30.11.2021

Lisätietoa matkustamisesta Islantiin

Huom! Islanti on poistanut COVID-19-rajoitukset käytöstä 25.2.2022. Lue lisää täältä.

Matkustaminen Islantiin

  1. Passi/henkilökortti: Suomen kansalaisilla tulee olla matkalla mukana poliisin myöntämä henkilökortti (ID-kortti) tai passi.
  2. Koronarokote/koronan sairastaneet: Suomesta lähtevät täyden rokotesuojan saaneet henkilöt, jotka eivät ole oleilleet riskimaissa 14 päivää ennen matkaa, voivat saapua Islantiin, kun viimeisestä rokotteesta on vähintään 14 vuorokautta. Myös kahdella eri rokotteella saatu täysi rokotesuoja hyväksytään. Suomessa hyväksytyt koronavirusrokotteet hyväksytään myös Islannissa. Aiemmin koronavirustaudin sairastaneet voivat myös matkustaa Islantiin (katso kohta 3.). EU:n koronarokotetodistuksen saa Omakannasta osoitteesta: https://www.kanta.fi/omakanta
  3. Koronavirustesti: Tällä hetkellä myös täyden rokotesuojan saaneilta vaaditaan negatiivinen koronavirustesti, joka on otettu alle 72 tuntia ennen lennon lähtöaikaa Suomesta. PCR- ja antigeenitesti hyväksytään. Itse otettuja testejä ei hyväksytä. Vaatimus koronavirustestistä on voimassa toistaiseksi. Asiakkaamme voivat ottaa edullisemman testin, katso alla. Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaa vaaditaanko koronavirustesti vielä matkallesi lähtiessäsi. Matkustajat, jotka ovat sairastaneet koronataudin ja joilla on ennen lennon lähtöpäivää vanhempi kuin 14 päivää ja nuorempi kuin 180 päivää vanha todistus positiivisesta PCR-testistä, ei tarvitse esittää ennen matkaa otettavaa negatiivista koronatestiä matkalle lähtiessään.
  4. Rekisteröityminen: Ennen Islantiin matkustamista tulee lähtijän rekisteröityä internetissä. Rekisteröityminen tulee tehdä alle 72 tuntia ennen maahan saapumista. Vaatimus rekisteröitymisajasta saattaa muuttua, joten tarkista aika internetistä vielä ennen rekisteröitymistä. Rekisteröitymisestä saatu tunniste tulee esittää Islannin viranomaisille maahan saavuttaessa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan rekisteröitymistunnisteen tulostettuna. Rekisteröidy: https://visit.covid.is/registration/

Täydestä rokotesuojasta tai sairastetusta koronavirustaudista ja koronavirustestistä tulee lennolle lähtiessä ja Islantiin saavuttaessa esittää tulostettu todistus. Todistusten tulee olla englanniksi tai ruotsiksi. Jos matkustajalla ei ole esittää em. todistuksia, otetaan maahan saavuttaessa koronavirustesti, matkustajan tulee olla sen jälkeen viisi päivää karanteenissa, jonka jälkeen otetaan toinen koronavirustesti. Lisäksi ilman hyväksyttävää koronavirustestiä saapuvat joutuvat maksamaan sakon.

Koronapandemiaan liittyvät maahantulovaatimukset ja suositukset saattavat muuttua nopeastikin. Sen vuoksi tässä kerrotut vaatimukset ja suositukset voivat olla matkalle lähtiessäsi muuttuneet. Islannin viranomaisten englanninkielisellä internet-sivustolla: www.covid.is oleva tieto maahantulovaatimuksista ja suosituksista on aina ajan tasalla. Tarkista tiedot sivustolta hyvissä ajoin ennen matkaa!

HUOM! Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista (mm. passi/henkilökortti, koronavirusrokotetodistus, koronavirustesti) sekä tarkistettava niiden ja lentolipun oikeellisuus ja vastaavuus toisiinsa. Matkanjärjestäjä ei vastaa matkustajalle aiheutuvasta vahingosta, jos matka estyy tai keskeytyy matkustusasiakirjojen puuttumisen tai virheellisyyden vuoksi. Maahantulorajoitukset muuttuvat nopeasti, joten tarkistathan ajantasaiset korona- ja maahantulorajoitukset aina ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta.

Saga Matkojen kautta alennusta yksityisestä koronatestistä

Suomen matkailualan liitto SMAL on tehnyt suomalaisen, yksityisomisteisen PR2You Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen, jonka nojalla SMALin jäsenyritykset voivat välittää asiakkailleen tarjouksen edullisesta PCR-koronatestistä. Saga Matkat voi SMALin jäsenyrityksensä tarjota asiakkailleen alennuskoodin, jolla PCR-testin hinta matkustajalle on vain 99 euroa. Palveluun sisältyy testin lisäksi englanninkielinen todistus ja kaikki mahdolliset kulut. Saga Matkat toimittaa koodin asiakkaalle matkan loppumaksun suorituksen jälkeen. Koodi mainitaan ajanvarauksen yhteydessä. Lääkärin lähetettä testiin ei tarvita. Koronatesti ei sisälly Saga Matkojen matkapakettien hintaan.

Näytteenotto tehdään yleisimmin 48-72 tuntia ennen lähtöä tai viimeisintä vaihtoa. PCR-testit valmistuvat yleensä 4-5 tunnissa. Pieni osa näytteistä menee uusinta-ajoon, minkä vuoksi näiden testin tuloksissa voi kestää pidempään (enintään 10 tuntia). HUOM! Jos lähtö on aikaisin maanantaiaamuna, näytteenotto 48 tuntia ennen ei ole mahdollista pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Kysy meiltä lisää!

Edellinen artikkeli

15.1.2021

Tietoa koronaviruksesta

Saga Matkat seuraa tiiviisti koronavirukseen liittyvää uutisointia ja ohjeistuksia. Olemme yhteydessä asiakkaisiimme mahdollisimman pian, mikäli matkan toteutukseen tulee muutoksia.

Lue lisää : Tietoa koronaviruksesta

Seuraava artikkeli

1.3.2022

Islanti poistaa COVID-19-rajoitukset

Islannin hallitus tiedotti 23.2.2022, että kaikki COVID-19-pandemiaa koskevat rajoitukset poistetaan käytöstä 25.2.2022 alkaen. Määräys koskee sekä maan sisäisiä rajoituksia että maahantulorajoituksia.

Lue lisää : Islanti poistaa COVID-19-rajoitukset