Kjölur-ratsastusmatka

Taso: kokeneet ratsastajat

Palaa takaisin ajassa ja ratsasta pitkin historiallista Kjölurin ratsastusreittiä, jota muinaiset islantilaisetkin käyttivät matkatessaan Thingvelliriin yli tuhat vuotta sitten perustetun parlamentin istuntoihin.

Matkareitillä etelästä pohjoiseen tai toisin päin ratsastetaan läpi hiekkaisten autiomaiden Langjökullin ja Hofsjökullin jäätiköiden tuntumassa. Karusta maastosta löytyvät suojaisat laaksot yllättävät vehreydellään. Hveravellirin tuliperäisellä alueella nautitaan lämpimästä vedestä keskiyön auringon alla! Tällä suositulla ratsastusmatkalla pääset näkemään Islannin ylänköalueen parhaat palat. Matkalla ratsastetaan noin 200 km. Ratsastusta kuutena päivänä.

Ajankohta: 8 päivää, kesäkaudella

alk. 2 866 €/hlö

varaa

Tarjoukset

 • Ratsastusmatkoista 7 % alennusta

  Ratsastusmatkoista 7 % alennusta

  Kansainvälisten ratsastusmatkojen matkapäivät ja hinnastot on nyt julkaistu vuodelle 2025! Kun varaat nyt kansainvälisen ratsastusmatkan ensi vuodelle, saat matkan hinnasta alennusta 7 %.

  Kampanja-aika: 1.11.2024 asti

Matkaohjelma etelästä pohjoiseen

Reitti kuljetaan vuorotellen pohjoisesta etelään ja etelästä pohjoiseen.

 • Päivä 1. Reykjavik – Myrkholt

  Ratsastajat noudetaan Reykjavikin BSI-bussiterminaalilta kello 18. Bussilla matkustetaan Myrkholtin majatalolle, missä hevoset ja henkilökunta odottavat. Tervetuliaisaterian jälkeen on aikaa rentoutua ja valmistautua tulevaan matkaan.

 • Päivä 2. Myrkholt – Gullfoss – Fremstaver

  Päivän aluksi ratsastetaan kohti Langjökullin mahtavaa jäätikköä, ja ensimmäinen pysähdys tehdään Gullfossin vesiputouksella ja Geysirin kuumien lähteiden alueella. Tämän jälkeen suunnataan Bláfell-vuorelle ja Fremstaverin vuoristomökille, missä vietetään seuraava yö.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 25 km

 • Päivä 3. Fremstaver – Árbúðir

  Ratsastusta jatketaan pitkin Bláfell-vuoren rinteitä, missä vaelsi ennen vanhaan paljon lainsuojattomia. Hevoset ylittävät Hvítá-jäätiköjoen ja ratsastajat voivat ihailla kaunista Hvítárvatn-järveä. Illaksi ratsastetaan Árbúðiriin, joka sijaitsee Svartá-joen penkereellä.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 4. Árbúðir – Hveravellirin geoterminen alue

  Päivän ratsastusmatka aloitetaan ratsastamalla Fúlakvísl-joen viertä halki Kjalhraunin valtavien laavakenttien. Matkalla nautitaan upeista näkymistä Langjökullin jäätikölle. Matka jatkuu ”varkaiden laaksoon” eli Thjófadaliriin. Korkeiden vuorten ympäröimä viheriä laakso on ainutlaatuinen keidas keskellä villiä erämaata. Päivän ratsastuksen määränpäänä on Hveravellirin geoterminen alue, joka sijaitsee kahden jäätikön, Hofsjökullin ja Langjökullin välissä. Karunkaunis luonto toimi aikanaan kotina yhdelle Islannin pahamaineisimmista lainsuojattomista, Fjalla Eyvindurille. Poreamme odottaa vuoristomökillä, missä seuraava yö vietetään.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 50 km

 • Päivä 5. Hveravellir – Áfangi

  Viidentenä päivänä matka jatkuu aina vain pohjoisemmas kauniin Seyðisá-joen yli. Hevoset saavat juosta vapaana pitkin ylänköjen pehmeitä polkuja. Horisontissa siintävät vuoret Sandkúlufell ja Sauðafell. Matka taittuu pitkin historiallista reittiä, jota pitkin ihmiset ratsastivat jo satoja vuosia sitten. Illaksi saavutaan Áfangin mökille, joka on nimetty Áfangafell-kukkulan mukaan. Hyvin varustetulla mökillä on jälleen mahdollisuus pulahtaa rentoutumaan poreammeeseen.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 6. Áfangi – Vatnsdalurin laakso – Hvammur

