Hyvä asiakkaamme, huomioittehan, että asiakaspalvelumme sulkeutuu tänään, perjantaina 24.5., poikkeuksellisesti jo kello 13!

Matka ilman nimeä -ratsastusmatka

Taso: kokeneet ratsastajat

Itäinen ja Kaakkois-Islanti tunnetaan koskemattomasta luonnosta ja unohtumattomista maisemista. Matka ilman nimeä vie ratsastajat Húsavíkin lähistöllä sijaitsevalta Bjarnastaðirin tilalta etelään pitkin idän villejä korpimaita. Mikään ei voita ratsastusmatkaa villissä luonnossa seurana vain porot, naalit ja maaseudun linnut. Matka ratsastetaan ensin pohjoisesta itään ja sitten idästä pohjoiseen.

Matkalla ratsastetaan noin 140 km. Ratsastusta kuutena päivänä.

Ajankohta: 7 päivää, kesäkaudella

alk. 2 926 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma pohjoisesta itään

Reitti on mahdollista kulkea myös toiseen suuntaan, eli idästä pohjoiseen. Idästä pohjoiseen kuljettaessa valasretkeen ei ole mahdollisuutta.

 • Päivä 1. Reykjavík – Húsavík – Bjarnastaðir – Hljóðaklettar – Hafurstaðir – Bjarnastaðir

  Matka aloitetaan Reykjavikin lentokentältä kello 7.30. Lentokentältä lennetään pohjoiseen. Húsavíkiin saavutaan vielä aamun aikana. Aamun voi aloittaa lisämaksullisella valasretkellä* (noin 80 €/hlö). Muut osallistujat pääsevät sillä aikaa tutustumaan Húsavíkiin. Valasretken jälkeen hypätään bussin kyytiin ja ajetaan Bjarnastaðirin tilalle.

  Bjarnastaðirissa syödään keittolounas, minkä jälkeen satuloidaan hevoset ja lähdetään ratsastamaan. Ratsastusreitti vie pitkin majesteettisen Jökulsá-joen penkereitä ja Jökulsárgljúfurin kanjonia ylös Hafurstaðirin hylätylle maatilalle, minne hevoset jäävät yöksi lepäämään. Joen toisella puolella näkyvät Hljóðuklettan ”kaikukalliot”. Hafurstaðirista palataan bussilla Bjarnastaðirin tilalle, missä vietetään yö. Ennen nukkumaanmenoa voi rentoutua ulkoporeammeessa.

  *Valasretki saatavilla vain kun reitti kuljetaan pohjoisesta itään.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 11 km

 • Päivä 2. Bjarnastaðir – Hafurstaðir – Grímstaðir – Bjarnastaðir

  Hyvien unien jälkeen palataan hevosten luo Hafurstaðiriin. Päivän ratsastusreitti kulkee Hólasandurin, Islannin suurimman autiomaan, halki. Matka taittuu pitkin vanhoja ratsastusreittejä aina Grímstaðir á Fjöllumiin asti. Grímstaðir á Fjöllum on saaren korkeimmalla sijaitseva maatila. Hevoset jäävät lepäämään maatilalle ja bussikuljetus vie ratsastajat takaisin Bjarnastaðirin tilalle.

 • Päivä 3. Bjarnastaðir – Grímstaðir – Möðrudalur

  Kolmannen päivän määränpää on Grímstaðardalin laakso. Matkalla laaksoon ratsastetaan Víðidalsfjallgarðin vuorenharjannetta pitkin ja Sótaskarðin läpi. Reitin varrella nähdään useita erämaahan hylättyjä maatiloja. Lounastauko pidetään vanhassa karjasuojassa, joka nykyään toimii kauppana. Lounaan jälkeen noustaan takaisin ratsaille ja ratsastetaan Möðrudalurin laaksoon, missä seuraava yö vietetään makuupusseissa nukkuen.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 33 km

