Kultainen kolmio -ratsastusmatka

Taso: keskitason ratsastajat (sisältää pitkiä ratsastusmatkoja)

Ei ole parempaa tai ainutlaatuisempaa tapaa kokea Islannin kuuluisaa Kultaista kolmiota kuin ratsain Etelä-Islannin maaseudun halki. Matkan päänähtävyydet ovat Geysirin kuumien lähteiden alue sekä Gullfossin ”kultainen” vesiputous.

Tämä suosittu kuuden päivän ratsastusmatka sopii mainiosti perheille, ja keskitasoisille ratsastajille. Sinun tulee osata ratsastukseen liittyvät perusasiat ja olla hyvässä fyysisessä kunnossa, koska ratsastuspäivät saattavat olla pitkiä.

Vaellusmatkan alussa tutustutaan islanninhevosiin ja lajille ominaisiin askellajeihin. Matka aloitetaan rennolla ratsastusretkellä majesteettiselle Thjórsá-joelle. Tämän jälkeen suunnataan Gullfossin vesiputoukselle ja Geysirin kuumien lähteiden alueelle. Matkalla päästään myös tutkimaan muille turisteille tuntemattomia alueita ja pysähdytään Salaisella laguunilla rentoutumassa. Lopuksi kuljetaan halki Hrunaheiðin nummien kohti Kálfhóllin maatilaa.

CNNgo on valinnut Kultainen kolmio -ratsastusmatkan maailman viidentoista parhaan hevosvaellusmatkan joukkoon. Matkalla ratsastetaan noin 150 km. Ratsastusta kuutena päivänä.

Ajankohta: 7 päivää, kesäkaudella

alk. 2 090 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavik – Blesastaðir

  Ratsastajat noudetaan lähimmältä bussipysäkiltä (löydä majoitustasi lähin bussipysäkki www.busstop.is) noin kello 18. Bussi kuljettaa osallistujat Blesastaðirin majatalolle, missä hevoset ja henkilökunta jo odottavat. Tervetuliaisaterian jälkeen on aikaa levätä ja valmistautua tulevaan ratsastusmatkaan.

 • Päivä 2. Blesastaðir – Thjórsá-jäätikköjoki – Blesastaðir

  Päivä aloitetaan tutustumalla islanninhevosiin ja niiden ominaiseen askellajiin tölttiin. Tämän jälkeen noustaan ratsaille ja suunnataan Thjórsá-joelle. Hevoset pääsevät lepäämään Sandlækjarmýrin pellolle ja ratsastajat kuljetetaan bussilla takaisin Blesastaðirin majatalolle.

  Arvioitu ratsastusmatka: 15 km

 • Päivä 3. Blesastaðir – Myrkholt

  Aamulla suunnataan bussin kyydissä takaisin hevosten luo. Blesastaðirista jatketaan ratsain Hrunamannahreppurin hedelmällisille viljelysmaille. Hevoset, joilla ei ole ratsastajia, saavat juosta mukana vapaana. Seuraavaksi ylitetään tunnettu lohijoki Stóra-Laxá ja pysähdytään picnic-lounaalle Hrunaréttirissa. Lounaan jälkeen ratsastetaan kohti Brúarhlöðin kanjonia, jossa samean vihreä joki virtaa halki omituisten kalliomuodostumien. Hevoset jätetään lepäämään Brúarhlöðiin ja bussi kuljettaa ratsastajat Myrkholtin tilalle, missä vietetään seuraava yö.

  Arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 4. Myrkholt – Gullfoss – Myrkholt

  Matka jatkuu Hvítá-joen vartta pitkin Gullfossin ”kultaiselle” vesiputoukselle. Täällä pidetään lounastauko, jonka jälkeen ratsastetaan takaisin Myrkholtiin yöksi.

  Arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 5. Haukadalur – Haukadalsheiði – Myrkholt

  Viidentenä päivänä ratsastetaan Haukadalurin laakson kauniissa koivumetsässä. Pääset ylittämään kirkkaita puroja ja ihailemaan vuoristokukkien värejä. Reitti vie ylös Haukadalsheiðiin, mistä on upea näkymä vuoristoon ja ylänköjen jäätiköille. Loppupäivä vietetään Geysirin kuumien lähteiden alueella.

  Arvioitu ratsastusmatka: 18 km

 • Päivä 6. Geysir – Tungufellsdalur – Kaldbakur – Blesastaðir

  Geysirin alue jää taakse ja matka jatkuu Brúarhlöðin kanjonin ylittävälle sillalle, jonka alla kohisee mahtava Hvítá-joki. Nyt määränpäänä on sisämaa ja Hrunaheiðarin nummi. Hevoset yöpyvät Kaldbakurin tilalla ja ratsastajat kuljetetaan bussilla Secret Lagoonille kylpemään geotermisessä altaassa. Päivän päätteeksi ajetaan Blesastaðirin majatalolle.

  Arvioitu ratsastusmatka: 30 km

 • Päivä 7. Blesastaðir – Kaldbakur – Hrepphólar – Kálfhóll – Reykjavik

  Viimeisenä päivänä seurataan hyviä ratsastusreittejä ohi Galtafell-vuoren. Matkalla ylitetään Laxá-joki ja seurataan Thjórsá-joen penkereitä Kálfhóllin tilalle. Täällä sanotaan hyvästit hevosille ja henkilökunnalle ja aloitetaan matka takaisin Reykjavikiin, jonne saavutaan arviolta kello 20. Matka päättyy.

  Arvioitu ratsastusmatka: 40 km

Hinnasto

Hinnat 2022 / Kultainen kolmio / Golden Circle
LähtöpäiväHinta €/hlö
28.5., 4.6., 11.6.2 090
16.7., 23.7., 30.7.2 290
27.8.2 090

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kuusi ratsastuspäivää – 6 yötä
 • Kuljetukset hevostilalle ja takaisin Reykjavikista
 • Maatilamajoitus 2-4 henkilön jaetuissa huoneissa
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sisäänpääsy Secret Lagoonin uima-altaalle
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus: alle 12 v. 25 % matkan hinnasta

Perhealennus: 5% kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä (3 henkilöä tai enemmän). Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoja

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu).

 

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

 

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

 

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Varausmaksu 15 €

Vinkkejä ja lisätietoa