Neljä mahtavaa jokea: Rein, Mosel, Neckar ja Saar

Keskiaikaisia linnoja, vehreitä viinirinteitä, idyllisiä pikkukaupunkeja ja maailmanperintökohteita. Lähde kokemaan jokiromantiikkaa Reinille ja Moselille, tutustumaan hieman tuntemattomampien sivujokien, Neckarin ja Saarin, maisemiin sekä nauttimaan laivan mukavuuksista!

Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka pitää huolen siitä, että matkanteko sujuu leppoisissa tunnelmissa.

Ajankohta: 7 päivää, 26.4.-2.5.2020

alk. 1 995 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Sunnuntai 26.4. Helsinki-Frankfurt-Strasbourg

  Matkamme kohti romanttista Reinin laaksoa alkaa Helsingin lentoasemalta. Finnairin suora lento lähtee Helsingistä klo 07.40 ja saapuu Frankfurtiin klo 09.20. Jatkamme matkaa yhteiskuljetuksella Ranskan puolelle Strasbourgiin, johon tutustumme kaupunkikierroksen merkeissä. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen lähdemme veneretkelle Strasbourgin läpi. Ihastelemme kaupungin kaunista julkisivua joelta käsin. Retken jälkeen suuntaamme satamaan, jossa CroisiEuropen moderni jokilaiva, MS Lafayette, odottaa meitä. Nousemme laivaan noin klo 17.00. Aloitamme illan yhteisellä tervetulococktailhetkellä ja illallisella laivan tyylikkäässä ravintolassa. Risteily alkaa klo 19.00.

 • Maanantai 27.4. Mannheim-Heidelberg-Rüdesheim

  Saavumme Mannheimiin aikaisin aamulla. Lähdemme matkanjohtajan johdolla päiväretkelle ”romantiikan kaupunkina” tunnettuun Heidelbergiin. Käymme ihastelemassa renessanssiaikaista Heidelbergin linnaa ja sen upeaa puutarhaa veistoksiineen, labyrintteineen, appelsiinipuineen ja lampineen. Tutustumme myös Heidelbergin ihastuttavaan vanhaan kaupunkiin. Vapaa-aikaa ennen paluuta laivalla. Iltapäivän vietämme seilaten Neckar- ja Rein-jokia pitkin kohti historiallista Rüdesheimin kaupunkia. Saavumme Rüdesheimiin illalla. Tutustu omatoimisesti vilkkaaseen vanhaan kaupunkiin, ja nauti pikkukatujen lämpimästä tunnelmasta!

 • Tiistai 28.4. Rüdesheim-Cochem

  Aamu valkenee Rüdesheimissa. Voit viettää aamupäivän kaupungissa haluamallasi tavalla. Iltapäivällä jokilaivamme seilaa Rüdesheimista Rein-jokea pitkin Unescon maailmanperintömaisemiin. Kuuluisalla jokiosuudella näemme Reinin laakson kauneimmat maisemat lukuisine linnoineen ja viinitiloineen. Jokilaiva ohittaa myös Lorelein kuiskaavan kallion, johon liittyy lukuisia kansantarinoita ja legendoita. Kerrotaan, että kalliolla istunut merenneito yritti houkutella joella matkustavia ihmisiä pois reitiltään – hiukan muinaisen Kreikan seireenien tapaan. Koblenzin kohdalla jokilaiva kääntyy Mosel-joelle. Nautimme laivan kannella Mosel-joen hienoista näkymistä – vihreistä kukkuloista, kalliojyrkänteistä, vanhoista linnoista ja viinitarhoista. Illalla saavumme Cochemiin, jossa meitä odottaa hurmaava Reichsburgin linna.

 • Keskiviikko 29.4. Cochem

  Meillä on koko aamupäivä aikaa tutustua Cochemin pikkukaupunkiin, jota aikoinaan asuttivat niin kelttiläiset kuin roomalaisetkin. Keskiaikaiset puuristikkotalot, rehevät viinirinteet ja upea näkymä Reichsburgin linnalle tarjoavat hyviä kuvauskohteita. Voit lähteä halutessasi tutustumaan kuuluisaan linnaan, joka rakennettiin alun perin jo 1000-luvulla. Ranskalaisten tuhottua linnan 1600-luvulla, se jälleenrakennettiin uusgoottilaiseen tyyliin. Aamupäivä sujuu mukavasti myös Cochemin suloisilla mukulakivikaduilla kierrellen. Muinaisesta kaupungista löytyy upeaa arkkitehtuuria sekä historiallisia kirkkoja, muureja ja portteja. Jatkamme matkaa iltapäivällä.

 • Torstai 30.4. Trier

  Heräämme aamulla Saksan vanhimmassa kaupungissa, Trierissä. Rooman valtakunnan aikana Trier oli yksi valtakunnan keskuksista ja kaupungista löytyykin yhä jälkiä näistä ajoista. Muinainen amfiteatteri, roomalaisaikainen kylpylä ja kaupunginportti sekä kaikki muut keskiaikaiset rakennukset saavat pään pyörälle. Vietä aamupäivä haluamallasi tavalla! Iltapäivällä jatkamme matkaa Saar- ja Mosel-jokia pitkin Luxembourgiin.