  Aamulla noustaan taas ratsaille ja ratsastetaan halki Auðkúluheiðin nummen. Pohjoisen laaksot maatiloineen lähestyvät, kun hevoset juoksevat vapaana pitkin pohjoisten ylänköjen pehmeitä polkuja. Tien johtaessa alas laaksoon Vatnsdalsá-joen kanjoni ilmestyy näkyviin kauniine vesiputouksineen. Hevoset pääsevät yöpymään Forsæludalurin tilalla. Ratsastajat puolestaan yöpyvät Hvammurin majatalossa.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 7. Hvammur – Forsæludalur – Vatnsdalur – Hvammur

  Vatnsdalsá-joen pengerten hyvät ratsastusreitit tarjoavat mahdollisuuden kokeilla islanninhevosten ominaista askellajia tölttiä. Vatnsdalurin laakso on yksi Islannin kauneimmista, ja toimii näyttämönä keskiaikaiselle Vesilaaksolaisten saagalle. Matkalla takaisin Hvammuriin kuullaan tarinoita Islannin historiasta. Hevosille jätetään hyvästit, minkä jälkeen juhlistetaan matkaa jäähyväisillallisen merkeissä.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 8. Hvammur – Reykjavik

  On aika sanoa hyvästit matkakumppaneille ja henkilökunnalle. Bussikuljetus takaisin Reykjavikiin, jonne saavutaan arviolta kello 14.

Hinnasto

Hinnat 2024 / Kjölur
Matkapäivät
Hinta
7.–14.8.2024
loppuunmyyty
14.–21.8.2024
2 981 €/hlö
Hinnat 2025 / Kjölur
Matkapäivät
Hinta
19.–26.6.2025 (pohjoisesta etelään)
2 866 €/hlö
26.6.–3.7.2025 (etelästä pohjoiseen)
3 070 €/hlö
5.–12.7.2025 (pohjoisesta etelään)
3 070 €/hlö
12.–19.7.2025 (etelästä pohjoiseen)
3 070 €/hlö
8.–15.8.2025 (pohjoisesta etelään)
3 070 €/hlö
15.–22.8.2025 (etelästä pohjoiseen)
3 070 €/hlö

Varausmaksu 15 €/varaus ei sisälly hintoihin.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kuusi ratsastuspäivää
 • Kuljetukset Reykjavikista hevostilalle ja takaisin Reykjavikiin
 • Maatilamajoitus jaetuissa huoneissa Hvammurissa ja Myrkholtissa. Makuupussimajoitus (oma makuupussi mukaan!) vuoristomökeissä muina öinä
 • Paikallisen oppaan palvelut
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus: alle 12 v. 25% matkan hinnasta

Perhealennus: 5% kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä (3 henkilöä tai enemmän). Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu). Pyydä tarjous lisäöistä asiakaspalvelustamme.

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Vinkkejä ja lisätietoa

Matkaohjelma pohjoisesta etelään

Reitti kuljetaan vuorotellen pohjoisesta etelään ja etelästä pohjoiseen.

 • Päivä 1. Reykjavik – Hvammur

  Ratsastajat noudetaan BSI-bussiterminaalilta Reykjavikista klo 18:00. Bussi kuljettaa osallistujat Hvammurin tilalle Pohjois-Islantiin, missä hevoset ja henkilökunta jo odottavat. Tervetuliaisaterian jälkeen on aikaa tutustua muihin osallistujiin, rentoutua, levätä ja valmistautua tulevaan seikkailuun.

