Ljubljana

Esittely

Vajaan 300 000 asukkaan Ljubljana (suomeksi ”rakastettu”) levittäytyy maalauksellisen Ljubljanica-joen rantatöyräille ja houkuttelee tunnelmallisille kävelyretkille lukemattomien siltojen, aukioiden ja kauniiden rakennusten reunustamille kapeille kujilleen.

Ljubljanan arkkitehtuuri on sekoitus keskiaikaa, barokkia, renessanssia ja uusklassismia. Vanhan kaupungin barokkirakennukset ja Pyhän Nikolauksen katedraali ovat suosittuja tutustumiskohteita. Myös Vanhan kaupungin keskellä sijaitseva kauppatori on ehdoton tutustumiskohde; jo aikaisin aamusta torin kojut pursuavat hedelmiä, vihanneksia, mausteita, kukkia ja sisähallin puolelta löytyvät herkulliset juustot, tuoreet leivät ja elintarvikkeet.

Vaikka Ljubljana henkii mennyttä historiaa, on se kuitenkin nykyaikainen, rento ja nuorekas kaupunki, joka herää eloon etenkin iltaisin; jokivarren viehättävät ravintolat terasseineen, viini- ja musiikkibaarit sekä perinteiset slovenialaiset ravintolat houkuttelevat astumaan sisään ja nauttimaan paikallisesta ystävällisyydestä ja vieraanvaraisuudesta.

Lue lisää Ljubljanan matkailutoimiston sivuilta.

Ljubljana Top 5

  1.  Vieraile Ljubljanan linnassa
  2.  Rentoudu Tivoli-puistossa
  3.  Ihaile valokuvaksellista Kolmoissiltaa
  4.  Käy Slovenian kansallismuseossa
  5.  Nauti kaupungissa järjestettävien tapahtumien tarjonnasta