Islannin ympäri -kiertomatka

Klassinen Islannin kiertomatka täynnä elämyksiä; upeita luonnonihmeitä ja majesteettisia maisemia. Täydellinen yhdistelmä kulttuuria, historiaa ja luontoa. Matkalla kierretään niin kutsutun ”ring roadin” suosituimpia nähtävyyksiä kuten Kultainen kolmio, Jökulsárlónin jäätikkölaguuni, Mývatn-järvi, Dettifossin vesiputous ja Snæfellsnesin niemimaa.

Ajankohta: 10 päivää, kesäkaudella

alk. 3 707 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

Kiertomatkaan ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia Keflavikista Reykjavikiin. Voit pyytää tarjouksen lennoista asiakaspalvelustamme.

 • PÄIVÄ 1: Saapuminen Islantiin

  Saapuminen Keflavíkin lentoasemalle. Kuljetukset Reykjavíkiin eivät sisälly matkan hintaan, mutta lentokenttäkuljetus on mahdollista varata kauttamme lisämaksusta.

  Mikäli aikataulusi sallii, ehdit tutustua Reykjavíkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Yksi suosituimmista aktiviteeteista pitkän lennon jälkeen on käydä yhdessä lähistön geotermisistä altaista. On todella virkistävää rentoutua lämpimässä vedessä ja hengittää raikasta islantilaista ilmaa.

  Voit myös kävellä Reykjavíkin vanhassa keskustassa, käydä ehkä jossakin museossa tai rentoutua kahvikupposen äärellä viihtyisässä kahvilassa.

  Varhain illalla hotellilla on infotilaisuus oppaan kanssa. Saat lisätietoa kiertomatkasta ja tapaat muita matkalle osallistujia.

  Illallinen ensimmäisenä iltana on omakustanteinen. Reykjavíkissa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joten illallinen on hyvä tapa tutustua paremmin Islannin pääkaupunkiin.

  Huom! Kiertomatkaan ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia.

 • PÄIVÄ 2: Thingvellir – Geysir – Gullfoss

  Aamiainen hotellilla. Tapaat aamusta myös matkan oppaan. Seikkailu Islannissa voi alkaa!

  Lyhyen Reykjavíkiin tutustumisen jälkeen suunnataan Thingvellirin kansallispuistoon ja Thingvallavatn-järvelle, joka on Islannin suurin järvi. Unescon kulttuuriperintökohteenakin tunnettu kansallispuisto on paikka, jossa maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva parlamentaarinen hallitus perustettiin 900-luvulla. Se on myös paikka, jossa Pohjois-Amerikan ja Euroopan mannerlaatat kohtaavat. Thingvellirissä tarjoutuukin erikoislaatuinen mahdollisuus kävellä mannerlaatalta toiselle.

  Seuraava määränpää on Gullfoss, ”kultainen vesiputous”, missä eri kävelypoluilta avautuu valokuvauksellinen maisema kauniille kaksikerroksiselle vesiputoukselle. Vierailet myös läheisellä Geysirin kuumien lähteiden alueella, missä pääset näkemään kuuluisan Strokkurin sekä lukuisia muita kuumia lähteitä ja kiehuvia mutalammikoita.

  Päivän aikana pääset kurkistamaan islantilaiseen paikalliseen elämään. Vierailet islantilaisella perhetilalla, missä tomaatteja kasvatetaan luonnonmukaisella geotermisellä energialla. Tutustu kasvihuoneeseen ja maistele tilan makeita islantilaisia tomaatteja.

  Päivä päättyy Hveragerðiin, joka on kaunis kaupunki aktiivisella geotermisellä alueella. Paikalliset ovat hyödyntäneet taitavasti maanalaisia kuumia lähteitä, jotka tuottavat lämpöä koteihin sekä kasvihuoneisiin, joissa kasvatetaan kukkia, hedelmiä ja vihanneksia.

  Illallinen ja yöpyminen Hveragerðin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 205 km

 • PÄIVÄ 3: Thjórsárdalur – Skógar – Dyrhólaey – Vík

  Aamiainen hotellilla.

  Tutustu lumoavaan Thjórsárdalurin laaksoon ja sen alati vaihtuviin maisemiin, joissa on koivumetsiä, hiekkaisia laavakenttiä, jokia ja vesiputouksia. Jos taivas on kirkas, näet myös alueen yllä kohoavan vaikuttavan Hekla-tulivuoren. Vieraile Stöngissä, missä voit tutustua Heklan tulivuorenpurkauksen hautaaman viikinkiaikaisen talon jäljennökseen. Alue on toiminut kuvauspaikkana myös Game of Thrones -sarjan neljännellä tuotantokaudella.

