Hyvä asiakkaamme, huomioittehan, että asiakaspalvelumme sulkeutuu tänään, perjantaina 24.5., poikkeuksellisesti jo kello 13!

Borgarfjörðurin kohokohdat suomeksi opastettuna

Retkikuvaus

Opastettu suomeksi
Kesto: noin 11 tuntia
Lähtöaika: klo 9.00
Lähtöjä: retki järjestetään torstaisin suomeksi opastettujen matkojemme yhteydessä

Vuonna 2024 Borgarfjörðurin kohokohdat -retki on saatavilla 25.4., 9.5. sekä 23.5.

Päivään kuuluu todella mielenkiintoinen vierailu laavaluolassa, upeat Hraunfossarin vesiputoukset, vierailu Deildartunguhverin geotermisellä alueella sekä Hvammsvíkin kuumat lähteet, joissa pääsee uimaan ja rentoutumaan. Retken hintaan sisältyvä lounas nautitaan Bistro Húsafellin kauniissa maisemissa.

Aikataulu:

9.00 lähtö Reykjavíkista (Bus stop 9. /Hotel Laugavegur)
11.30-13.00 Víðgelmirin laavaluola. Opastus englanniksi The Caven oman oppaan johdolla. Saga Matkojen opas on mukana retkellä.
13.30-14.30 lounas Húsafell Bistrossa (lounasbuffet)
14.45-15.30 Hraunfossarin vesiputouksilla vierailu
15.45-16.00 Deildartunguhverin geotermisella alueella vierailu
17.15-19.00 Hvammsvíkin kuumat lähteet
20.00 paluu hotellille (bussipysäkki nro 9/Hotel Laugavegur)

Kohteet

 • Hvammsvíkin kuumat lähteet

  Vuonna 2023 avattu vaikuttava lisäys Islannin kuumien lähteiden joukkoon. Hvammsvíkissa voit nauttia kuumista lähteistä, pulahduksesta mereen, höyrysaunasta, bistrosta ja baarista. Uniikki kokemus Atlantin rannalla. Ikäraja Hvammsvíkiin on 10 vuotta.

 • Víðgelmirin laavaluolat

  Víðgelmirin laavaluolat ovat syntyneet aikanaan tulivuorenpurkauksissa. Pääset ihailemaan luonnonmuovaamia muotoja Islannin pisimmässä laavaluolassa. Osallistumme englanniksi opastetulle kierrokselle, jolla saamme lisätietoa laavaluolan historiasta ja geologiasta, laavaluolan oppaan johdolla. Mukana kierroksella on myös Saga Matkojen suomenkielinen opas. Huomaathan, että suomeksi kääntäminen kierroksen aikana ei ole mahdollista, jos mukana retkellä on myös muita kuin Saga Matkojen asiakkaita.

 • Hraunfossarin vesiputoukset

  Hraunfossarin kauniit vesiputoukset Islannin länsiosassa. Hraunfossaria kutsutaan laavavesiputoukseksi, koska se muodostuu laavakentästä, jonka läpi vedet virtaavat ja laskevat vesiputouksina Hvítá-jokeen noin 900 metrin matkalla.

 • Deildartunguhverin geoterminen alue

  Deildartunguhverin geotermisella alueella nähdään kuumia lähteitä, joissa vesi on kiehuvan kuumaa, ja lähteissä on Euroopan korkein virtausnopeus. Alueelta lähtee Islannin pisin 64 km pitkä kuumavesiputki Akranesiin ja lähialueiden lämminvesi tulee tältä alueelta.

Retken hinta

Hinta

Retken hinta alk. 255 €/hlö (kun retkelle lähtijöitä 18 hlö). Retken lopullinen hinta määräytyy lähtijämäärän mukaan. Retkelle mukaan mahtuu maksimissaan 19 henkilöä. Minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä.

Hintaan sisältyy

 • Kuljetukset
 • Suomenkielinen opastus ja oppaan palvelut (pois lukien laavaluola-opastus)
 • Laavaluolaretkellä englanninkielinen opastus (suomenkielinen opas on mukana, mutta ei voi kääntää kesken retken, jos luolassa on muita kuin Saga Matkojen asiakkaita englanninkielisellä opastuksella)
 • Ohjelman mukaiset pysähdykset
 • Sisäänpääsymaksut The Cave -laavaluola ja Hvammsvíkin kuumille lähteille
 • Lounas Hotel Húsafellilla (lounasbuffet)

Lounaaseen sisältyy: Salaattibaari (munia, salaattia, oliiveja etc,), salaattikastikkeita, öljyjä, pastasalaatti, tomaattimozarella salaatti, quinoa-salaatti, grillattua luutonta kanankoipea ja riisiä, islantilainen lammaskeitto, kasviskeitto, leipää ja voita, vesi, kahvi ja tee.

Hintaan ei sisälly

 • Pyyhe on mahdollista vuokrata Hvammsvíkista n. 10 € hintaan tai oma pyyhe mukaan
 • Muut kuin Hintaan sisältyy -kohdassa mainitut palvelut

Muuta tietoa

Päiväretki järjestetään yleensä torstaisin Saga Matkojen suomeksi opastettujen matkojen yhteydessä. Voit tutustua Saga Matkojen suomeksi opastettuihin matkoihin ja niiden aikatauluihin täällä!

Oikeudet vähäisestä osanottajamäärästä johtuviin retkiperuutuksiin, ohjelma-, aikataulu- ja hintamuutoksiin pidätetään.

HUOM! Retkivaraus tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä.

Retkivaraukset matkapaketin varauksen yhteydessä 0 €
Retkivaraukset ilman matkavarausta 15 €

Peruutuskulut:

Viimeistään 1 vk ennen 60 % retkihinnasta
Alle 1 vk 100 % kulut.

Vinkkejä ja lisätietoa