Revontulet ratsailla -ratsastusmatka

Taso: keskitason ratsastajat

Syksy Islannissa tarkoittaa värikästä maaseutua ja taivaalla tanssivia revontulia. Nouse islanninhevosten selkään ja näe Islannin tunnetuimmat luontokohteet upeissa syysväreissä.

Kiertomatkalla pysähdytään kylpemässä Secret Lagoonilla ja nähdää Þjórsá-jäätikköjoki sekä Hjálp-vesiputous. Iltaisin pääset nauttimaan Islannin maaseudun rauhasta ja upeista revontulista (säästä riippuen). Ratsastusta kahtena päivänä.

Ajankohta: 3 päivää, talvikaudella

alk. 999 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavík – Kálfhóll

  Ratsastajat noudetaan BSI-bussiterminaalilta kello 17, mistä matka alkaa bussilla Kálfhóllin tilalle. Tilalla osallistutaan ”baðstofukvöldiin”, joka on perinteinen islantilainen illallinen, johon kuuluvat hyvän ruoan lisäksi islantilaiset laulut ja tarinat maaseudusta. Myöhään illalla yritetään löytää revontulia. Bussikuljetus hotellille.

 • Päivä 2. Aamuratsastus – Þjórsárdalur – Revontulien metsästys ratsain

  Aamiaisen jälkeen ajetaan takaisin Kálfhóllin tilalle. Lyhyen esittelyn jälkeen noustaan ratsaille ja suunnataan kohti Þjórsá-jäätikköjoen penkereitä. Lounaaksi saadaan lämmittävää islantilaista keittoa, minkä jälkeen hypätään bussin kyytiin ja lähdetään tutustumaan Hjálp-vesiputoukseen ja Þjóðveldisbærin ulkoilmamuseoon (ulkoilmamuseossa ei käydä kaikilla lähdöillä). Lyhyt patikkaretki Skriðudalurin metsässä vie vuorten kuninkaan ja hänen hevosensa Blesin haudalle. Metsäseikkailun jälkeen vieraillaan Secret Lagoonilla rentoutumassa mineraalirikkaassa vedessä. Lopuksi palataan Kálfhólliin, missä nautitaan buffet-illallinen. Illallisen jälkeen on aika lähteä etsimään revontulia. Heti kun revontulia on näkyvissä, noustaan satulaan ja tehdään noin tunnin mittainen ratsastusretki revontulien valaistessa taivaan. Yöksi palataan hotellille.

 • Päivä 3. Kálfhóll – Reykjavik

  Hotelliaamiaisen jälkeen palataan Kálfhóllin tilalle, mistä lähdetään noin 2–3 tunnin ratsastusretkelle maaseudulle. Ratsastuksen jälkeen syödään lounasta ja palataan sitten Reykjavikiin. Matka päättyy.

Hinnasto

Hinnat 2022 / Revontulet ratsailla / Winter Riding and Northern Lights
LähtöpäiväHinta €/hlö
26.1., 2.2., 9.2., 16.2., 23.2., 2.3., 9.3., 16.3.999
26.10., 2.11., 9.11., 16.11., 23.11., 30.11., 7.12., 14.12.999

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kaksi ratsastuspäivää – 2 yötä
 • Kuljetukset hevostilalle ja takaisin Reykjavikista
 • Hotellimajoitus jaetuissa huoneissa
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus: alle 12 v. 25 % matkan hinnasta

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä (3 henkilöä tai enemmän). Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu).

 

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

 

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

 

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Varausmaksu 15 €

Vinkkejä ja lisätietoa