  Matka jatkuu pitkin Islannin etelärannikon luonnonkauniita viljelysmaita. Pysähdy ihailemaan Seljalandsfossin ja Skógafossin lumoavia vesiputouksia. Matkaa jatketaan Dyrhólaeylle* ja Reynisfjaran mustalle hiekkarannalle. Päivän viimeinen määränpää on Vík, Islannin eteläisin kaupunki.

  Illallinen ja yöpyminen Víkin alueella.

  *Dyrhólaey on suljettu lintujen pesimäkauden ajaksi toukokuun puolivälistä kesäkuun 25. päivään.

  Päivän arvioitu ajomatka: 295 km

 • PÄIVÄ 4: Vatnajökullin kansallispuisto – Jökulsárlónin jäätikkölaguuni – Höfn

  Aamiainen hotellilla. Tänään pääset jäätiköiden maailmaan!

  Vierailet Vatnajökullin kansallispuiston eteläisellä alueella. Puisto on nimetty Euroopan suurimman jäätikön mukaan. Kansallispuiston kokonaispinta-ala kattaa lähes 14 % Islannin pinta-alasta, mikä tekee siitä koko Länsi-Euroopan suurimman kansallispuiston.

  Matka jatkuu itään jäätiköiden synnyttämien laajojen hiekkatasankojen läpi. Vieraile kansallispuiston kuuluisalla Skaftafellin alueella, joka on luonnonkaunis kohde. Nauti vehreiden maisemien ja mustien hietikoiden värittämistä maisemista, joita hallitsevat useat upeat jäätiköt. Näet myös Svínafellsjökullin, yhden kauneimmista jäätikön ”kielekkeistä”, jotka hiljalleen hiipivät alas Vatnajökullilta.

  Vieraile Jökulsárlónin jäätikkölaguunilla, missä voit nauttia henkeäsalpaavasta näystä jäiselle laguunille. Sinulla on myös mahdollisuus nauttia veneretkestä jäävuorten keskellä (lisämaksusta). Lähistöllä on dramaattisen kaunis ”Timanttiranta”, joka on saanut nimensä kutistuvista jäävuorista, jotka laskeutuvat mustalle hiekalle ennen kuin ne ajelehtivat mereen.

  Yövyt Höfnissa, Vatnajökull-jäätikön varjossa sijaitsevassa kalastajakylässä. Illallinen on omakustanteinen. Höfnissa on mukava valikoima ravintoloita ja kahviloita. Paikallinen erikoisuus on langustiini eli keisarihummeri.

  Yöpyminen Höfnissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 285 km

 • PÄIVÄ 5: Höfn – Itävuonot – Egilsstaðir

  Aamiainen hotellilla.

  Höfnistä ajetaan Almannaskarðin solan läpi ja pysähdytään ihailemaan majesteettista rannikkoa. Matka jatkuu kohti mereen syöksyviä vuoria, jotka muodostavat upeat Itävuonot. Ihastut varmasti upeisiin maisemiin, joten pidä kamera valmiina. Matkalla ohitetaan myös kyliä, joista jokaisella on oma erityinen historiansa ja viehätyksensä. Yksi näistä kylistä on pieni Breiðdalsvíkin kylä. Ryhmä vierailee Beljandin pienpanimossa ja pääsee myös maistelemaan paikallista olutta. Paikallinen yhteisö kokoontui yhteen vuonna 2017 ja muutti vanhan varastorakennuksen viehättävän omalaatuiseksi panimoksi. Tapaat yhden kyläläisistä ja saat tuntumaa elämään islantilaisessa pikkukaupungissa. Pääset myös näkemään miten panimossa valmistetaan olutta.

  Tie vie sinut Egilsstaðirin kaupunkiin, joka sijaitsee lähellä Islannin suurinta metsää ja järveä, jonka sanotaan olevan legendaarisen merihirviön koti. Päivän lopuksi on vielä mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle Egilsstaðirissa sijaitsevalle Vök Baths -kylpylälle.

  Illallinen ja yöpyminen Egilsstaðirin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 260 km

 • PÄIVÄ 6: Mývatn-järvi

  Aamiainen hotellilla.

  Päivä aloitetaan vierailulla näköalapaikalle Stuðlagilin kanjonin dramaattisissa maisemissa. Sen jälkeen lähdetään tutustumaan Möðrudalsöræfin autioon ylätasankoon. Bussi suuntaa kohti Mývatn-järven aluetta. Pysähdy Dettifossilla, Euroopan suurimmalla ja voimakkaimmalla vesiputouksella. Pysähdyksen jälkeen suunnataan kohti Námaskarðin solaa, jossa on kiehuvia mutalammikoita ja väriloistoa. Täällä käydessä saattaa tuntua siltä, että on vieraillut kokonaan toisella planeetalla. Solan läpi kulkeminen on niin epätodellinen kokemus!

