Lisätietoa autopaketeista

Islannin autopakettivaraukset tulee tehdä viimeistään yksi kuukausi ennen lähtöä. Kaikki tarvittavat matkustusdokumentit luovutetaan Islannissa autovuokrauksen yhteydessä. Auton nouto ja palautus hoidetaan autopaketista riippuen Keflavikin lentokentällä tai Reykjavikin toimistolla. Autoa ei tuoda eikä sitä voi palauttaa hotellille. Mikäli autonvuokraus tapahtuu Reykjavikin toimistolla, vuokraajat noudetaan hotelliltan noin klo 09.00-10.00.

 

Matkaohjelmaan merkityt ajokilometrit ovat keskimääräisiä arvioita, jotka riippuvat majoituspaikkojen sijainneista matkaohjelmassa kerrotuilla alueilla.

 

Autonvuokraus autopaketin yhteydessä

Autopaketin ostavan kuskin tulee olla vähintään 20 vuotta ja hänellä tulee olla vähintään 1 vuoden voimassa ollut ajokortti ja voimassaoleva luottokortti (Visa, Mastercard). Lisämaksusta autopakettiin on etukäteen mahdollista varata lisäkuski, turvaistuin, lisävakuutuksia ja muita palveluita.

 

Kesällä sisämaahan ajettaessa auton tulee olla neliveto. Talvella (loka-maaliskuu) Islannin sääolosuhteiden ja teiden kuntojen takia suosittelemme nelivetoautoa kaikkiin autopaketteihin.

 

On tärkeää, että Islannissa ajaessa noudatetaan viranomaisten ohjeita sää- ja tieolosuhteista. Tiedotteita saa soittamalla numeroon +357 1778 Islannin tiehallinto ja +357 902-0600 Islannin ilmatieteenlaitos. Lue lisää autolla ajamisesta Islannissa tästä

 

Vakuutukset

Basic-paketti: CDW (Collission Damage Waiver), PAI (Personal Accident Insurance) ja THW (Theft Waiver). Basic-vakuutuspaketti sisältyy automaattisesti kaikkiin autopaketteihin ja autovuokriin.  

Medium-paketti: Basic-paketin vakuutusten lisäksi SCDW (Super Collission Damage Waiver) ja GP (Gravel Protection) 16-26 €/vrk

Premium-paketti: Basic- ja Medium-pakettien vakuutusten lisäksi SADW (Sand & Ash Damage Waiver) sekä ZERO EXCESS (Zero Excess Cover) omavastuun poisto 30-44 €/vrk

 

CDW-vakuutus sisältyy automaattisesti autopakettien ja autovuokrien hintaan. Omavastuu on noin 1585-3048 euroa autoluokasta riippuen. Lisäksi Basic-pakettiin kuuluvat PAI (Personal Accident Insurance) sekä THW (Theft Waiver) varkausvakuutus. Vakuutukset eivät korvaa mm. jokien poikkiajon/irtokivien/hiekkamyrskyjen/eläinten aiheuttamia vahinkoja pohjalle, pellille, tuulilasille, ajovaloille ja renkaille.

 

Ottamalla Medium-paketin, omavastuu laskee noin 402-732 euroon. Pakettiin kuuluu CDW-, PAI- ja THW-vakuutusten lisäksi GP-vakuutus ilman omavastuuta. GP-vakuutus korvaa hiekan ja pikkukivien aiheuttamat vahingot, jotka kohdistuvat tuulilasiin ja ajovaloihin.

 

Premium-paketti poistaa omavastuun kokonaan. Lisäksi pakettiin kuuluu SADW-vakuutus, joka kattaa hiekka/tuhkamyrskyjen aiheuttamat vahingot. Lentävä tuhka, hiekka, sora, hohkakivi, tms. materiaali voi aiheuttaa huomattavaa vahinkoa koko autoon; maalipintaan, ikkunoihin ja valoihin. Kulut saattavat nousta jopa 2000-8000 euroon. SADW on ainoa vakuutus näitä vahinkoja varten.

 

Autopaketin majoitukset 

Maaseudun majoituksiin löydät helposti perille. Autopaketteihin on sisältynyt 1.5.2012 alkaen GPS-navigaattori. Voucherista löydät jokaisen majoituksen GPS-koodit. Useimpiin majoituspaikkoihin on tienviitat teiden varsilla ja ne on myös merkitty karttoihin. Suosittelemme hankkimaan hyvän tiekartan (1:500 000) ja käymään reitin läpi ennen lähtöä. Mikäli eksytte matkalla ja kaipaatte ajo-ohjeita, soittakaa majoituspaikkaan ja he neuvovat teidät perille.

 

Jokaisen maaseutumajoituksen ympäristöstä/pihalta löytyy parkkipaikka. Majoituspaikan pitäjä opastaa tarvittaessa. Älä parkkeeraa maatilan eläinten laidunalueelle.

 

Yleinen sisäänkirjautumisaika maaseutumajoituksiin on klo 14 jälkeen ja uloskirjautuminen klo 12 mennessä. Majoituspaikkaan tulee soittaa mikäli saavutte klo 18 jälkeen.

 

Maatilamajoitukset soveltuvat myös lapsiperheille. Useissa maatiloissa on perheille myös kolmen hengen huoneita, joihin on mahdollista saada lisävuode.

5 henkiselle perheelle suosittelemme varaamaan 2 kahden hengen huonetta lisävuoteella mikäli lapsi on alle 12 vuotta. Maatiloilla on monia aktiviteettejä lapsille mm. ratsastusta, eläinten syöttöä, mahdollisuus osallistua maatilan töihin.

 

Aamiainen ja vuodevaatteet sisältyvät aina autopakettien hintaan. Monissa maaseutumajoituksissa on mahdollista myös illastaa. 

 

Maatilat ovat täysin savuttomia.

 

Autopaketin peruutusehdot

Autopaketin peruutuskulut:

- Viimeistään 32 vrk ennen lähtöä veloitetaan Saga Matkojen toimistokulut.

- 31 - 15 vrk ennen lähtöä 20 % matkan hinnasta + Saga Matkojen toimistokulu

- 14 - 5 vrk ennen lähtöä 50 % matkan hinnasta + Saga Matkojen toimistokulu

- alle 5 vrk ennen lähtöä 100 % matkan hinnasta

 

Saga Matkojen toimistokulut ovat enintään 999 euroa maksavilla matkoilla 100 euroa/hlö. 

Vähintään 1000 euroa maksavilla matkoilla toimistokulut ovat 10 % matkan hinnasta, kuitenkin enintään 200 euroa/hlö.

 

Peruutukset käsitellään Saga Matkojen toimiston aukioloaikoina.

 

Vahvistuksen jälkeen muutoskulut ovat 120 € per varaus + mahdollinen hinnan erotus.

Todelliset muutoskulut vahvistuvat vasta kun muutos tehdään.

 

Driver Guide -sovellus

Kaikkiin autopaketteihin sisältyy tablettitietokone ja Driver Guide -sovellus, joka toimii GPS-navigaattorina ja tarjoaa hyödyllistä tietoa matkan aikana.