Villi Pohjola -ratsastusmatka

Taso: kokeneet ratsastajat++

Villi Pohjola on valittu maailman kymmenen parhaan ratsastusretken joukkoon Sunday Times -lehdessä.

Pohjois-Islanti on tunnettu upeista luonnonnähtävyyksistään ja vaihtelevasta maisemastaan. Matka vie ratsastajat Húsavíkin lähistöllä sijaitsevalta Bjarnastaðirin maatilalta Mývatn-järven alueelle, joka on tunnettu vulkaanisesta maastosta ja rikkaasta lintukannasta. Koe myös Ásbyrgin kanjoni, Euroopan suurin vesiputous Dettifoss ja Öxarfjörðurin helmet. Matkalla ratsastetaan noin 160 km. Ratsastusta viitenä päivänä.

Ajankohta: 6 päivää, kesäkaudella

alk. 2 159 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavík – Húsavík – Ásbyrgi – Dettifoss – Bjarnastaðir

  Ratsastajat noudetaan lähimmiltä bussipysäkeiltä (löydä majoitustasi lähin bussipysäkki www.busstop.is) kello 6.30–7.30 ja viedään Reykjavikin lentokentälle. Pukeuduthan valmiiksi ratsastusvaatteisiin ja otat mukaan passin tai kuvallisen henkilökortin lentoa varten. Kentältä lennetään Húsavíkiin ja sieltä jatketaan bussilla Bjarnastaðirin tilalle. Tilalla syödään ensin lounas ja tutustutaan sitten hevosiin. Sen jälkeen on aika nousta ratsaille ja sunnata kohti Jökulsárgljúfurin luonnonpuistoa. Ensimmäisenä päivänä tehdään myös bussiretki Dettifossin vesiputoukselle ja Ásbyrgin hevosenkenkäkanjonille. Yöpyminen Bjarnastaðirissa.

  Arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 2. Bjarnastaðir – Kelduhverfi – Theistareykir

  Aamiaisen jälkeen ajetaan Kelduhverfiin, mistä päivän ratsastusmatka alkaa. Reitti vie vuorille kohti Öxafjörðurin vuonoa ja sieltä Theistareykirin geotermiselle alueelle. Seuraava yö vietetään vuoristomökissä Theistareykirin alueella.

  Arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 3. Theistareykir – Laxárdalur

  Päivän määränpää on Halldorstaðir Laxárdalin laaksossa. Reitti vie halki karun maaston läpi laavakenttien Hólasandurin hylätylle alueelle. Sieltä ratsastetaan alas Laxárdalurin laaksoon ja Laxá-joen yli. Hevoset jäävät lepäämään Halldórstaðiriin ja ratsastajat viedään bussilla Bjarnastaðirin tilalle.

  Arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 4. Laxárdalur

  Halldórstaðirista ratsastetaan halki mustien hiekkakenttien ja pitkin Laxá-joen viertä Hraunsréttiin. Sieltä matka jatkuu Skógarhlíðiin, minne hevoset jäävät. Ratsastajat suuntaavat illaksi takaisin Bjarnastaðirin tilalle. Illalla on myös mahdollisuus kylpeä Jarðböðinin laguunin geotermisissä vesissä.

  Arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 5. Geldingadalur – Reykjaheiði

  Viidentenä päivänä ratsastetaan halki Geldingadalurin laakson ja Reykjaheiðin nummen. Matkalla ylitetään Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen saumakohta. Kiehtovalla alueella nähdään syviä maanjäristysten aiheuttamia halkeamia, monivärisiä vuoria ja geotermistä energiaa. Päivän määränpää on Bjarnastaðirin tila, jonne ratsastetaan Öxarfjörðurin vuonon kautta. Tilalla voi viimeisen päivän kunniaksi rentoutua ulkoporeammeessa.

  Arvioitu ratsastusmatka: 40 km

 • Päivä 6. Bjarnastaðir – Húsavík (valinnainen valasretki) – Reykjavik

  Aamulla on aika palata bussilla takaisin Húsavíkiin. Húsavíkissa voi halutessaan osallistua valasretkelle (hinta 80 €/hlö ei sisälly matkan hintaan). Muut voivat rentoutua kaupungin uima-altaalla tai lähteä tutustumaan Húsavíkiin kävellen. Iltapäivällä lennetään takaisin Reykjavikiin. Matka päätyy.

Hinnasto

Hinnat 2022 / Villi Pohjola / Northern Exposure
LähtöpäiväHinta €/hlö
27.6., 1.8., 8.8., 15.8.2 270
22.8.2 159

 

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot Reykjavikista Húsavikiin ja bussikuljetus hevostilalle
 • Viisi ratsastuspäivää
 • Makuupussimajoitus jaetuissa huoneissa
 • Täysihoito (runsas aamiainen, lounaspaketti aamiaispöydästä sekä perinteinen islantilainen päivällinen
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Oma makuupussi mukaan!

Lapsialennus: 25 % matkan hinnasta (alle 12-vuotiaat)

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä, 3 henkilöä tai enemmän (perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.)

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu).

 

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

 

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

 

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

 

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

 

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

 

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Varausmaksu 15 €

Vinkkejä ja lisätietoa