Hyvä asiakkaamme, huomioittehan, että asiakaspalvelumme sulkeutuu tänään, perjantaina 24.5., poikkeuksellisesti jo kello 13!

Färsaaret tutuksi -kiertomatka

Tutustu Färsaarien upeaan luontoon ja mielenkiintoisiin pikkukyliin paikallisen oppaan johdolla. Pääset näkemään färsaarelaista elämää läheltä, ja kokemaan saaret autenttisimmillaan. Majoitus koko matkan ajan Tórshavnissa.

Ajankohta: 8 päivää, kesäkaudella

alk. 1 837 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

Huom! Lennot Suomesta eivät sisälly matkan hintaan. Pyydä tarjous asiakaspalvelustamme.

 • Päivä 1. Saapuminen Färsaarille

  Kuljetus lentokentältä majoituspaikkaan. Yöpyminen Tórshavnissa.

 • Päivä 2. Pohjoisen kohokohdat

  Seikkailu aloitetaan Borðoyn ihanalta saarelta, jossa tutustutaan Klaksvíkiin, Färsaarten kalastusteollisuuden sydämeen. Vierailet Kunoyn syrjäisessä kylässä sekä pohjoisessa viehättävässä Viðareiðin kylässä. Paluumatkalla Tórshavniin ajetaan kiehtovan vedenalaisen tunnelin läpi, missä taiteilija Tróndur Patursson on koristellut liikenneympyrän.

  Päivän aikana voit halutessasi osallistua lisämaksulliselle retkelle. Valittavana on patikkaretki Kallinin majakalle tai pidempi patikkaretki, jolla vieraillaan majakan lisäksi myös Borgarin vuorella.

  Yöpyminen Tórshavnissa.

 • Päivä 3. Omaa aikaa

  Päivä aikaa tutustua Färsaariin itsenäisesti. Voit valita lisämaksullisen retken tai tehdä päivälle omat suunnitelmat. Päivälle on saatavilla kaksi erilaista lisämaksullista retkeä:

  Päiväretki Vágarin postikorttimaisemiin

  Retken ensimmäinen pysähdys tehdään Bøurin kylän upeissa maisemissa. Kylästä avautuu kaunis näkymä Tindhólmuriin ja Drangarnirin kivimuodostelmalle. Matkaa jatketaan Gásadaluriin ja Färsaarten kuvauksellisimmalle vesiputoukselle, Múlafossurille. Matkalla ohitetaan Trælanípan (”järvi meren yläpuolella”). Retken hintaan sisältyy bussikuljetus, oppaan palvelut sekä lounas juomineen.

  Huom! Retki on hyvin suosittu ja se kannattaa varata etukäteen.

  Opastettu kävelyretki Tórshavnissa

  Noin tunnin mittaisella opastetulla kävelyretkellä tutustutaan Tórshavnin vanhaankaupunkiin, Tinganesiin ja Reyhin. Näet hurmaavia pieniä kujia sekä ruohokattoisia taloja. Paikallisopas kertoo tarinoita menneistä ja saaren nykyhetkestä. Retken hintaan sisältyy oppaan palvelut.

 • Päivä 4. Vestmanna-kalliot ja viikinkiasutus

  Tänään on luvassa päiväretki majesteettisille Vestmanna-vuorille ja Kvívíkin historiallisiin viikinkiajan asutuksiin. Päivä alkaa jännittävällä veneretkellä Vestmannan kallioille, missä tutustutaan dramaattisiin kallioihin ja piilotettuihin luoliin. Paluumatkalla Tórshavniin vieraillaan kauniissa Kvívíkissä ja tutustutaan viikinkiaikaisiin asutuksiin. Matkan varrella on myös aikaa tehdä useita valokuvauspysähdyksiä. Yöpyminen Tórshavnissa.

 • Päivä 5. Saagojen saari ja Kirkjubøur

  Päiväretki Sandoyn historialliselle saarelle, jossa pääsee kokemaan vielä aitoa färsaarelaista elämää. Retki alkaa bussimatkalla vuorten yli Gamlarættin satamaan, missä hypätään lautan kyytiin. Merimatkalla nautitaan maisemista Hesturille ja Kolturille. Kuulet oppaalta tarinoita saaren historiasta. Sandoylla käydään tutustumassa paikalliseen kirkkoon, vieraillaan pikkukylissä ja ihastellaan upeita lintukallioita. Ennen paluuta Tórshavniin, käydään tutustumassa vielä Kirkjubøuriin, joka on maan kulttuurihistoriallinen keskus. Kylässä vieraillaan Pyhän Olavin keskiaikaisella kirkolla ja keskeneräisellä Magnuksen katedraalilla. Yöpyminen Tórshavnissa.