 • Päivä 4. Möðrudalur – Sænautasel

  Päivän aikana ratsastetaan pitkin muinaisia ratsastusreittejä, joita pitkin islantilaiset ennen vanhaan matkasivat pohjoisesta itään. Reitti seuraa läntistä vuorenharjannetta Skessugarðuriin, ”peikkopuutarhaan”. Skessugarður on valtava kaarimainen kivimuodostelma, joka on tarujen mukaan jättiläisen kädenjälkeä. Tosiasiassa moreenimuodostelman on luonut jääkaudenaikainen jäätikkö. Peikkopuutarhassa syödään lounasta, minkä jälkeen matkaa jatketaan Sænautaselin vanhalle turvetalolle. Hevoset jäävät Sænautaseliin lepäämään ja bussi kuljettaa ratsastajat Möðrudalurin laaksoon yöpymään.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 22 km

 • Päivä 5. Sænautasel – Klaustursel – Skjöldólfstaðir

  Päivä aloitetaan hakemalla hevoset Sænautaselista ja lähdetään kohti Klausturselia. Matkalla nähdään poroja, jotka asuttavat tätä aluetta. Ennen päivän määränpäätä, Skjöldólfsstaðiria, vieraillaan vielä bussilla Stuðlafossin vesiputouksella ja Stuðlagilin kanjonilla. Stuðlagilissa nähdään suuri määrä basalttikivimuodostelmia. Illaksi ajetaan Skjöldólfstaðiriin missä ratsastajat pääsevät rentoutumaan uima-altaaseen ja poreammeeseen.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 6. Skjöldólfstaður – Valþjófstaður – Skipalækur

  Kuudes päivä on viimeinen ratsastuspäivä. Matkalla nähdään taas poroja, ja onnekkaat saattavat bongata myös naaleja metsästysretkellä. Horisontissa siintävät Snæfell ja Herðubreið vuoret, jotka ovat muodostuneet saarta peittäneen jään alla edellisellä jääkaudella. Päivän päätteeksi vieraillaan Vökin geotermisellä uima-altaalla.

 • Päivä 7. Skipalækur – Egilsstaðir – Reykjavík

  Aamiaisen jälkeen bussi vie ratsastajat Egilsstaðirin lentokentälle, mistä lennetään takaisin Reykjavikiin. Reykjavikiin saavutaan noin kello 10 aamulla.

Hinnasto

Hinnat 2024 / Matka ilman nimeä / The Tour with No Name
Lähtöpäivä
Hinta €/hlö
12.7. (pohjoisesta itään)
loppuunmyyty
18.7. (idästä pohjoiseen)
loppuunmyyty

Varausmaksu 15 €/varaus ei sisälly hintoihin.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kuusi ratsastuspäivää
 • Lennot Reykjavikista Húsavíkiin/Egilsstaðiriin ja takaisin Reykjavikiin
 • Maatilamajoitus ja makuupussimajoitus. Oma makuupussi mukaan!
 • Paikallisen oppaan palvelut
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus: 25 % matkan hinnasta (alle 12-vuotiaat)

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä, 3 henkilöä tai enemmän (perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.)

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu). Pyydä tarjous lisäöistä asiakaspalvelustamme.

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Vinkkejä ja lisätietoa

Taso: kokeneet ratsastajat

Matkaohjelma idästä pohjoiseen

Reitti on mahdollista kulkea myös toiseen suuntaan, eli pohjoisesta itään.

 • Päivä 1. Reykjavik – Egilsstaðir – Óbyggðarsetur

  Matka aloitetaan Reykjavikin lentokentältä kello 17, mistä lennetään Egilsstaðiriin. Egilsstaðirista matka jatkuu bussilla Vökin kylpylään, missä nautitaan keittoa ja leipää. Kylpylässä päästään myös pulahtamaan geotermiseen altaaseen.

 • Päivä 2. Fellabær – Valþjófsstaður – Skjöldólfsstaður

  Ensimmäisenä ratsastuspäivänä nähdään alueen villejä poroja ja ehkä jopa naaleja juoksemassa saaliinsa perässä. Horisontissa siintävät Snæfell ja Herðubreið vuoret, jotka ovat muodostuneet saarta peittäneen jään alla edellisellä jääkaudella. Skjöldólfstaðirissa odottaa uima-allas ja porealtaat, joissa pääsee rentoutumaan upean päivän päätteeksi.

