Revontulet ratsailla -ratsastusmatka

Taso: keskitason ratsastajat

Talvi Islannissa tarkoittaa värikästä maaseutua ja taivaalla tanssivia revontulia. Nouse islanninhevosten selkään ja näe Islannin tunnetuimmat luontokohteet upeissa väreissä.

Kiertomatkalla pysähdytään kylpemässä Secret Lagoonilla ja nähdää Þjórsá-jäätikköjoki. Iltaisin pääset nauttimaan Islannin maaseudun rauhasta ja upeista revontulista (säästä riippuen). Matkan lopuksi tutustutaan myös Islannin kuuluisimpiin luontonähtävyyksiin Kultaisen kolmion kierroksella. Matkalla ratsastetaan noin 45 km. Ratsastusta kolmena päivänä.

Ajankohta: 4 päivää, talvikaudella

alk. 1 200 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavík – Kálfhóll

  Ratsastajat noudetaan Reykjavikin BSI-bussiterminaalilta kello 18, mistä matka alkaa bussilla Kálfhóllin tilalle. Kálfhóllissa syödään illallista ja tutustutaan muihin ratsastajiin. Illalla voidaan rentoutua ulkoporeammeessa ja bongailla revontulia.

 • Päivä 2. Kálfhóll – Þjórsá – Secret Lagoon

  Aamulla opas esittelee hevoset ja islanninhevosten töltti-askellajin. Esittelyn jälkeen noustaan ratsaille ja suunnataan kohti Þjórsá-jäätikköjoen penkereitä. Þjórsán 212 kilometrin pituus tekee siitä Islannin pisimmän joen. Ratsailla nautitaan Islannin eteläisestä maaseudusta taustanaan vaikuttavat vuorijonot ja vuorten kuningatar Hekla-tulivuori. Ratsastuksen jälkeen vieraillaan Secret Lagoonilla rentoutumassa mineraalirikkaassa vedessä. Lopuksi palataan Kálfhóllin tilalle syömään illallista. Illallisen jälkeen on aika lähteä etsimään revontulia jalan.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 15 km

 • Päivä 3. Kálfhóll – Hvítá

  Päivä aloitetaan lyhyellä ratsastuksella halki talvisten peltojen. Ratsastuksen jälkeen palataan lounastamaan Kálfhóllin tilalle. Lounastauon jälkeen noustaan taas ratsaille ja jatketaan matkaa Hvítá-jäätikköjoelle. Joelle matkataan halki sammalpeitteisten laavakenttien. Joella pidetään pieni tauko, jonka jälkeen matkaa jatketaan halki idyllisen maaseudun takaisin Kálfhóllin tilalle, missä illallinen jo odottaa. Illalla päästään taas rentoutumaan ulkoporeammeessa revontulien tanssiessa taivaalla.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 15 km

 • Päivä 4. Kálfhóll – Þjórsá – Geysir – Gullfoss – Þingvellir

  Aamiaisen jälkeen lähdetään viimeiselle ratsastukselle kohti Þjórsá-jokea. Kevyen lounaan jälkeen hyvästellään hevoset ja hypätään bussin kyytiin. Luvassa on Kultaisen kolmion nähtävyyskierros, jolla nähdään Geysirin geoterminen alue, Gullfossin ”kultainen” vesiputous ja Þingvellirin kansallispuisto. Reykjavikiin saavutaan noin kello 18.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 15 km

Hinnasto

Hinnat 2024 / Revontulet ratsailla / Winter Riding and Northern Lights
Lähtöpäivä
Hinta €/hlö
8.10., 15.10., 22.10., 29.10.
1 299
5.11., 12.11., 19.11., 26.11.
1 299
3.12., 10.12.
1 299

Varausmaksu 15 €/varaus ei sisälly hintoihin.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kolme ratsastuspäivää
 • Kuljetukset Reykjavikista hevostilalle ja takaisin Reykjavikiin
 • Majatalomajoitus jaetuissa huoneissa
 • Paikallisen oppaan palvelut
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus: alle 12 v. 25 % matkan hinnasta

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä (3 henkilöä tai enemmän). Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu). Pyydä tarjous lisäöistä asiakaspalvelustamme.

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Vinkkejä ja lisätietoa