Snæfellsnesin magiaa ja mysteerejä -ratsastusmatka

Taso: keskitason ratsastajat / kokeneet ratsastajat

Snæfellsjökullin kansallispuistosta löydät yhden Islannin kauneimmista ja ikonisimmat nähtävyyksistä: Snæfellsjökullin jääpeitteisen tulivuoren. Ratsastusretki Snæfellsnesiin on paras tapa nähdä niemimaan uskomaton luonto. Edelleen aktiivisen tulivuoren mystiikka tuli tunnetuksi Jules Vernen teoksessa Matka maan keskipisteeseen. Alue on toiminut myös useiden islantilaisten saagojen tapahtumapaikkana. Niemimaata kutsutaan usein Islanniksi pähkinänkuoressa, sillä alueen luonto on todella monipuolista.

Tämän matkan kohokohtia ovat valtavat laavakentät, kraatterit ja Hítardalurin laakson muinaisten tulivuorenpurkausten tuhka. Matkalla nähdään myös Löngufjörurin vaaleat hiekkarannat sekä Eldborgin 50 metriä syvä kraatteri ja mustahiekkainen laavakenttä.

Matkalla ratsastetaan noin 160 km. Ratsastusta kuutena päivänä.

Ajankohta: 8 päivää, kesäkaudella

alk. 2 670 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavik – Hraunholt

  Ratsastajat noudetaan Reykjavikin BSI-terminaalilta kello 18 ja kuljetetaan Hraunholtin tilalle. Matka aloitetaan tervetuliaisaterialla ja tutustumalla hevosiin. Hraunholtissa on aikaa rentoutua ja valmistautua tulevaan matkaan.

 • Päivä 2. Hraunholt – Kolviðarnes

  Hraunholtista suunnataan ratsain halki viljelysmaiden ja laavakenttien. Matkalla Kolviðarnesiin ylitetään Haffjarðará-joki. Hevoset pääsevät sitten lepäämään ja ratsastajat kuljetetaan yöksi Hraunholtiin.

  Huom! Seuraavat kolme päivää ratsastetaan Löngufjörurin rannalla, missä ratsastusretkien ajoitus riippuu nousuvedestä. Joskus ratsastamaan lähdetään jo aikaisin aamulla ja joskus liikkeelle lähdetään vasta aamupäivällä.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 25 km

 • Päivä 3. Kolviðarnes – Traðir

  Hevoset tavataan taas Kolviðarnesissa, mistä matka jatkuu Löngufjörurin rannalle, tunnetulle ratsastusreitille Snæfellsnesin niemimaan rannoilla. Matkalla nähdään majesteettinen Snæfellsjökull-jäätikkö. Yöpyminen Hranholtissa.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 4. Traðir – Kolviðarnes

  Tänään vietetään taas päivä Löngufjörurin keltahiekkaisilla rannoilla. Ratsastuksen aikana nähdään laavakenttiä ja vuoria sekä kohiseva Atlantin valtameri. Hevoset jäävät lepäämään Traðirin tilalle, ja ratsastajat kuljetetaan jälleen Hraunholtiin yöpymään.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 5. Kolviðarnes – Hausthúsahringur – Kolviðarnes

  Suuntana on vielä viimeisen kerran Löngufjörurin ranta, ja maisemina meri, vuoret ja Snæfellsnesin jäätikkö. Hevoset viedään ratsastuksen päätteeksi Kolviðarnesiin ja ratsastajat takaisin Hraunholtiin.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 18 km

 • Päivä 6. Kolviðarnes – Hraunholt

  Hevosten matka takaisin Hraunholtiin alkaa. Reitti vie pitkin Haffjarðará-joen varren hyviä ratsastusreittejä. Alue tunnetaan entisaikojen lainsuojattoman Grettirin piilopaikkana. Yöpyminen Hraunholtissa.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 25 km

 • Päivä 7. Hraunholt – Rauðamelslaug – Hraunholt

  Matkan viimeinen ratsastusretki suunnataan Rauðamelslaugiin, missä päästään kylpemään luonnon uima-altaassa. Rentouttavan uintihetken jälkeen lähdetään ratsastamaan takaisin Hraunholtiin. Perillä syödään vielä viimeinen illallinen.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 22 km

 • Päivä 8. Hraunholt – Reykjavik

  Matkan päätteeksi on aika palata Reykjavikiin, minne saavutaan noin kello 11.30.

Hinnasto

Hinnat 2024 / Snaefellsnesin magiaa ja mysteerejä / Snæfellsnes
Lähtöpäivä
Hinta €/hlö
3.6., 22.6.
loppuunmyyty
3.8., 17.8.
loppuunmyyty

Varausmaksu 15 €/varaus ei sisälly hintoihin.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kuusi ratsastuspäivää
 • Bussikuljetus Reykjavikista hevostilalle
 • Majoitus jaetuissa huoneissa
 • Paikallisen oppaan palvelut
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Matkalle suositellaan ottamaan korkeavartiset kumisaappaat!

Lapsialennus: alle 12 v. 25% matkan hinnasta

Perhealennus: 5% kun vanhemmat ja 12–18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä (3 henkilöä tai enemmän). Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu). Pyydä tarjous lisäöistä asiakaspalvelustamme.

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Vinkkejä ja lisätietoa