ja majoittuminen Reykjavikiin. Mahdollisuus tehdä lentokenttäkuljetus Sinisen Laguunin kautta lisämaksusta. Yöpyminen Reykjavikissa.

 • Päivä 2. Thingvellir – Gullfoss – Geysir

  Aamiainen hotellilla. Kiertomatka aloitetaan vierailulla Thingvellirin kansallispuistossa, joka on toiminut maailman ensimmäisen parlamentin kokoontumispaikkana. Puistossa näet myös Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen saumakohdan. Opas kertoo lisää Thingvellirin historiallisista tapahtumista. Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Geysirin geoterminen alue, jonka suosituin nähtävyys on Strokkur-geysir. Seuraavaksi osallistutaan matkanjärjestäjän metsänviljelyhankkeeseen Haukadalurin laaksossa. Ryhmä istuttaa laaksoon viisi puuta. Lopuksi nähdään Kultaisen kolmion viimeinen nähtävyys, Gullfossin ”kultainen” vesiputous. Illallinen ja yöpyminen Hvolsvöllurin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 215 km

 • Päivä 3. Hvolsvöllur – Vík – Dyrhólaeyn – Kirkjubæjarklaustur

  Aamiainen hotellilla. Päivän aluksi nähdään kaksi vaikuttavaa vesiputousta, Seljalandsfoss ja Skógafoss, joiden jälkeen suunnataan Dyrhólaeyn mustille hiekkarannoille. Dyrhólaeyn lintukalliolla pesii vuosittain tuhansia lunneja ja muita merilintuja. Bussi tekee pysähdyksen Víkin kylässä, mistä jatketaan Mýrdalssandurin tasangoille, jotka ovat aikojen saatossa muodostuneet jäätiköiden liikkuessa. Päivän päätteeksi kuljetaan Eldhraun laavakenttien poikki. Illallinen ja yöpyminen Kirkjubæjarklausturin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 185 km

 • Päivä 4. Jökulsárlon – Skaftafell

  Aamiainen hotellilla. Päivä vietetään Läntisen Euroopan suurimman kansallispuiston, Vatnajökullin, maisemissa. Näet Vatnajökullin jäätikön ja Islannin korkeimman huipun Hvannadalshnúkurin. Päivän kohokohta on jäätikkö laguunit Jökulsárlón ja Fjallsárlón, jonne tehdään zodiac-veneretki. Yksi päivän kuvauksellisimmista kohteista on niin kutsuttu Timanttiranta, jonka mustalla hiekalla kimmeltää tuhansittain jääkristalleja. Illallinen ja yöpyminen Kirkjubæjarklausturin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 255 km

 • Päivä 5. Landmannalaugar

  Aamiainen hotellilla. Tänään on luvassa pomppuista kyytiä, sillä ylänköjen tieolosuhteet ovat arvaamattomat. Bussilla suunnataan kohti Landmannalaugarin värikkäitä ryoliittikallioita, asumattomia laaksoja ja tulivuortenpurkausten muovaamia vuoria. Halutessasi voit lähteä vaellukselle luonnonsuojelualueelle, jonka jälkeen on hyvä pulahtaa lämminvetiseen puroon rentoutumaan. Tämän autenttisempaa islantilaista kokemusta ei olekaan! Illallinen ja yöpyminen Thjórsárdalurin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 140 km

 • Päivä 6. Sprengisandur

  Aamiainen hotellilla. Bussi suuntaa pohjoiseen Islannin sydänmaiden halki. Matkareitti kulkee Sprengisandurin erämaaylängön halki. Kokenut kuljettaja navigoi halki jäätikköjen ympäröimän kallioisen solan. Illallinen ja yöpyminen Mývatn-järven alueella.

  Huom! Jos Sprengisandur on tieolosuhteiden vuoksi suljettu, kuljetaan pitkin Kjöluria.

  Päivän arvioitu ajomatka: 259 km

 • Päivä 7. Mývatn-järvi – Dettifoss – Ásbyrgi – Tjörnes

  Aamiainen hotellilla. Seitsemäntenä päivänä vieraillaan Vatnajökullin kansallispuiston pohjoisosissa sekä Mývatn-järvellä. Mývatn-järven ympäristö on geologinen paratiisi ja lintubongareiden suosikkikohde. Alueen erikoisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Hveraröndin kiehuvat mutalammikot ja Krafla-tulivuoren laavakentät. Kiertomatka jatkuu kohti Dettifossin vesiputousta, joka sijaitsee Jökulsárgljúfur kanjonissa. Seuraavaksi näet Ásbyrgin hevosenkenkäkanjonin, jonka seinämät ovat jopa sata metriä korkeat. Skandinaavisen mytologian mukaan kanjoni on Odinin kahdeksanjalkaisen hevosen Sleipnirin kavionjälki. Bussi suuntaa Tjörnesin niemimaalle, joka on koko matka pohjoisin määränpää. Iltapäivällä ajetaan Húsavíkin kylään, jossa on lisämaksusta mahdollista lähteä kylpemään GeoSea-nimisessä kuumassa lähteessä. Illallinen ja yöpyminen Mývatn-järven alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 245 km

