Hyvä asiakkaamme, asiakaspalvelumme sulkeutuu perjantaina 8.12. poikkeuksellisesti jo kello 12.

Alaska ja Brittiläinen Kolumbia (etelästä pohjoiseen)

Vancouver – Ketchikan – Misty Fjords – Wrangell – Tracy Arm ja Endicott Arm – Petersburg – Haines – William Henryn lahti – Sitka – Icy Bay – Cordova – College-vuono – Seward – Anchorage

 

 

Lähde risteilylle pitkin Pohjois-Amerikan länsirannikkoa, missä pääset tutustumaan alkuperäiskansojen kyliin ja viehättäviin pieniin kalastajakyliin. Tutkimusmatka-alus matkaa pitkin suojeltua Inside Passage -vesiväylää keskellä upeaa Alaskan luontoa.

 

 

Ajankohta: 14.5.2023 & 7.6.2023 (15 pv)

alk. 5 200 €

varaa

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1: Vancouver

  Matka alkaa Vancouverista. Vietä päivä tutustuen eloisaan kaupunkiin omatoimisesti. Yöpyminen hyvällä sijainnilla olevassa hotellissa.

 • PÄIVÄ 2: Vancouver

  Hotelliaamiaisen jälkeen tutkimusmatka voi alkaa. Päivä käynnistetään opastetulla kierroksella Vancouverissa. Kierros päättyy satamaan, missä Roald Amundseen odottaa.

 • PÄIVÄ 3: Merellä

  Risteilyalus suuntaa pohjoiseen pitkin Inside Passage -vesiväylää. Silmät kannattaa pitää auki delfiinien, valaiden, pyöriäisten ja miekkavalaiden varalta. Meripäivän aikana tutkimusmatkatiimi aloittaa luentosarjan, ja matkustajilla on aikaa tutustua alukseen.

 • PÄIVÄ 4: Misty Fjords -kansallismonumentti

  Tutkimusmatkan ensimmäinen etappi on vaikuttava Misty Fjords -kansallismonumentti, joka on osa Tongassin kansallismetsää. Kaakkois-Alaskan suurin erämaa-alue kätkee graniittikallioidensa huomaan maailman pohjoisimman sademetsän. Unelias usva leijuu vuoristojokien ja kosteikoiden yllä luoden maagisen tunnelman. Koskemattoman rannikon maisemia värittävät ikivihreät havupuut, syvät vuonot ja jylhät lumihuippuiset vuoret. Alueen eläimiin kuuluvat muun muassa lumivuohi, mustakarhu, hirvi, saukko, merileijona, miekkavalas, kolibri, trumpettijoutsen ja valkopäämerikotka. Kiikarit kannattaa siis pitää valmiudessaan.

 • PÄIVÄ 5: Wrangell

  Wrangell on yksi Alaskan vanhimmista saaristokaupungeista, ja sitä ovat ajan saatossa johtaneet tlingit-intiaanit, venäläiset, britit ja nykyisin amerikkalaiset. Rannalta löytyvät kalliomaalaukset ja sammalen peittämät toteemipaalut ovat kurkistus alueen pitkään asutushistoriaan.

 • PÄIVÄ 6: Tracy Arm ja Endicott Arm

  Tutkimusmatka-alus ylittää Holkhamin lahden ja suuntaa kohti Tracy Arm- ja Endicott Arm -vuonoja. Vuonoja reunustavat viheriät kalliot ja Tracy Armin perällä sijaitsevasta Sawyer-jäätiköstä lohkeilee veteen eri kokoisia jäävuoria. Endicott Arm -vuonosta löytyy puolestaan hylkeitä, jotka usein makoilevat jäälautoilla aivan kuin poseeratakseen valokuvaajille.

 • PÄIVÄ 7: Petersburg

  Petersburg on norjalaisen Peter Buschmannin perustama kalastajakylä, joka on saanut lempinimen Pikku-Norja. Kyläläiset ovat ylpeitä norjalaisista juuristaan, ja kylässä vietetään norjalaisia juhlapyhiä, kuten Norjan kansallispäivää. Kävele pitkin hiljaisia katuja ja tutustu kylän norjalaiseen historiaan Sons of Norway -salissa. Salista löytyy jopa Valhalla-niminen jäljitelmä viikinkiveneestä.

 • PÄIVÄ 8: Haines

  Ennen kuin eurooppalaiset kauppiaat asettuivat Hainesiin 1800-luvun loppupuolella, oli pikkukaupunkia jo kauan asuttanut heimo chilkat-intiaaneja. Nykyisin kaupunki tunnetaan taiteilijayhteisöstään. Haines on pullollaan taidegallerioita ja työpajoja, joissa pääset näkemään muun muassa toteemitaidetta, valokuvia ja hopeakaiverruksia.

 • PÄIVÄ 9: William Henryn lahti

  William Henryn lahti sijaitsee etelään Hainesin kaupungista, Chilkat-vuorijonon laidalla. Tutkimusmatka-alus laskee ankkurinsa lahteen ja matkustajat pääsevät tutkimaan rannikon metsää oppaan johdolla. Alueella kaivettiin 1920-luvulla sekä kuparia että kultaa. Uskotaan, että kukkuloiden kätköistä löytyy kultaa edelleenkin. Illalla matka jatkuu kohti Chichagof Island -saarta ja Point Adolphusta, jonka sanotaan olevan yksi parhaista paikoista valaiden bongaukseen koko Pohjois-Amerikassa.

