11.3.2021

Islantiin matkustaminen kesällä 2021

Islantiin voi matkustaa 1.4. alkaen, jos matkustajalla on esittää todistus täydestä rokotesuojasta koronavirusta vastaan tai sairastetusta koronataudista. Islantiin matkustaminen helpottuu entisestään kesällä 2021. Islanti ottaa rajoillaan käyttöönsä liikennevalomallin 1.5.2021 alkaen.

Liikennevalomalli maan riskitason mukaan

VIHREÄ

  • Ilmaantuvuusluku matkustajan lähtömaassa on alle 25 ja testituloksista alle 4 % on positiivisia viimeisen 14 päivän aikana
  • Matkustajilta vaaditaan rajalla todistus negatiivisesta PCR-koronatestistä. Esittämällä testitodistuksen matkustajat välttävät viiden päivän pakollisen karanteenin ja maissa otettavan toisen koronatestin.

ORANSSI

  • Ilmaantuvuusluku matkustajan lähtömaassa on alle 50, mutta testituloksista yli 4 % on positiivisia TAI ilmaantuvuusluku on 25-150, mutta testituloksista alle 4 % on positiivisia
  • Matkustajilta vaaditaan rajalla todistus negatiivisesta PCR-koronatestistä Esittämällä testitodistuksen matkustajat välttävät viiden päivän pakollisen karanteenin ja maissa otettavan toisen koronatestin.

PUNAINEN

  • Tilanne on vakavampi, kuin yllä olevissa esimerkeissä
  • Matkustajilta vaaditaan rajalla todistus negatiivisesta PCR-koronatestistä. Matkustaja asetetaan viiden päivän pakolliseen karanteeniin, minkä lopussa matkustajalta otetaan uusi koronatesti.

HUOM! Kaikilta, paitsi koronarokotteen saaneilta ja koronataudin sairastaneilta, vaaditaan Islantiin saapuessa todistus negatiivisesta PCR-testistä, jonka tulee olla otettu alle 72 tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Todistuksen tulee olla englannin-, ruotsin-, norjan-, tanskan- tai islanninkielinen. Islanti ei hyväksy ns. pikatestin eli antigeenitestin todistusta. Ilman negatiivista PCR-testiä ei maahan pääse.

Koronarokotteen saaneet

Koronavirusta vastaan rokotetuilta vaaditaan todistus täydestä rokotesuojasta (rokotekohtaisesti yhdestä tai kahdesta rokotteesta). Hyväksytyt koronavirusrokotteet ovat: Pfizer/BioNTech, Moderna ja AstraZeneca. Rokotetodistus voi olla paperinen tai sähköinen. Todistuksen esittämällä ei maahan saavuttaessa vaadita todistusta negatiivisesta PCR-koronatestistä, koronatestiä ei oteta rajalla eikä matkustajan tarvitse mennä viiden päivän pakollisen karanteeniin ja sen jälkeiseen testaukseen.

Koronataudin sairastaneet

Koronataudin sairastaneilta vaaditaan ennen lähtöä otetun PCR-testin lisäksi todistus sairastetusta koronataudista ja todistus positiivisesta PCR-testistä, joka on otettu aikaisemmin kuin 14 päivää ennen lähtöä. Todistukset esittämällä ei maahan saavuttaessa vaadita todistusta negatiivisesta PCR-koronatestistä, koronatestiä ei oteta rajalla eikä matkustajan tarvitse mennä viiden päivän pakollisen karanteeniin ja sen jälkeiseen testaukseen.

Maahantulorajoitukset muuttuvat nopeasti. Tarkista sen vuoksi ajantasaiset korona- ja maahantulorajoitukset aina ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta.

Saga Matkojen kautta alennusta yksityisestä koronatestistä

Suomen matkailualan liitto SMAL on tehnyt suomalaisen, yksityisomisteisen PR2You Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen, jonka nojalla SMALin jäsenyritykset voivat välittää asiakkailleen tarjouksen edullisesta PCR-koronatestistä. Saga Matkat voi SMALin jäsenyrityksensä tarjota asiakkailleen alennuskoodin, jolla PCR-testin hinta matkustajalle on vain 99 euroa. Palveluun sisältyy testin lisäksi englanninkielinen todistus ja kaikki mahdolliset kulut. Saga Matkat toimittaa koodin asiakkaalle matkan loppumaksun suorituksen jälkeen. Koodi mainitaan ajanvarauksen yhteydessä. Lääkärin lähetettä testiin ei tarvita. Koronatesti ei sisälly Saga Matkojen matkapakettien hintaan.

Näytteenotto tehdään yleisimmin 48-72 tuntia ennen lähtöä tai viimeisintä vaihtoa. PCR-testit valmistuvat yleensä 4-5 tunnissa. Pieni osa näytteistä menee uusinta-ajoon, minkä vuoksi näiden testin tuloksissa voi kestää pidempään (enintään 10 tuntia). HUOM! Jos lähtö on aikaisin maanantaiaamuna, näytteenotto 48 tuntia ennen ei ole mahdollista pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

SMALin ja näytteenottotoimintaan ja kotisairaanhoitoon erikoistuneen PR2You Oy:n yhteistyö käynnistyy 8.3.2021 alkaen pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja Seinäjoki-Vaasa-alueella. Kuopion, Oulun, Joensuun, Lappeenrannan, Lahden, Jyväskylän ja Rovaniemen alueilla palvelu pyritään käynnistämään maaliskuun aikana.

Kysy meiltä lisää!

Edellinen artikkeli

15.1.2021

Tietoa koronaviruksesta

Saga Matkat seuraa tiiviisti koronavirukseen liittyvää uutisointia ja ohjeistuksia. Olemme yhteydessä asiakkaisiimme mahdollisimman pian, mikäli matkan toteutukseen tulee muutoksia.

Lue lisää : Tietoa koronaviruksesta