Hyvä asiakkaamme, huomioittehan, että asiakaspalvelumme sulkeutuu tänään, perjantaina 24.5., poikkeuksellisesti jo kello 13!

Islannin ympäri revontulia metsästäen -kiertomatka

Talvinen versio klassisesta Islannin kiertomatkasta! Näe saaren upeat luonnonihmeet ja majesteettiset maisemat metsästäen samalla maagisia revontulia kaukana kaupunkien valosaasteesta. Täydellinen yhdistelmä kulttuuria, historiaa ja luontoa. Matkalla kierretään niin kutsutun ”ring roadin” suosituimpia nähtävyyksiä kuten Kultainen kolmio, Jökulsárlónin jäätikkölaguuni, Mývatn-järvi, Dettifossin vesiputous ja Snæfellsnesin niemimaa.

Ajankohta: 9 päivää, talvikaudella

alk. 2 882 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

Kiertomatkaan ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia Keflavikista Reykjavikiin. Voit pyytää tarjouksen lennoista asiakaspalvelustamme.

 • PÄIVÄ 1: Saapuminen Islantiin

  Voit käyttää ensimmäisen päivän Reykjavikissa haluamallasi tavalla. Rentoudu vaikkapa geotermisessä kylpylässä, tee kävelyretki vanhankaupungin halki tai vieraile jossakin paikallisessa museossa. Päivän ruokailut ovat omakustanteisia. Illalla järjestetään tapaaminen oppaan kanssa, jolloin kuulet lisää siitä, mitä tulevina päivinä on luvassa.

  Yöpyminen Reykjavikissa.

  Huom! Kiertomatkaan ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia.

 • PÄIVÄ 2: Kultainen kolmio ja Etelärannikko

  Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen on aika kerätä porukka kasaan ja lähteä kohti maagista seikkailu Islannin ympäri!

  Matka aloitetaan vierailemalla Aurora Reykjavik Northern Lights -keskuksessa. Pääset tutustumaan revontuliin, niiden syntyyn ja niitä ympäröiviin kansantaruihin. Saat myös vinkkejä revontulien kuvaamiseen.

  Tämän jälkeen suunnataan kohti Kultaisen kolmion ikonisia luonnonihmeitä. Tutustu Gullfossin vesiputoukseen, joka on jäätyneenäkin upea näky. Jatka Geysirin geotermiselle alueelle, missä on kuplivia mutalammikoita ja vettä korkealle ilmaan syöksevä Strokkur-geysir. Matka jatkuu pitkin etelärannikkoa, missä pysähdytään ihailemaan Seljalandsfossin ja Skógafossin vesiputouksia ennen kuin jatketaan Dyrhólaeylle ja Reynisfjaran mustalle hiekkarannalle. Päivän viimeinen määränpää on Víkin kylä.

  Illallinen ja yöpyminen Víkin alueella.

  Jos sääolosuhteet sallivat, lähdetään illalla oppaan johdolla metsästämään revontulia jalkaisin hotellin lähistölle. Revontulia voidaan lähteä etsimään myös jonain muuna iltana, kun majoitutaan maaseudulla.

  Päivän arvioitu ajomatka: 325 km

 • PÄIVÄ 3: Vatnajökullin kansallispuisto

  Aamiainen hotellilla. Tänään pääset jäätiköiden maailmaan!

  Vierailet Vatnajökullin kansallispuiston eteläisellä alueella. Puisto on nimetty Euroopan suurimman jäätikön mukaan. Kansallispuiston kokonaispinta-ala kattaa lähes 14 % Islannin pinta-alasta, mikä tekee siitä koko Länsi-Euroopan suurimman kansallispuiston.

  Matka jatkuu itään jäätiköiden synnyttämien laajojen hiekkatasankojen läpi. Vieraile kansallispuiston kuuluisalla Skaftafellin alueella, joka on luonnonkaunis kohde.

