Luonnonkaunis Etelä-Islanti -kiertomatka

Tämä retki on loistava katsaus Islannin tulivuoriin ja jäätiköihin. Pääset vierailemaan asiantuntevan oppaan johdolla ainutlaatuisissa luonnonnähtävyyksissä, joihin kuuluu mustia hiekkarantoja, kuumia lähteitä, vesiputouksia, laajoja tuliperäisiä alueita ja jylhiä jyrkänteitä. Saat myös mahdollisuuden seilata jäävuorten seassa opastetulla veneretkellä Jökulsárlónin upella jäätikkölaguunilla ja oppia tulivuorista LAVA Centre -keskuksessa.

Ajankohta: 5 päivää, kesäkaudella

alk. 2 571 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

Kiertomatkaan ei sisälly lentoja Suomesta. Voit pyytää tarjouksen lennoista asiakaspalvelustamme.

 • PÄIVÄ 1: Saapuminen Islantiin

  Saavuttuasi Keflavikin kansainväliselle lentokentälle sinut toivotetaan tervetulleeksi ja kuljetetaan majapaikkaasi Reykjavikissa. Voit käyttää ensimmäisen päivän Reykjavikissa haluamallasi tavalla. Rentoudu vaikkapa geotermisessä kylpylässä, tee kävelyretki vanhankaupungin halki tai vieraile jossakin paikallisessa museossa.

  Illallinen tänä iltana on omakustanteinen. Reykjavikissa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joten illallinen on hyvä tapa tutustua paremmin Islannin pääkaupunkiin.

  Yöpyminen Reykjavikissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 50 km

 • PÄIVÄ 2: Vesiputouksia ja mustia hiekkarantoja

  Aamiainen hotellilla.

  Tänään kierrellään etelärannikkoa pitkin, joka on tuliperäisten vuorten ja vesiputousten aluetta. Saat esimakua siitä, miten islantilaiset ovat valjastaneet tuliperäisen energian, kun vierailet Hveragerðin kaupungissa sijaitsevassa geotermisessä puistossa. Pääsette keittämään kananmunia kuumassa lähteessä ja maistamaan tuoretta ruisleipää, joka on paistettu yön yli geotermisessä höyryssä.

  Seuraavaksi ajetaan luonnonkauniiden viljelysmaiden halki Hvolsvöllurin kaupunkiin. Siellä saatte lisää tietoa tulivuorista ja maanjäristyksistä käymällä LAVA Centre -keskuksen interaktiivisissa näyttelyissä.

  Matka jatkuu sadunomaiselle Seljalandsfossin vesiputoukselle – ainoalle vesiputoukselle Islannissa, jossa voit kävellä jylisevän vesiryöpyn takana kävelypolulla. Tämän jälkeen nähdään Islannin matkablogeista tuttu upea Skógafossin vesiputous. Seuraavaksi nähdään kaunis Eyjafjöll-vuoristo, johon kuuluu myös Eyjafjallajökull-tulivuori. Matkaa jatketaan aina vaan ohi tulivuoren kohti mustia hiekkarantoja. Yksi näistä rannoista on Reynisfjara, joka tunnetaan mustasta vulkaanisesta hiekastaan, sileistä kivistä ja ainutlaatuisista kalliomuodostelmistaan.

  Illallinen ja yöpyminen Kirkjubæjarklausturin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 290 km

 • PÄIVÄ 3: Vatnajökullin kansallispuisto ja jäätikkölaguuni

  Aamiainen hotellilla.

  Tämän päivän ajomatka vie sinut Islannin valokuvauksellisimpiin nähtävyyksiin. Uskomattomat näkymät alkavat vierailulla Jökulsárlónin jäätikkölaguunille, missä vietetään aamu opastetulla veneretkellä kelluvien jäävuorten keskellä. Jäätikkölaguunin lähellä odottaa ”Timanttiranta”, missä näet mustalla hiekalla kimaltelevia jääpaloja.

  Seuraavaksi ryhmä suuntaa pienemmälle (mutta ei yhtään vähemmän luonnonkauniille) Fjallsárlónin jäätikkölaguunille, joka on loistava paikka lounastauolle. Lounas ei sisälly hintaan, mutta alueella on ruokailuvaihtoehtoja. Lounastauon jälkeen jatketaan Vatnajökullin kansallispuiston kauniille Skaftafellin alueelle.

  Matkalla takaisin hotellille pysähdytään Dverghamrarissa, joka on pieni mutta vaikuttava kanjoni täynnä epätavallisia kuusikulmaisia basalttipylväitä.

  Illallinen ja yöpyminen Kirkjubæjarklausturin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 255 km

 • PÄIVÄ 4: Maatilavierailu ja Kultainen kolmio

  Aamiainen hotellilla.

  Tänään matkataan taas etelärannikkoa pitkin. Reitti on sama kuin aiemmin, mutta huomaat, että näköalat ovat tältä suunnalta hyvin erilaiset. Matkan varrella pysähdytään paikallisella maatilalla, missä opit islantilaisen maatilan arjesta. Tutustu perheeseen ja joihinkin tilan eläimiin, kuten hevosiin, lampaisiin, vuohiin, kanoihin, kissoihin ja perheen koiraan.

