Luccan antiikkimarkkinat

Luccan antiikkimarkkinat, Toscanan viinit, keskiaikaiset linnat, Firenzen upea taidekaupunki ja kauniit kumpuilevat maisemat tulevat tutuksi matkallamme. Tutustumme Toscanan historiallisiin pikkukaupunkeihin, Chiantin kuuluisaan viinialueeseen ja maistelemme viinien ohella paikallisia ruokaherkkuja. Firenzen jälkeen majoitumme viehättävään villaan, missä nautimme sen puutarhasta, uima-altaasta ja illallisista päiväretkiemme päätyttyä. Lähde mukaan Italian ihanille kulttuuriseuduille parhaimpaan vuodenaikaan!

Antiikki & Design -lehden asiantuntijana matkalla on päätoimittaja, FT Mirva Saukkola.

Matka on täynnä emmekä valitettavasti voi ottaa enää lisää matkustajia.

Ajankohta: 5 päivää, 15.–19.9.2022

1 545 €/hlö

Lähetä kysely

Matkaohjelma

 • Torstai 15.9. – Ripaus Roomaa ja tulo Toscanaan

  Finnairin aamulento Helsingistä Roomaan, jonne saavutaan klo 10.15. Jatkamme suomalaisen oppaan johdolla lentoasemalta Rooman keskustaan, missä vierailemme ruhtinaspalatsi Doria Pamphiljin loistokkaassa kotimuseossa ja taidegalleriassa aivan Rooman keskustassa. Pieni kävely antiikin Pantheonin ja kauniin Navonan aukion kautta herkulliselle antipastolounaalle, jonka jälkeen lähtö kohti Firenzeä. Tulo illalla Firenzen hotelliin, majoittuminen ja illallinen.

 • Perjantai 16.9. – Upea Firenze ja Uffizin aarteita

  Pyhitämme päivän renessanssikaupunki Firenzelle. Käymme ensin Uffizin kuuluisassa galleriassa, jonka jälkeen teemme opastetun kävelykierroksen Firenzen keskustassa. Näemme ulkoa päin mm. Piazza Signorian, Firenzen upean tuomiokirkon ja sen kahdeksankulmaisen kastekappelin sekä Santa Croce -kirkon, jossa Michelangelo on haudattuna. Kierroksen varrella on myös kauniita toreja ja kuuluisa Ponte Vecchion silta. Vapaata aikaa lounaaseen, ostoksiin sekä omaan tutustumiseen Firenzeen. Alkuillasta siirrymme loppuajan tukikohtaamme Pesciaan lähelle Luccaa, jossa majoitumme viehättävään villaan, jota ympäröi kaunis puutarha uima-altaineen. Yhteinen illallinen.

 • Lauantai 17.9. – Luccan antiikkimarkkinat

  Aamiaisen jälkeen ajo keskiaikaiseen muurien ympäröimään Luccan kaupunkiin antiikkimarkkinoille. Astumme kirjaimellisesti antiikkiin, sitä on esillä niin ulko- kuin sisätiloissa, myymälöissä sekä katujen varsilla. Lucca on myös säveltäjämestari Puccinin syntymäkaupunki, jossa on hänen nimikkomuseonsa. Kiertelemme Luccassa oppaan johdolla, jonka jälkeen omaa aikaa. Myöhemmin iltapäivällä ajo läheiselle Montecarlo di Luccan viinialueelle, jossa maistellaan viinejä ja paikallista ruokaa. Ennen illallista voimme pysähtyä vielä Pescian pikkukaupungissa lähellä majapaikkaamme.

 • Sunnuntai 18.9. – Chiantin viinejä ja Toscanan kierros

  Tänään ajamme Toscanan viiniseudulle ja Chianti Classico -viinituotannon sydämeen Greven alueelle. Vierailemme Castello di Verrazzanon viinilinnassa, jolla on upeat perinteet viininvalmistuksesta jo useiden vuosisatojen takaa. Kuulemme tämän alun perin etruskilaisen linnan mielenkiintoisesta historiasta, käymme sen viinitarhassa, tutustumme viinikellariin, maistelemme linnan viinejä ja nautimme lounaan. Kun olemme ihailleet linnakukkulalta Chiantin upeita maisemia ja painaneet ne muistoiksi sydämiimme, siirrymme läheiseen Greven pikkukaupunkiin, jossa pieni pysähdys. Grevestä jatkamme San Gimignanoon, joka on tunnettu lukuisista torneistaan ja jonka historiallinen keskusta on valittu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kävelykierros ja vapaata aikaa kaupungin keskiaikaisilla kujilla, joilla usein tuoksuvat villisikasalamit ja tryffelisienipateet. Paluu majapaikkaan, jossa illallinen.

 • Maanantai 19.9. – Umbrian viinit ja paluumatka

  Lähtö kohti Roomaa ja lentoasemaa. Poikkeamme ajan salliessa vielä jossakin viehättävässä Toscanan pikkukaupungissa. Saavuttuamme Umbrian maisemiin on luvassa pysähdys lounaalle ja maistelemaan umbrialaisia viinejä. Tulo lentoasemalle, mistä Finnairin lento lähtee klo 19.45 ja saapuu Helsinkiin klo 00.05 puolenyön jälkeen (20.9.).

Hinnasto

Matkan hinta:

1 545 €/hlö 2-hengen huoneessa.
1-hengen huoneen lisämaksu 150 €/hlö
Varausmaksu 14 €/varaus

Matkan hintaan sisältyy:

 • Finnairin edestakaiset reittilennot turistiluokassa Helsinki – Rooma – Helsinki
 • lentokenttäverot ja matkustajamaksut sekä yksi laukku ruumaan jokaiselle matkustajalle
 • majoitus 4 tähden hotellissa ja villassa puolihoidolla (aamiaiset ja illalliset)
 • Italian hotelliverot
 • bussikuljetukset sekä ruokailut ohjelman mukaan
 • matkaohjelman mukaiset retket, kierrokset ja tutustumiset vierailukohteisiin sisäänpääsymaksuineen
 • kokeneen suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

Nais- ja miespaikat

Myymme nais- ja miespaikkoja edellyttäen, että saamme huoneen toisen paikan myytyä. Mikäli toista henkilöä ei ilmoittaudu, on yksinmatkustavan maksettava yhden hengen huoneen lisämaksu.

Lisätiedot

Huomioithan: Matkalla edellytetään normaalia kävelykuntoa, ohjelmassa on lukuisia kävelykierroksia ja toscanalaisissa kylissä ja kaupungeissa on usein jonkin verran korkeuseroja sekä portaita. Varaathan hyvät kävelykengät mukaan matkalle. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Lentoaikataulu Finnairilla:

To 15.9.2022
AY 1761 Helsinki – Rooma klo 07.50-10.15

Ma 19.9.2022
AY 1764 Rooma – Helsinki klo 19.45-00.05 (saapuminen Helsinkiin 20.9.)

Matkan majoitukset:

Firenze 15.-16.9.2022:

Hotelli Grand Hotel Mediterraneo Firenze ****

Osoite: Lungarno del Tempio 44, 50121 Firenze
Puh. +39 055 660 241
https://www.hotelmediterraneofirenze.com/

Pescia 16.-19.9.2022:

Hotelli Villa Delle Rose 4 *

Osoite: Via del Castellare 21, Prescia (PT)
Puh. +39 0572 4670
https://www.rphotels.com/hotel-villa-delle-rose/