Lumpeenkukkia ja samppanjaa

Claude Monetin lumpeet, kupliva samppanja, arkkitehtuurin helmet ja keväinen Pariisi! Bienvenue!

Tällä Suomen Kuvalehden lukijamatkalla oppaana toimii ranskalaisen kulttuurin intohimoinen ystävä ja Ranskan tuntija, Pariisissa pitkään asunut Petri Ahola.

Ajankohta: 4 päivää, 24.-27.4.2020

alk. 1 390 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Perjantai 24.4.

  Finnairin lento klo 9.25-11.30 Pariisiin, jossa opas Petri Ahola on vastassa. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme moni-ilmeiseen, eleganttiin ja boheemiin Pariisiin. Näemme mm. Champs-Elyseen, Riemukaaren ja Eiffel-tornin. Teemme myös risteilyn Seine-joella. Laivalta Pariisi avautuu täysin uudesta perspektiivistä ja näemme lisää tunnettuja rakennuksia, kuten Orsayn museon, Ranskan instituutin ja palaneen Notre-Damen katedraalin. Majoittuminen hotelliin. Ilta vapaata aikaa. Lounas päivän aikana Seinen rantaravintolassa.

 • Lauantai 25.4.

  Lähdemme ’jumalten juoman’ synnyinsijoille Champagnen maakuntaan. Tutustumiskierros ja maistiaiset samppanjatilalla, jonka kellarit kuuluivat aikanaan Champagnen kreiville. Kuulemme viininviljelyn historiasta, viinin valmistuksesta ja käymme 1100-luvulta peräisin olevissa kalkkiluolissa, joiden lämpötila luo otolliset olosuhteet juoman valmistamiselle. Mahdollisuus myös ostoksiin. Jatkamme Epernay’hin, jossa näemme paikallisen Avenue de Champagnen, jota reunustavat hienot 1800-luvun huvilat ja monet kuuluisat samppanjatalot. Seuraavaksi pysähdymme Hautvillersin kylässä, joka tunnetaan samppanjan kehtona. Siellä munkki Dom Perignon kehitti 1600-luvulla samppanjanvalmistusmenetelmän ja keinon hallita kiusallisia kuplia. Vierailemme kylän kirkossa, jossa ovat hänen maalliset jäännöksensä. Tulemme Reimsiin, maakunnan pääkaupunkiin. Kävelykierroksella kuulemme Reimsin upeasta historiasta roomalaisajoista nykypäivään ja näemme Reimsin Notre-Damen, jonka julkisivulla on yli 2300 veistosta, mm. Hymyilevä Enkeli. Kirkko on tunnettu myös Marc Chagallin lasimaalauksista ja 12-lehtisestä ruusuikkunasta, joita käymme katsomassa sisällä. Palaamme Pariisiin alkuillasta. Maalaislounas päivän aikana.

 • Sunnuntai 26.4.

  Kuljemme oppaan kanssa metrolla taidemuseo L’Orangerie’hen, joka on Tuiliersin palatsin entinen talvipuutarha ja kasvihuone. Tutustumme mm. 1920-luvulta lähtien näytteillä olleeseen impressionisti Claude Monet’n lummekokoelmaan seinän suuruisine maalauksineen. Kävelemme Vendome-aukion kautta arkkitehti Charles Garnierin piirtämään keisarilliseen oopperataloon, Palais Garnieriin, jossa teemme opastetun kierroksen. Rakennus on sekoitus renessanssia, barokkia ja klassista tyyliä. Sisustuksen kohokohtia ovat marmoriportaikko, italialaistyylinen teatterisali ja Chagall’n kattomaalaukset. Lounas lähellä oopperaa historiallisessa Art Nouveau-tyylisessä ravintolassa, jonka juuret juontavat 1860-luvulle. Ravintola on koristeltu upeilla mosaiikeilla, fajansseilla ja lasikoristeilla. Lounaan jälkeen vapaata aikaa.

 • Maanantai 27.4.

  Lähdemme Normandiaan Givernyn kylään, jossa Claude Monet asui vuodesta 1883 kuolemaansa saakka. Tutustumme taiteilijan kotiin ja sitä ympäröivään ihastuttavaan japanilaiseen puutarhaan lummelampineen ja kaarisiltoineen. Täällä Monet maalasi kaikkein kuuluisimpia maalauksiaan, kuten Vesililjat-sarjan. Monet’n värikkäässä kotitalossa on esillä valikoima japanilaisia maalauksia 1700- ja 1800-luvuilta. Lounaan jälkeen ajamme lentoasemalle, josta lento Helsinkiin klo 19.00-22.55.

Hinnasto

Matkan hinta:
1390 € per henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa
Yhden hengen huoneen lisämaksu 305 €
Toimitusmaksu 14 € per varaus

Hintaan sisältyy:
– Finnairin lennot Helsinki-Pariisi-Helsinki
– lentokenttäverot ja matkustajamaksut
– majoitus 4-tähden keskustahotellissa buffet-aamiaisineen
– ohjelmassa mainitut neljä lounasta
– ohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut
– ohjelman mukaiset bussi- ja metrokuljetukset sekä Seinen risteily
– samppanjamaistiaiset
– suomalaisen oppaan palvelut perillä

Oppaana ranskalaisen kulttuurin intohimoinen ystävä ja Ranskan tuntija, Pariisissa pitkään asunut Petri Ahola.

Nais- ja miespaikat
Myymme nais- ja miespaikkoja edellyttäen, että saamme huoneen toisen paikan myytyä. Mikäli toista henkilöä ei ilmoittaudu, on yksinmatkustavan maksettava yhden hengen huoneen lisämaksu.

Lisätiedot

Huom! Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Lentoaikataulu Finnairilla:
24.4.2020 AY1573 Helsinki-Pariisi klo 09.25-11.30
27.4.2020 AY1578 Pariisi-Helsinki klo 19.00-22.55

Hotelli:
Mercure Paris Opera Garnier Hotel & Spa ****
4, Rue de L’Isly, 75008 Pariisi, Ranska
Puhelin: +33143873055

Loistava sijainti n. 500 m päässä oopperatalo Palais Garnierista ja Galeries Lafayetten tavaratalosta. Pienen kävelymatkan päässä myös Madeleinen aukio. Läheisin metroasema Saint-Lazare n. 200 m päässä. Hotellissa sisäpiha, baari, 24-tunnin vastaanotto ja spa-wellness-keskus, josta saa hieronta- ja kauneushoitoja lisämaksusta. Hotellissa 139 ilmastoitua ja äänieristettyä huonetta, jotka on kunnostettu v. 2017- 2018. Huoneissa minibaari, teen- ja kahvinkeitin, taulu-TV ja hiustenkuivaaja. Ilmainen wifi. Buffet-aamiainen.

Kuvagalleria