Tutkimusretki Luoteis-Islantiin -ratsastusmatka

Taso: keskitason ratsastajat / kokeneet ratsastajat

Tällä monipuolisella ratsastusmatkalla pääset ihastelemaan Islannin vaihtuvia maisemia rennosti ratsastaen. Retki kulkee halki saaren koskemattoman luonnon, ja saat oppaan johdolla tutustua Islannin historiaan verisistä konflikteista muinaisiin saagoihin.

Matka alkaa Hvammurin maatilalta, Vatnsdalurin laaksosta. Yksi matkan upeimmista kokemuksista on ratsastaa vedessä, Hópin laguunin läpi, vapaana laukkaavien hevosten perässä. Pääset ihastelemaan Pohjois-Atlantin rannikon hyljeyhdyskuntaa, alueen vesiputouksia ja viikinkiajan linnoituksia.

Matkalla ratsastetaan noin 120 km. Ratsastusta neljänä päivänä.

Ajankohta: 5 päivää, kesäkaudella

alk. 1 810 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavik – Hvammur – Vatnsdalur – Sveinsstaðir

  Matka alkaa Reykjavikin BSI-bussiterminaalilta kello 8.30. Pukeuduthan valmiiksi ratsastusvaatteisiin. Bussi kuljettaa osallistujat Hvammurin tilalle, missä tavataan hevoset ja henkilökunta.

  Pian onkin jo aika nousta ratsaille ja suunnata kohti Vatnsdalurin laaksoa. Kaunis laakso on toiminut tapahtumapaikkana keskiaikaisessa Vesilaaksolaisten saagassa. Päivän määränpää on Sveinsstaðirin tila, minne hevoset jäävät lepäämään ja ratsastajat kuljetetaan yöksi Hvammuriin.

  Arvioitu ratsastusmatka: 25 km

 • Päivä 2. Hvammur – Sveinsstaðir – Hóp – Borgarvirki – Þverá – Hvítserkur

  Sveinsstaðirin tilalta matka jatkuu pitkin Hóp-laguunin rantaa. Rannan musta hiekka on täydellinen paikka kokeilla islanninhevosten ominaista askellajia tölttiä. Reitti kulkee pitkin Víðidalsá-joen törmiä ja lopulta joen yli. Stóra-Borgissa pidetään lounastauko. Ruokailun jälkeen ajetaan tutustumaan Borgarvirkin viikinkiaikaiseen linnakkeeseen, minkä jälkeen noustaan jälleen ratsaille ja ratsastetaan Þveráréttin lammaskarsinalle. Paikalliset maanviljelijät käyttävät karsinaa syksyisin lajitellessaan lampaat. Ennen majatalolle palaamista lähdetään vielä toiselle bussiretkelle tutustumaan Hvítserkurin basalttikivimuodostelmiin. Alueella asustaa paljon merilintuja ja hylkeitä, joita toivottavasti nähdään leikkimässä tai lepäämässä rannalla. Illaksi palataan taas Hvammuriin lepäämään.

  Arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 3. Hvammur – Pohjois-Atlantti – Thingeyrar

  Kolmantena päivänä tutkitaan Vatnsnesin niemimaan kauniita maisemia ja seurataan Sigríðarstaðasandurin mustia hiekkadyynejä Pohjois-Atlantille päin. Lounastauko pidetään upeissa maisemissa Nesbjörgin harjanteella. Sitten on aika palata jo tutulle Hóp-laguunille, joka ylitetään ratsain. Määränpäänä on Thingeyrarin tila, jossa sijaitsi aikanaan 1100-luvulla perustettu luostari. Illaksi palataan jälleen Hvammurin tilalle, missä pääsee rentoutumaan ulkoporeammeeseen.

  Arvioitu ratsastusmatka: 40 km

 • Päivä 4. Hvammur – Thingeyrar – Húnavatn – Hvammur

  Päivä aloitetaan vierailulla Thingeyrarin historiallisessa kirkossa. Vierailun jälkeen on aika nousta ratsaille viimeisen kerran. Matkalla takaisin Hvammurin tilalle ylitetään Húnavatn-järvi ja ratsastetaan Vatnsdalur-laakson itäisten osien poikki. Matkalla nähdään myös Hvammsfoss-vesiputous, jota ympäröivät vaikuttavat basalttipatsaat. Ilta päätetään jäähyväisillallisen merkeissä.

  Arvioitu ratsastusmatka: 25 km

 • Päivä 5. Hvammur – Reykjavík

  On aika palata bussikyydillä takaisin Reykjavikiin. Saapuminen Reykjavikiin noin kello 12.30.

Hinnasto

Hinnat 2024 / Tutkimusretki Luoteis-Islantiin / Trail of Hope
Lähtöpäivä
Hinta €/hlö
8.6., 15.6., 23.6., 30.6., 29.7.
loppuunmyyty
4.8.
1 950
25.8.
1 810

Varausmaksu 15 €/varaus ei sisälly hintoihin.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Neljä ratsastuspäivää
 • Kuljetukset Reykjavikista hevostilalle ja takaisin Reykjavikiin
 • Maatilamajoitus jaetuissa huoneissa
 • Paikallisen oppaan palvelut
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Matkalle suositellaan mukaan korkeavartisia kumisaappaita!

Lapsialennus: alle 12 v. 25 % matkan hinnasta

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä (3 henkilöä tai enemmän). Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.

Lennot Suomesta Islantiin eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu). Pyydä tarjous lisäöistä asiakaspalvelustamme.

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Vinkkejä ja lisätietoa