Diskolahden jäiset jättiläiset

Kööpenhamina – Nuuk – Ilulissat – Uummannaq – Diskolahti – Grönlannin länsirannikko – Nuuk – Kööpenhamina

Lähde mukaan tutkimusmatkalle Diskolahdelle ja tutustu Grönlannin villiin länsirannikkoon. Näet muun muassa upeita vuoria, paikallista elämänmenoa ja henkeäsalpaavan Ilulissatin jäävuonon.

Tutkimusmatka-alus suuntaa Nuukista pohjoiseen Länsi-Grönlannin kylmien sinisten vesien halki. Näet ilmiömäisiä maisemia, kun alus navigoi jäisten vuorten, syvien vuonojen ja huikeiden jäätiköiden ohi. Kun saavutaan Diskolahdelle, voit ihailla valtavia jäävuoria ja loputtomalta vaikuttavaa erämaata. Kuorrutuksena kakun päällä on Ilulissatin jäävuono, luonnonihme, joka on uskomattoman kaunis.

Risteilyllä vieraillaan jäätyneen maailman reunalla elävissä yhteisöissä ja tutustutaan Grönlannin historiaan ja kulttuuriin. Liity tutkimusmatkatiimin seuraan kiehtovilla luennoilla, expedition-veneillä tehtävillä retkillä sekä vaelluksilla luontoon.

Ajankohta: 11.6.2025 & 21.6.2025 (13 pv)

alk. 8 100 €/hlö

Lähetä tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Kööpenhamina

  Seikkailu alkaa hotelliyöllä Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa.

  Tämä tyylikäs ja helppokulkuinen kaupunki on täynnä arkkitehtuurin helmiä, kahviloita ja puistoja. Nyhavnin värikäs kanaalialue on loistava paikka asettua ihastelemaan ympäristöä maukkaan viinerin kanssa.

  Muistathan myös käydä tervehtimässä kuuluisaa Pientä merenneitoa. Pronssiveistokselle pääsee helposti pyörällä tai ihan vain rantakatua kävellen.

 • PÄIVÄ 2. Nuuk

  Päivä alkaa aikaisella lennolla Kööpenhaminasta Nuukiin.

  Nuuk on Grönlannin värikäs ja kompakti pääkaupunki. Kaupungissa asuu alle 20 000 ihmistä, ja se on hauska sekoitus vanhaa arkkitehtuuria ja moderneja rakennuksia. Jos pidät enemmän vanhoista rakennuksista, kannattaa suunnata vanhaan kaupunginosaan rantakadulle, mistä löydät Nuukin katedraalin ja kukkulalla seisovan Hans Egeden patsaan. Kukkulan alla rantavedessä näet kauniin Mother of the Sea -patsaan, joka on tyyliltään hyvin erilainen kuin Egeden patsas.

  Tutkimusmatka-alus odottaa sinua satamassa. Kun sinut on toivotettu tervetulleeksi aluksen kyytiin, ja olet saanut oman tuulen- ja vedenpitävän takkisi, on aika asettua hyttiin ja nauttia ensimmäinen illallinen aluksella.

 • PÄIVÄ 3. Merellä

  Tutkimusmatka-aluksen seilatessa kohti napapiiriä, sinulla on aikaa tutustua AECO:n (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) sääntöihin ja suosituksiin, jotka koskevat toimintaa ja maihinnousuja arktisen alueen herkässä ympäristössä. AECO:n sääntöjä koskeville luennoille osallistuminen on pakollista, mikäli haluat osallistua maihinnousuihin.

  Sinulla on myös aikaa tutustua alukseen, nauttia huippuluokan tiloista ja osallistua ensimmäisiin Grönlantiin liittyviin luentoihin sekä kuulla lisää risteilyn aikana toteutettavista Citizen Science -hankkeista.

  Jossakin vaiheessa risteilyalus ylittää napapiirin, ja saavutaan keskiyön auringon maille.

 • PÄIVÄ 4. Ilulissat

  Neljäntenä päivänä saavutaan Diskolahdelle, joka on valaiden ja muiden villieläinten asuttamaa aluetta. Vedessä kelluu monen muotoisia ja kokoisia jäävuoria, jotka ovat kaikki peräisin yhdestä paikasta – Ilulissatin jäävuonosta. Tämä upea Unescon maailmanperintökohde on säännöllisesti yksi Grönlannin suosituimmista ja vierailluimmista nähtävyyksistä, ja tänään saat tietää miksi.

