Geysir ja Gullfoss Special -ratsastusmatka

Taso: keskitason ratsastaja (sisältää pitkiä ratsastusmatkoja)

Tällä ratsastusmatkalla pääset näkemään Islannin kuuluisimmat nähtävyydet: Geysirin kuumien lähteiden alueen, Gullfossin upean vesiputouksen ja Thingvellirin luonnonpuiston. Ratsastusmatka on osa pidempää kiertomatkaa (Kultainen kolmio), jonka joukkoon liitytään viideksi päiväksi. Matkan aikana pääset nauttimaan islantilaisten vieraanvaraisuudesta, tutustumaan sympaattisiin islanninhevosiin ja nauttimaan maan henkeäsalpaavan kauniista luonnosta lähietäisyydeltä! Matkalla ratsastetaan noin 85 km. Ratsastusta neljänä päivänä.

Ajankohta: 6 päivää, kesäkaudella

alk. 1 490 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavik – Blesastaðir

  Nouto BSI-terminaalilta Reykjavikissa kello 18. Bussi kuljettaa ratsastajat Blesastaðirin majatalolle, missä hevoset ja henkilökunta odottavat. Tervetuliaisaterian jälkeen rentoudutaan majatalolla valmistautuen tulevaan seikkailuun.

 • Päivä 2. Blesastaðir – Thjórsá-jäätikköjoki – Blesastaðir

  Aluksi tutustutaan islanninhevosiin ja niiden ominaiseen askellajiin tölttiin. Sen jälkeen noustaan ratsaille ja suunnataan kohti Thjórsá-jäätikköjokea. Hevoset jätetään Sandlækjarmýrin pellolle ja bussi kuljettaa ratsastajat takaisin Blesastaðirin majatalolle. Ennen illallista on aikaa rentoutua majatalon poreammeessa.

  Arvioitu ratsastusmatka: 15 km

 • Päivä 3. Blesastaðir – Myrkholt

  Majatalolta ajetaan bussilla takaisin hevosten luo. Sandlækjarmýristä jatketaan ratsastaen Hrunamannahreppurin viljelysmaille. Hevoset ilman ratsastajia saavat juosta vapaasti ryhmän mukana. Matkalla ylitetään tunnettu lohijoki Stóra-Laxá ja pysähdytään picnic-lounaalle Hrunaréttirissä. Lounaan jälkeen matkaa jatketaan kohti Brúarhlöðin majesteettista kanjonia, jossa samean vihreä vesi virtaa halki omituisen muotoisten kalliomuodostumien. Ratsailta noustaan Brúarhlöðissä ja bussi vie ratsastajat Myrkholtin tilalle, missä vietetään seuraava yö.

  Arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 4. Myrkholt – Gullfoss – Myrkholt

  Tänään ratsastetaan pitkin Hvítá-joen vartta Gullfossin ”kultaiselle” vesiputoukselle. Putouksen luona pidetään lounastauko, jonka jälkeen ratsastetaan takaisin Myrkholtiin.

  Arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 5. Haukadalur – Haukadalsheiði – Myrkholt

  Päivän aluksi ratsastetaan kauniin koivumetsän ympäröimään Haukadalurin laaksoon. Matkalla ylitetään kirkasvetisiä puroja ja ihastellaan vuoristokukkien väriloistosta. Huomaat maisemien muuttuvan, kun ryhmä nousee ratsastamaan ylängöille. Horisontissa siintävät kuvankauniit vuoret ja jäätiköt, kun matka taittuu kohti Haukadalsheiðin huippua. Loppupäivä vietetään Geysirin kuumien lähteiden alueella.

  Arvioitu ratsastusmatka: 18 km

 • Päivä 6. Myrkholt – Thingvellir – Reykjavik

  Viimeisenä päivänä hyvästellään hevoset ja ajetaan takaisin Reykjavikiin. Reykjavikiin saavutaan arviolta kello 11.30.

Hinnasto

Hinnat 2022 / Geysir ja Gullfoss Special
LähtöpäiväHinta €/hlö
28.5., 4.6., 11.6.1 490
16.7., 23.7., 30.7.1 599
27.8.1 490

Matkan hintaan sisältyy:

 • Neljä ratsastuspäivää
 • Kuljetukset Reykjavikista hevostilalle ja takaisin Reykjavikiin
 • Maatilamajoitus 2-4 henkilön jaetuissa huoneissa (jaetut kylpyhuoneet)
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus (alle 12-vuotiaat): 25% matkan hinnasta

Perhealennus: 5% kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä, 3 henkilöä tai enemmän. (Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.)

Huom! Nouto BSI-bussiterminaalilta Reykjavikissa klo 18.00.

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu).

 

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

 

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

 

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Varausmaksu 15 €

Vinkkejä ja lisätietoa