Edinburgh

Esittely

Edinburghin viehättävä kaupunki tunnetaan upeista keskiaikaisista linnoituksistaan ja vanhasta kaupungistaan. Historiaa ja kulttuuria on kaupungissa tarjolla siis yllin kyllin. Vuosittain järjestettävät kolmiviikkoiset maailman suurimmat taidefestivaalit saavat kaupungin taidepiirit kuhisemaan ja onpa tarjolla myös esimerkiksi kummituskierroksia yliluonnollisista ilmiöistä kiinnostuneille. Edinburghia voi tuskin sanoa tuntevansa vierailematta kaupungin kuuluisimmalla nähtävyydellä – Edinburghin linnalla.

Edinburghin uusi kaupunki on rakennettu vanhaa kaupunkia kunnioittaen ja niistä molemmat löytyvätkin Unescon maailmanperintöluettelosta. Molemmista kaupunginosista löytyy hyviä ostoskatuja, pikkuputiikkeja ja ravintoloita.

Edinburghissa vieraillessa kannattaa myös tutustua Skotlannin maagisiin alankoihin (ja miksei pohjoisen ylänköihinkin) tai rannikkoon vaikkapa patikoimalla tai auton vuokraamalla. Alueella on monia aitoja skotlantilaiskyliä, joissa voi vaikka pistäytyä maalaispubiin oluelle.

Iso-Britannia kerää mm. Suomesta tulevilta matkustajilta API (Advanced Passenger Information) matkustajarekisteritietoja. Matkustajan tulee itse täyttää APIS-tiedot ennen matkan alkua kyseisen lentoyhtiön sivuilla.

Ennakkoon kerättäviä tietoja ovat nimi kokonaisuudessaan, syntymäaika, sukupuoli, passin numero, passin voimassaoloaika, passin myöntämismaa ja kansalaisuus.

Edinburgh Top 5

  1.  Koe millaista elämä oli kuninkaallisella Britannia -aluksella
  2.  Pidä hauskaa Camera Obscura & World of Illusions –museossa
  3.  Rauhoitu Edinburghin kasvitieteellisessä puutarhassa
  4.  Kuljeskele Portobello Beachilla
  5.  Ihaile taidemaalauksia Scottish National Galleryssa