 • PÄIVÄ 10: Sitka

  Venäjän Alaskan entinen pääkaupunki Sitka sijaitsee Inside Passage -vesiväylän ulkorannikolla, ja sinne pääsee ainoastaan vesiteitse tai lentämällä. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluu Pyhän Mikaelin katedraali sekä upeat luontomaisemat horisontissa siintävine lumihuippuisine vuorineen.

 • PÄIVÄ 11: Icy Bay

  Prinssi Williamin salmen lähellä sijaitseva Icy Bay, “jäinen lahti”, pitää sisällään nimensä mukaisesti kolme suurta jäätikköä. Guyot-, Yahtse- ja Tyndall-jäätiköistä lohkeilee lahden veteen aika ajoin suuria jääkimpaleita. Sääolojen salliessa matkustajat pääsevät vierailemaan rannalla Guyot-jäätikön lähellä tai jopa melomaan jäisissä vesissä.

 • PÄIVÄ 12: Cordova

  Chugachin kansallispuiston ympäröimä Cordova on autenttinen alaskalainen kalastajakylä, jossa ei huonojen kulkuyhteyksien vuoksi pääse vierailemaan kovinkaan moni matkailija. Tutustu kaupungin historiaan ja kulttuuriin Ilankan kulttuurikeskuksessa ja pääkadun museossa.

 • PÄIVÄ 13: College-vuono

  Prinssi Williamin salmen pohjoisosissa lepää viisi vuorovesijäätikköä, viisi laaksojäätikköä ja useita pienempiä jäätiköitä. Kaukaa jäätiköt näyttävät jäätyneiltä vesiputouksilta Chugach-vuoren mustilla rinteillä. Nämä jäätiköt on nimetty Yhdysvaltain Ivy League -korkeakoulujen mukaan. Jäätiköistä suurin on Harvard, joka on yli 60 metriä paksu ja noin puolitoista kilometriä leveä.

 • PÄIVÄ 14: Seward

  Kenain niemimaalla sijaitseva Seward on tutkimusmatkan viimeinen satama. Valtiosihteeri William H. Sewardin nimeä kantava kaupunki toimii porttina Kenai-vuonon kansallispuistoon, jonka vuoristoisissa maisemissa sijaitsee yksi Alaskan suurimmista jääkentistä. Kaupungissa pysähdytään Alaska Wildlife Conservation Center -keskuksessa tutustumassa sen työhön orpojen ja loukkaantuneiden eläinten parissa.

 • PÄIVÄ 15: Anchorage

  Tutkimusmatka päättyy Alaskan suurimpaan kaupunkiin, Anchorageen. Tutustu modernin metropolin vilskeeseen oman aikataulusi mukaan. Matkan hintaan sisältyy hotelliyö Anchoragessa aamiaisineen. Matka päättyy.

 • HUOM!

  Matka saatavilla myös pohjoisesta etelään. Tutustu matkaohjelmaan täällä!

Hytit

Polar-ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Ulkohytti (RR, RS)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RL)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RJ)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Parvekehytti (XT)
Yläkansilla sijaitsevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet.

 

Ulkohytti (TT)
Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Expedition-sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

 

XL-sviitti (MA, MB)
XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

 

Sviitti (MD)
Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville.

 

Sviitti (ME)
Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

 

Kulmasviitti (MF, MC)
Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuvat: MS Roald Amundsen

Hinnasto

Alaska ja Brittiläinen Kolumbia / Alaska and British Columbia – Wilderness, Glaciers and Culture (Northbound)

Lähdöt 2023: 14.5. & 7.6.
Laiva: Roald Amundsen

Polar-ulkohytti alk. 5 300 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 5 800 €/hlö
Arctic Superior -parvekehytti alk. 6 500 €/hlö

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

 • Hotelliyö Vancouverissa (sis. aamiainen) ennen risteilyn alkua
 • Kuljetus satamaan ja kaupunkikierros Vancouverissa
 • Risteily valitsemassasi hyttiluokassa
 • Kaikki ruokailut Fredheim- ja Aune-ravintoloissa sisältäen ruokajuomat (olut ja viini, virvoitusjuomat ja mineraalivesi)
 • Kahvi ja tee myös ruokailuaikojen ulkopuolella
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja aktiviteetit
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Maksuton WiFi-yhteys (Huom! Ei sovellu suoratoistopalveluiden käyttöön)
 • Kuntosalin, poreammeiden, uima-altaan ja panoraamasaunan käyttö
 • Saappaiden, vaellustarvikkeiden ja muiden aktiviteettitarvikkeiden laina alukselta
 • Veden- ja tuulenpitävä takki
 • Rantautumiset pienemmillä yhdysaluksilla
 • Valikoima retkiä
 • Kuljetus Sewardin satamasta hotelliin Anchoragessa
 • Vierailu Alaska Wildlife Conservation Center -keskuksessa englanninkielisen oppaan johdolla (sis. lounaspakkaus)
 • Hotelliyö Anchoragessa (sis. aamiainen) risteilyn jälkeen

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Kylpylähoidot

Tärkeää tietoa:

 • Hurtigruten pidättää oikeuden muuttaa suunniteltua matkaohjelmaa
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen eri matkustusluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin täällä!

EXPEDITION TEAM – TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Hyvä tietää