 • Päivä 2. Hvammur – Vatnsdalurin laakso – Forsæludalur – Hvammur

  Tänään on ensimmäinen ratsastuspäivä! Upeat ratsastusreitit Vatnsdalsá-joen rannalla antavat mahdollisuuden nauttia nopeatahtisesta ratsastuksesta pehmeällä töltillä! Vatnsdalurin laakso on yksi Islannin kauneimmista, ja toimii näyttämönä keskiaikaiselle Vesilaaksolaisten saagalle. Matkalla takaisin Hvammuriin kuullaan tarinoita Islannin historiasta. Hevoset majoittuvat Forsæludalurin tilalla, joka on laakson viimeinen tila ylänköjen laitamilla. Yöpyminen Hvammurin majatalossa. Poreallas tarjoaa mukavaa rentoutumista tämänpäiväisen ratsastuksen jälkeen.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 3. Hvammur – Forsæludalur – Áfangi

  Vatnsdalsá-joen kanjoni ja sen monet vesiputoukset ilmestyvät näkyviin ryhmän ratsastaessa laaksoa ylös. Tänään noustaan Auðkúluheiðin ylätasangolle. Viljava laakso maatiloineen jää taakse, kun hevoset kulkevat vapaasti pohjoisen ylängön pehmeillä ratsastuspoluilla. Ympärillä avautuvat vaikuttavat näkymät ylänkövuorille ja jäätiköille. Yöpyminen Áfangin vuoristomökissä, joka sijaitsee valtavan keinotekoisen Blöndulón-järven vieressä. Mökillä on poreamme.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 4. Áfangi – Hveravellirin geoterminen alue

  Päivän reitillä ohitetaan Sandkúlufellin ja Sauðafellin vuoret. On helppo huomata, että reitti seuraa historiallista reittiä. Islannin varhaisasutuksen aikoihin ihmiset kulkivat hevosen selässä täsmälleen samoja reittejä kuin ryhmä nyt. Tämänpäiväinen reitti vie edelleen etelään kauniin Seyðisá-joen yli. Hevoset kulkevat ryhmän mukana tyytyväisinä tämän mystisen ylänköalueen pehmeillä poluilla. Tämän päivän ratsastuksen määränpää on Hveravellir, hyvin ainutlaatuinen geoterminen alue Hofsjökull- ja Langjökull-jäätiköiden välissä. Tässä karussa mutta äärimmäisen kauniissa luonnossa selviytyi vuosia yksi maan kuuluisimmista lainsuojattomista, Fjalla Eyvindur. Matkapäivä on hyvä päättää rentouttavaan kylpyyn kuumassa lähteessä.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 5. Hveravellir – Árbúðir

  Päivä aloitetaan ratsastamalla ”varkaiden laakson” eli Thjófadalirin läpi, joka on syrjäinen ruohikkoinen laakso korkeiden vuorten ympäröimänä. Laakson suulta avautuu upea näkymä viheriään ympäristöön. Ratsastusreitti kulkee pitkin Kjalhraunin laajoja laavakenttiä. Reitin seuratessa Fúlákvísl-jäätikköjokea päästään nauttimaan näkymistä mahtavalle Langjökull-jäätikölle. Päivä päättyy Árbúðirin vuoristomökille.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 50 km

 • Päivä 6. Árbúðir – Fremstaver

  Tänään seurataan Svartá-jokea jonkin aikaa ennen Hvítá-joen ylittämistä. Reitti jatkuu pitkin Bláfell-vuoren rinteitä. Menneiden vuosisatojen aikana matkustaminen syrjäisen ylängön halki oli vaarallista, sillä lainsuojattomat odottivat ratsastajia ryöstääkseen. Nykyään maantierosvoista ei kuitenkaan tarvitse huolehtia. Yö vietetään Fremstaverin vuoristomökillä.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 7. Fremstaver – Gullfossin vesiputous – Myrkholtin tila

  Tänään noustaan jälleen satulaan ja ratsastetaan Hvítá-joen kanjonin ohi etelään kohti alankoa. Edessä on matkan viimeinen osa. Matkan aikana ehditään myös tutustua majesteettiseen Gullfossin vesiputoukseen. On aika sanoa hyvästit hevosille ja juhlistaa onnistunutta matkaa jäähyväisillallisella.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 25 km

 • Päivä 8. Myrkholt – Geysirin kuumien lähteiden alue – Reykjavik

  On aika lähteä kotimatkalle. Matkalla takaisin Reykjavikiin tehdään vielä pysähdys Geysirin kuumien lähteiden alueella. Saapuminen Reykjavikiin noin kello 13.