  Mikään matka Islantiin ei ole täydellinen ilman vierailua Kultaiselle kolmiolle, joten nyt on aika nähdä myös nämä ikoniset nähtävyydet. Ensimmäinen pysähdyspaikka on kuvankaunis, kaksikerroksinen Gullfossin vesiputous, jossa voit nähdä kuinka vesi syöksyy alas kanjonin syvyyteen.

  Seuraavaksi vieraillaan läheisellä Geysirin alueella ja tutustutaan kupliviin mutalammikoihin ja pursuavaan Strokkur-geysiriin, joka purkautuu höyryä ja kiehuvaa vettä korkealle ilmaan muutaman minuutin välein.

  Kierros päätetään Thingvellirin kansallispuistoon. Tämä kaunis tuliperäinen tasanko on Islannin sydän ja sielu. Viikingit perustivat tänne kansallisen parlamentin 900-luvulla, jolloin Islannista tuli itsenäinen valtio. Thingvellir on myös paikka, jossa Pohjois-Amerikan ja Euroopan mannerlaatat kohtaavat, joten sinulla on harvinainen tilaisuus kävellä kahden mantereen välissä.

  Tämän jännittävän päivän jälkeen palataan takaisin Reykjavikiin. Voit käyttää illan haluamallasi tavalla. Illallinen on omakustanteinen.

  Yöpyminen Reykjavikissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 380 km

 • PÄIVÄ 5: Paluu Suomeen

  Aamiainen hotellilla. Huomaa, että aamiainen voi olla kevyt varhaisaamiainen, jos lähdet aikaisella aamulennolla.

  Lentokenttäkuljetus vie sinut Keflavikiin, mistä kotimatka voi alkaa.

  Matka päättyy.

  Päivän arvioitu ajomatka: 50 km

Hinnasto

Luonnonkaunis Etelä-Islanti / Scenic South Iceland / 2024
Ryhmäkoko maksimissaan 16 hlö
Lähtöpäivä
Kahden hengen huone
Yhden hengen huone
5.6., 12.6., 19.6.
Loppuunmyyty
Loppuunmyyty
26.6.
2 746 €/hlö
3 710 €/hlö
3.7., 10.7., 17.7., 24.7., 31.7.
2 746 €/hlö
3 710 €/hlö
7.8., 14.8., 21.8., 28.8.
2 746 €/hlö
3 710 €/hlö
4.9., 11.9.
2 746 €/hlö
3 710 €/hlö

Hinnat sitoumuksetta. Varausmaksu 15 € ei sisälly hintoihin.

Hintaan sisältyy

 • Yksityinen kuljetus Keflavikin lentokentältä Reykjavikiin
 • Puoliyksityinen kuljetus Reykjavikista Keflavikin lentokentälle
 • Englanniksi opastettu minibussikierros (päivät 2–4)
 • Ammattitaitoinen englantia puhuva paikallinen kuljettaja-opas (päivät 2–4)
 • Ilmainen WiFi-yhteys bussissa
 • 4 yön majoitus standard-huoneessa
 • Islantilainen aamiainen (päivät 2–5)
 • 2 illallista maaseudulla
 • Vierailu Hveragerðin geotermiseen puistoon (päivä 2)
 • Sisäänpääsy LAVA Centre -keskukseen (päivä 2)
 • Opastettu veneretki Jökulsárlónin jäätikkölaguunilla (päivä 3)
 • Vierailu perhetilalla
 • Palveluntarjoajan 24h hätäpuhelinapu Islannissa ollessasi

Hintaan ei sisälly

 • Aamiainen saapumispäivänä
 • Kansainväliset lennot
 • Matkatavaroiden kuljetus lentokentällä/hotellissa
 • Henkilökohtainen matkavakuutus
 • Lentokenttäkuljetus
 • Juomat, välipalat, lounaat ja illalliset, joita ei mainita matkaohjelmassa

Lapsihinnat

 • 8–11-vuotiaat lapset, jotka jakavat huoneen kahden aikuisen kanssa, saavat alennusta 25 %
 • 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat maksavat täyden aikuisen hinnan
 • Kiertomatkaa ei suositella alle 8-vuotiaille

Lisätietoa

Matkareitti

Avaa matkareitti suuremmaksi klikkaamalla alla olevaa karttaa. Matkanjärjestäjä pidättää oikeuden muuttaa matkareittiä tarvittaessa.

Hotellit

Matkalla yövytään mukavissa hotelleissa, joiden huoneissa on aina omat kylpyhuoneet. Hotellit vaihtelevat hieman lähdöittäin, mutta suurin osa ryhmistä majoittuu näissä hotelleissa:

Päivä 1 – Center Hotel Midgardur
Päivä 2 – Magma Hotel
Päivä 3 – Magma Hotel
Päivä 4 – Center Hotel Midgardur

Vinkkejä ja lisätietoa