11.3.2021

Islantiin matkustaminen kesällä 2021

Päivitetty 4.5.2021

1.6.2021 saakka pääset vapaasti Islantiin vain mikäli

  • Sinut on rokotettu ja olet saanut molemmat / kaikki annokset kyseisestä rokotteesta (1. annos ei riitä)
  • Sinulla on todistus sairastetusta koronasta ja sen jälkeen otettu PCR-testi on vähintään 14 vuorokautta vanha

HUOM! Maahan saapuessa otetaan yksi ilmainen testi, ja testitulokseen saakka olet karanteenissa (4-5 tuntia ja enintään 24 h)! Sinun ei tarvitse ottaa PCR-testiä ennen matkalle lähtöä.

Rokottamattomat matkustajat 1.6.2021 saakka

Et voi saapua lainkaan Islantiin, mikäli olet ollut ennen matkaa korkean riskin alueella tai maassa. Korkean riskin alueiksi luetaan ne, joiden ilmaantuvuusluku on yli 700/100 000 henkilöä (Suomi ei kuulu näihin maihin). Matalan riskin EU-maasta saapuva joutuu karanteeniin 5-6 päivän ajaksi. 1. testi otetaan saavuttaessa ja 2. testi 5-6 päivää myöhemmin.

Maahantulorajoitukset muuttuvat nopeasti. Tarkista sen vuoksi ajantasaiset korona- ja maahantulorajoitukset aina ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta.

Saga Matkojen kautta alennusta yksityisestä koronatestistä

Suomen matkailualan liitto SMAL on tehnyt suomalaisen, yksityisomisteisen PR2You Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen, jonka nojalla SMALin jäsenyritykset voivat välittää asiakkailleen tarjouksen edullisesta PCR-koronatestistä. Saga Matkat voi SMALin jäsenyrityksensä tarjota asiakkailleen alennuskoodin, jolla PCR-testin hinta matkustajalle on vain 99 euroa. Palveluun sisältyy testin lisäksi englanninkielinen todistus ja kaikki mahdolliset kulut. Saga Matkat toimittaa koodin asiakkaalle matkan loppumaksun suorituksen jälkeen. Koodi mainitaan ajanvarauksen yhteydessä. Lääkärin lähetettä testiin ei tarvita. Koronatesti ei sisälly Saga Matkojen matkapakettien hintaan.

Näytteenotto tehdään yleisimmin 48-72 tuntia ennen lähtöä tai viimeisintä vaihtoa. PCR-testit valmistuvat yleensä 4-5 tunnissa. Pieni osa näytteistä menee uusinta-ajoon, minkä vuoksi näiden testin tuloksissa voi kestää pidempään (enintään 10 tuntia). HUOM! Jos lähtö on aikaisin maanantaiaamuna, näytteenotto 48 tuntia ennen ei ole mahdollista pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

SMALin ja näytteenottotoimintaan ja kotisairaanhoitoon erikoistuneen PR2You Oy:n yhteistyö käynnistyy 8.3.2021 alkaen pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja Seinäjoki-Vaasa-alueella. Kuopion, Oulun, Joensuun, Lappeenrannan, Lahden, Jyväskylän ja Rovaniemen alueilla palvelu pyritään käynnistämään maaliskuun aikana.

Kysy meiltä lisää!

Edellinen artikkeli

15.1.2021

Tietoa koronaviruksesta

Saga Matkat seuraa tiiviisti koronavirukseen liittyvää uutisointia ja ohjeistuksia. Olemme yhteydessä asiakkaisiimme mahdollisimman pian, mikäli matkan toteutukseen tulee muutoksia.

Lue lisää : Tietoa koronaviruksesta