  Vieraile Jökulsárlónin jäätikkölaguunilla, missä voit nauttia henkeäsalpaavasta näystä jäiselle laguunille. Lähistöllä on dramaattisen kaunis ”Timanttiranta”, joka on saanut nimensä kutistuvista jäävuorista, jotka laskeutuvat mustalle hiekalle ennen kuin ne ajelehtivat mereen.

  Illallinen ja yöpyminen Kaakkois-Islannin alueella tai Höfnissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 265 km

 • PÄIVÄ 4: Itävuonot

  Aamiainen hotellilla.

  Höfnistä ajetaan Almannaskarðin solan läpi ja pysähdytään ihailemaan majesteettista rannikkoa. Matka jatkuu kohti mereen syöksyviä vuoria, jotka muodostavat upeat Itävuonot. Ihastut varmasti upeisiin maisemiin, joten pidä kamera valmiina. Alueella voi talvikuukausina nähdä myös villejä poroja.

  Matkalla ohitetaan myös kyliä, joista jokaisella on oma erityinen historiansa ja viehätyksensä. Yksi näistä kylistä on pieni Breiðdalsvíkin kylä. Ryhmä vierailee Beljandin pienpanimolla ja pääsee myös maistelemaan paikallista olutta.

  Tie vie sinut Egilsstaðirin kaupunkiin, joka sijaitsee lähellä Islannin suurinta metsää ja järveä, jonka sanotaan olevan legendaarisen merihirviön koti. Alue on tullut lähivuosina tunnetuksi myös erinomaisesta paikallisesta keittiöstään, ja pääset varmasti kokeilemaan paikallisia herkkuja myös illallisella.

  Illallinen ja yöpyminen Itävuonojen alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 260 km

 • PÄIVÄ 5: Mývatn-järvi

  Aamiainen hotellilla.

  Päivä aloitetaan tutustumalla Möðrudalsöræfin autioon ylätasankoon. Bussi suuntaa kohti Mývatn-järven aluetta. Pysähdy Dettifossilla*, Euroopan suurimmalla ja voimakkaimmalla vesiputouksella. Pysähdyksen jälkeen suunnataan kohti Námaskarðin solaan, jossa on kiehuvia mutalammikoita ja väriloistoa. Täällä käydessä saattaa tuntua siltä, että on vieraillut kokonaan toisella planeetalla. Solan läpi kulkeminen on niin epätodellinen kokemus!

  Tutustu Mývatn-järven alueen luonnonkauneuteen, mukaan lukien Skútustaðirin pseudokraatterit ja Laxá-joki. Huomaat varmasti miksi tämä alue on varsinkin talviaikaan ollut niin suosittu elokuvantekijöiden keskuudessa.

  Illallinen ja yöpyminen Mývatnin alueella.

  *Huomaathan, että vierailu Dettifossilla riippuu sää- ja tieolosuhteista, joten vesiputouksen näkemistä ei voida taata.

  Päivän arvioitu ajomatka: 255 km

 • PÄIVÄ 6: Akureyri ja Tröllaskagin niemimaa

  Aamiainen hotellilla.

  Aloita päivä tutustumalla Dimmuborgirin erikoisiin laavamuodostelmiin. Nimi tarkoittaa islanniksi ”pimeitä linnakkeita”, ja laavamuodostelmat näyttävätkin aivan fantasiaolentojen rakentamilta. Eikä siis ihme, että paikallisen legendan mukaan täällä asuu tonttuja.

  Vieraile upealla Goðafossin vesiputouksella, joka on yksi Pohjois-Islannin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Matkaa jatketaan Akureyriin, Islannin värikkääseen ”pohjoisen pääkaupunkiin”. Kaupungissa on viehättäviä rakennuksia ja kaunis näköala Eyjafjörður-vuonolle.

  Vietettyäsi vapaa-aikaa Akureyrissä haluamallasi tavalla, matkaa jatketaan yhdessä Eyjafjörðurin ja Tröllaskagin niemimaan rannikkoteitä pitkin. Rannikolta avautuvat upeat näkymät Jäämerelle ja sen mustalle hiekkarannikolle.

