Islantiin matkustaminen

Lentäen

Islantiin lennetään suoraan Helsingistä joka päivä vuoden ympäri. Islantiin voi lentää myös Oslon, Tukholman ja Kööpenhaminan kautta.

Keflavikin kansainvälinen lentoasema sijaitsee 50 km lounaaseen Reykjavikista. Lentoasemalta pääsee helposti Reykjavikin keskustaan Flybus-bussin kyydissä. Busseja kulkee aina koneiden saapuessa ja lähtiessä. Bussikuljetus Reykjavikiin kestää noin 60 minuuttia. Flybus-bussi ajaa keskustan bussiterminaaliin (BSI). Bussiterminaalissa matkustajat jaetaan pienempiin busseihin, jotka ajavat eri hotelleihin. Mikäli omalle hotellille ei ole bussiyhteyksiä, voi terminaalista ottaa myös taksin.

Paluubussimatka lentoasemalle tulee varata hotellin vastaanotosta päivää ennen lähtöä, jos haluaa bussin noutavan omalta hotellilta BSI:n bussiterminaaliin. Voit myös ottaa Flybus-bussin BSI:n bussiterminaalista ilman hotellista noutoa. Muista lähteä ajoissa lentoasemalle.

Jos haluat heti maahan saavuttuasi pulahtaa Islannin suosituimpaan kylpylään Siniseen laguuniin, voit varata lentokenttäbussin, joka ajaa suoraan laguunille. Varaus tulee tehdä ennakkoon. Sininen laguuni sijaitsee matkan varrella Keflavikin lentoasemalta Reykjavikiin. Laguunista on noin 50 min ajomatka Reykjavikiin.

 

Laivalla

Smyril Linen matkustaja- ja autolautta MS Norröna liikennöi Itä-Islannin Seydisfjörduriin ympäri vuoden. Seydisfjördurista on noin 700 km ajomatkaa Reykjavikiin. Lautta Islantiin lähtee Tanskan Hirsthalsista kerran viikossa. Mukaan voi ottaa oman auton tai asuntovaunun, jolla pääsee helpommin liikkumaan ympäri Islantia. Lautta poikkeaa meno- ja paluumatkalla Färsaarten Torshavniin. Smyril Linella ei tällä hetkellä ole edustusta Suomessa, varaukset suoraan täältä: https://www.smyril-line.com/

 

Liikkuminen Islannissa

Islannissa voi liikkua autolla, bussilla tai lentäen. Rautateitä Islannissa ei ole. Omalla tai vuokra-autolla on Islannissa vaivatonta liikkua.

Koska majoituksia on taajamien ulkopuolella harvassa, kannattaa majoitukset varata etukäteen. Autopaketteihin sisältyvät majoitukset, autonvuokraus, vakuutukset ja tablettitietokone, joka opastaa sinut oikeaan osoitteeseen. Islannissa kaupunkeja yhdistävät pääosin hyväkuntoiset tiet ja saaren voi kiertää 1-tietä pitkin. Matkaa kertyy noin 1400 km. Islannin sisämaa on autiota erämaata. Siellä liikkumiseen tarvitaan maastoauto ja paikallisten olojen tuntemusta, sillä jokien yli ei ole siltoja.

Kaupunkien välillä on säännöllinen bussiliikenne ja joidenkin kaupunkien välillä myös lentoliikennettä. Lentäen liikkuminen säästää aikaa, mutta maksaa enemmän. Reykjavikissa Islannin kotimaanlennot lähtevät 3 km päässä keskustasta sijaitsevalta kotimaan lentoasemalta.

Vinkkejä ja lisätietoa