 • Päivä 3. Skjöldólfsstaðir – Klaustursel – Sænautasel

  Skjöldófsstaðirista ajetaan Stuðlafossin vesiputoukselle ja Stuðlagilin kanjonille. Reitillä nähdään myös Jökulsá á Brú -joen alle muodostunut aivan upea kanjoni. Stuðlagilissa nähdään suuri määrä basalttikivimuodostelmia, ja Stuðlafossin vesiputous on yhtä henkeäsalpaava. Sen basalttipylväät muodostavat istuimia, joissa on neonvihreää kasvillisuutta. Vierailun jälkeen matka jatkuu kohti Klausturselia. Matkalla nähdään lisää alueella eläviä villejä poroja. Klausturselista jatketaan erinomaisia ratsastuspolkuja pitkin kohti Sænautaselin vanhaa turvetaloa. Hevoset jäävät Sænautaseliin lepäämään ja bussi kuljettaa ratsastajat Möðrudalurin laaksoon yöpymään.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 4. Sænautasel – Möðrudalur

  Päivä aloitetaan hakemalla hevoset Sænautaselista ja ratsastamalla vuorenharjanteelle, jota kutsutaan Skessugarðuriksi, ”peikkopuutarhaksi”. Täällä on aika pitää lounastauko. Skessugarður on valtava kaarimainen kivimuodostelma, joka on tarujen mukaan jättiläisen kädenjälkeä. Tosiasiassa moreenimuodostelman on luonut jääkaudenaikainen jäätikkö. Matka jatkuu vuorenharjannetta pitkin samaa vanhaa ratsastustietä, jota ihmiset kulkivat ennen vanhaan idän ja pohjoisen välillä. Möðrudalurin laaksosta ratsastetaan vielä noin 8 kilometriä, kunnes ollaan keskellä Islannin erämaata. Möðrudalurissa on makuupussimajoitus.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 22 km

 • Päivä 5. Möðrudalur – Grímsstaðir – Bjarnastaðir

  Päivän reitti kulkee Möðrudalurin laaksosta kohti Víðidalsfjallgarðurin vuorenharjannetta ja Sótaskarðin läpi. Lounaalle pysähdytään vanhassa karjasuojassa, joka nykyään toimii kauppana. Lounaan jälkeen noustaan takaisin ratsaille ja ratsastetaan kohti Grímsstaðardalurin laaksoa. Matkaa jatketaan maan korkeimmalla sijaitsevalle maatilalle, Grímstaðir á Fjöllumiin. Hevoset jäävät lepäämään maatilalle ja bussikuljetus vie ratsastajat Bjarnastaðirin maatilalle yöpymään.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 33 km

 • Päivä 6. Bjarnastaðir – Grímsstaðir – Hafursstaðir – Bjarnastaðir

  Päivä aloitetaan hakemalla hevoset Grímsstaðir á Fjöllumista, mistä jatketaan sitten Islannin suurimman aavikon, Hólasandurin, yli. Sieltä suunnataan takaisin Bjarnastaðiriin, missä on mahdollisuus kylpeä paljussa, levätä ja yöpyä ennen kuin matka jatkuu pohjoiseen.

 • Päivä 7. Bjarnastaðir – Hafursstaðir – Hljóðaklettar – Bjarnastaðir – Húsavík – Reykjavik

  Bjarnastaðirista ajetaan Hafursstaðiriin, hylätylle maatilalle, missä noustaan viimeisen kerran ratsaille ja ratsastetaan majesteettisen Jökulsá-joen ja Jökulsárgljúfurin kanjonin varrella. Joen toisella puolella näkyvät Hljóðuklettan ”kaikukalliot”. Bjarnastaðirista on aika sanoa hyvästit hevosille ja suunnata kohti lentokenttää Húsavíkissa. Reykjavikiin saavutaan noin kello 16.