Arktinen pohjoinen -ratsastusmatka

Taso: kokeneet ratsastajat

Pienten kalastajakylien asukkaat ovat Islannin arktisen pohjoisen ainoita asukkaita. Monipuolisella ratsastusmatkalla tälle alueelle nähdään muun muassa Öxarfjörður vuonoa ympäröivät kauniit vuoret sekä lintubongareiden paratiisi Melrakkasléttan niemimaa. Matka vie ratsastajat aivan Atlantin keskiselänteen päälle, missä Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaatat hiljalleen erkanevat toisistaan. Ratsastusta seitsemänä päivänä.

Ajankohta: 8 päivää, 1.–8.7.2024

alk. 2 790 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavik – Húsavík – Bjarnastaðir – Presthólar

  Matka aloitetaan Reykjavikin Ernir lentokentältä, missä tavataan 7.30. Lentokentälle on myös mahdollista saada bussikuljetus kaupungin bussipysäkeiltä. Majoitustasi lähimmän bussipysäkin löydät osoitteesta busstop.is. Nouto pysäkeiltä 6.30-7.30. Olethan valmiina ajoissa ratsastusvaatteisiin pukeutuneena. Ota mukaan passi tai kuvallinen henkilökortti lentoa varten. Lento Reykjavikista Húsavíkiin. Bussikuljetus Bjarnastaðirin hevostilalle, missä tavataan opas ja hevoset. Lounas tilalla.

  Tutustumisen jälkeen noustaan ratsaille ja ratsastetaan Kerlingaskógurin halki ja nautitaan Öxarfjörður-vuonon ja Skjálftavatn-järven kauniista maisemista. Noin 28 vuotta sitten järvi ilmestyi kuin tyhjästä maanjäristyksen seurauksena. Matkalla Presthólariin pysähdytään Tunguréttissa ja Kvíarin kanjonilla. Yöksi suunnataan takaisin Bjarnastaðirin hevostilalle. Matkalla tilalle pysähdytään vielä Lundurin uima-altaalla.

 • Päivä 2. Presthólar – Blikalón

  Tänään suunnataan pohjoiseen, ja nautitaan Melrakkasléttasin tasankojen pehmeistä ratsastusreiteistä. Alue tunnetaan upeasta luonnostaan, kauniista järvistään ja vehreästä kasvillisuudesta. Päivä päätetään Blikalónsdalurin laaksoon, missä hevoset hyvästellään ja ajetaan bussilla takaisin Bjarnastaðiriin.

 • Päivä 3. Blikalón – Raufarhöfn

  Kolmantena päivänä ratsastetaan pitkin rannikkoa Hraunhafnarvitin majakalle, joka sijaitsee vain kolmen kilometrin päässä napapiiriltä. Majakalta matkaa jatketaan Raufarhöfnin kylään. Useimmat kylän 250 asukkaasta elättävät itsensä kalastuksella, ja kylässä tutustutaan heidän perinteiseen elämäntyyliinsä.

 • Päivä 4. Raufarhöfn – Flautafell

  Matkaa jatketaan kohti Flautafellin maatilaa, joka on nimetty horisontissa siintävän Flautafell-vuoren mukaan. Reitti kulkee vuorten yli ja alas Þistilfjörðurin laaksoon, joka on nimetty sitä ennen asuttaneen viikingin, Ketill Þystillin, mukaan. Hylätty maatila kohoaa 65 metriä merenpinnan yläpuolella ja sitä ympäröi kaunis luonto.

 • Päivä 5. Langanes

  Tänään hevoset saavat levätä ja ratsastajat pääsevät hauskalle bussimatkalle Langanesin niemimaalle. Niemimaa tunnetaan rikkaasta linnustosta ja kauniista kalliomuodostelmista.

 • Päivä 6. Flautafell – Bjarnastaðir

  Hevoset noudetaan Flautafellista ja matkaa jatketaan Öxarfjarðarin nummen yli takaisin Bjarnastaðiriin. 1850-luvulla nummella sijaitsi paljon maatiloja, mutta vuoden 1875 tulivuorenpurkauksen jälkeen tilat on hylätty, eikä alueella usein törmää ihmisiin.

 • Päivä 7. Bjarnastaðir – Jökulsárgljúfur

  Tänään luvassa on seikkailu Jökulsárgljúfurin majesteettiselle kanjonille. Kanjoni sijaitsee Vatnajökullin kansallispuistossa. Kanjonissa virtaa Islannin pisin jäätikköjoki Jökulsá, joka saa alkunsa Vatnajökullin jäätiköltä. Matkalla pysähdytään paikalla, josta saa upeita kuvia muistoksi.

 • Päivä 8. Bjarnastaðir – Húsavík – Reykjavík

  Ennen kuin sanotaan hyvästit hevosille, tehdään vielä viimeinen ratsastus Ásbyrgin hevosenkenkäkanjonille. Vanhan saagan mukaan kanjoni on Odinin hevosen Sleipnirin kavionjälki. Bussikuljetus Húsavíkin lentokentälle ja lento Reykjavikiin. Reykjavikiin saavutaan iltapäivällä.

Hinnasto

Hinnat 2024 / Arktinen pohjoinen / The Arctic North
Lähtöpäivä
Hinta €/hlö
1.7.
2 790

Varausmaksu 15 €/varaus ei sisälly hintoihin.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Seitsemän ratsastuspäivää
 • Lennot Reykjavik – Húsavík – Reykjavik
 • Bussikuljetus Húsavíkin lentokentältä hevostilalle
 • Maatilamajoitus jaetuissa huoneissa
 • Paikallisen oppaan palvelut
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Lapsialennus: alle 12 v. 25 % matkan hinnasta

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18-vuotiaat lapset matkustavat yhdessä (3 henkilöä tai enemmän). Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu). Pyydä tarjous lisäöistä asiakaspalvelustamme.

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Vinkkejä ja lisätietoa