Hyvä asiakkaamme, huomioittehan, että asiakaspalvelumme sulkeutuu tänään, perjantaina 24.5., poikkeuksellisesti jo kello 13!

Kuninkaan polku -ratsastusmatka

Taso: kokeneet ratsastajat

Kun Tanskan ja Islannin kuningas vuonna 1907 oli tulossa vierailemaan Islantiin, täytyi Thingvellirissä, jossa parlamentti kokoontui, parannella kulkuyhteyksiä. Tämän vuoksi osaa alueen reiteistä kutsutaan edelleen Kuninkaan poluksi. Seitsemän päivän ratsastusmatkalla kuljetaan Vatnsdalurin laaksosta Islannin läntisten ylänköjen halki Thingvellirin kansallispuistoon saaren eteläosissa. Ratsastajien mukana kulkee lauma vapaana vaeltavia hevosia, joista jokainen ratsastaja löytää matkan aikana suosikkinsa.

Matkalla ratsastetaan noin 195 km. Ratsastusta seitsemänä päivänä.

Ajankohta: 7 päivää, kesäkaudella

alk. 3 090 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma pohjoisesta etelään

Matkareitti kuljetaan sekä pohjoisesta etelään että etelästä pohjoiseen.

 • Päivä 1. Reykjavik – Vatnsdalurin laakso – Hvammurin tila – Haukagil

  Matka alkaa Reykjavikin BSI-bussiterminaalilta kello 9.00. Bussilla ajetaan pohjoiseen Hvammurin tilalle, missä hevoset ja henkilökunta jo odottavat. Tila sijaitsee Vatnsdalurin laaksossa, jota pidetään yhtenä Islannin kauneimmista ja hedelmällisimmistä laaksoista. On aika nousta ratsaille ja suunnata kohti Hofin historiallista maatilaa ja Vatnsdalsá-jokea. Vatnsdalurin laakso toimii tapahtumapaikkana muinaiselle Vesilaaksolaisten saagalle. Matkalla kuullaan tarinoita Islannin historiasta. Hevoset yöpyvät Haukagilin tilalla ja ratsastajat kuljetetaan yöksi Hvammurin tilalle.

  Arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 2. Haukagil – Haugakvíslarskáli

  Päivä aloitetaan keräämällä kokoon hevosten lauma. Tänään ratsastetaan halki hevosten ja lampaiden kesälaidunten, ja noustaan ylös ratsastamaan Víðidalstunguheiðin nummelle. Saaren ylängöt aukenevat edessä ja horisontissa näkyy majesteettinen Álkugilin rotko kuvankauniine vesiputouksineen. Hevoset tölttäävät vapaana ratsastajien mukana ryhmän seuratessa ikivanhaa Kuninkaan polkua. Alueen ainoat asukit ovat ketut ja linnut, ehkä jopa muutama peikko. Yö vietetään Haugakvíslarskálin vuoristomökillä.

  Arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 3. Haugakvíslarskáli – Arnarvatnsheiðin nummi ja Arnarvatn-järvi – Álftakrókur

  Päivän aluksi otetaan suunta kohti Víðidalurin laaksoa ja Fellaskálin mökkiä, missä pidetään päivän lounastauko. Varmajalkaiset hevoset kuljettavat ratsastajat turvallisesti pitkin muinaisia ylänköpolkuja. Ratsailta voi nauttia vuoristomaisemista ja näkymästä Langjökullin ja Eiríksjökullin jäätiköille. Arnarvatnsheiðin nummelle saavuttaessa kasvillisuus muuttuu kukoistavan vihreäksi. Matkalla Arnarvatn-järvelle ratsastetaan ohi Réttarvatn-järven. Arnarvatn-järvellä tunnelma on mystisen hiljainen. Viheriä kasvillisuus ja rikas linnusto ovat alueen kohokohtia. On aika hyvästellä pohjoinen ja ratsastaa Borgarfjörðurin länsiosiin. Päivän viimeinen määränpää on Álftakrókurin vuoristomökki, missä lainsuojattomien kerrotaan aikanaan pakoilleen lakia.

  Arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 4. Álftakrókur – Eríksjökullin jäätikkö – Hallmundarhraunin laavakenttä – Surtshellirin luola – Borgarfjörðurin alue

  Ratsastusmatka jatkuu yhden Islannin suurimmista laavakentistä, Hallmundarhraunin, vierellä. Alueesta on liikkeellä paljon legendoja, jotka kertovat entisaikojen lainsuojattomista. Borgarfjörðurin alueelle ratsastetaan pitkin Norðlingafljót-jäätikköjoen varsia. Polun itäpuolella nähdään Eríksjökull-jäätikkö, jonka peitossa nukkuu myös tulivuori. Neljäntenä päivänä nähdään myös Surtshellirin laavaluola. 3 500 metriä pitkä luola tarjosi aikanaan suojan alueella piileskelleille rosvoille. Hevoset yöpyvät Þorvaldsstaðirissa ja ratsastajat kuljetetaan bussilla Hótel Á:han.

  Arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 5. Þorvaldsstaðir – Húsafell – Hraunfossar – Augastaðir

  Hevoset haetaan Þorvaldsstaðirista ja suunnataan Húsafellin alueelle. Islanninhevosten ominaisuudet ovat edukseen, kun matka vie halki Islannin suurimman luonnonmetsän, Húsafellsskógurin. Húsafellilla kutsutaan usein helmeksi laavan ja jäätiköiden välissä. Historiallisesti merkittävästä alueesta kerrotaan tarinoita, joissa seikkailevat vuosituhansien takaiset noidat ja aaveet. Viidentenä päivänä päästään vierailemaan Hraunfossarin vesiputouksella, missä kylmä lähdevesi virtaa pitkin tummia laavakiviä aina Hvítá-joelle asti. Seikkailuntäyteisen päivän jälkeen hevoset pääsevät lepäämään Augastaðiriin ja ratsastajat kuljetetaan rentoutumaan Húsafellin geotermiseen uima-altaaseen. Yöpaikkana toimii Húsafell Gamli Bærin majatalo.

  Arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 6. Húsafell – Muinainen Ok-polku – Brunnar – Lundareykjardalur ja Brautartungan kulttuurikeskus

  Reitti vie pitkin mystistä Ok-polkua Augastaðiriin. Ok on muinainen ylänköpolku, joka on nimetty samanimisen jäätikön mukaan. Ok-jäätikön lisäksi polun itäpuolella nähdään jäätiköt Geitlandsjökull, Langjökull ja Þórisjökull. Autio alue muistuttaa kuinka karua Islannin luonto voikaan olla. Hevoset jätetään Brunnarin vuoristomökille lepäämään ja ratsastajat yöpyvät Brautartungan kulttuurikeskusella Lundareykjardalurin laaksossa.

  Arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 7. Brunnar – Skógarhólar – Thingvellir – Reykjavik

  Matkan viimeinen päivä aloitetaan ratsastuksella Bláskógarheiðin nummella Thingvellirin kansallispuistoon. Samoja polkuja käytettiin jo satoja vuosia sitten ihmisten ratsastaessa Þingvellirin parlamenttiin. Jo muutaman kilometrin päässä Brunnarista ohitetaan Hallbjarnarvörðurin legendaariset hautakummut. Sturlungan saagassa kuvaillaan Hallbjarnarvörðuria armeijoiden kohtaamispaikkana ja muinaisena sotatantereena. Reitti vie etelään Kaldidalurin tielle sekä Draugabrekkan ja Tröllahálsin ratsastuspoluille. Ármannsfell-vuoren ilmestyessä näkyviin Skógarhólarin laitumet alkavat olla lähellä. Hevoset jäävät Skógarhólariin ja ratsastajat saavat tutustua jalan Thingvellirin kansallispuistoon. Bussi vie lopuksi takaisin Reykjavikiin, minne saavutaan noin kello 17–18.

  Arvioitu ratsastusmatka: 20 km

Hinnasto

Hinnat 2024 / Kuninkaan polku / The King’s Trail
Lähtöpäivä
Hinta €/hlö
22.7. (pohjoisesta etelään)
loppuunmyyty
30.7. (etelästä pohjoiseen)
loppuunmyyty

Varausmaksu 15 €/varaus ei sisälly hintoihin.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Seitsemän ratsastuspäivää
 • Kuljetukset Reykjavikista hevostilalle ja takaisin
 • Hvammurissa ja Húsafellissa maatilamajoitus jaetuissa huoneissa. Makuupussimajoitus (oma makuupussi mukaan!) vuoristomökeissä muina päivinä
 • Paikallisen oppaan palvelut
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus: 25 % matkan hinnasta (alle 12-vuotiaat)

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä, 3 henkilöä tai enemmän (perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.)

