Mystinen keskiyön aurinko -ratsastusmatka

Taso: kokeneet ratsastajat

Tällä ainutlaatuisella ratsastusmatkalla tutustutaan yöttömän yön Islantiin. Keskiyön aurinko on Pohjois-Islannissa kirkkaimmillaan, ja ratsastusmatkat tehdään yöaikaan. Harvaanasuttu saaren pohjoisosa on täydellinen paikka kokea tämä kaunis luonnonilmiö. Ratsastusmatka sijoittuu kesäpäivänseisauksen ajalle, jolloin päivät ovat pisimmillään. Matkalla nähdään muun muassa Raufarhöfnin Arctic Henge -monumentti, Melrakkasléttan tasangot ja Öxafjörðurin vuono. HUOM! Ratsastusretket tehdään yöllä ja matkan aikana nukutaan päivällä.

Matkalla ratsastetaan noin 120 km. Ratsastusta viitenä yönä.

Ajankohta: 6 päivää, kesäkaudella

alk. 2 390 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavík – Akureyri – Bjarnastaðir – Katastaðir

  Matka aloitetaan Reykjavíkin lentoasemalta, missä tavataan klo 11.20. Otathan mukaan passin tai kuvallisen henkilökortin lentoa varten. Reeykjavíkista lennetään pohjoiseen Akureyrin kaupunkiin.

  Akureyristä kuljetus Bjarnastaðirin tilalle, missä tavataan hevoset ja henkilökunta. Illallisen jälkeen on aika nousta ratsaille. Keskiyön auringon metsästys alkaa ratsastuksella pitkin Öxafjörðurin vuonon rannikkoa Katastaðiriin, minne hevoset saavat jäädä lepäämään. Bussi kuljettaa ratsastajat takaisin Bjarnastaðirin tilalle yöksi.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 33 km

 • Päivä 2. Katastaðir – Sigurðarstaðir

  Tänä iltana ratsastetaan rannalla Katastaðirista Sigurðarstaðiriin. Polku on syrjäinen, eikä vastaan luultavasti tule ketään muuta. Keskiyön aurinko nähdään loimuamassa pohjoisen rantaviivan yllä. Syvän hiljaisuuden rikkoo vain kavioiden kopse, meren aallot ja merilintujen hiljainen kuoro. Rauhaisan yöratsastuksen jälkeen on aika palata Bjarnastaðiriin lepäämään.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 28 km

 • Päivä 3. Sigurðarstaðir – Raufarhöfn

  Kolmantena iltana matka jatkuu Islannin pohjoisille rannoille Raufarhöfnin pieneen kylään. Suurin osa kylän 250 asukkaasta elättää perheensä perinteisesti kalastaen. Matkalla nähdään rannikon rikasta linnustoa ja paikka, missä päivät ovat saaren pisimmät ja yöt lyhimmät.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 24 km

 • Päivä 4. Melrakkaslétta – Katastaðir

  On aika suunnata takaisin pitkin Melrakkasléttan tasangon pehmeitä polkuja. Melrakkasléttan nimi juontuu naalista, ja joskus naaleja saattaakin näkyä tasangolla varastamassa munia linnunpesistä. Hevoset jäävät lepäämään Katastaðiriin ja ratsastajat kuljetetaan nukkumaan Bjarnastaðirin tilalle.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 5. Katastaðir – Bjarnastaðir

  Viidentenä iltana koittaa kesäpäivänseisaus! Vuoden pisin päivä ja lyhin yö koetaan Raufarhöfnin kylässä. Kylässä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kesäyön auringon paistavan Arctic Henge -monumentin kolmen pylvään läpi. Paluumatka takaisin Bjarnastaðirin tilalle taittuu itäisten vuorten siintäessä horisontissa. Keskiyön aurinko valaisee matkan pitkin Kvíarin rinnettä.

  Päivän arvioitu ratsastusmatka: 38 km

 • Päivä 6. Ásbyrgin kanjoni – Akureyri – Reykjavik

  On aika sanoa hyvästit hevosille sekä henkilökunnalle, ja suunnata takaisin Akureyrin lentokentälle. Matkalla pysähdytään ihastelemaan Ásbyrgin kanjonia. Vanhan saagan mukaan kanjoni on syntynyt Odinin hevosen Sleipnirin kavionjäljestä. Akureyristä lennetään takaisin Reykjavíkiin.

Hinnasto

Hinnat 2024 / Mystinen keskiyön aurinko / Under the Mystique Midnight sun
Lähtöpäivä
Hinta €/hlö
16.6.
2 390

Varausmaksu 15 €/varaus ei sisälly hintoihin.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Viisi ratsastuspäivää
 • Lennot Reykjavík – Akureyri – Reykjavík
 • Kuljetukset lentokentältä hevostilalle ja takaisin
 • Maatilamajoitus jaetuissa huoneissa
 • Paikallisen oppaan palvelut
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus: alle 12 v. 25 % matkan hinnasta

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä (3 henkilöä tai enemmän). Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu). Pyydä tarjous lisäöistä asiakaspalvelustamme.

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Vinkkejä ja lisätietoa