  Ihaile syvänsinisissä vesissä rauhallisesti kelluvia jättimäisiä jäävuoria, jotka hohkaavat valkoisen, harmaan ja sinisen eri sävyissä. Palatessasi takaisin kauniiseen Ilulissatiin voit käydä Icefjord Centre -keskuksessa oppimassa lisää tämän kiehtovan alueen jäästä, ja patikoida Sermermiutiin nauttimaan uskomattomista näkymistä.

 • PÄIVÄT 5–6. Uummannaq

  Nuussuaqin niemimaan ohittamisen jälkeen etäisyyksien merkitys kasvaa valtavasti, sillä siitä alkaa Grönlannin ”kaukainen pohjoinen”. Tällä leveysasteella elämä etenee hitaammin. Sää- ja jääolosuhteet määräävät päiväohjelmasta, ja onnistunut maihinnousu riippuu kapteenin kyvystä navigoida turvallisesti pitkin alueen vesireittejä – varsinkin kun kesäsumu laskeutuu veden ylle. Kaiken kaikkiaan tämä on täydellinen ympäristö tutkimusmatkalle.

  Maan kauneus ja ympäristön suhteellinen tuottavuus ovat vetäneet ihmisiä puoleensa siitä lähtien kun ensimmäiset uudisasukkaat saapuivat rannikolle yli 4 000 vuotta sitten. Kiehtovat arkeologiset kohteet todistavat mykistävästi arktisten ihmisten kyvystä menestyä näin ankarassa ympäristössä. Juuri tältä alueelta löydettiin kuuluisat Qilakitsoqin muumiot vuonna 1972.

  Mahdollisia aktiviteetteja näiden päivien aikana ovat esimerkiksi vierailut pienissä yhteisöissä, kuten Uummannaqissa – kauniissa saarikaupungissa, jossa on sydämenmuotoinen vuori – tai Ukkusissatissa. Päivien aikana voidaan vierailla myös aiemmin mainitulla Qilakitsokin arkeologisella alueella, käydä luontoretkillä tai lähteä veneretkelle vuonoihin pienillä expedition-veneillä.

 • PÄIVÄT 7–9. Diskolahti

  Diskolahti on yksi niistä paikoista, joissa ihmiset unelmoivat pääsevänsä käymään. Ja hyvästä syystä – syvänsiniset vedet ovat täynnä eri muotoisia ja kokoisia jäävuoria. Jotkut niistä ovat todella valtavia, jopa seitsemän miljoonaa tonnia painavia, ja jäävuono tuottaa vuorokaudessa jäistä vettä enemmän kuin New York City käyttää vuodessa.

  Diskolahdella vietettävien päivien aikana nähdään perinteisiä yhteisöjä, massiivisia jäätiköitä ja loputtomalta vaikuttava erämaa. Näiden päivien aikana tutustutaan lahden ihmeisiin, kuten Sullorsuaqin salmeen, Disko-saareen ja itäisiin vuonoihin. Luonnollisesti luontoäiti määrää täällä, joten laivan miehistö on aina valmiina mukauttamaan matkasuunnitelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan.

  Voit odottaa rantautumisia pienillä expedition-veneillä, jäälauttojen ja jäävuorten välissä navigointia, valaiden bongailua kannelta käsin ja lisää tutkimusmatkatiimin pitämiä luentoja. Rantautumisilla saatat nähdä porolauman, nopeasti liikkuvan naalin tai jykevärakenteisen tunturihaukan.

 • PÄIVÄT 10–11. Grönlannin länsirannikko

  Grönlannin länsirannikko on vastakohtien maa, mistä löydät Grönlannin pisimpiin kuuluvia vuonoja ja useita asutuksia pitkien rannikkoa. Näihin asutuksiin kuuluu myös saaren toiseksi suurin kaupunki, Sisimiut. Koska Grönlanti on niin valtavan kokoinen, rannikon tämä osuus on harvaan asuttua aluetta, missä valtavat etäisyydet ovat tavallisia, ja syrjäisyys ja eristyneisyys ovat vain osa jokapäiväistä elämää.

