Olutposti-lehden lukijamatka Islantiin

Olutposti ja Saga Matkat järjestävät ystävämatkan Islantiin. Matkan vetäjänä toimii jo 30 vuotta Islannin matkoja järjestänyt Suomen Olutseuran jäsen Jussi Kinnari. Matkalle on mukana myös Olutposti-lehden edustaja. Islannissa tutustutaan Reykjavikiin, nähdään upeita vesiputouksia, suihkuava geysir, kiehuvan kuumia lähteitä, karuja laavakenttiä, valaita ja kylvetään kuumien lähteiden vedessä.

Ajankohta: 21.–25.5.2022

1 590 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

 • Lauantai 21.5.

  Icelandairin suora reittilento Helsingistä Islantiin lähtee klo 15.10. Lento laskeutuu klo 15.45. Lentoasemalta tilausajokuljetus Sinisen laguunin kautta Reykjavikiin.

  Sininen laguuni sijaitsee Reykjanesin niemimaalla keskellä autiota laavakenttää. Uinti laguunin mineraalipitoisessa vedessä, rosoisten laavalohkareiden keskellä, on elämys. Elämystä täydentää allasbaarista noudettu islantilainen olut. Laguunin vesi on noin 35-asteista, turkoosinsinistä ja läpinäkymätöntä. Veden väri tulee erilaisista mineraaleista, kvartsista ja levistä ja se on terveellistä iholle. Vesi laguuniin johdetaan syvältä maan uumenista. Palvelurakennuksessa on ravintola, kahvila ja myymälä, josta voi ostaa mm. Sinisen laguunin tuotteita. Uimapuvun voi tarvittaessa vuokrata paikanpäältä. Kylpemisaikaa on noin 1,5 tuntia. Reykjavikiin saavutaan noin klo 20.00.

  Hotelliin majoittumisen jälkeen lähdetään moderniin Barion Bryggjan -ravintolapanimoon. Tutustumme panimon toimintaa, maistelemme panimon oluita ja nautimme hyvän illallisen.

 • Sunnuntai 22.5.

  Aamupäivällä Reykjavikin suomenkielellä opastettu kiertoajelu bussilla ja kävellen. Kiertoajelulla nähdään mm. futuristiseen tyyliin rakennettu Hallgrimurin kirkko, joka on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä ja uutta henkeä saanut Reykjavikin vanha troolarisatama. Oppaalta kuullaan myös, kuinka kaupungin kuusi maauimalaa ovat reykjavikilaisille elämäntapa. Retken päätteeksi tutustutaan upeaan konsertti- ja kongressitalo Harpaan.

  Kiertoajelun jälkeen lounas vanhassa troolisatamassa. Lounaan jälkeen voi tutustua Reykjavikiin omatoimisesti, tehdä ostoksia tai vierailla kaupungin monissa olutpubeissa.

  Illalla lähdetään yhdessä pubikierrokselle kaupungin kiinnostavimpiin pubeihin.

 • Maanantai 23.5.

  Kultainen kolmio -kokopäiväretki mahtavalle Gullfossin vesiputoukselle ja geotermiselle alueelle, jossa nähdään korkealle ilmaan suihkuttava geysir ja muita kiehuvan kuumia lähteitä. Retkellä tutustutaan myös Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa sijaitsevaan Thingvellirin kansallispuistoon. Täällä maailman vanhin parlamentti kokoontui jo 900-luvulla.

  Iltapäivällä käydään Hveragerdin kasvihuonekaupungissa sijaitsevassa Ölverkin panimossa, jossa panimoon tutustumisen jälkeen nautitaan panimon omien oluiden kanssa puulämmitteisessä uunissa paistettua pizzaa. Päivän retki kestää noin 8 tuntia.

 • Tiistai 24.5.

  Lisämaksullinen valaiden katseluretki Reykjavikin vanhasta troolisatamasta, lähtö klo 13.00. Näe maailman suurimpia nisäkkäitä Atlantin valtamerellä. Retkellä nähdään usein ryhävalaita, pyöriäisiä, lahtivalaita ja valkokuonodelfiinejä. Retki on yhteinen muiden matkustajien kanssa. Retkeen on hyvä varautua lämpimällä vaatetuksella. Aluksella saa tarvittaessa käyttöön lämpimän haalarin. Opastettu englanniksi, kesto noin kolme tuntia.

 • Keskiviikko 25.5.

  Aikainen aamiainen ja tilausajokuljetus hotellilta lentoasemalle. Icelandairin suora reittilento Keflavikista Helsinkiin lähtee klo 7.30 ja saapuu Helsinkiin klo 14.00.

