Hyvä asiakkaamme, huomioittehan, että asiakaspalvelumme sulkeutuu tänään, perjantaina 24.5., poikkeuksellisesti jo kello 13!

Mystisen erämaan halki -kiertomatka

Lähde tutustumaan Islannin villiin erämaahan, vulkaaniseen maastoon ja asumattomiin seutuihin. Tällä 12 päivän kiertomatkalla matkataan jännittävien vuoristopolkujen läpi ja nähdään Islannin tunnetuimman nähtävyydet.

Koe Islannin sisämaan asumattomat tuliperäiset maisemat. Matkustat erikoisvarustellulla 4X4-vuoristobussilla Islannin kesyttömillä ylänköalueilla, joiden kohokohtiin kuuluvat Landmannalaugarin luonnonsuojelualueen moniväriset vuoret, tuliperäinen Askjan alue ja Sprengisandurin legendaariset mustat hiekat. Villeihin erämaamaisemiin on yhdistetty myös Islannin tärkeimpiä nähtävyyksiä kuten Geysirin geoterminen alue, Jökulsárlónin jäätikkölaguuni sekä Dettifossin vesiputous. Pääset nauttimaan myös lyhyistä ja helppokulkuisista opastetuista luontoretkistä, jotka tuovat sinut lähemmäs Islannin luonnon kauneutta.

Ajankohta: 12 päivää, kesäkaudella

alk. 5 011 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

Kiertomatkaan ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia Keflavikista Reykjavikiin. Voit pyytää tarjouksen lennoista asiakaspalvelustamme.

 • PÄIVÄ 1: Saapuminen Islantiin

  Voit käyttää ensimmäisen päivän Reykjavikissa haluamallasi tavalla. Rentoudu vaikkapa geotermisessä kylpylässä, tee kävelyretki vanhankaupungin halki tai vieraile jossakin paikallisessa museossa. Päivän ruokailut ovat omakustanteisia.

  Yöpyminen Reykjavikissa.

  Huom! Kiertomatkaan ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia.

 • PÄIVÄ 2: Thingvellir – Geysir – Gullfoss

  Aamiainen hotellilla. Tapaat aamusta myös matkan oppaan. Seikkailu Islannissa voi alkaa!

  Ensimmäinen päivä alkaa vierailulla Thingvellirin kansallispuistoon, joka on maailman ensimmäisen parlamentin muinainen sijaintipaikka. Täällä voit nähdä Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen dramaattisen kohtaamispaikan. Kuulet oppaalta faktoja joistakin mielenkiintoisista historiallisista tapahtumista, joita Thingvellirissä on tapahtunut.

  Tunnin ajomatkan päässä Thingvelliristä sijaitsee suosittu Geysirin geoterminen alue. Alueen aktiivisin geysir, Strokkur, syöksee vettä korkealle ilmaan muutaman minuutin välein, mutta näet myös useita muita kiehuvia altaita ja kuumia lähteitä.

  Matka jatkuu Islannin suosituimmalle vesiputoukselle, vaikuttavalle kaksikerroksiselle Gullfossille. Vesiputouksen ympärillä kulkee useita helppoja kävelyreittejä.

  Illallinen ja yöpyminen Hellan alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 280 km

 • PÄIVÄ 3: Hvolsvöllur – Vík – Dyrhólaey – Kirkjubæjarklaustur

  Aamiainen hotellilla.

  Päivä aloitetaan ajamalla valtatietä pitkin ja ensimmäiset pysähdykset tehdään kahdella vaikuttavalla vesiputouksella: Seljalandsfossilla ja Skógafossilla. Suuntaa mustille hiekkarannoille nauttimaan kauas avautuvista näkymistä Dyrhólaeyn niemeltä, jossa pesii tuhansia lunneja ja muita merilintuja (lunneja nähdään yleensä toukokuun ja elokuun puolivälin paikkeilla).