  Matkalla etelään vieraillaan yhteisöissä, joissa vanhat perinteet ovat yhä elossa. Yksi vierailukohde on Sisimiut, joka sijaitsee noin 40 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen. Nykyaikainen kaupunki on kasvanut vanhojen raunioiden rinnalle, jotka ovat yli 4 000 vuotta vanhoja. Jos haluat oppia lisää muinaisesta Saqqaq-kulttuurista, käy ehdottomasti paikallisessa museossa. Jos etsit erityistä matkamuistoa, osta huivi, hattu tai lapaset, jotka on valmistettu qiviutista, eli myskihärän sisemmästä villasta. Sen sanotaan olevan 10 kertaa lämpimämpää kuin lampaanvillan.

 • PÄIVÄ 12. Nuuk

  Tänään saavutaan takaisin Nuukiin, ja on aika hyvästellä tutkimusmatka-alus, miehistö, tutkimusmatkatiimi ja kaikki uudet ystävät. Grönlannin vilkas pääkaupunki on todellinen suurkaupunki verrattuna kaikkiin muihin maan kaupunkeihin, joissa olet vieraillut risteilyn aikana.

  Täältä lennetään takaisin Kööpenhaminaan mukana paljon hienoja muistoja.

  • 11.6.2025 lähtöpäivä: Iltalento takaisin Kööpenhaminaan
  • 21.6.2025 lähtöpäivä: Lento takaisin Kööpenhaminaan ja hotelliyö Kööpenhaminassa
 • PÄIVÄ 13. Kööpenhamina

  Seikkailu päättyy Kööpenhaminaan, missä sinulla on vielä mahdollisuus tutustua tähän upeaan kaupunkiin. Tutkimusmatkan jälkeen ymmärrät ehkä paremmin miten pienen Tanskan historia liittyy jättimäisen Grönlannin historiaan. Matka päättyy.

Hytit

Polar-ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Ulkohytti (RR, RS)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RL)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Ulkohytti (RJ)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

Parvekehytti (XT)
Yläkansilla sijaitsevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet.

Ulkohytti (TT)
Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Expedition-sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

XL-sviitti (MA, MB)
XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

Sviitti (MD)
Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville.

Sviitti (ME)
Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

Kulmasviitti (MF, MC)
Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

Esimerkkikuvat: MS Roald Amundsen

Hinnasto

Diskolahden jäiset jättiläiset

Grandiosa Grönland – isberg i Diskobukten (FNGRE2506C1)

Lähdöt 2025: 11.6. & 21.6.
Laiva: Fridtjof Nansen

Polar-ulkohytti alk. 8 100 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 8 800 €/hlö
Arctic Superior -parvekehytti alk. 9 700 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Hotelli

 • 11.6.2025 lähdöllä: Hotelliyö (sis. aamiainen) Kööpenhaminassa ennen risteilyn alkua
 • 21.6.2025 lähdöllä: Hotelliyö (sis. aamiainen) Kööpenhaminassa ennen risteilyn alkua ja risteilyn jälkeen

Lennot

 • Economy-luokan lennot Kööpenhamina–Nuuk–Kööpenhamina

Kuljetukset

 • 11.6.2025 lähdöllä: Hotellin sijainnista riippuen bussikuljetus tai matkalaukkujen kuljetus lentokentälle Kööpenhaminassa
 • 21.6.2025 lähdöllä: Hotellin sijainnista riippuen bussikuljetus tai matkalaukkujen kuljetus lentokentälle Kööpenhaminassa ennen risteilyä ja sen jälkeen
 • 21.6.2025 lähdöllä: Kuljetukset lentokentän ja laivan välillä Nuukissa

Tutkimusmatkaristeily

 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen
 • Viinit, olut ja väkevät alkoholijuomat koko risteilyn ajan
 • Tee, kahvi ja virvoitusjuomat koko risteilyn ajan
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Veden- ja tuulenpitävä takki tai jokin muu HX:n retkeilyvaruste
 • Ammattivalokuvaajan ottamat kuvat risteilyltä
 • Maksuton WiFi-yhteys laivalla (ei tue suoratoistoa)
 • Palvelumaksut laivan henkilökunnalle
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan poreammeiden, infinity-altaan, panoraamasaunan, kuntosalin ja juoksuradan käyttö
 • Laivan tiedekeskuksen ja kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Kylpylähoidot laivalla

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset. Lue lisää!

EXPEDITION TEAM – TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!