Islannin ympäri -kiertomatka

Klassinen Islannin kiertomatka täynnä elämyksiä; upeita luonnonihmeitä ja majesteettisia maisemia. Täydellinen yhdistelmä kulttuuria, historiaa ja luontoa.

Ajankohta: 9 päivää, kesäkaudella

alk. 1 775 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

Huom! Matkoihin ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia. Kysy päivän lentohinta varauksen yhteydessä Saga Matkoilta.

 • Päivä 1. Lento Islantiin ja majoittuminen Reykjavikissa

  Reittilento Helsingistä Keflavikiin, lentokenttäkuljetus ja majoittuminen Reykjavikiin. Mahdollisuus lisämaksusta käydä Sinisellä laguunilla lentokenttäkuljetuksen yhteydessä. Illalla järjestetään tapaaminen, jossa tapaat matkakumppanisi ja oppaan. Yöpyminen Reykjavikissa.

 • Päivä 2. Geysir – Gullfoss – Skógar – Dyrhólaey – Vík

  Aamiainen hotellilla. Matka alkaa vierailulla Hveragerði kasvihuonekylässä. Seuraavaksi kierretään Kultaisen kolmion luonnonnähtävyydet. Näet Gullfossin ”kultaisen” vesiputouksen ja Geysirin kuumien lähteiden alueen sekä vettä syöksevän Strokkur-geysirin. Sitten suunnataan pitkin saaren etelärannikkoa ihailemaan Seljalandsfossin ja Skógafossin vesiputouksia, joiden jälkeen nähdään Dyrhólaey luonnonsuojelualue. Päivän viimeinen pysäkki on Víkin kylä. Illallinen ja yöpyminen etelärannikon alueella.

  Huom! Dyrhólaey on suljettu keväällä pesimisaikaan toukokuun puolestavälistä 25. kesäkuuta asti.

  Päivän arvioitu ajomatka: 325 km

 • Päivä 3. Vatnajökullin kansallispuisto – Jökulsárlónin jäätikkölaguuni – Höfn

  Aamiainen hotellilla. Bussimatka jatkuu pitkin saarta ympäröivää kehätietä. Ylität Eldhraunin laavakentän, joka on muodostunut maailman suurimmasta laavavyörystä. Vierailet Kirkjubæjarklausturin kylässä, jossa sijaitsi ennen 1100-luvulla rakennettu katolinen luostari. Kiertomatka jatkuu Skeiðarársandurin hietikkojen yli Vatnajökullin kansallispuistossa sijaitsevalle Skaftafellin jäätikölle. Jökulsárlónin jäätikkölaguunissa näet kuinka jäävuoret syntyvät. Päivän aikana saat myös nauttia Vatnajökullin jäätikön majesteettisista maisemista. Illallinen on omakustanteinen. Höfnistä löytyy useita ravintoloita ja kahviloita, joista voit valita mieleisesi. Voit esimerkiksi kokeilla paikallista herkkua, keisarihummeria. Yöpyminen Höfnin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 279 km

 • Päivä 4. Höfn – Itävuonot – Egilsstaðir

  Aamiainen hotellilla. Bussi ajaa Höfnistä Almannaskarðin solan läpi. Matkalla pysähdytään ihastelemaan rannikon upeita maisemia. Bussi jatkaa aina Itävuonoille saakka. Itävuonot on yksi Islannin vanhimmista seuduista rosoisine kallioineen ja rannikkomaisemineen. Tie johtaa Egilsstaðirin kylään, joka sijaitsee Islannin suurimman metsikön lähettyvillä. Kylän lähellä sijaitsee myös järvi, jossa tarun mukaan asuu Islannin versio Loch Nessin hirviöstä. Illallinen ja yöpyminen Egilsstaðirin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 259 km

 • Päivä 5. Mývatn-järvi

  Aamiainen hotellilla. Kiertomatka jatkuu halki Möðrudalsöræfi aution ylätasangon. Matkalla pysähdytään Euroopan suurimman vesiputouksen, Dettifossin, luona. Seuraavaksi suunnataan Námaskarðin solaan ja eteenpäin Skútustaðirin pseudokraattereille ja Laxa-joelle. Illallinen ja yöpyminen Mývatnin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 158 km

 • Päivä 6. Mývatn-järvi – Akureyri – Siglufjörður

  Aamiainen hotellilla. Päivä alkaa tutkimusretkellä Dimmuborgirin laavamuodostumille. Tämän jälkeen näet ”jumalten vesiputouksen”, Goðafossin ja Laufásin vanhan turvefarmin. Seuraavaksi pääset vierailemaan Pohjois-Islannin pääkaupungissa Akureyrissä, mistä jatketaan Eyjafjörðurin rannikkoteitä Tröllaskagin niemimaalle. Kaunis ajomatka kulkee jyrkillä kallioilla, joista avautuu maisemat Pohjoiselle jäämerelle ja rannikon mustille hiekkarannoille. Määränpää on Siglufjörðurin kylä, joka sijaitsee saman nimisessä kauniissa vuonossa. Kylä on tunnettu entisöidyistä hirsirakennuksista. Pittoreskiin kylään on helppo tutustua kävellen. Illallinen ja yöpyminen Siglufjörðurissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 215 km