  Kävele Skútustaðirin pseudokraattereita pitkin ja kurkista Grjótagján luolaan, jossa on maanalaisia kuumia lähteitä. Tutki erikoisia laavamuodostelmia Dimmuborgirissa. Ne näyttävät aivan kuin fantasiaolentojen rakentamilta. Eikä siis ihme, että legendan mukaan täällä asuu tonttuja.

  Illallinen ja yöpyminen Mývatnin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 255 km

 • PÄIVÄ 7: Mývatn-järvi – Goðafoss – Akureyri

  Aamiainen hotellilla.

  Päivän seikkailu aloitetaan vierailemalla upealla Goðafossin vesiputouksella, joka on yksi Pohjois-Islannin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Sen jälkeen näet Akureyrin, Islannin värikkään ”pohjoisen pääkaupungin”. Kaupungissa on viehättäviä rakennuksia ja kaunis näkymä Eyjafjörður-vuonolle. Iltapäivän voit viettää haluamallasi tavalla.

  Jos olet kiinnostunut kulttuurista, tutustu trendikkääseen Listagilin alueeseen, ”taidekanjoniin”. Siellä voit kävellä katuja pitkin, vierailla taidegallerioissa ja pysähtyä johonkin alueen kahviloista tai pubeista nauttimaan herkullisesta paikallisesti hankitusta ruoasta. Useat museot ovat vierailun arvoisia. Kasvitieteellinen puutarha on avoinna ympäri vuoden; monet vierailijat pitävät mielenkiintoisena sitä, että niinkin lähellä napapiiriä sijaitsevassa puutarhassa on niin suuri määrä eri kasvilajeja. Illallinen on omakustanteinen. Akureyrissä on hyvä valikoima ravintoloita, joten nautit varmasti mahdollisuudesta käydä illalla ulkona syömässä.

  Yöpyminen Akureyrissä.

  Päivän arvioitu ajomatka: 85 km

 • PÄIVÄ 8: Skagafjörður – Borgarnes

  Aamiainen hotellilla.

  Päivä aloitetaan ajamalla läpi Skagafjörðurin laaksojen läpi, joita reunustavat dramaattiset vuoret. Islantilaiset pitävät Skagafjörðurin aluetta yhtenä maan parhaista hevosenkasvatuspaikoista. Tutustu ainutlaatuisiin islanninhevosiin ja niiden erityiseen viidenteen askellajiin – tölttiin. Tämä hevosrotu on säilynyt muuttumattomana viikinkiajoista lähtien.

  Ylität Holtavörðuheiðin ylätasangon, joka vie sinut Länsi-Islantiin. Bussi ajaa Borgarfjörðurin läpi, joka on saanut kansainvälistä tunnustusta kauniista tuliperäisistä ja metsäisistä maisemistaan sekä viikinkihistoriastaan. Kuuntele Deildartunguhverin, Euroopan mahtavimman kuumien lähteiden alueen, voimakkaita virtaavia vesiä. Pysähdy ihailemaan kauniita Hraunfossarin vesiputouksia, joissa kirkkaansininen vesi syöksyy mustien laavamuodostelmien läpi. Lähistöllä on myös Barnafoss-vesiputous, jonka värit ovat vieläkin kirkkaamman siniset. Vesiputoukseen liittyy myös mielenkiintoinen myytti, josta kuulet lisää oppaalta.

  Illallinen ja yöpyminen Borgarfjörðurin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 415 km

 • PÄIVÄ 9: Borgarfjörður – Snæfellsjökullin kansallispuisto – Reykjavík

  Aamiainen hotellilla.

  Tänään tutustut Snæfellsjökullin kansallispuiston hämmästyttäviin luonnonmaisemiin. Puiston kruununjalokivi on itse Snæfellsjökull-jäätikkö, joka peittää uinuvan tulivuoren. Tulivuori purkautui viimeksi vuonna 250 jKr. Lisäksi näet Kirkjufellin, joka on yksi Islannin valokuvatuimmista vuorista. Kävele Djúpalónssandurin rannan ainutlaatuisen kivikkoista merimaisemaa pitkin. Arnarstapin viehättävässä satamakylässä voit tarkkailla upeita basalttikivimuodostelmia. Snæfellsnesin niemimaalla vieraillaan myös Bjarnarhöfnin haimuseossa.

