Matka ilman nimeä -ratsastusmatka

Taso: kokeneet ratsastajat

Itäinen ja Kaakkois-Islanti tunnetaan koskemattomasta luonnosta ja unohtumattomista maisemista. Matka ilman nimeä vie ratsastajat Húsavíkin lähistöllä sijaitsevalta Bjarnastaðirin tilalta etelään pitkin idän villejä korpimaita. Mikään ei voita ratsastusmatkaa villissä luonnossa seurana vain porot, naalit ja maaseudun linnut. Matka ratsastetaan ensin pohjoisesta itään ja sitten idästä pohjoiseen.

Matkalla ratsastetaan noin 140 km. Ratsastusta kuutena päivänä.

Ajankohta: 7 päivää, kesäkaudella

alk. 2 660 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma pohjoisesta itään

 • Päivä 1. Reykjavík – Húsavík – Bjarnastaðir – Hljóðaklettar – Hafurstaðir – Bjarnastaðir

  Matka aloitetaan Reykjavikin lentokentältä. Lentokentälle on myös mahdollista saada bussikuljetus kaupungin bussipysäkeiltä. Majoitustasi lähimmän bussipysäkin löydät osoitteesta www.busstop.is. Reykjavikista kello 6.30–7.30. Lentokentältä lennetään pohjoiseen. Húsavíkiin saavutaan vielä aamun aikana. Aamun voi aloittaa lisämaksullisella valasretkellä* (noin 80 €/hlö). Muut osallistujat pääsevät sillä aikaa tutustumaan Húsavíkiin. Valasretken jälkeen hypätään bussin kyytiin ja ajetaan Bjarnastaðirin tilalle.

  Bjarnastaðirissa syödään keittolounas, minkä jälkeen satuloidaan hevoset ja lähdetään ratsastamaan. Ratsastusreitti vie pitkin majesteettisen Jökulsá-joen penkereitä ja Jökulsárgljúfurin kanjonia ylös Hafurstaðirin hylätylle maatilalle, minne hevoset jäävät yöksi lepäämään. Joen toisella puolella näkyvät Hljóðuklettan ”kaikukalliot”. Hafurstaðirista palataan bussilla Bjarnastaðirin tilalle, missä vietetään yö. Ennen nukkumaanmenoa voi rentoutua ulkoporeammeessa.

  *Valasretki saatavilla vain kun reitti kuljetaan pohjoisesta itään.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 11 km

 • Päivä 2. Bjarnastaðir – Hafurstaðir – Grímstaðir – Bjarnastaðir

  Hyvien unien jälkeen palataan hevosten luo Hafurstaðiriin. Päivän ratsastusreitti kulkee Hólasandurin, Islannin suurimman autiomaan, halki. Matka taittuu pitkin vanhoja ratsastusreittejä aina Grímstaðir á Fjöllumiin asti. Grímstaðir á Fjöllum on saaren korkeimmalla sijaitseva maatila. Hevoset jäävät lepäämään maatilalle ja bussikuljetus vie ratsastajat takaisin Bjarnastaðirin tilalle.

 • Päivä 3. Bjarnastaðir – Grímstaðir – Möðrudalur

  Kolmannen päivän määränpää on Grímstaðardalin laakso. Matkalla laaksoon ratsastetaan Víðidalsfjallgarðin vuorenharjannetta pitkin ja Sótaskarðin läpi. Reitin varrella nähdään useita erämaahan hylättyjä maatiloja. Lounastauko pidetään vanhassa karjasuojassa, joka nykyään toimii kauppana. Lounaan jälkeen noustaan takaisin ratsaille ja ratsastetaan Möðrudalurin laaksoon, missä seuraava yö vietetään makuupusseissa nukkuen.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 33 km

