Hekla ja Landmannalaugar -ratsastusmatka

Taso: kokeneet ratsastajat

Tällä ratsastusmatkalla tutustutaan ”Islannin kuningattareen”, kuuluisaan Heklan tulivuoreen, joka kohoaa kiehtovan Landmannalaugarin alueen ylle. Ratsastuskierron sopii erityisesti luonnon ystäville ja seikkailunhaluisille – Landmannalaugarin alue tunnetaan muun muassa luonnon muokkaamista kuumista lähteistä, joissa voi virkistäytyä.

Ratsastusmatka alkaa jäätikköjoki Thjórsán uomilta, mistä on upea näkymä Eyjafjallajökullin jäätikölle ja Heklalle. Kaunis Landmannahellirin alue on sopiva pysähtymispaikka ylängöillä ennen kuin matka jatkuu kohti Landmannalaugarin värikkäitä ryoliittivuoria ja mustia laavakenttiä. Matkalla ratsastetaan noin 200 km. Ratsastusta kuutena päivänä.

Ajankohta: 7 päivää, kesäkaudella

alk. 2 990 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavik – Kálfhóll

  Ratsastajat noudetaan Reykjavikista BSI-terminaalilta kello 18. Bussikuljetus Kálfhóllin tilalle, missä hevoset ja henkilökunta odottavat. Tervetuliaisaterian jälkeen on aikaa rentoutua ja valmistautua tulevaan matkaan.

 • Päivä 2. Kálfhóll – Thjórsá-jäätikköjoki – Réttarholt

  Päivä aloitetaan ratsastamalla Thjórsá-joen penkereillä. Selkeällä säällä horisontissa näkyvät Eyjafjallajökull-jäätikkö ja Hekla-tulivuori. Hevoset jätetään Sandlækjarmýrin laitumelle ja bussi kuljettaa ratsastajat Réttarholtiin. Kálfhóllin tilalla voit rentoutua ulkona poreammeessa.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 3. Réttarholt – Hólaskógur

  Tänään ratsastetaan pitkin Sandá-jokea Skriðufellskógurin metsän halki kauniiseen Thjórsárdalurin laaksoon. Ratsastusreitti kulkee pitkin lupiinimerien reunustamaan hiekkapolkua ja horisontissa näkyy Hekla-vuori. Matkalla pysähdytään Stöngissä, mistä löytyy keskiaikaisen maalaistalon rauniot. Hekla-tulivuori purkautui historiankirjojen mukaan ensikerran vuonna 1104, tuhoten ainakin kaksikymmentä maatilaa Thjórsárdalurin laaksossa. Yksi näistä maatiloista oli Stöngin tila. Matka jatkuu Gjáinin mystiselle kanjonille, joka on toiminut Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkana. Päivä päätetään Hólaskógurin vuoristomökille, mistä on upea näkymä Hekla-vuorelle.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 4. Hólaskógur – Landmannahellir

  Aluksi ratsastetaan kapeita polkuja halki mustien laavakenttien Valafell-vuoren pohjoispuolella. Varmajalkaiset hevoset kuljettavat ratsastajat mukavasti halki epätasaisemmankin maaston läpi Lambaskarðin vuoristosolan. Matka jatkuu hiekkaisia polkuja Sauðleysuvatn-järvelle ja sieltä Landmannahellirin ”kuumaisemiin”. Landmannahellirin vuoristomökillä vietetään seuraavat kaksi yötä.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 5. Landmannahellir – Landmannalaugar – Landmannahellir

  Viidennen päivän määränpää on kuuluisa Landmannalaugar, jota ympäröivät värikkäät ryoliittikalliot ja vuoden 1480 tulivuorenpurkauksesta syntyneet laavakentät. Hevoset pääsevät lepäämään laitumelle ja ratsastajilla on hyvin aikaa rentoutua kuumissa lähteissä ja tutustua alueen nähtävyyksiin. Päivän päätteeksi palataan Landmannahellirin vuoristomökille.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 40 km

 • Päivä 6. Landmannahellir – Hólaskógur

  Kaunis Landmannahellir jää taakse ja suunnaksi otetaan Herbjarnfell-vuori. Päivän reitti kulkee halki hietikoiden, laavakenttien, värikkäiden hohkakivikenttien ja vihreiden laidunmaiden. Yöksi majoitutaan Hólaskógurin vuoristomökille, mistä on upeat näkymät Hekla-tulivuorelle.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 40 km

 • Päivä 7. Hólaskógur – Réttarholt – Kálfhóll – Reykjavik

  Matkan viimeisenä päivänä ratsastetaan halki Seljamýrin viheriöiden vuoristopeltojen Fögruskógariin, Þrengslasanduriin ja lopulta Réttarholtin majatalolle. Täällä hevosille sanotaan hyvästit ja hypätään bussin kyytiin. Ennen paluuta Reykjavikiin pysähdytään vielä kahvilla Kálfhóllin tilalla. Matka päättyy Reykjavikiin.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 35 km

Hinnasto

Hinnat 2024 / Hekla ja Landmannalaugar / Landmannalaugar – Volcano mt Hekla
Lähtöpäivä
Hinta €/hlö
24.6., 1.7.
2 990
5.8.
loppuunmyyty
12.8.
2 990

Varausmaksu 15 €/varaus ei sisälly hintoihin.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kuusi ratsastuspäivää
 • Kuljetukset hevostilalle ja takaisin Reykjavikista
 • Makuupussimajoitus (oma makuupussi mukaan!) jaetuissa huoneissa vuoristomökeissä
 • Paikallisen oppaan palvelut
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus: alle 12 v. 25 % matkan hinnasta

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä (3 henkilöä tai enemmän). Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu). Pyydä tarjous lisäöistä asiakaspalvelustamme.

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Vinkkejä ja lisätietoa