 • Perjantai 1.5. Remich (Luxembourg)

  Ihastuttava Remich tunnetaan lempinimellä ”Moselin helmi”, sillä historiallista kaupunkia ympäröivät niin jokimaisemat, metsät kuin viinitilatkin. Lähdemme matkanjohtajan johdolla päiväretkelle majesteettiseen Luxembourgiin. Kuninkaallisen kaupungin keskustaan tutustutaan kävellen. Näemme mm. Place d’Armesin aukion, kaupunkia ympäröivät historialliset suojavallit sekä upean Suurherttuan palatsin. Illalla juhlistamme risteilyn päättymistä juhlallisen gaalaillallisen merkeissä.

 • Lauantai 2.5. Remich-Frankfurt-Helsinki

  Viimeinen aamu valkenee jokilaivalla. Kirjaudumme ulos laivalta buffetaamiaisen jälkeen. Matkaamme yhteisellä bussikuljetuksella Remichistä Frankfurtiin, johon tutustumme kaupunkikierroksen merkeissä. Kierroksen jälkeen aikaa nauttia omakustanteinen lounas. Lounaan jälkeen lähdemme bussilla kohti Frankfurtin lentoasemaa. Finnairin suora lento lähtee Frankfurtista klo 19.25 ja saapuu Helsinkiin klo 22.50.

Hinnasto

Matkan hinta

1995 €/hlö jaetussa 2-hengen ulkohytissä pääkannella
2185 €/hlö jaetussa 2-hengen ulkohytissä yläkannella

2685 €/hlö 1-hengen ulkohytissä yläkannella

Hintaan sisältyy

– Finnairin suorat meno-paluureittilennot turistiluokassa (Helsinki–Frankfurt–Helsinki)
– Lentokenttäverot ja -maksut
– Ohjelman mukaiset bussikuljetukset
– Kaupunkikierros, lounas ja veneretki Strasbourgissa
– Kaupunkikierros Frankfurtissa
– 7 päivän risteily jaetussa kahden hengen ulkohytissä
– Kaikki ruokailut laivalla sis. gaalaillallisen
– Alkoholittomat juomat ja valikoima alkoholijuomia (ei erikoislistan viinit/samppanjat)
– Verot, viranomais- ja satamamaksut
– Suomalaisen matkanjohtaja palvelut

Hintaan ei sisälly

– Matkavakuutusta. Matkustajan on itse huolehdittava siitä, että matkavakuutus on voimassa matkan aikana. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista jo matkaa varattaessa.
– Erikoisjuomia tai retkillä tarjoiltavia juomia.
– Lentojen istumapaikkavarausta. Istumapaikan voi halutessaan varata ennakkoon alk. 14 €/hlö/suunta. Varaa istumapaikkasi ennen loppumaksun eräpäivää asiakaspalvelustamme!

Matkaohjelmaan voi tulla myöhemmin tarkennuksia tai vähäisiä muutoksia.

Lisätiedot

Lentoaikataulu

AY1411 26.4. Helsinki–Frankfurt klo 07.40–09.20
AY1416 2.5. Frankfurt–Helsinki klo 19.25–22.50

Jokilaiva

Euroopan suurimman jokiristeilyvarustamon, CroisiEuropen, laivastoon kuuluva MS Lafayette on 89 metriä pitkä ja 10 metriä leveä jokilaiva. Tyylikkäälle laivalle mahtuu 82 matkustajaa. Laivalta löytyy viihtyisä lounge-tila baarilla, ravintola sekä iso aurinkokansi mukavilla tuoleilla.

Hytit

Laivan 42 viihtyisää hyttiä sijaitsevat ylä- ja pääkannella. Kaikissa hyteissä on kaksi erillistä sänkyä, vaatekaappi, hiustenkuivaaja, taulutelevisio ja radio, minibaari, puhelin, tallelokero, säilytystilat matkalaukulle, ilmastointi- ja lämmityslaite sekä oma kylpyhuone suihkulla.

Yläkannen hyteissä on lisäksi isot panoraamaikkunat ja ranskalaiset parvekkeet. yläkannen hytit sijaitsevat kannella kolme. Pää- ja Yläkannen hytit ovat keskenään hyvin samankaltaisia, ja niissä on kaikissa ranskalainen parveke. Kaikkien hyttien varusteluun kuuluu wc ja suihku, puhelin, hiustenkuivaaja, TV, tallelokero ja ilmastointi.

Hytit

MS Lafayettella on 43 viihtyisää 2 hengen ulkohyttiä, jotka sijaitsevat ylä- ja pääkannella. Yläkannen hyttejä on yhteensä 14 kpl ja pääkannen hyttejä 28 kpl. Yläkannen hyteissä on isot panoraamaikkunat ja ranskalainen parveke.

Kaikissa hyteissä on kaksi erillistä sänkyä, vaatekaappi, hiustenkuivaaja, taulutelevisio ja radio, minibaari, puhelin, tallelokero, säilytystilat matkalaukulle, ilmastointi- ja lämmityslaite sekä oma kylpyhuone suihkulla.