Hyvä asiakkaamme, asiakaspalvelumme sulkeutuu perjantaina 8.12. poikkeuksellisesti jo kello 12.

Diskolahti – Grönlannin sydän

Reykjavík – Tanskansalmi – Qaqortoq – Kvanefjord – Maniitsoq – Sisimiut – Ilulissat – Vaigat Sound – Evighedfjord – Nuuk – Ivittuut – Prinssi Kristianin salmi – Irmingerin meri – Reykjavík

Lähde MS Fridtjof Nansenin kyydissä 16 päivän tutkimusmatkalle Grönlantiin. Risteilyllä koetaan saaren rujonkaunis luonto ja kiehtova inuiittikulttuuri. Hurtigrutenin moderni tutkimusmatka-alus seikkailee keskiyönauringon alla pitkin Grönlannin länsirannikkoa ja sen kohokohtia.

Ajankohta: 2023: 14.6., 29.6., 14.7., 29.7. (16 pv)
2024: 9.6., 24.6., 9.7., 24.7. (16 pv)

alk. 7 700 €

varaa

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Reykjavík

  Matka alkaa Islannin värikkäästä pikkumetropolista Reykjavíkista, joka on maailman pohjoisin pääkaupunki. Kaupunkiin voi tutustua ennen risteilyaluksen kyytiin nousemista omatoimisesti aikataulun salliessa.

 • PÄIVÄT 2–3. Tanskansalmi

  Seuraavat kaksi päivää kuluvat aluksen suunnatessa Tanskansalmen poikki Islannista Grönlantiin. Salmi suorastaan huokuu historiaa, sillä se on toiminut niin toisen maailmansodan taistelukenttänä kuin viikinkien vaellusreittinä Islannista Grönlantiin. Meripäivien aikana tutustutaan laivaan, joka tulee toimimaan koko matkan ajan tukikohtana. Tutkimusmatkatiimi aloittaa luentosarjansa, jonka aikana tutustutaan muun muassa Grönlannin historiaan ja biologiaan.

 • PÄIVÄ 4. Qaqortoq

  Qaqortoqia pidetään kuvauksellisten maisemien ja värikkäiden talojensa ansiosta yhtenä Grönlannin kauneimmista kylistä. Noin 3 000 asukkaan kylä on Etelä-Grönlannin suurin. Qaqortoqiin on helppo tutustua omatoimisesti jalkaisin tai halutessaan Hurtigrutenin opastetulla retkellä.

 • PÄIVÄ 5. Kvanefjord

  Risteilyn viidentenä päivänä tutustutaan Paamiutin kylän lähellä sijaitsevaan Kvanefjord-vuonoon. Aluksen kapteeni etsii vuonosta sopivia rantautumispaikkoja, joissa voi kokeilla erilaisia aktiviteetteja kuten melontaa tai lintubongausta.

 • PÄIVÄ 6. Maniitsoq

  Maniitsoqin vuonna 1755 perustettua kylää kutsutaan joskus myös nimellä Grönlannin Venetsia, sillä kylä sijaitsee saaristossa ja sitä halkovat luonnonkanaalit. Paikallinen museo on oiva paikka tutustua alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin.

 • PÄIVÄ 7. Sisimiut

  Sisimiutin kylä sijaitsee 40 kilometriä pohjoisen napapiirin yläpuolella. Kuvankaunis kylä on Grönlannin toiseksi suurin asutusalue, jossa vallitsevat edelleen ikivanhat perinteet. Hurtigrutenilla on tarjolla Sisimiutissa useita lisämaksullisia retkiä.

 • PÄIVÄ 8. Ilulissat

  Unescon maailmanperintökohde Ilulissat sijaitsee samannimisen jäävuonon suulla. Valtavia jäälauttoja ja -vuoria kulkeutuu Jakobshavnin jäätiköltä vuonon mukana Ilulissatin edustalle. Lähde veneretkelle jäävuonolle, patikoi upeissa maisemissa tai tutustu pikkukaupungin mielenkiintoiseen historiaan!

 • PÄIVÄ 9. Vaigat Sound

  Yhdeksäntenä päivänä saavutaan tutkimusmatkan pohjoisimpaan pisteeseen. Risteilyalus ankkuroidaan sopivaan paikkaa, josta pääsee tutustumaan arktiseen luontoon.