Hinnasto

1 590 €/hlö 2-hengen huoneessa
Lisämaksu 1-hengen huoneesta 250 €
Varausmaksu 14 € per varaus

Matkan perushintaan sisältyy:

 • Icelandairin suorat reittilennot Helsinki-Keflavik-Helsinki turistiluokassa
 • Yksi lentokoneen ruumaan menevä matkatavara, enintään 23 kg
 • Lentokenttäverot ja matkustajamaksut
 • Tulo- ja lähtölentokenttäkuljetukset Islannissa
 • 4 yön majoitus Reykjavikissa turistiluokan hotellissa jaetussa 2-hengen huoneessa
 • Buffet-aamiaiset hotellissa, lähtöaamuna kevyt varhaisaamiainen
 • Sinisen laguunin sisäänpääsymaksu, pyyhevuokra ja yksi juoma
 • Tutustuminen ravintolapanimoon Reykjavikissa, olutmaistiaiset ja illallinen
 • Lounas 2. matkapäivänä
 • Pubikierros Reykjavikissa (juomat omaan laskuun)
 • Kiertoajelu Reykjavikissa pääsymaksuineen suomenkielisen paikallisoppaan opastamana
 • Kultainen kolmio -retki pääsymaksuineen suomenkielisen paikallisoppaan opastamana
 • Tutustuminen, maistajaiset ja pizzabuffet Ölverk-käsityöläispanimossa Kultainen kolmio –retkellä
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut Islannissa
 • Varaus- ja viestintäkulut sekä paikalliset verot

Lisämaksusta:

Valaiden katseluretki
95 euroa, ei sisällä kuljetuksia hotellista/hotelliin
Retki lähtee Reykjavikin keskustasta

Matkan hintaan ei sisälly:

 • Illallisia sunnuntai-tiistai
 • Ruokajuomia aterioilla
 • Matkavakuutusta

Lisätiedot

Icelandairin lentoaikataulu

FI 343 21.5. Helsinki-Keflavik 15:10-15:45
FI 342 25.5. Keflavik-Helsinki 07:30-14:00

Keahotel Storm

Thorunnartun 4, Reykjavik
puh. +354 518 3000

Hotelli sijaitsee 350 metrin päässä Laugavegur-ostoskadun ravintoloista ja kaupoista. Hotellissa on ilmainen langaton internet, terassi ja aulassa baari/oleskelutila. Hotellissa on 93 tyylikästä ja mukavaa huonetta. Sisustuksessa on käytetty rauhoittavia materiaaleja ja värejä pohjoismaalaiseen tyyliin. Huoneissa on kylpyhuone suihkulla, TV, puhelin, hiustenkuivaaja, parkettilattiat ja vedenkeitin.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 200 €/hlö on maksettava 7 vrk:n kuluessa matkan varaamisesta. Jos varaus tehdään online-varausjärjestelmässä, varausmaksu on suoritettava matkaa varattaessa. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 45 vrk ennen lähtöä. Mikäli matka varataan loppumaksun viimeisen maksupäivän jälkeen, koko matkan hinta on maksettava matkaa varattaessa.

Maksut tulee suorittaa eräpäivään mennessä. Mikäli matkustaja ei suorita maksuja määräajassa, Saga Matkoilla on oikeus peruuttaa matkavaraus ja purkaa sopimus ilman eri ilmoitusta. Laskuun lisätään toimitusmaksu 14 €/ lasku.

Peruutusehdot

Varausmaksun maksamisen jälkeen matkaa ei voi perua kuluitta. Matkan peruuntuessa veloitetaan:
Yli 60 pv ennen lähtöä tehdystä peruutuksesta veloitetaan ennakkomaksu 200 €
60-31 pv ennen lähtöä tehdystä peruutuksesta veloitetaan 50 % matkan hinnasta
30-15 pv ennen lähtöä tehdystä peruutuksesta veloitetaan 75 % matkan hinnasta
Alle 15 pv ennen lähtöä tehdystä peruutuksesta veloitetaan 95 % matkan hinnasta

Matkaehdot

Matkalla noudatetaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Saga Matkojen lisä- ja erityisehtoja, ehdot luettavissa: www.sagamatkat.fi/matkaehdot

Matkustusasiakirjat

Matkalla tulee olla mukana passi tai viranomaisen myöntämä henkilökortti, joka oikeuttaa matkustamiseen ulkomaille. Tällä hetkellä Islantiin vaaditaan Suomesta saapuvilta matkailijoilta: todistus täydestä rokotesuojasta tai sairastetusta koronataudista ja negatiivisesta koronavirustestistä. Vaatimus koronavirustestistä tulee todennäköisesti poistumaan ennen matkalle lähtöä. Matkustaja vastaa itse matkustusasiakirjojen hankinnasta ja kustannuksista.

Vastuullinen matkanjärjestäjä

Travel Specialist Group Oy / Saga Matkat

Vinkkejä ja lisätietoa