Kartanokierros Saarenmaalla

Länsi-Viron ja Saarenmaan yksityiskartanot ovat kohteitamme tänä vuonna. Entisinä omistajina on ollut kuuluisia sukuja, ja kartanot ovat nähneet rikkautta ja loistoa kuin myös viime vuosikymmenien toisenlaisia aikoja. Nyt kartanoilla on uudet omistajat ja uusi elämä.

Matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Ajankohta: 4 päivää, 27.-30.9.2021

alk. 595 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

 • Maanantai 27.9.

  Kokoontuminen Helsingin Länsiterminaalissa. Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee klo 9.00. Buffet-aamiainen laivalla (kattaus klo 8.30 alkaen). Ajamme neogoottilaistyyliseen Laitsen linnaan, jossa toimii nykyään hotelli ja ravintola. Kauniin puutarhan erikoisuutena on valtava puulabyrintti. Jatkamme Koluveren linnaan, jota ovat asuttaneet niin Grigori Orlov kuin Katariina Suuri. Lounas. Lauttamatka Muhun saarelle, josta ajamme edelleen Saarenmaalle. Majoittuminen Kuressaaressa Rüütli Spa-hotelliin.

 • Tiistai 28.9.

  Aamiainen. Kierros Kuressaaren historiallisessa kaupungissa. Lähdemme tutustumaan Pilgusen, Loonan ja Pidulan kartanoihin, jotka edustavat tyypillistä Saarenmaan arkkitehtuuria. Kunnostetuissa kartanoissa järjestetään juhlia ja tilaisuuksia. Lounas päivän aikana. Paluu hotelliin.

 • Keskiviikko 29.9.

  Aamiainen. Tutustumme kauniisti entisöityyn ja perinteistä kartanotyyliä edustavaan Otin kartanoon, joka on saaren vanhimpia. Vierailemme vielä Töllusten kartanossa. Sen omistajalla on kosmetiikka-alan yritys, jonka raaka-aineita viljellään kartanon mailla. Lounas päivän aikana. Vapaa-aikaa Kuresaaressa.

 • Torstai 30.9.

  Aamiaisen jälkeen lähdemme Muhun saarelle. Näemme komean Padasten kartanon, jossa toimii nykyään hotelli. Laivamatka mantereelle ja vierailu suomalaisomistuksessa olevassa Haeskan kartanossa. Ajamme satamaan, josta Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee klo 18.30 ja saapuu Helsingin Länsisatamaan klo 21.00. Matkalla satamaan kevyt lounas ja laivalla buffetpäivällinen.

Hinnasto

Matkan hinta

595 €/henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa.
Yhden hengen huoneen lisämaksu 135 €.
Palvelumaksu 14 €/varaus.

 

Matkan hintaan sisältyy

 • Laivamatkat kansipaikoin Helsinki-Tallinna-Helsinki
 • Buffetruokailut laivamatkoilla
 • Majoitus 3 yötä aamiaisilla Rüütli Spa -hotellissa Kuressaaressa
 • Matkaohjelmassa mainitut neljä lounasta
 • Bussikuljetukset alkaen ja päättyen Tallinnan satamaan
 • Sisäänpääsymaksut
 • Suomenkielisen oppaan palvelut Virossa

Matkaemäntänä Tuula Kanninen.

 

Nais- ja miespaikat

Myymme nais- ja miespaikkoja edellyttäen, että saamme huoneen toisen paikan myytyä. Mikäli toista henkilöä ei ilmoittaudu, on yksinmatkustavan maksettava yhden hengen huoneen lisämaksu.

Lisätiedot

Huomioitavaa

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

 

Laiva-aikataulu

ma 27.9.2021 Helsinki-Tallinna klo 9.00–11.15 Eckerö Line m/s Finlandia
to 30.9.2021 Tallinna-Helsinki klo 18.30–21.00 Eckerö Line m/s Finlandia

 

Majoitus

Spa Hotel Rüütli ***
Pargi 12, Kuressaare 93810
Puh: +372 45 48 100

Hotellissa on spa-hoitola. Vesikeskuksessa on 25 m pitkä uima-allas, lastenallas, poreamme, vesiliukumäki, löylysauna. Hotellissa on myös ravintola. Kaikissa huoneissa on terassi tai parveke, ilmainen wifi, TV, puhelin, kylpyhuone, hiustenkuivaaja.

Kuvagalleria