 • PÄIVÄ 10. Evighedfjord

  Risteilyalus vie matkustajat Evighedfjordin vuonoon, jota ympäröivät jopa kahden kilometrin korkeuteen kohoavat vuoret. Päivän ohjelma määräytyy sääolosuhteiden mukaan.

 • PÄIVÄ 11. Nuuk

  Yhdentenätoista päivänä saavutaan Grönlannin pääkaupunkiin Nuukiin. Saaren vanhimmassa kaupungissa viikinkiaikaiset perinteet sekoittuvat nykyaikaisiin tapoihin. Nuukista löytyy Grönlannin ainoa yliopisto, useita kirkkoja sekä Grönlannin kansallismuseo. Museossa on esillä muun muassa Qilakilsoqin kaivauksesta löytyneitä muumioita.

 • PÄIVÄ 12. Ivittuut

  Tämä hylätty kaivoskaupunki on nykyään myskihärkien asuttama. Ivittuut on pienin ja yksi vähiten tunnetuista viikinkien entisistä asuinalueista Grönlannissa. Alueen asukkaista ei ole minkäänlaista kirjallista todistusaineistoa. Myskihärkien lisäksi alueella saattaa törmätä grönlantilaisiin metsästäjiin, jotka hakeutuvat joskus suojaan merenrannan vanhoihin rakennuksiin.

 • PÄIVÄ 13. Prinssi Kristianin salmi

  Prinssi Kristianin salmi erottaa Grönlannin pääsaaren Nunap Isuan saaristosta ja saariston suurimmasta saaresta Sammisoqista. Olosuhteiden salliessa MS Fridtjof Nansen seilaa läpi kapean vesireitin, mutta jos kanava on jään sulkema, kiertää alus Nunap Isuan niemen.

 • PÄIVÄT 14–15. Irmingerin meri

  MS Fridtjof Nansen kääntää kurssin takaisin kohti Islantia.

 • PÄIVÄ 16. Reykjavík

  Reykjavikiin saavutaan varhain aamulla. Risteily päättyy.

Hytit

Polar-ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Ulkohytti (RR, RS)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RL)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RJ)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Parvekehytti (XT)
Yläkansilla sijaitsevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet.

 

Ulkohytti (TT)
Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Expedition-sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

 

XL-sviitti (MA, MB)
XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

 

Sviitti (MD)
Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville.

 

Sviitti (ME)
Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

 

Kulmasviitti (MF, MC)
Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuvat: MS Roald Amundsen

Hinnasto

Diskolahti – Grönlannin sydän / Disco Bay – The Heart of Greenland

Lähdöt 2022: 25.6., 10.7., 25.7., 9.8.
Lähdöt 2023: 14.6., 29.6., 14.7., 29.7.
Lähdöt 2024: 9.6., 24.6., 9.7., 24.7.
Laiva: Fridtjof Nansen

Polar-ulkohytti alk. 7 700 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 8 600 €/hlö
Arctic Superior -parvekehytti alk. 9 300 €/hlö

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

 • Risteily valitsemassasi hyttiluokassa
 • Kaikki ruokailut Aune- ja Fredheim-ravintoloissa sisältäen ruokajuomat (olut ja viini, virvoitusjuomat ja mineraalivesi)
 • Kahvi ja tee koko risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys (Huom! Ei sovellu suoratoistopalveluiden käyttöön)
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja aktiviteetit
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa
 • Laivan tiedekeskuksen käyttö. Keskuksessa laaja kirjasto ja muun muassa mikroskooppeja
 • Osallistuminen Citizen Science -ohjelmaan, jossa päästään auttamaan tieteellisessä tutkimustyössä
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Kuntosalin, juoksuradan, uima-altaan, poreammeiden ja panoraamasaunan käyttö
 • Rantautumiset pienemmillä yhdysaluksilla
 • Saappaiden, vaellustarvikkeiden ja muiden aktiviteettitarvikkeiden laina alukselta
 • Veden- ja tuulenpitävä takki

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Kylpylähoidot laivalla

Tärkeää tietoa:

 • Hurtigruten pidättää oikeuden muuttaa suunniteltua matkaohjelmaa
 • Varustamo vaatii todistuksen matkustajien terveydentilasta
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu kolmeen eri hyttikategoriaan ja edelleen kahteen eri matkustusluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin täällä!

EXPEDITION TEAM – TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Hyvä tietää