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu). Pyydä tarjous lisäöistä asiakaspalvelustamme.

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Vinkkejä ja lisätietoa

Taso: kokeneet ratsastajat

Matkaohjelma etelästä pohjoiseen

Matkareitti kuljetaan sekä pohjoisesta etelään että etelästä pohjoiseen.

 • Päivä 1. Reykjavik – Thingvellir – Skógarhólar – Brunnar

  Matka alkaa Reykjavikin BSI-bussiterminaalilta kello 9.00. Bussi vie ratsastajat Skógarhólarin pelloille, missä tavataan matkan opas Haukur, hänen tiiminsä sekä tietenkin hevoset. Skógarhólaria ylläpitää Islanninhevosseurojen yhdistys, ja se sijaitsee Thingvellirin kansallispuistossa. Thingvelliriä kutsutaan Islannin kansallispyhätöksi, ja siellä muodostettiin maailman vanhin olemassa oleva parlamentti. Thingvellirin vaikuttava geologia on hyvin nähtävillä Almannagjá-kanjonissa, joka on muodostunut kahden toisistaan irtautuvan mannerlaatan välille.

  Ensimmäisenä ratsastuspäivänä nautitaan nopeasta töltistä ja upeista näkymistä Bláskógarheiðin nummelle. Thingvellirin parlamenttiin matkustaneet ihmiset käyttivät näitä samoja polkuja vuosisatojen ajan. Matkalla ohitetaan Ármannsfellin vuori sekä ”peikkomäki” Tröllaháls ja kuljetaan pitkin niin kutsuttujen haamurinteiden (Draugabrekka) polkuja.

  Ratsastusreitti vie pohjoiseen pitkin Kaldidalur-tietä. Päivän määränpään, Brunnarin, lähestyessä historiallisia kohteita tulee vastaan joka askeleella. Vain muutaman kilometrin päässä Brunnarista ohitetaan Hallbjarnarvörðurin legendaariset hautakummut. Sturlungan saagassa kuvaillaan Hallbjarnarvörðuria armeijoiden kohtaamispaikkana ja muinaisena sotatantereena. Hevoset jätetään yöksi Brunnariin. Ratsastajat yöpyvät puolestaan Islannin kulttuurisessa sydämessä, Thingvellirissä.

  Arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 2. Brunnar – Muinainen Ok-polku – Augastaðir – Hraunfossar

  Tämänpäiväinen reitti vie pitkin mystistä Ok-polkua Augastaðiriin. Ok on muinainen ylänköpolku, joka on nimetty samannimisen jäätikön mukaan. Ok-jäätikön lisäksi polun itäpuolella nähdään jäätiköt Geitlandsjökull, Langjökull ja Þórisjökull. Autio alue muistuttaa kuinka karua Islannin luonto voikaan olla. Hevoset jäävät lepäämään Augastaðirin tilalle ja ratsastajat yöpyvät Kirkjubólin tilan luona sijaitsevassa hotelli Á:ssa. Tänään ehditään vierailla myös poikkeuksellisen kauniilla Hraunfossar-vesiputouksella. Vesi näyttää tulevan suoraan laavasta, mutta se on itse asiassa kylmä lähde, joka pulppuaa maan läpi ja virtaa kosken tavoin alas Hvítá-jokeen.

  Arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 3. Augastaðir – Húsafell – Þorvaldsstaðir – Surtshellirin luola

  Päivä vietetään ratsastamalla Húsafellin erityislaatuisen alueen läpi. Islanninhevosten ominaisuudet ovat edukseen, kun matka vie halki Islannin suurimman luonnonmetsän, Húsafellsskógurin. Húsafellilla kutsutaan usein helmeksi laavan ja jäätiköiden välissä. Historiallisesti merkittävästä alueesta kerrotaan tarinoita, joissa seikkailevat vuosituhansien takaiset noidat ja aaveet. Hevosten kanssa vietetyn upean päivän jälkeen hevoset lepäävät Þorvaldsstaðirissa. Ratsastajat puolestaan vierailevat Islannin tunnetuimmassa laavaluolassa Surtshellirissä. 3 500 metriä pitkä luola tarjosi aikanaan suojan alueella piileskelleille rosvoille. Húsafellissa pääsee myös nauttimaan geotermisten altaiden lämmöstä. Yöpyminen hotelli Á:ssa.

  Arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 4. Borgarfjörður – Eríksjökullin jäätikkö – Hallmundarhraunin laavakenttä – Álftakrókur

  Tänään kuljetaan Borgarfjörðurin maatilojen nurmialueilta kohti Islannin läntisiä ylänköjä. Ratsastusmatka jatkuu yhden Islannin suurimmista laavakentistä, Hallmundarhraunin, vierellä. Tämä on mystinen alue, joka on täynnä legendoja lainsuojattomista ja tarinoita menneisyydestä. Tuntuu, että laavamuodostelmissa on haltioita ja peikkoja. Hevoset tölttäävät iloisesti Norðlingafljótin jäätikköjoen  rannalla. Reitti kulkee myös joen yli. Polun itäpuolella nähdään Eríksjökull-jäätikkö, jonka peitossa nukkuu myös tulivuori. Päivän viimeinen määränpää on Álftakrókurin vuoristomökki, missä lainsuojattomien kerrotaan aikanaan pakoilleen lakia.

  Arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 5. Álftakrókur – Arnarvatnsheiðin nummi ja Arnarvatn-järvi – Haugakvíslarskáli

  Päivän aluksi otetaan suunta kohti Víðidalurin laaksoa ja Fellaskálin mökkiä, missä pidetään päivän lounastauko. Varmajalkaiset hevoset kuljettavat ratsastajat turvallisesti pitkin muinaisia ylänköpolkuja. Ratsailta voi nauttia vuoristomaisemista ja näkymästä Langjökullin ja Eiríksjökullin jäätiköille. Arnarvatnsheiðin nummelle saavuttaessa kasvillisuus muuttuu kukoistavan vihreäksi. Matkalla Arnarvatn-järvelle ratsastetaan ohi Réttarvatn-järven. Arnarvatn-järvellä tunnelma on mystisen hiljainen. Viheriä kasvillisuus ja rikas linnusto ovat alueen kohokohtia. On aika hyvästellä Etelä-Islanti ja suunnata vaikuttavalle ylätasangolle, joka kuuluu pohjoisen alueen Húnvavatnssýslan piiriin. Alueen ainoat asukit ovat ketut ja linnut, ehkä jopa muutama peikko. Yö vietetään Haugakvíslarskálin vuoristomökillä.

  Arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 6. Haugakvíslarskáli – Haukagil – Vatnsdalurin laakso – Hvammur

  Tänään ratsastetaan Víðidalstunguheiðin ylätasangolta alas kauniiseen Vatnsdalurin laaksoon. Hevoset aistivat jo, että lähestytään kotiniittyjä, ja ne tölttävät iloisesti kohti pohjoista. On hieno tunne ratsastaa ylängön villien peltojen läpi ennen kuin päästään jälleen sivistyksen pariin. Reitillä nähdään Álkugilin rotkon, jossa kuvankauniit vesiputoukset syöksyvät alas kalliomuodostelmien yli. Vapaana kulkeva hevoslauma tölttää pitkin rauhallisen alueen pehmeitä polkuja. Tänään nähdään vuosisatojen takaiset jäljet Kuninkaiden polulla. Yöpyminen Haukurin tilalla Hvammurissa. Täällä nautitaan matkan viimeisestä illasta ulkoporealtaan, hyvän aterian, tarinankerronnan ja laulun merkeissä.

  Arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 7. Haukagil – Vatnsdalur – Hvammur – Reykjavík

  Vatnsdalurin sanotaan olevan yksi Islannin hedelmällisimmistä ja kauneimmista laaksoista, jota vesi, jäätiköt ja tulivuorit ovat muokanneet. Tänään ratsastetaan historiallisen Hofin tilan ohi ja ylitetään Vatnsdalsá-joki. Vatnsdalurin laakso toimii tapahtumapaikkana muinaiselle Vesilaaksolaisten saagalle. Matkalla kuullaan tarinoita Islannin historiasta. On aika hyvästellä hevoset ja Haukur. Bussi vie ryhmän takaisin Reykjavikin BSI-terminaalille. Reykjavikiin saavutaan noin kello 18.

  Arvioitu ratsastusmatka: 20 km