 • Päivä 7. Skagafjörður – Borgarnes

  Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen vieraillaan Siglufjörðurin palkitussa Herring-Era museossa. Museossa on herätetty henkiin 1900-luvun alun Siglufjörður, joka oli siihen aikaan muuttunut nopeasti kasvavaksi rajakaupungiksi. Bussimatka jatkuu Skagafjörðuriin, jota pidetään yhtenä Islannin parhaista alueista hevosenkasvatukseen. Saat oppitunnin islanninhevosista ja niiden ominaisesta askellajista töltistä. Tämän jälkeen tehdään pysähdys Blönduósin kylässä, joka on rakennettu Blanda-joen kummallekin törmälle. Bussi ylittää Holtavörðuheiðin nummet Länsi-Islantiin. Läntinen Islanti on tunnettu taruista, jotka kertovat viikingeistä ja myyttisistä olennoista. Päivä päätetään ajomatkalla Borgarfjörðurin halki Borgarnesin kylään. Illallinen ja yöpyminen Borgarnesin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 310 km

 • Päivä 8. Borgarfjörður – Thingvellir – Reykjavik

  Aamiainen hotellilla. Bussimatkan seuraava pysähdyskohde on Deildartunguhver, jota on tituleerattu Euroopan voimakkaimmaksi kuumaksi lähteeksi. Pääset myös näkemään Hraunfossarin vesiputouksen, jossa kauniin sininen jäätikkövesi virtaa läpi mustien laavamuodostumien. Seuraavaksi vieraillaan Islannin suurimmalla järvellä, Thingvallavatnilla, ja Thingvellirin kansallispuistossa, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Puistossa Amerikan ja Euroopan mannerlaatat kohtaavat, ja voit kävellä tämän saumakohdan yli. Illallinen on omakustanteinen. Yöpyminen Reykjavikissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 205 km

 • Päivä 9. Paluu Suomeen

  Aamiainen hotellilla. Mikäli lentosi lähtee aikaisin, saattaa hotelli tarjota vain kevyen varhaisaamiaisen. Kuljetus Reykjavikista Keflavikin lentokentälle (lisämaksusta), mistä paluulento Helsinkiin.

Hinnasto

Hinnasto 2020 / Islannin ympäri / Iceland Complete
Englanniksi opastetut lähdöt:Hinta €/hlö
(Ryhmäkoko max 36 hlö)3hh2hh1hh
13.5., 20.5., 27.5.177518642453
17.6., 1.7., 8.7., 13.7., 20.7., 29.7., 5.8., 12.8., 19.8.207822992129
2.9., 9.9., 23.9., 30.9.195721292908
Hinnasto 2020 / Islannin ympäri / Iceland Complete / pienryhmät
Englanniksi opastetut lähdöt:Hinta €/hlö
(Ryhmäkoko max 16 hlö)3hh2hh1hh
29.4., 6.5.220222892879
3.6., 10.6., 24.6., 15.7., 10.8.253727543628
16.9.241226043393

 

Hintaan sisältyy:

 • 9 päivän bussikiertomatka englanniksi opastettuna
 • maksuton WiFi-yhteys retkibussissa
 • tervetuliaistapahtuma matkan ensimmäisenä iltana
 • 2 yön majoitus (wc+suihku huoneessa) aamiaisineen Reykjavikissa
 • 6 yön majoitus (wc+suihku huoneessa) aamiaisineen maaseudulla
 • 5 kahden ruokalajin illallista maaseudulla (opas mukana illallisilla)
 • sisäänpääsy Laufasin ulkoilmamuseoon sisältäen juomat (päivä 6)
 • hevosnäytös Skagafjördurissa (päivä 7)
 • sisäänpääsy Herring-Era museoon (päivä 7)
 • 24/7 hätälinja

 

Hintaan ei sisälly:

 • aamiainen ensimmäisenä päivänä
 • lennot Islantiin
 • matkavakuutus
 • lentokenttäkuljetus
 • juomat ja ruokailut, ellei toisin ole mainittu
 • varausmaksu 15 €

 

Lapsihinnat: 6-11-vuotiaat 25 % alennus majoittuessa 2 aikuisen kanssa samassa huoneessa lisävuoteessa. 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat maksavat täyden hinnan.

Huom! Matkoihin ei sisälly lentoja Suomesta eikä lentokenttäkuljetuksia. Kysy päivän lentohinta varauksen yhteydessä Saga Matkoilta.

Vinkkejä ja lisätietoa