  Seuraava pysähdys tehdään Siglufjörðurissa, joka sijaitsee samannimisessä kauniissa vuonossa. Tässä kaupungissa on joitakin maan hienoimmista puutaloista, jotka on kunnostettu alkuperäiseen loistoonsa. Siglufjörðurissa vieraillaan myös palkitussa Herring-Era-merenkulkumuseossa. Museo luo uudelleen 1900-luvun alun ilmapiirin, jolloin Siglufjörður muuttui nousukaupungiksi silakkateollisuuden ansiosta. Museo vie sinut takaisin tuohon jännittävään aikaan.

  Päivän päätteeksi suunnataan majesteettisia vuoria ja kapeita solkia pitkin Skagafjörðuriin, jota pidetään yhtenä Islannin parhaista paikoista hevosten kasvatukseen.

  Illallinen ja yöpyminen Luoteis-Islannissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 235 km

 • PÄIVÄ 7: Skagafjörður – Borgarnes

  Aamiainen hotellilla.

  Tänään pääset tutustumaan kuulemaan lisää islanninhevosista ja niiden erityisestä askellajista töltistä. Islanninhevoset ovat erittäin tärkeä osa saaren historiaa.

  Matka jatkuu kohti Blönduósin kylää, joka on rakennettu Blanda-joen molemmille törmille. Tämä osa Islantia tunnetaan Vesilaaksolaisten saagasta. Ylität Holtavörðuheiðin ylätasangon, joka vie sinut Länsi-Islantiin. Bussi ajaa Borgarfjörðurin läpi, joka on saanut kansainvälistä tunnustusta kauniista tuliperäisistä ja metsäisistä maisemistaan sekä viikinkihistoriastaan.

  Illallinen ja yöpyminen Borgarnesin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 235 km

 • PÄIVÄ 8: Borgarfjörður – Thingvellir – Reykjavik

  Aamiainen hotellilla.

  Tänään vieraillaan Länsi-Islannin kauniissa luontokohteissa. Ensimmäiseksi ajetaan Deildartunguhverille, Euroopan voimakkaimmalle kuumalle lähteelle. Pysähdy ihailemaan kauniita Hraunfossar-putouksia, joissa kirkkaan sininen vesi virtaa mustien laavamuodostelmien läpi. Lähistöllä on myös Barnafoss-vesiputous, jonka värit ovat vieläkin kirkkaamman siniset.

  Bussi ajaa luonnonkauniin ja vuorten reunustaman Hvalfjörður-vuonon läpi Thingvellirin kansallispuistoon ja Thingvallavatn-järvelle, joka on Islannin suurin järvi. Unescon kulttuuriperintökohteenakin tunnettu kansallispuisto on paikka, jossa maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva parlamentaarinen hallitus perustettiin 900-luvulla. Se on myös paikka, jossa Pohjois-Amerikan ja Euroopan mannerlaatat kohtaavat. Tämän jälkeen suunnataan Islannin värikkääseen pääkaupunkiin Reykjavikiin, missä vietät viimeisen yön. Illallinen on omakustanteinen.

  Yöpyminen Reykjavikissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 205 km

 • PÄIVÄ 9: Paluu Suomeen

  Aamiainen hotellilla. Huomaa, että aamiainen voi olla kevyt varhaisaamiainen, jos lähdet aikaisella aamulennolla.

  Lentokenttäkuljetus ei sisälly hintaan, mutta autamme sinua mielellämme järjestämään kuljetuksen.

  Matka päättyy.