  Eräässä islantilaisessa saagassa mainitaan, että Snæfellsnesiä ja sen asukkaita suojelee hyväntahtoinen puolipeikko, joka asuu korkealla jäätikön päällä. Saatat jopa löytää taikuutta ja parantavaa energiaa tältä kauniilta niemimaalta.

  Iltapäivän päätteeksi matka vie takaisin Reykjavíkiin. Illallinen on omakustanteinen. Yöpyminen Reykjavíkissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 405 km

 • PÄIVÄ 10: Kotiinpaluu

  Aamiainen hotellilla. Huomaa, että aamiainen voi olla kevyt varhaisaamiainen, jos lähdet aikaisella aamulennolla.

  Lentokenttäkuljetus ei sisälly hintaan, mutta autamme sinua mielellämme järjestämään kuljetuksen.

  Matka päättyy.

Hinnasto

Islannin ympäri / Iceland Complete / 2024
Ryhmäkoko maksimissaan 36 hlö
Lähtöpäivä
Kahden hengen huone
Yhden hengen huone
Kolmen hengen huone
30.7., 20.8.
3 886 €/hlö
5 568 €/hlö
3 646 €/hlö
17.9.
3 707 €/hlö
5 302 €/hlö
3 498 €/hlö
Ryhmäkoko maksimissaan 16 hlö
Lähtöpäivä
Kahden hengen huone
Yhden hengen huone
Kolmen hengen huone
6.8.
loppuunmyyty
loppuunmyyty
loppuunmyyty
13.8., 27.8.
4 548 €/hlö
6 236 €/hlö
4 322 €/hlö
10.9.
loppuunmyyty
loppuunmyyty
loppuunmyyty
24.9.
4 383 €/hlö
6 010 €/hlö
4 169 €/hlö

Hinnat sitoumuksetta. Varausmaksu 15 € ei sisälly hintoihin.

Hintaan sisältyy

 • Englanniksi opastettu bussikiertomatka (päivät 2–9)
 • Tervetulotapaaminen oppaan kanssa hotellissa (päivä 1)
 • Asiantunteva englanninkielinen paikallisopas (päivät 2–9)
 • Ilmainen WiFi-yhteys bussissa
 • 2 yön majoitus standard-huoneessa Reykjavíkissa
 • 7 yön majoitus standard-huoneessa maaseudulla
 • Islantilainen aamiainen (päivät 2–10)
 • 5 kahden ruokalajin illallista maaseudulla (pääruoka ja jälkiruoka) tai buffet-illallinen, johon sisältyy kahvi/tee (päivät 2–3, 5–6 ja 8)
 • Vierailu Friðheimarin geotermisellä kasvihuoneella (päivä 2)
 • Vierailu Stöngin viikinkiaikaisella asutuksella (päivä 3)
 • Vierailu pienpanimossa ja oluenmaistelu Breiðdalsvíkissä (päivä 5)
 • Hevosnäytös Skagafjörðurissa (päivä 8)
 • Vierailu Bjarnarhöfnin haimuseossa (päivä 9)
 • Iceland Travel -sovellus, josta löydät lisätietoa alueista, joilla matkan aikana vieraillaan
 • Palveluntarjoajan 24h hätäpuhelinapu Islannissa ollessasi

Hintaan ei sisälly

 • Aamiainen saapumispäivänä
 • Kansainväliset lennot
 • Matkatavaroiden kuljetus lentokentällä/hotellissa
 • Henkilökohtainen matkavakuutus
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Juomat, välipalat, lounaat ja illalliset, joita ei mainita matkaohjelmassa

Lapsihinnat

 • 8–11-vuotiaat lapset, jotka jakavat huoneen kahden aikuisen kanssa, saavat alennusta 25 %
 • 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat maksavat täyden aikuisen hinnan
 • Kiertomatkaa ei suositella alle 8-vuotiaille

Lisätietoa

Matkareitti

Avaa matkareitti suuremmaksi klikkaamalla alla olevaa karttaa. Matkanjärjestäjä pidättää oikeuden muuttaa matkareittiä tarvittaessa.

Hotellit

Matkalla yövytään mukavissa hotelleissa, joiden huoneissa on aina omat kylpyhuoneet. Hotellit vaihtelevat hieman lähdöittäin, mutta suurin osa ryhmistä majoittuu näissä hotelleissa:

Päivä 1 – Fosshótel Reykjavík
Päivä 2 – Hotel Örk
Päivä 3 – Hotel Vík
Päivä 4 – Hotel Höfn
Päivä 5 – Hotel Hallormsstaður
Päivä 6 – Laxá Hotel
Päivä 7 – Berjaya Iceland Hotel Akureyri
Päivä 8 – Hotel Hamar
Päivä 9 – Fosshótel Reykjavík

Vinkkejä ja lisätietoa