 • Päivä 8. Akureyri – Skagafjörður

  Aamiainen hotellilla. Päivän ensimmäinen pysähdys tehdään Goðafoss-vesiputouksella, joka on yksi vierailluimmista vesiputouksista Islannissa. Matkaa jatketaan Akureyriin, jota usein kutsutaan pohjoisen pääkaupungiksi. Akureyrissä saat vapaata aikaa tutustua kaupunkiin haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi käydä kasvitieteellisessä puutarhassa, geotermisessä uima-altaassa tai Listagilin taiteilijakorttelissa. Seuraavaksi vieraillaan Skagafjörðurin alueella, joka tunnetaan hevosistaan. Halutessasi voit varata lisämaksullisen ratsastusretken. Illallinen ja yöpyminen Laugarbakkin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 239 km

 • Päivä 9. Hvammstangi – Eiríksstaðir – Vatnsnesin niemimaa

  Aamiainen hotellilla. Aluksi ajetaan Vatnsnesin niemimaalle tutustumaan Hvítserkurin erikoislaatuiseen kalliomuodostumaan. Rannikolla saatat jopa törmätä hylkeisiin. Iltapäivällä bussi ajaa halki Laxárdalsheiði nummien Eiríksstaðirissa sijaitsevalle Erik Punaisen museolle. Museo on perustettu Erik Punaisen entiselle kotitilalle, jossa hänen poikansa Leifur Eiríksson on syntynyt. Miehet ovat viikinkiajan merkittävimpiä henkilöitä. Restauroidulla kotitilalla voit tutustua viikinkiaikaiseen elämään. Illallinen ja yöpyminen Fellsströndin tai Snæfellsnesin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 215 km

 • Päivä 10. Snæfellsjökullin kansallispuisto

  Aamiainen hotellilla. Päivä vietetään Snæfellsnesin kansallispuistossa. Puiston helmi on Snæfellsjökullin jäätikkö, joka peittää jo vuosikaudet uinuneen tulivuoren. Näet lisäksi Kirkjufellin kuvauksellisen vuoren, Djúpalónssandurin mustan hiekkarannan sekä Arnarstapin kauniin satamakaupungin. Iltapäivällä suunnataan taas kohti Reykjavikia. Illallinen on omakustanteinen. Yöpyminen Reykjavikissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 435 km

 • Päivä 11. Paluu Suomeen

  Aamiainen hotellilla. Mikäli lentosi lähtee aikaisin, saattaa hotelli tarjota vain kevyen varhaisaamiaisen. Kuljetus Reykjavikista Keflavikin lentokentälle (lisämaksusta), mistä paluulento Helsinkiin.

Hinnasto

Hinnasto 2020 / Mystisen erämään halki / Across the Wilderness
Englanniksi opastetut lähdöt:Hinta €/hlö
(Ryhmäkoko max 16 hlö)3hh2hh1hh
25.6., 9.7., 16.7., 1.8., 6.8., 20.8., 27.8.295431343928

 

Hintaan sisältyy:

 • 11 päivän bussikiertomatka englanniksi opastettuna
 • maksuton WiFi-yhteys retkibussissa
 • nouto hotellilta Reykjavikissa
 • kuljetus hotellille Reykjavikissa (päivä 10)
 • tervetuliaistapahtuma matkan ensimmäisenä iltana
 • 2 yön majoitus (wc+suihku huoneessa) aamiaisineen Reykjavikissa
 • 8 yön majoitus (wc+suihku huoneessa) aamiaisineen maaseudulla
 • 8 kahden ruokalajin illallista maaseudulla
 • puiden istutus Haukadalurissa (päivä 2)
 • zodiac-veneretki Fjallsárlónin jäätikkölaguuniin (päivä 4)
 • sisäänpääsy Eiríksstaðirin museoon (päivä 9)
 • 24/7 hätälinja

 

Hintaan ei sisälly:

 • aamiainen ensimmäisenä päivänä
 • lennot Islantiin
 • matkavakuutus
 • lentokenttäkuljetus
 • juomat ja ruokailut, ellei toisin ole mainittu
 • varausmaksu 15 €

 

Lapsihinnat: 6-11-vuotiaat 25 % alennus majoittuessa 2 aikuisen kanssa samassa huoneessa lisävuoteessa. 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat maksavat täyden hinnan.

Huom! Matkoihin ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia. Kysy päivän lentohinta varauksen yhteydessä Saga Matkoilta.

Vinkkejä ja lisätietoa