  Seuraavaksi pysähdytään viehättävässä Víkin kylässä ennen kuin ylitetään Mýrdalssandurin vulkaanisen tuhkan huuhtomat tasangot, jotka ovat syntyneet läheisistä jäätiköistä virtaavan veden vaikutuksesta. Päivän päätteeksi kuljetaan läpi laajan Eldhraunin laavakentän, joka on maailman suurin yksittäinen laavavirtaus viimeisten 10 000 vuoden aikana.

  Illallinen ja yöpyminen Kirkjubæjarklausturin alueella seuraavat kaksi yötä.

  Päivän arvioitu ajomatka: 190 km

 • PÄIVÄ 4: Jökulsárlón – Skaftafell

  Aamiainen hotellilla. Tänään olet Vatnajökullin kansallispuiston alueella, joka on Länsi-Euroopan suurin kansallispuisto.

  Päivä alkaa ajomatkalla läpi kauniiden maisemien kohti Vatnajökullia, Euroopan suurinta jäätikköä. Näet myös Hvannadalshnjúkurin, Islannin korkeimman vuorenhuipun. Päivän kohokohta on varmasti Fjallsárlónin ja Jökulsárlónin laguunit, joissa valtavat jäävuoret tanssivat jäisessä merivedessä. Pääset kokemaan tämän upean näyn lähietäisyydeltä zodiac-retkellä Fjallsárlón-lagoonin jäävuorten keskellä. Näet myös paljon kuvatun ”Timanttirannan” alueen, jossa mustalla hiekkarannalla lepäävät kimaltelevat jäänsirpaleet.

  Matkaa jatketaan ohittaen useita Vatnajökullin laaksojäätiköitä. Reitin varrella aukeaa myös upeat näkymät Skaftafellille, Vatnajökullin kansallispuistossa sijaitsevalle jäätikön kruunaamalle ihmemaalle.

  Illallinen ja yöpyminen Kirkjubæjarklausturin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 260 km

 • PÄIVÄ 5: Landmannalaugar

  Aamiainen hotellilla.

  Nyt on aika jättää tasainen asfaltti taakse ja vaeltaa pitkin luonnonkaunista ja karua Fjallabaksleiðin sisämaatietä Landmannalaugariin, joka on värikkäiden ryoliittikallioiden ympäröimä hämmästyttävä alue. Asumattoman sisämaan surrealistinen kauneus syntyy syvistä laaksoista ja veistoksellisista vuorista, joista monet ovat muodostuneet jääkauden aikana jäätiköiden alla tapahtuneista tulivuorenpurkauksista. Halutessasi voit lähteä luonnonsuojelualueella kävelyretkelle, jonka jälkeen on mukava pulahtaa rentoutumaan lämpimään puroon. Puro on syntynyt kuumien ja kylmien lähteiden yhtymäkohdasta. Tämä jos mikä on aito islantilainen kokemus!

  Illaksi suunnataan kohti Thjórsárdalurin luonnonkaunista laaksoa, jossa virtaa islannin pisin joki. Laakso sijaitsee aivan villin erämaan laitamilla.

  Illallinen ja yöpyminen Thjórsárdalurin alueella.

  Huom! Tänään osa teistä on kuoppaisia, koska kuljetaan ylänköjen erämaapoluilla. Näkymät tulevat kuitenkin olemaan uskomattomat!

  Päivän arvioitu ajomatka: 200 km

 • PÄIVÄ 6: Sprengisandur

  Aamiainen hotellilla. Tänään ohjelmassa on jännittävä erämaaseikkailu!

  On aika suunnata halki pohjoisen Islannin sydämen. Tutustu Islannin asumattoman sisämaan piilotettuihin aarteisiin Sprengisandurin mustahiekkaista ylänköreittiä pitkin (Jos Sprengisandur on suljettu tieolosuhteiden vuoksi, ryhmä kulkee sen sijaan Kjölurin ylänköreittiä). Bussia kuljettaa kokenut kuljettaja, joka osaa navigoida jäätiköiden välisellä reitillä, jossa on vain karuja polkuja ja sillattomia jäätikköjokia. Tämä on todellinen maistiainen Islannin villistä puolesta. Saat myös kuulla reittiin liittyviä legendoja ja kummitustarinoita. Reitti on jopa inspiroinut yhden maan kuuluisimmista kansanlauluista!

