Islannin kiertomatka

Reykjavik – Stykkishólmur – Patreksfjörður – Luoteis-Islanti – Djúpavík – Akureyri – Grímsey – Húsavík – Bakkagerði – Heimaey – Reykjavik

Islannin kiertomatka risteilyaluksen kyydissä on ainutlaatuinen kokemus. Näe koko Islanti yhdellä matkalla – ihastu arktiseen erämaahan, upeisiin luontokohteisiin ja värikkäisiin kalastajakyliin. Matkan aikana nähdään kaikkea tulivuorista jäätiköihin.

Ajankohta: 1.8.2024 (11 pv)

alk. 8 800 €

Lähetä tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Reykjavík

  Islannin tutkimusmatkaristeilysi alkaa Reykjavikista, joka on täynnä taidetta, kulttuuria ja historiaa. Vieraile Laugavegur-pääostoskadulla ja suuntaa sitten kohti vaikuttavaa Hallgrímskirkja-kirkkoa. Voit myös tutustua ympäri kaupunkia sijaitseviin gallerioihin ja museoihin.

  On aika astua tutkimusmatka-aluksen kyytiin, tavata tutkimusmatkatiimi ja nauttia rento tervetuliaisillallinen.

 • PÄIVÄ 2. Stykkishólmur

  Aika on pysähtynyt Stykkishólmurissa, pienessä kalastajakylässä Breiðafjörðurin lahdella. Värikkäät talot luovat kontrastin kaukana häämöttäville vuorille.

  Lähistöllä on Snæfellsnesin niemimaan kansallispuisto, jonka länsipäässä on jään peittämä Snæfellsjökull-tulivuori. Niemimaa on saanut lempinimen Pikku-Islanti alueen monimuotoisesta tuliperäisestä maisemasta johtuen.

  Vieraile Djúpalónssandurin mustahiekkaisella rannalla ja Lóndrangarin basalttikallioilla. Voit myös kokeilla lumikelkkailua jäätiköllä tai osallistua rannikolle suuntaavalle opastetulle patikkaretkelle, johon sisältyy myös jäätikköluolakierros.

 • PÄIVÄ 3. Patreksfjörður

  Patreksfjörður on unohtumattoman kaunis. Tutustu Euroopan läntisimmän kylän kalastusperinteisiin. Voit jopa pulahtaa kylän ulkoaltaaseen, josta on upeat vuononäkymät.

  Tutustu ympäröivään alueeseen patikoimalla vuonojen halki tai käy Rauðasandurin rannalla katsomassa hylkeitä. Voit myös osallistua retkelle Dynjandin vesiputouksille. Kyseessä on kuusi putousta, jotka yhdessä ovat Länsivuonojen suurimmat ja upeimmat.

  Lintuharrastajien ei kannata jättää väliin vierailua Látrabjargissa, missä Euroopan suurimmilla lintukallioilla majailevat lunnit, suulat, rantalinnut ja ruokit.

 • PÄIVÄ 4. Luoteis-Islanti

  Yksi tutkimusmatkaristeilyn parhaista puolista on vapauden tunne. Päivä vietetään Islannin luoteisosassa, mutta koska olosuhteet voivat vaihdella, ei etukäteen voida sanoa tarkalleen mitä on luvassa. Voit kuitenkin olla varma, että laivan kapteeni ja tutkimusmatkatiimi löytävät parhaat mahdollisuudet seikkailulle.

  Päivän aikana saatetaan rantautua pienillä expedition-veneillä ja lähteä patikoimaan, uimaan tai siivoamaan rantaa. Tai ehkäpä alle otetaan kajakit ja tutkitaan niiden kyydissä kaunista poukamaa.

  Ei kannata myöskään unohtaa, että voit myös osallistua laivalla pidettäviin luentoihin, vierailla tiedekeskuksessa, saada vinkkejä ammattivalokuvaajalta tai pulahtaa poreammeeseen!

 • PÄIVÄ 5. Djúpavík

  Länsivuonojen reunalla sijaitsevassa syrjäisessä Djúpavíkin kylässä on aavemaista viehätystä. Valtava hylätty sillitehdas on vastakohta upealle maaseutumaisemalle. Opastettua kierrosta vanhassa silakkatehtaassa ei kannata jättää väliin.

  Tutustu tähän taianomaiseen ympäristöön kävellen tekemällä lyhyt ja virkistävä vaellus vanhan tehtaan yläpuolella olevalle vesiputoukselle.

 • PÄIVÄ 6. Akureyri

  Tänään risteillään pitkin Eyjafjörðuria, Islannin pisintä vuonoa. Määränpäänä on Akureyri, Islannin pohjoisosien pääkaupunki. Saaren pohjoisosat ovat otollinen alue ryhävalaiden, valkokuonodelfiinien ja pyöriäisten bongailuun.

