Geysir ja Gullfoss Special -ratsastusmatka

Taso: keskitason ratsastaja (sisältää pitkiä ratsastusmatkoja)

Tällä ratsastusmatkalla pääset näkemään Islannin kuuluisimmat nähtävyydet: Geysirin kuumien lähteiden alueen, Gullfossin upean vesiputouksen ja Thingvellirin luonnonpuiston. Ratsastusmatka on osa pidempää kiertomatkaa (Kultainen kolmio), jonka joukkoon liitytään viideksi päiväksi. Matkan aikana pääset nauttimaan islantilaisten vieraanvaraisuudesta, tutustumaan sympaattisiin islanninhevosiin ja nauttimaan maan henkeäsalpaavan kauniista luonnosta lähietäisyydeltä! Matkalla ratsastetaan noin 83 km. Ratsastusta neljänä päivänä.

Ajankohta: 6 päivää, kesäkaudella

alk. 1 755 €/hlö

varaa

Tarjoukset

 • Ratsastusmatkoista 7 % alennusta

  Ratsastusmatkoista 7 % alennusta

  Kansainvälisten ratsastusmatkojen matkapäivät ja hinnastot on nyt julkaistu vuodelle 2025! Kun varaat nyt kansainvälisen ratsastusmatkan ensi vuodelle, saat matkan hinnasta alennusta 7 %.

  Kampanja-aika: 1.11.2024 asti

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavik – Kálfhóll

  Nouto Reykjavikin BSI-terminaalilta kello 18. Bussi kuljettaa ratsastajat Kálfhóllin maatilalle, missä hevoset ja henkilökunta odottavat. Tervetuliaisaterian jälkeen rentoudutaan majatalolla valmistautuen tulevaan seikkailuun.

 • Päivä 2. Kálfhóll – Thjórsá-jäätikköjoki – Sandlækjarmýri

  Aluksi tutustutaan islanninhevosiin ja niiden ominaiseen askellajiin tölttiin. Sen jälkeen noustaan ratsaille ja suunnataan kohti Thjórsá-jäätikköjokea. Hevoset jätetään Sandlækjarmýrin laitumelle, ja bussi kuljettaa ratsastajat takaisin Kálfhóllin maatilalle.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 15 km

 • Päivä 3. Kálfhóll – Sandlækjarmýri – Myrkholt

  Maatilalta ajetaan bussilla takaisin hevosten luo. Sandlækjarmýristä jatketaan ratsastaen Hrunamannahreppurin viljelysmaille. Hevoset ilman ratsastajia saavat juosta vapaasti ryhmän mukana. Matkalla ylitetään tunnettu lohijoki Stóra-Laxá ja pysähdytään picnic-lounaalle Hrunaréttirissä. Lounaan jälkeen matkaa jatketaan kohti Brúarhlöðin majesteettista kanjonia, jossa samean vihreä vesi virtaa halki omituisen muotoisten kalliomuodostumien. Ratsailta noustaan Brúarhlöðissä ja bussi vie ratsastajat Myrkholtin tilalle, missä vietetään seuraava yö.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 4. Myrkholt – Gullfoss – Myrkholt

  Tänään ratsastetaan pitkin Hvítá-joen vartta Gullfossin ”kultaiselle” vesiputoukselle. Alueen pehmeät ratsastuspolut ovat oivallisia töltin kokeiluun. Putouksen luona pidetään lounastauko, jonka jälkeen ratsastetaan takaisin Myrkholtiin.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 5. Haukadalur – Haukadalsheiði – Myrkholt

  Päivän aluksi ratsastetaan kauniin koivumetsän ympäröimään Haukadalurin laaksoon. Matkalla ylitetään kirkasvetisiä puroja ja ihastellaan vuoristokukkien väriloistosta. Huomaat maisemien muuttuvan, kun ryhmä nousee ratsastamaan ylängöille. Horisontissa siintävät kuvankauniit vuoret ja jäätiköt, kun matka taittuu kohti Haukadalsheiðin huippua. Loppupäivä vietetään Geysirin kuumien lähteiden alueella.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 18 km

 • Päivä 6. Myrkholt – Thingvellir – Reykjavik

  Aamiaisen jälkeen hyvästellään hevoset ja ajetaan takaisin Reykjavikiin. Reykjavikiin saavutaan arviolta kello 11.30.

Hinnasto

Hinnat 2024 / Geysir ja Gullfoss Special
Lähtöpäivä
Hinta €/hlö
24.8., 31.8.
1 755

Varausmaksu 15 €/varaus ei sisälly hintoihin.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Neljä ratsastuspäivää
 • Kuljetukset Reykjavikista hevostilalle ja takaisin Reykjavikiin
 • Maatilamajoitus 2–4 henkilön jaetuissa huoneissa
 • Paikallisen oppaan palvelut
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus (alle 12-vuotiaat): 25% matkan hinnasta

Perhealennus: 5% kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä, 3 henkilöä tai enemmän. (Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.)

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu). Pyydä tarjous lisäöistä asiakaspalvelustamme.

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Vinkkejä ja lisätietoa