  Päivän aikana nähdään kaunis tasahuippuinen Herðubreið-tulivuori, jota kutsutaan Islannin vuorten kuningattareksi. Sivilisaation pariin palataan Pohjois-Islannissa, missä maisemat ovat hyvin erilaiset kuin Etelä-Islannissa. Yöksi suunnataan Mývatn-järven alueelle.

  Illallinen ja yöpyminen Mývatnin alueella seuraavat kolme yötä.

  Huom! Tänään osa teistä on kuoppaisia, koska kuljetaan ylänköjen erämaapoluilla. Näkymät tulevat kuitenkin olemaan uskomattomat!

  Päivän arvioitu ajomatka: 300 km

 • PÄIVÄ 7: Mývatn-järvi – Dettifoss – Ásbyrgi

  Aamiainen hotellilla. Tänään vierailet Vatnajökullin kansallispuiston pohjoisosissa sekä Mývatn-järvellä.

  Päivän aluksi matkustetaan unohtumattomalle Mývatn-järven alueelle, joka on geologinen ihmemaa ja lintubongareiden paratiisi. Alueen omituisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Hveraröndin värikkäät kiehuvat mutakuopat ja Námaskarðin solan jyrkät seinämät.

  Matka jatkuu Dettifossille, Euroopan voimakkaimmalle vesiputoukselle, joka sijaitsee vaikuttavassa Jökulsárgljúfur-kanjonissa. Tutustu Ásbyrgin hevosenkengän muotoisen kanjonin vaikuttaviin 100 metriä korkeisiin seinämiin. Norjalaisen mytologian mukaan kanjoni on Sleipnirin, pakanajumala Odinin maagisen kahdeksanjalkaisen hevosen, jättämä kavionjälki.

  Bussi ajaa Tjörnesin niemimaan ympäri, joka on matkasi pohjoisin määränpää. Iltapäivällä saavutaan Húsavíkin kalastajakylään, johon ehdit tutustua omatoimisesti ennen majapaikkaan palaamista.

  Illallinen ja yöpyminen Mývatn-järven alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 300 km

 • PÄIVÄ 8: Askja-kaldera

  Aamiainen hotellilla. Tänään vierailet Askjan kalderassa (uponneessa kraatterissa), joka sijaitsee Vatnajökullin kansallispuistossa Ódáðahraunin aavikkoalueella. Askjan erikoislaatuisen maaston vuoksi NASA käytti sitä 1960- ja 1970-luvuilla astronauttien harjoittelupaikkana.

  Näet laajan Askjan kalderan, joka on muodostunut viimeisen jääkauden aikana tapahtuneesta tulivuorenpurkauksesta. Pääset myös tekemään kävelyretken vuorten reunustaman Askjajärven maisemiin, joka syntyi 1800-luvun voimakkaan tulivuorenpurkauksen seurauksena. Sama purkaus loi myös vaikuttavan kraatterin nimeltä Víti, ”helvetin portti”. Vítin kraatterin reunalla seisominen ja sen valtavan koon ja kirkkaan turkoosin veden katseleminen on unohtumaton kokemus.

  Päivän aikana vierailet myös Drekagilissa, ”Lohikäärmelaaksossa”, joka tunnetaan oudon muotoisista laavamuodostelmistaan.

  Illallinen ja yöpyminen Mývatn-järven alueella.

  Huom! Tänään osa teistä on kuoppaisia, koska kuljetaan ylänköjen erämaapoluilla. Näkymät tulevat kuitenkin olemaan uskomattomat!

