11.3.2021

Islantiin matkustaminen kesällä 2021

Päivitetty 3.8.2021

Toistaiseksi voimassa olevat matkustusrajoitukset – pääset vapaasti Islantiin vain mikäli

  • Sinut on rokotettu ja olet saanut molemmat/kaikki annokset kyseisestä rokotteesta (1. annos ei riitä) vähintään 14 vuorokautta ennen matkaa
  • Sinulla on todistus negatiivisesta koronatestistä, joka on korkeintaan 72 tuntia vanha

Mikäli molemmat kohdat eivät täyty, on matkustajan jäätävä karanteeniin maahan saavuttuaan. Käytännössä ilman rokotuksia ja testiä ei toistaiseksi voi matkustaa vapaa-ajan matkalle Islantiin. Lasten ja nuorten osalta on poikkeuksia. Tarkemmat tiedot löytyvät Islannin viranomaisten sivuilta, osoitteesta www.covid.is.

Huom! Maahantulorajoitukset muuttuvat nopeasti, joten tarkistathan ajantasaiset korona- ja maahantulorajoitukset aina ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta.

Saga Matkojen kautta alennusta yksityisestä koronatestistä

Suomen matkailualan liitto SMAL on tehnyt suomalaisen, yksityisomisteisen PR2You Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen, jonka nojalla SMALin jäsenyritykset voivat välittää asiakkailleen tarjouksen edullisesta PCR-koronatestistä. Saga Matkat voi SMALin jäsenyrityksensä tarjota asiakkailleen alennuskoodin, jolla PCR-testin hinta matkustajalle on vain 99 euroa. Palveluun sisältyy testin lisäksi englanninkielinen todistus ja kaikki mahdolliset kulut. Saga Matkat toimittaa koodin asiakkaalle matkan loppumaksun suorituksen jälkeen. Koodi mainitaan ajanvarauksen yhteydessä. Lääkärin lähetettä testiin ei tarvita. Koronatesti ei sisälly Saga Matkojen matkapakettien hintaan.

Näytteenotto tehdään yleisimmin 48-72 tuntia ennen lähtöä tai viimeisintä vaihtoa. PCR-testit valmistuvat yleensä 4-5 tunnissa. Pieni osa näytteistä menee uusinta-ajoon, minkä vuoksi näiden testin tuloksissa voi kestää pidempään (enintään 10 tuntia). HUOM! Jos lähtö on aikaisin maanantaiaamuna, näytteenotto 48 tuntia ennen ei ole mahdollista pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Kysy meiltä lisää!

Edellinen artikkeli

15.1.2021

Tietoa koronaviruksesta

Saga Matkat seuraa tiiviisti koronavirukseen liittyvää uutisointia ja ohjeistuksia. Olemme yhteydessä asiakkaisiimme mahdollisimman pian, mikäli matkan toteutukseen tulee muutoksia.

Lue lisää : Tietoa koronaviruksesta