 • Päivä 4. Möðrudalur – Sænautasel

  Päivän aikana ratsastetaan pitkin muinaisia ratsastusreittejä, joita pitkin islantilaiset ennen vanhaan matkasivat pohjoisesta itään. Reitti seuraa läntistä vuorenharjannetta Skessugarðuriin, ”peikkopuutarhaan”. Skessugarður on valtava kaarimainen kivimuodostelma, joka on tarujen mukaan jättiläisen kädenjälkeä. Tosiasiassa moreenimuodostelman on luonut jääkaudenaikainen jäätikkö. Peikkopuutarhassa syödään lounasta, minkä jälkeen matkaa jatketaan Sænautaselin vanhalle turvetalolle. Hevoset jäävät Sænautaseliin lepäämään ja bussi kuljettaa ratsastajat Möðrudalurin laaksoon yöpymään.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 22 km

 • Päivä 5. Sænautasel – Klaustursel – Skjöldólfstaðir

  Päivä aloitetaan hakemalla hevoset Sænautaselista ja lähdetään kohti Klausturselia. Matkalla nähdään poroja, jotka asuttavat tätä aluetta. Ennen päivän määränpäätä, Skjöldólfsstaðiria, vieraillaan vielä bussilla Stuðlafossin vesiputouksella ja Stuðlagilin kanjonilla. Stuðlagilissa nähdään suuri määrä basalttikivimuodostelmia. Illaksi ajetaan Skjöldólfstaðiriin missä ratsastajat pääsevät rentoutumaan uima-altaaseen ja poreammeeseen.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 6. Skjöldólfstaður – Valþjófstaður – Skipalækur

  Kuudes päivä on viimeinen ratsastuspäivä. Matkalla nähdään taas poroja, ja onnekkaat saattavat bongata myös naaleja metsästysretkellä. Horisontissa siintävät Snæfell ja Herðubreið vuoret, jotka ovat muodostuneet saarta peittäneen jään alla edellisellä jääkaudella. Päivän päätteeksi vieraillaan Vökin geotermisellä uima-altaalla.

 • Päivä 7. Skipalækur – Egilsstaðir – Reykjavík

  Aamiaisen jälkeen bussi vie ratsastajat Egilsstaðirin lentokentälle, mistä lennetään takaisin Reykjavikiin. Reykjavikiin saavutaan noin kello 10 aamulla.

 • HUOM!

  20.–26.7. reitti kuljetaan toiseen suuntaan, eli idästä pohjoiseen. Näin päin kuljettaessa valasretkeen ei ole mahdollisuutta.

  Päivä 1. Reykjavík – Egilsstaðir – Skipalækur
  Päivä 2. Fellabær – Valþjófsstaður – Skjöldólfsstaður
  Päivä 3. Skjöldólfsstaðir – Klaustursel – Sænautasel
  Päivä 4. Sænautasel – Möðrudalur
  Päivä 5. Möðrudalur – Grímsstaðir – Bjarnastaðir
  Päivä 6. Bjarnastaðir – Grímsstaðir – Hafursstaðir – Bjarnastaðir
  Päivä 7. Bjarnastaðir- Hafursstaðir – Hljóðaklettar – Bjarnastaðir – Húsavík – Reykjavík

Hinnasto

Hinnat 2023 / Matka ilman nimeä / The Tour with No Name
Lähtöpäivä
Hinta €/hlö
14.7. (pohjoisesta itään)
loppuunmyyty
20.7. (idästä pohjoiseen)
loppuunmyyty

Varausmaksu 15 €/varaus ei sisälly hintoihin.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kuusi ratsastuspäivää
 • Lennot Reykjavikista Húsavíkiin/Egilsstaðiriin ja takaisin Reykjavikiin
 • Maatilamajoitus ja makuupussimajoitus. Oma makuupussi mukaan!
 • Paikallisen oppaan palvelut
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus: 25 % matkan hinnasta (alle 12-vuotiaat)

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä, 3 henkilöä tai enemmän (perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.)

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu). Pyydä tarjous lisäöistä asiakaspalvelustamme.

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Vinkkejä ja lisätietoa