  Päivän arvioitu ajomatka: 400 km

 • PÄIVÄ 9: Arktinen rannikkotie

  Aamiainen hotellilla. Tänään kuljetaan pitkin arktista rannikkotietä, joka on Islannin ensimmäinen maisemallinen ohitustie. Reitti kulkee pitkin kaunista rannikkoa ja ohi rauhallisten kylen, mikä on täysi vastakohta ylängön karulle majesteetillisuudelle, josta olet saanut nauttia viime päivinä.

  Päivän seikkailu alkaa Goðafossilta (”jumalten vesiputous”), joka on yksi maan vaikuttavimmista vesiputouksista. Matkaa jatketaan Akureyriin, eloisaan ”pohjoisen pääkaupunkiin”. Saat tutustua värikkääseen ja viehättävään kaupunkiin omatoimisesti. Voit esimerkiksi vierailla ihastuttavassa kasvitieteellisessä puutarhassa tai Listagilin taiteilijoiden kaupunginosan kulttuurista, taiteesta ja hienosta ruoasta nauttiminen.

  Matkusta ”peikon niemimaalle” (Tröllaskagi), jonka jylhät kalliot todellakin näyttävät jäätyneiltä peikoilta. Pidä kamera valmiina henkeäsalpaavia näkymiä varten, joissa jyrkät vuoret kohtaavat Jäämeren. Nauti myös näkymistä pieniin ja värikkäisiin kalastajakyliin, jotka ovat kätkeytyneet upeisiin maisemiin. Yksi näistä kylistä on Siglufjörður, joka on 1900-luvun mielenkiintoisen ”silakkakultakuumeen” tapahtumapaikka.

  Reitti jatkuu sitten Skagafjörðurin alueelle, joka tunnetaan erityisesti hevosten kasvatuksesta. Tällä vuonolla sijaitsee myös monia historiallisia kohteita klassisista viikinkiajan saagoista.

  Illallinen ja yöpyminen Laugarbakkin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 300 km

 • PÄIVÄ 10: Vatnsnesin niemimaa – Hvammstangi – Eiríksstaðir

  Aamiainen hotellilla.

  Matkasi jatkuu Vatnsnesin niemimaan ympäri, missä on erikoinen kalliomuodostelma Hvítserkur. Se on 15 metriä korkea, suoraan merestä kohoava kallio. Tämä syrjäinen niemi on osa arktista rannikkoreittiä, joka keskittyy Napapiirin rajalla sijaitseviin lumoaviin ja villeihin nähtävyyksiin. Tällä alueella meri ja taivas näyttävät kohtaavan, ja sieltä avautuvat inspiroivat näkymät kaukaisuuteen. Saatat jopa nähdä hylkeitä lepäämässä lähellä rantaa.

  Iltapäivällä ajetaan kumpuilevien viljelysmaiden halki ja Laxárdalsheiðin nummien halki viikinkiaikaiselle talolle, jossa toimii Erik Punaisen museo. Tämä oli Erik Punaisen alkuperäinen asuinpaikka ja hänen poikansa Leif Erikinpojan syntymäpaikka. Nämä miehet ovat kaksi maailman legendaarisinta viikinkiä. Tapaat ruohokattoisessa talossa nykyajan viikinkejä, jotka esittelevät sinulle 1 000 vuoden takaisia käsitöitä ja aktiviteetteja.

  Illallinen ja yöpyminen Snæfellsnesin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 250 km

 • PÄIVÄ 11: Snæfellsnesjökullin kansallispuisto

  Aamiainen hotellilla.

