Belgia

Belgia on pieni, mutta mielenkiintoinen maa. Maa on jaettu kahteen osaan kielellisesti: Belgian pohjoisosa on flaaminkielinen ja eteläosa ranskankielinen.

Kaupungit

  • Bryssel

    EU-pääkaupunkina tunnettu Bryssel on muutakin kuin byrokratiaa ja EU-virkamiehiä. Viehättävä kaupunki on ihastuttanut vohveleilla, suklaalla ja olutvalikoimallaan jo vuosia. Brysselin katukuva on kaunis: upeasti koristelluista julkisivuista on hauska päätellä onko kortteli kuulunut aikoinaan tynnyrintekijöille vai leipureille. Kaupungin sydän sykkii historiallisella Grand Placella. Vilkas kahvilaelämä ja monet tasokkaat ravintolat ovat ehdottomasti Brysselin valttikortteja.

    Tutustu

  • Brugge

    Pohjoisen Venetsiaksikin kutsuttu Brugge on Belgian mielenkiintoisimpia kaupunkeja. Lukuisat kanavat, ihana vanhanajan tunnelma ja keskiaikaisessa asussaan säilytetty keskusta tekevät Bruggesta varteenotettavan lomakohteen. Bruggessa on toki myös paljon nähtävää. Vieraile vaikkapa suklaa- tai timanttimuseossa, lähde kanavaristeilylle tai käy katsastamassa viehättävä Burg-aukio.

    Tutustu