  Kävele Akureyrin mielenkiintoisilla kaduilla, joilla on viehättäviä värikkäitä puutaloja. Tutustu kaupungin historiaan Akureyri-museossa. Piipahda myös Norðurslóð-museossa, jonka näyttelyt esittelevät Islannin asutusta, kulttuuria ja pohjoisen saaren jokapäiväistä elämää.

  Kauempana sisämaassa voit vierailla viehättävällä Goðafoss-vesiputouksella, jossa turkoosi vesi ryöpsähtelee pitkin mustia kallioita. Mývatn-järvellä, joka on yksi Islannin aktiivisimmista tuliperäisistä alueista, voit myös tarkkailla haahkoja sekä virta-alleja.

 • PÄIVÄ 7. Grímsey

  Grímseyn saaresta on liikkeellä paljon perimätietoa ja tarinoita saaren ensimmäisestä asukkaasta, Grímurista. Syrjäisellä saarella asuu nykyään noin kuusikymmentä ihmistä, ja se tunnetaan erityisesti lunnien pesimäpaikkana.

  Grímsey tunnetaan myös siitä, että se sijaitsee aivan napapiirillä. Saari on ainut osa Islantia, jonka halki napapiiri kulkee. Tee patikkaretki Orbis et Globus -veistokselle. Valtavan betonipallon muotoinen veistos siirtyy joka vuosi pohjoisempaan kuvastaen napapiirin liikettä. Vuoteen 2050 mennessä napapiiri tulee siirtymään niin pohjoiseen, ettei se enää kulje saaren poikki.

 • PÄIVÄ 8. Húsavík

  Tänään vieraillaan Húsavíkissa, joka on yksi maailman parhaista paikoista bongata valaita.

  Húsavíkista on näkymät Skjálfandin lahdelle, missä voit nähdä esimerkiksi ryhävalaita, lahtivalaita, valkokuonodelfiinejä sekä pyöriäisiä – lahdella saatetaan nähdä jopa sinivalaita, jos onni on myötä. Opit lisää näistä merten jättiläisistä Húsavíkin valasmuseossa.

  Voit myös rentoutua Geosea-kylpylän getoremisissä vesissä, josta on myös upeat näkymät Skjálfandin lahdelle, tai kokeilla olutta paikallisessa pienpanimossa.

 • PÄIVÄ 9. Bakkagerði

  Tutkimusmatka jatkuu kohti Bakkagerðin pientä asutuskeskusta. Tarinoiden mukaan Bakkagerðissä asuu paljon haltijoita, jotka paikalliset tuntevat nimellä huldufólk.

  Paikka on suosittua patikointialuetta, jonka kaunista maisemaa täplittävät viheriät laaksot ja värikkäät ryoliittikalliot. Kallioilla asustaa myrkysliitäjiä, kajavia, haahkoja ja lunneja. Päivän aikana saatetaan myös vierailla Hafnarhólmin lunniyhteiskunnan luona.

 • PÄIVÄ 10. Heimaey

  Heimaey on Islannin etelärannikolla sijaitsevien Vestmannasaarien ainut asutettu saari. Saarella on mielenkiintoinen historia, ja siellä näkyvät edelleen jäljet vuoden 1973 tulivuorenpurkauksesta, joka lähes tuhosi koko saaren.

  Vieraile Eldheimar-museossa, mistä löydät aikaan pysähtyneen kodin ja opit lisää tuhoisasta purkauksesta ja sen jälkimainingeista. Voit myös tehdä patikkaretken Stórhöfðiin etsimään lunneja, joita alueella pesii kesäisin lähes kahdeksan miljoonaa. Patikoi aina Eldfell-vuoren tuliperäiselle huipulle saakka, mistä avautuvat uskomattomat näkymät alas kylään.

 • PÄIVÄ 11. Reykjavík

  Tutkimusmatka Islannissa päättyy kiehtovaan Reykjavíkiin. Ehdit vielä tutustua paikkoihin, joita et nähnyt matkan ensimmäisenä päivänä. Vieraile vaikkapa kuuluisalla Sinisellä laguunilla tai lähde katsomaan Kultaisen kolmion luonnonihmeitä. Matka päättyy. 

Hytit

Polar-sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.

Polar-ulkohytit

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

Expedition-sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m²
1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m²
1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m²
Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Hinnasto

Islannin kiertomatka

Älvornas, sagornas och vulkanernas land – Rundresa på Island: Resplan 2 (FRICE2405)

Lähdöt 2024: 1.8.
Laiva: Fram

Polar-ulkohytti alk. 8 800 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 9 300 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Tutkimusmatkaristeily

 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen ruokajuomineen (vesi, mineraalivesi, virvoitusjuomat, olut ja talon viini) Aune-ravintolassa
 • Maksuton tee ja kahvi risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivalla (ei tue suoratoistoa)
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Veden- ja tuulenpitävä takki tai jokin muu HX:n retkeilyvaruste
 • Ammattivalokuvaajan ottamat kuvat risteilyltä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedekeskuksen ja kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden, saunan ja kuntosalin käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset. Lue lisää!

EXPEDITION TEAM – TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Hyvä tietää