 • Päivä 6. Färsaarten Kultainen kolmio – Saksun, Tjørnuvík ja Gjógv

  Päivän ohjelmassa ensimmäisenä on Saksunin idyllinen kylä, joka sijaitsee pienessä vuonossa korkeiden vuorten syleilyssä. Matkalla Saksunista Tjørnuvíkiin pysähdytään Fossá-vesiputouksella. Tjørnuvíkista näet jättiläiseksi ja noidaksi nimetyt mahtipontiset kivimuodostelmat ja saaren korkeimman vuoren, Slættaratindurin. Lopuksi tutustutaan Gjógvin kylään ja sen kauniiseen luonnonsatamaan, jonka mukaan kylä on nimetty. Yöpyminen Tórshavnissa.

 • Päivä 7. Omaa aikaa

  Viimeisenä kokonaisena päivänä on aikaa tutustua saariin itsenäisesti. Voit valita lisämaksullisen retken tai tehdä päivälle omat suunnitelmat. Päivälle on saatavilla erilaisia lisämaksullisia retkiä, esimerkiksi päiväretki Mykinesin saarelle:

  Päiväretki Mykinesin lintusaarelle

  Nauti veneretkestä upeiden kallioiden lomitse. Veneretkellä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä valkosuulia, joka pesivät ainoastaan Mykinesholmissa. Alueella nähdään myös usein värikkäitä lunneja. Päiväretken hintaan sisältyy bussikuljetus, oppaan palvelut, lauttamatka sekä lounas juomineen.

  Huom! Retki on hyvin suosittu ja se kannattaa varata etukäteen.

 • Päivä 8. Paluu Suomeen

  Bussikuljetus lentokentälle. Matka päättyy.

Hinnasto

2024 / Färsaaret tutuksi / Discover Faroe Islands with Local Guide / alk. €/hlö
7 yötä, lähdöt torstaisin
2hh
1hh
Yöpyminen hotellissa (kolme tähteä)
2 177 €/hlö
2 749 €/hlö
Yöpyminen hotellissa (neljä tähteä)
2 370 €/hlö
3 100 €/hlö
Yöpyminen B&B:ssä
1 837 €/hlö
2 073 €/hlö

Matkoja saatavilla torstaista torstaihin touko-elokuussa 2024.

Majoittuminen hotellissa tai Bed & Breakfast -majatalossa (jaettu suihku ja wc).

Hintaan sisältyy:

 • lentokenttäkuljetus Vágar–Tórshavn–Vágar
 • 7 yön majoitus Tórshavnissa aamiaisineen hotellissa tai B&B-majatalossa
 • matkaohjelmassa mainitut opastetut retket (päivät 2 ja 4–6) sisältäen:
  • bussikuljetus
  • oppaan palvelut
  • lautta- ja/tai venematka
  • sisäänpääsymaksut
  • lounas ruokajuomineen (ei lounasta 4. päivänä)

Huom! Kiertomatkaan sisältyvien retkien noutopaikkoja ovat vain hotellit ja Tórshavnin bussiterminaali. B&B:ssä majoittuessa tulee valita nouto jostakin näistä paikoista.

Hintaan ei sisälly:

 • lennot Suomesta
 • matka- ja peruutusvakuutus
 • varausmaksu 15 €

Lisämaksulliset palvelut:

Päivä 2: Patikkaretki Kallinin majakalle TAI patikkaretki Kallinin majakalle ja Borgarin vuorelle
Päivä 3: Päiväretki Vágarin saarelle TAI opastettu kävelyretki Tórshavnissa
Päivä 5: Päiväretki Mykinesin lintusaarelle

28.–29.7. vietetään juhlaa St. Olaf’s Day. Näiden päivien aikana ei järjestetä opastettuja retkiä.

Muuta tietoa

Varaukset

Färsaarten kiertomatkavaraukset tulee tehdä viimeistään kuukautta ennen lähtöä. Hintojen saatavuus vaihtelee kysynnän ja lentokapasiteetin mukaan. Päivän hinnat ilmoitetaan varauksen yhteydessä.

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Färsaarille aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä lisämaksusta. Pyydä tarjous asiakaspalvelustamme!