  Tänään tutustut Snæfellsnesjökullin kansallispuiston hämmästyttäviin luonnonmaisemiin. Puiston kruununjalokivi on Snæfellsnesjökull-jäätikkö, joka peittää uinuvan tulivuoren. Tulivuori purkautui viimeksi vuonna 250 jKr. Lisäksi näet Kirkjufellin, joka on yksi Islannin kuvatuimmista vuorista. Kävele Djúpalónssandurin ainutlaatuisella pikkukivirannalla. Arnarstapin viehättävässä satamakylässä voit nähdä upeita basalttikiviämuodostelmia ja kenties kävellä ainutlaatuista vaellusreittiä pitkin, joka yhdistää Arnarstapin ja Hellnarin historialliset asutukset. Iltapäivän päätteeksi palataan Reykjavikiin. Illallinen on omakustanteinen.

  Yöpyminen Reykjavikissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 310 km

 • PÄIVÄ 12: Paluu Suomeen

  Aamiainen hotellilla. Huomaa, että aamiainen voi olla kevyt varhaisaamiainen, jos lähdet aikaisella aamulennolla.

  Lentokenttäkuljetus ei sisälly hintaan, mutta autamme sinua mielellämme järjestämään kuljetuksen.

  Matka päättyy.

Hinnasto

Mystisen erämaan halki / Across the Wilderness / 2024
Ryhmäkoko maksimissaan 24 hlö
LähtöpäiväOpastus
Kahden hengen huone
Yhden hengen huone
Kolmen hengen huone
4.7.englanniksi
5 337 €/hlö
6 496 €/hlö
5 011 €/hlö
11.7., 1.8., 22.8.englanniksi/ranskaksi
5 337 €/hlö
6 496 €/hlö
5 011 €/hlö

Hinnat sitoumuksetta. Varausmaksu 15 € ei sisälly hintoihin.

Hintaan sisältyy

 • Englanniksi opastettu bussikiertomatka (päivät 2–11)
 • Asiantunteva paikallisopas (päivät 2–11)
 • Ilmainen WiFi-yhteys bussissa
 • Nouto hotellilta Reykjavikissa (päivä 2)
 • Kuljetus hotellille Reykjavikiin (päivä 11)
 • 2 yön majoitus standard-huoneessa Reykjavikissa
 • 9 yön majoitus standard-huoneessa maaseudulla
 • 11 islantilaista buffetaamiaista (päivät 2–12)
 • 9 kahden ruokalajin illallista tai buffet-illallista maaseudulla
 • 2 lounaspakkausta (päivät 6 ja 8)
 • Zodiac-veneretki Fjallsárlónin jäätikkölaguunilla (päivä 4)
 • Sisäänpääsy Eric Punaisen museoon (päivä 10)

Hintaan ei sisälly

 • Aamiainen saapumispäivänä
 • Kansainväliset lennot
 • Matkatavaroiden kuljetus lentokentällä/hotellissa
 • Henkilökohtainen matkavakuutus
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Juomat, välipalat, lounaat ja illalliset, joita ei mainita matkaohjelmassa

Lapsihinnat

 • 8–11-vuotiaat lapset, jotka jakavat huoneen kahden aikuisen kanssa, saavat alennusta 25 %
 • 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat maksavat täyden aikuisen hinnan
 • Kiertomatkaa ei suositella alle 8-vuotiaille

Lisätietoa

Matkareitti

Avaa matkareitti suuremmaksi klikkaamalla alla olevaa karttaa. Matkanjärjestäjä pidättää oikeuden muuttaa matkareittiä tarvittaessa.

Hotellit

Matkalla yövytään mukavissa hotelleissa, joiden huoneissa on aina omat kylpyhuoneet. Hotellit vaihtelevat hieman lähdöittäin, mutta suurin osa ryhmistä majoittuu näissä hotelleissa:

Päivä 1 – Hotel Klettur
Päivä 2 – Stracta Hotel
Päivät 3 & 4 – Magma Hotel
Päivä 5 – Hrauneyjar Highland Hotel
Päivät 6–8 – Country Hotel Narfastadir
Päivä 9 – Laugarbakki Hotel
Päivä 10 – Hotel Stykkisholmur
Päivä 11 – Hotel Klettur

Vinkkejä ja lisätietoa