Hinnasto

Islannin ympäri revontulia metsästäen / Iceland Complete Winter – The Northern Lights Edition / 2024
Ryhmäkoko maksimissaan 24 hlö
Matkapäivät
Kahden hengen huone
Yhden hengen huone
Kolmen hengen huone
9.–17.10.
3 072€/hlö
3 924€/hlö
2 924€/hlö
23.–31.10.
3 072€/hlö
3 924€/hlö
2 924€/hlö
6.–14.11.
3 072€/hlö
3 924€/hlö
2 924€/hlö
Islannin ympäri revontulia metsästäen / Iceland Complete Winter – The Northern Lights Edition / 2025
Ryhmäkoko maksimissaan 24 hlö
Matkapäivät
Kahden hengen huone
Yhden hengen huone
Kolmen hengen huone
12.–20.2.
3 091 €/hlö
3 861 €/hlö
2 958 €/hlö
12.–20.3.
3 091 €/hlö
3 861 €/hlö
2 958 €/hlö
2.–10.4.
3 091 €/hlö
3 861 €/hlö
2 958 €/hlö
16.–24.4.
3 205 €/hlö
3 990 €/hlö
3 069 €/hlö

Hinnat sitoumuksetta. Varausmaksu 15 € ei sisälly hintoihin.

Hintaan sisältyy

 • Englanniksi opastettu bussikiertomatka (päivät 2–8)
 • Asiantunteva englanninkielinen paikallisopas (päivät 2–8)
 • Ilmainen WiFi-yhteys bussissa
 • 2 yön majoitus standard-huoneessa Reykjavikissa
 • 6 yön majoitus standard-huoneessa maaseudulla
 • Islantilainen aamiainen (päivät 2–9)
 • 6 kolmen ruokalajin illallista sekä kahvi/tee (päivät 2–7)
 • Islannin etsintä- ja pelastuspalvelun avaimenperä matkamuistoksi
 • Infotilaisuus oppaan kanssa (päivä 1)
 • Sisäänpääsy Aurora Reykjavik Northern Lights -keskukseen (päivä 2)
 • Pienpanimovierailu ja oluenmaistelu Breiðdalsvíkissä (päivä 4)
 • Sisäänpääsy Herring-Era-merenkulkumuseoon (päivä 6)
 • Hevosnäytös Skagafjörðurissa (päivä 7)
 • Nasta-/jääkenkien laina tarvittaessa
 • Revontulien opastettu metsästys kävellen yhtenä valikoituna iltana
 • Palveluntarjoajan 24h hätäpuhelinapu Islannissa ollessasi
 • Halutessasi revontulienherätys yön aikana päivinä 2–7 (huom. saatavilla useimmissa maaseudulla sijaitsevissa hotelleissa)

Hintaan ei sisälly

 • Aamiainen saapumispäivänä
 • Kansainväliset lennot
 • Matkatavaroiden kuljetus lentokentällä/hotellissa
 • Henkilökohtainen matkavakuutus
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Juomat, välipalat, lounaat ja illalliset, joita ei mainita matkaohjelmassa

Lapsihinnat

 • 6–11-vuotiaat lapset, jotka jakavat huoneen kahden aikuisen kanssa, saavat alennusta 25 %
 • 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat maksavat täyden aikuisen hinnan
 • Kiertomatkaa ei suositella alle 6-vuotiaille

Lisätietoa

Matkareitti

Avaa matkareitti suuremmaksi klikkaamalla alla olevaa karttaa. Matkanjärjestäjä pidättää oikeuden muuttaa matkareittiä tarvittaessa.

Hotellit

Matkalla yövytään mukavissa hotelleissa, joiden huoneissa on aina omat kylpyhuoneet. Hotellit vaihtelevat hieman lähdöittäin, mutta suurin osa ryhmistä majoittuu näissä hotelleissa:

Päivä 1 – Berjaya Iceland Reykjavik Natura
Päivä 2 – Hotel Vik tai Hotel Katla
Päivä 3 – Hotel Hofn
Päivä 4 – Fosshotel Vatnajokull tai Hotel Hofn
Päivä 5 – Laxa Hotel tai Fosshotel Myvatn
Päivä 6 – Hofsstadir Country Hotel
Päivä 7 – Hotel Hamar
Päivä 8 – Berjaya Iceland Reykjavik Natura

Vinkkejä ja lisätietoa