Vilna

Esittely

Vanhakaupunki on listattu Unescon maailmanperintölistalle. Hansakaupungista löytyy niin historiallisia nähtävyyksiä, tunnelmallisia kellariravintoloita kuin kansainvälistäkin menoa.

Nerisjoen varrella sijaitseva kaupunki eli loiston aikaa 1400- ja 1500-luvuilla. Kaupungin tunnukseksi on muodostunut Gediminasin torni, josta on upeat näkymät kaupungin tiilikattojen ylitse. Kaupungin keskipisteenä pidetään vanhan Katedraalin aukiota kellotorneineen. Lukuisista kirkoista kannataa tutustua ainakin Pietari-Paavalikirkkoon ja sen 2000 stuccopatsaaseen.

Kaupunkiin on helppo tutustua kävellen. Kiertelyn lomassa istahda välillä terasseille, maistele paikallisia olutlaatuja tai nauti kahvihetkestä ulkokahvilassa. Kulttuurinjanoisille on tarjolla muun muassa urkukonsertteja. Suosituimmat tuliaiset ovat meripihka- ja pellavatuotteet. Kazimirin päivän juhlia vietettään maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin Vanhankaupungin toreilla ja markkinoilla on lukuisia ihastuttavia käsitöitä, taidetta ja musiikkia.

Lue lisää Liettuan matkailutoimiston sivuilta.

Vilna Top 5

  1. Kiertele Vilnan vanhassa kaupungissa
  2. Vieraile KGB museossa, joka toimi ennen KGB:n vankilana
  3. Ihastu kaupungin kaunisiin kirkkoihin
  4. Tutustu boheemiin Uzupisin kaupunginosaan
  5. Nauti näköalasta Gediminasin tornin huipulta